Welkom op de nieuwe site van Zeddnet.com

Welkom Forums Forum Zeddnet Community Informatie en mededelingen Welkom op de nieuwe site van Zeddnet.com

Tags: 

Weergave van 49 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1899
   Admin_Regenboog
   Sleutelbeheerder

   Beste gebruikers van Zeddnet.
   Welkom op de nieuwe site van Zeddnet.com. Deze site is opgezet als tijdelijke vervanger van de oude site. Mocht de site bevallen, dan kan deze wellicht de definitieve site worden.
   Wij hopen dat de site jullie bevalt. De site heeft meer functies dan de oude.
   Enkele vaak gevraagde opties hebben wij toegevoegd. Zo hebben wij de spellen in een apart forum gezet en is het in de chat mogelijk om privé te chatten.
   In het begin zal het even wennen zijn. De lay-out is anders en alles werkt anders. Kijk rustig rond en ontdek wat er allemaal mogelijk is.
   Mochten jullie vragen hebben, stel ze gerust.

  • #1915
   Niels
   Bijdrager

   Fijn dat Zeddnet weer in de lucht is. En complimenten voor de jarenlange, geweldige onbetaalde inzet van de beheerders, moderators en ICT-ers.

   De huidige vernieuwde website is gemaakt met WordPress-weblog-software? Ik denk dat specifieke standaard dating-software veel gebruiksvriendelijker is voor beheerders en gebruikers, dan deze vernieuwde software van Zeddnet. Ook biedt dergelijke standaard dating-software volgens mij veel meer gebruiksmogelijkheden voor matching en kennismaking.

  • #1917
   Admin_Regenboog
   Sleutelbeheerder

   Dank voor je reactie en complimenten Niels.
   Er zijn een heleboel mogelijkheden en software.
   wij hebben voor deze gekozen, na ook een aantal andere geprobeerd te hebben. (onder andere daarom duurde het zo lang) 😉
   Dank ook voor je tip. Maar….. wij zijn geen datingsite. Daten kan uiteraard wel, en gebeurt ook via Zeddnet. Het is echter niet onze hoofddoelstelling. Daarom ligt standaard dating software niet voor de hand.

  • #1921
   Niels
   Bijdrager

   [quote quote=1431]Dank ook voor je tip. Maar….. wij zijn geen datingsite. Daten kan uiteraard wel, en gebeurt ook via Zeddnet. Het is echter niet onze hoofddoelstelling. Daarom ligt standaard dating software niet voor de hand.[/quote]

   Moderne standaard specifieke dating-software is vaak gratis, en de hosting daarvan is meestal goedkoop. Die standaard dating-software is ook zeer geschikt voor het vinden van andersoortige contacten dan liefdesrelaties.

   Bijvoorbeeld vriendschappen, interesse-groepjes, hobbyclubs, reisgenoten, lotgenoten, hulpverleningscontacten, chat-contacten (privé en in groepen), mail-contacten, groepjes om samen uit te gaan, virtual communities, patiëntenverenigingen, enzovoort.

   De beheerders kunnen daarbij natuurlijk precies omschrijven op de homepage, wat wel en niet de bedoeling is. En de gebruiksmogelijkheden van die dating-software kunnen door de beheerders naar keuze eenvoudig worden ingesteld.

   Specifieke dating-software kan ook worden gecombineerd met afzonderlijke gratis forum-software, enzovoort.

   Er zijn volgens mij wel veel deelnemers die Zeddnet nu uitsluitend of deels gebruiken als datingsite.

  • #1930
   Anoniem
   Inactief

   Beste Zeddnet-team,

   Ondanks het kale uiterlijk van dit nieuwe forum vind ik dit er beter uitzien dan het vorige forum. Wellicht goed om eens een frisse doorstart te maken. Top voor jullie prestatie!

   Vriendelijke groet,
   Sander

  • #1932
   Invictaz
   Bijdrager

   Het is even wennen allemaal. Ik ben blij dat het terug is. Helaas zijn alle oude berichten ook weg. Zeddnet is zo’n lange tijd offline geweest dat het allemaal opnieuw beginnen is.

  • #1937
   Niels
   Bijdrager

   Ik heb veel respect en dankbaarheid voor de belangeloze en ijverige inzet van de ICT-ers achter Zeddnet. Maar ik ben ook bezorgd. Je kunt van een roeiboot wel een raceauto proberen te maken, met veel toewijding en doorzettingsvermogen. Maar ideaal zal dat nooit worden. Andersom ook niet. Zo kun je ook met veel tijd en moeite proberen om WordPress weblog-software om te bouwen tot community-software met matching-opties. Maar ook dat blijft vermoedelijk altijd behelpen.

   Het lijkt me veel handiger, om daarvoor bestaande specifieke forum-software of community-software te gebruiken, die goedkoop en zelfs gratis beschikbaar is. Dat soort professionele forum-software wordt wereldwijd gebruikt, en is inmiddels (na vele jaren ontwikkeling) meestal stabiel en enorm veelzijdig en gebruiksvriendelijk, en heeft vaak een eigen gebruikersforum voor ondersteuning.

   In zo’n internet-forum kan Zeddnet eenvoudig een weblink opnemen naar een eigen website met specifieke dating-software, voor comfortabele individuele matching, met moderne gebruiksmogelijkheden. Of je kunt een (aantrekkelijke) Zeddnet-homepage maken, waar bezoekers naar keuze kunnen doorlinken naar deze beide software-mogelijkheden.

   Bespreking van forum-software

   https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Internet_forum_software/

   10 Best Free Forum Software in 2016

   Best Free Forum Software 2017

   Top 11 Best Free and Paid Online Forum Software

   Online Community Software and Platforms

   Bespreking van dating-software

   http://www.kevinmuldoon.com/dating-scripts/

   Starting a Dating Site from Scratch for FREE – A Complete Guide

   Best Dating Software 2017

   Top 10 datingsite software

   WordPress Dating: http://www.wpdating.com

  • #1938
   schildpad100
   Bijdrager

   [quote quote=1471]Ik heb veel respect en dankbaarheid voor de belangeloze en ijverige inzet van de ICT-ers achter Zeddnet. Maar ik ben ook bezorgd. Je kunt van een roeiboot wel een raceauto proberen te maken, met veel toewijding en doorzettingsvermogen. Maar ideaal zal dat nooit worden. Andersom ook niet. Zo kun je ook met veel tijd en moeite proberen om WordPress weblog-software om te bouwen tot community-software met matching-opties. Maar ook dat blijft vermoedelijk altijd behelpen.[/quote]

   Deze site komt niet echt over als een roeiboot (ik ken trouwens niemand die er ooit in is geslaagd van een roeiBOOT een raceAUTO te maken …van een roeiboot een raceboot of vann een gewone auto een raceauto is dan weer een stuk eenvoudiger
   Ik vind het wel jammer dat jij na 1 dag aanwezigheid deze site al classificeert als een roeiboot 🙂

   [quote]
   Het lijkt me veel handiger, om daarvoor bestaande specifieke forum-software of community-software te gebruiken, die goedkoop en zelfs gratis beschikbaar is.
   [/quote]

   Dit platform is ook gratis !
   Ik hoopt dat jij ook beseft dat Zeddnet meer is als alleen een forum ?

   [quote]
   Dat soort professionele forum-software wordt wereldwijd gebruikt, en is inmiddels (na vele jaren ontwikkeling) meestal stabiel en enorm veelzijdig en gebruiksvriendelijk, en heeft vaak een eigen gebruikersforum voor ondersteuning.[/quote]

   Dat zelfde geld voor WordPress (Stabiel en vele jaren in gebruik ) dus dat op zich geen argument volgens mij

   [quote]
   In zo’n internet-forum kan Zeddnet eenvoudig een weblink opnemen naar een eigen website met specifieke dating-software, voor comfortabele individuele matching, met moderne gebruiksmogelijkheden. Of je kunt een (aantrekkelijke) Zeddnet-homepage maken, waar bezoekers naar keuze kunnen doorlinken naar deze beide software-mogelijkheden.[/quote]

   Van alles aan elkaar linken (verschillende systemen zonder samenwerking) lijkt mij persoonlijk geen fijne oplossing
   Dan mooet je dus op beide platformen een profiel aanmaken of maar hopen dat ze comp[atibel zijn ?

   [quote]
   Vele linkjes naar andere opties

   [/quote]

   Sorry maar het is duidelijk dat jij een absolute fan bent van dit soort software (niets mis mee hoor ) maar als jij ons op alternatieve links/opties wil wijzen dan zijn al die plaatjes een beetje overbodig
   Komt op mij nogal schreeuwerig over (al ben ik er zeker van dat dit vast jouw bedoeling niet is )
   Wij staan open voor suggesties maar dit komt op mij over als ‘wat jullie nu hebben is troep en je MOET iets anders nemen ‘(ongetwijfeld ook niet wat jij bedoelt hoor maar zo komt het op mij over )
   Jij weet hopelijk dat WP ook miljoenen gebruikers WERELDWIJD heeft die het naar volle tevredenheid gebruiken ?
   Dus ik verwacht dat wij i.i.g voorlopig op dit platform blijven en de gebruiker niet weer weken laten wachten …en ja ik weet dat je een door jou genoemd platform heel snel actief hebt maar dan is het nog lang niet af

   Btw dit is puur mijn mening die niet persé door iedereen gedeeld zal worden

   Ik laat het aan de leden over, en dan niet al naar een paar uur, om een mening te vormen

   Ps.Ik vind het wel grappig dat in jouw lijstje van ’10 best free forum software in 2016’ op plaats 2 ! toevallig net de forumsoftware staat die wij ook gebruiken dus doen ‘wij’ blijkbaar toch iets goed

  • #1941
   Anoniem
   Gast

   Ik vindt deze website er netjes en goed eruit zien, maar toch zie ik graag op mobiel een mobiele versie. Wellicht kan daar in de toekomst naar gekeken worden aangezien er veel mensen tegenwoordig meer met een mobiel spelen dan achter een pc zitten.

  • #1946
   Admin_Regenboog
   Sleutelbeheerder

   @Niels, dank voor je betrokkenheid en je suggesties.
   Wij hebben een keuze moeten maken en het is zeker niet perfect, maar dat zijn andere softwarepakketten ook niet. Onze ervaring is dat – wat voor pakket je ook kiest – er nog veel aan gesleuteld moet worden.
   En dat zal zeker ook moeten aan datingsoftware, vooral ook omdat wij, zoals ik al vermeldde ons niet willen neerzetten als datingsite. Dat de site zo gebruikt wordt is iets anders.
   Een matchingsysteem kan mensen helpen, maar aan de andere kant is het ook vrij star. Een matchingsysteem is in mijn optiek zoiets als een kieswijzer. Als ik dat gebruik ben ik ook altijd verbaasd over wat eruit komt. 😉
   Je kiest de mensen met wie je omgaat vaak ook spontaan.

   We gaan hiermee gewoon ervaring opdoen. Het is nog niet gezegd dat dit de definitieve site wordt. We wilden de gebruikers niet nog langer laten wachten. Er zijn nog andere mogelijkheden om toe te voegen en we kijken even aan hoe de site loopt en hoe deze wordt gewaardeerd door de gebruikers in het algemeen.

   @Zwaan, dank voor je suggestie. Ik zet hem op de lijst, of en op welke termijn wij dit kunnen realiseren weet ik nog niet. Misschien is er in de toekomst iemand die dit voor ons wil ontwikkelen, wie weet. Op dit moment heeft de site zelf onze prioriteit.

  • #1953
   Niels
   Bijdrager

   [quote quote=1474]Ik vind het wel jammer dat jij na 1 dag aanwezigheid deze site al classificeert als een roeiboot 🙂

   […] Van alles aan elkaar linken (verschillende systemen zonder samenwerking) lijkt mij persoonlijk geen fijne oplossing. Dan moet je dus op beide platformen een profiel aanmaken of maar hopen dat ze compatibel zijn ?

   […] als jij ons op alternatieve links/opties wil wijzen dan zijn al die plaatjes een beetje overbodig. Komt op mij nogal schreeuwerig over (al ben ik er zeker van dat dit vast jouw bedoeling niet is). Wij staan open voor suggesties maar dit komt op mij over als ‘wat jullie nu hebben is troep en je MOET iets anders nemen ‘(ongetwijfeld ook niet wat jij bedoelt hoor maar zo komt het op mij over).

   […] ik verwacht dat wij i.i.g voorlopig op dit platform blijven en de gebruiker niet weer weken laten wachten.[/quote]

   De linkjes die ik eerder heb geplaatst in deze discussie, worden door de software automatisch weergegeven als afbeeldingen met grote letters. Ik kan dat niet helpen.

   Mijn beeld van de roeiboot en de racewagen was zeker niet beledigend bedoeld. Het spijt me, dat je mijn suggesties lijkt op te vatten als onvriendelijke of dwingende kritiek. Ik probeer alleen maar iets nuttigs bij te dragen. Ik vind het heel knap, hoe de website van Zeddnet nu gemaakt is. En ik begrijp dat medewerkers van Zeddnet daar enorm veel tijd in gestoken hebben. En ik snap ook, dat het nu niet het moment is, om de data weer naar andere software over te zetten.

   Maar ik hoop, dat er op dit forum ruimte is voor een opbouwende discussie over de gebruikte software. En ik denk, dat het resultaat van deze vernieuwde website later nog verbeterd kan worden, met veel minder moeite voor de ICT-ers, dan bij doorgaan met de huidige vernieuwde software van Zeddnet.

   Ik denk dat Zeddnet nog beter zal functioneren dan nu, door bijvoorbeeld standaard dating-software te gebruiken, met matching op leeftijdsgroep, waar ook een forum-optie en chat-functie in zitten, plus andere mogelijkheden van social-networking software. Of door bijvoorbeeld dating-software te gebruiken, die je kunt integreren met aparte forum-software.

   Meer informatie over dating-software en social-networking software:

   http://www.andrewboon.com/best-dating-software-platforms/

   http://alternativeto.net/software/ph7cms/

   https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_social_networking_software

   https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Internet_forum_software

  • #1954
   Admin_Regenboog
   Sleutelbeheerder

   @ Niels, ruimte voor discussie over gebruikte software is er en we waarderen je suggesties.
   Je hebt een aantal van deze links al enkele malen ook per mail aan ons toegezonden, waarvoor dank. We zullen deze ook meewegen bij het vervolg van de site, net zoals we de mening van andere gebruikers ook meewegen.
   Maar nogmaals, we zijn geen datingsite en dat is onze doelstelling ook niet.

  • #1957
   Anoniem
   Inactief

   Fijn dat de site weer online is. Hulde aan de personen die dit mogelijk hebben gemaakt.

  • #1958
   Admin_Regenboog
   Sleutelbeheerder

   @Habets, goed je weer te zien. Hoe gaat het met jou?
   Dank voor je compliment voor ons.

  • #2006
   Niels
   Bijdrager

   @ Admin_Regenboog

   Bedankt voor je reacties.

  • #2224
   Niels
   Bijdrager

   Admin_Regenboog schreef:
   “Onze ervaring is dat – wat voor pakket je ook kiest – er nog veel aan gesleuteld moet worden. En dat zal zeker ook moeten aan datingsoftware, vooral ook omdat wij, zoals ik al vermeldde ons niet willen neerzetten als datingsite. Dat de site zo gebruikt wordt is iets anders.
   Een matchingsysteem kan mensen helpen, maar aan de andere kant is het ook vrij star. Een matchingsysteem is in mijn optiek zoiets als een kieswijzer. Als ik dat gebruik ben ik ook altijd verbaasd over wat eruit komt. 😉 Je kiest de mensen met wie je omgaat vaak ook spontaan.”

   ———-
   Misschien mag ik hier toch nog even op terugkomen? Ik merk dat ik nu geen privé-berichten kan sturen naar andere leden op Zeddnet, zowel via browser Firefox als Edge van Windows 10, en Android.

   Ik begrijp dat Zeddnet zich niet wil presenteren als datingsite en wellicht ook geen (of een beperkt) gefilterd matching-systeem wil. Daar zullen vast allerlei weloverwogen redenen voor zijn.

   Maar ik denk, dat ook díe doelstelling het makkelijkst is te realiseren, via moderne standaard dating-software (die heel goedkoop en zelfs gratis beschikbaar is). Daar zit namelijk een lijst in met simpele instellingen voor de beheerder, die elk eenvoudig aan- of uitgevinkt kunnen worden, zonder dat daar enige programmeerkennis voor nodig is.

   Een aantal dating-opties kunnen op die manier desgewenst centraal worden uitgezet door de website-beheerder, en de begeleidende teksten over dating kunnen eenvoudig door de admin worden veranderd. De software is dan niet meer herkenbaar als dating-software, maar bijvoorbeeld als internet-community. En de mogelijkheden, die wél ingeschakeld zijn door de beheerder in de centrale instellingen, functioneren dan wél goed.

   En in moderne dating-software zit vaak ook al een uitgebreide moderne forum-optie met subforums en groepen enz., weblog-optie voor deelnemers, chat-functie, mobile app. voor Android en Iphone, activiteiten-agenda, mogelijkheid tot video’s en muziek plaatsen, games, lijst met individuele instellingen voor elke deelnemer, email-notificatie voor verschillende aspecten van de website (bijvoorbeeld abonnement op een forum-discussie), ledenlijst, lijst van online-leden, web-portaal, leden-groepen, help-functie, persoonlijke aantekeningen, individuele privacy-instellingen, artikelen publiceren, contact-opties met en tussen beheerders, enzovoort. Bijvoorbeeld: https://www.advandate.com/dating-software-features/

   Die aanpak via een ‘uitgeklede’ datingsite lijkt me veel eenvoudiger en sneller, dan de huidige aanpak, waarbij er met veel moeite geprobeerd wordt, om allerlei gewenste opties te realiseren via WordPress weblog-software. Dat is een proces wat volgens mij zeer lang kan gaan duren. Ik heb dat moeizame probleem vaak bij internet-forums jarenlang zien voortduren met zeer veel onnodig en tijdrovend overleg, zonder goed eindresultaat, doordat geen standaard-software werd gekozen.

   Mijn eerdere analogie van een roeiboot bedoelde ik zeker niet geringschattend of beledigend. Een roeiboot kan bijzonder geschikt en plezierig zijn, als je hem gebruikt waarvoor hij bedoeld is. Maar als je hem voor heel andere doelen wilt gebruiken, kan dat erg veel tijd en moeite gaan kosten. Het is niet nodig om voor elke functie opnieuw het wiel uit te vinden, nu er inmiddels prima software voor beschikbaar is.

  • #2269
   Admin_Regenboog
   Sleutelbeheerder

   [quote quote=2151]
   ———-
   Ik merk dat ik nu geen privé-berichten kan sturen naar andere leden op Zeddnet, zowel via browser Firefox als Edge van Windows 10, en Android.
   [/quote]


   @Niels
   , waar gaat er mis? Welke melding krijg je?

  • #2487
   Moniqueje
   Bijdrager

   Blij dat de site weer in de lucht is. Ik was jaren geleden lid en wilde nu toch weer eens een kijkje komen nemen, en vond het erg jammer dat hij leek te zijn opgeheven. Gelukkig is dat niet zo.
   Ik ga snel kijken hoe het allemaal werkt verder, ik wilde de admin al een berichtje sturen (nog voor ik zag dat het forum online staat) maar ik merkte al dat dat niet ging. maar misschien lag dat aan mij.

  • #2494
   Admin_Regenboog
   Sleutelbeheerder

   @Moniqueje,
   Je kunt leden (en teamleden) een bericht sturen door via ‘leden’ in het menu aan de bovenzijde van de pagina degene op te zoeken die je een bericht wilt sturen.
   IK hoop dat je snel gewend bent op de site.

  • #2496
   Anoniem
   Inactief

   Heb met een lid verschillende bericht wisselingen gehad, op 1 dag.
   Wilde de volgende dag nog wat sturen, maar dat lukte niet. Had in het laatste bericht wel een link in zitten, bij de eerdere niet. Als ik op de knop reageer druk, ging die naar bestanden op mijn laptop. Dus toch maar buitenom Zeddnet wat verstuurd. ;(

  • #2517
   Anoniem
   Inactief

   Heb de vorige post, denk ik in een verkeerd topic geplaatst. Zet het nog even in Help en support.

  • #2838
   Annemieke
   Bijdrager

   Ik ben blij dat Zeddnet weer in de lucht is, maar vind het er saai en onuitnodigend uit zien. Dat nog niet alles naar behoren werkt neem ik daarbij voor lief.

   Ook vrees ik dat door de lange afwezigheid van de site verschillende mensen een ander onderkomen hebben gevonden.

   Team; ga door om er iets gezelligs fun-ctioneels van te maken!

   Annemieke

  • #2846
   pientje
   Bijdrager

   Annemieke, hoe zou ’n uitnodigende site er volgens jou uit moeten zien?

  • #3618
   schildpad100
   Bijdrager

   ff testen

  • #3620
   Admin_Regenboog
   Sleutelbeheerder

   We hebben de site vernieuwd.
   Met name de profielfunctie, de mailfunctie en de zoekfunctie zijn veranderd.
   Hopelijk is de site nu beter toegankelijk en makkelijker in het gebruik dan de vorige versie.
   In het menu aan de zijkant treffen jullie handleidingen van de belangrijkste functies aan.
   De laatste forumposts zijn niet mee, helaas. De profielen zijn overgezet, maar helaas lukte het niet om de profielfoto’s mee te nemen. Deze moeten jullie dus opnieuw plaatsen.

   Als jullie vragen hebben, stel ze gerust.

  • #3622
   Ian
   Bijdrager

   Klik eens op je gebruikersnaam in Gebruikersmenu, helemaal rechtsbovenaan in de rechterkolom.
   Dan opent zich een geheel nieuw (privé-)wereldje…

  • #3625
   Admin_Regenboog
   Sleutelbeheerder

   Ja klopt Ian,
   We hebben een optie toegevoegd waarmee jullie zelf groepen kunnen maken. Vergelijkbaar met Facebook. Hopelijk vinden jullie dat leuk.
   Dat is allemaal te vinden via je gebruikersprofiel.

  • #3650
   Anoniem
   Inactief

   Je kun niet twee of meerdere keren in een topic, over het zelfde onderwerp schrijven.
   Zie topic: Hoe gaat het op dit moment met je.
   Dat opgelost door …. (puntjes). Toen kon er wel gepost worden.

  • #3663
   Reiziger
   Bijdrager

   Het is wel heel mooi geworden bij het inloggen!
   En het ziet er nu ook meer vertrouwd uit!
   Ik ga nog eens kijken hoe het forum e.d werkt.

  • #3670
   Ian
   Bijdrager

   Vandaag kwam ik erachter dat ik, na het inloggen, eerst eens een kijkje moet gaan nemen in mijn Gebruikersmenu. Want het attente gele envelopje is er niet meer. En ook de nieuwe waarschuwing bovenaan de pagina verdween.
   En zo was mij ongeveer een etmaal lang ontgaan dat er mededelingen en berichten in m’n brievenbusje zaten…

  • #4508
   Waterfiets20
   Bijdrager

   🙂

  • #4510
   Mod_Ian
   Moderator

   Oewie, Waterfiets20…
   Weet je ’t wel zeker?

  • #30745
   Niels
   Bijdrager
  • #30746
   Niels
   Bijdrager

   Met alle respect, maar WordPress is vooral weblog-software en geen ontmoetingssoftware of community-software. Je kunt nog zo lang sleutelen aan een stacaravan, maar het wordt nooit een geweldige zeilboot.

  • #31495
   Niels
   Bijdrager

   Je vindt hieronder weblinks over kant-en-klare software. Een forumbeheerder kan die software zelf eenvoudig installeren, en de functies daarvan aanpassen aan de eigen wensen. Daar is geen computerkennis voor nodig. En die software is meestal erg goedkoop.

   Bovendien kunnen eventuele softwarekosten worden terugverdiend door een premium-lidmaatschap in te voeren. Oftewel, leden die daarvoor betalen, krijgen dan meer privileges. Bijvoorbeeld ze kunnen dan meer foto’s plaatsen en bekijken, of ze kunnen dan meer mensen per dag benaderen. Of ze kunnen dan de chat en het forum gebruiken, een blog maken, oproepen doen, activiteiten organiseren, enzovoort.

   https://www.google.com/search?q=%22community+software%22&client=firefox-b-d&source=lnt&tbs=qdr:y&sa=X&ved=2ahUKEwi14rehwbTmAhWLiVwKHUG0BCsQpwV6BAgMECA&biw=793&bih=382

   https://www.google.com/search?q=%22dating+site+software%22&client=firefox-b-d&source=lnt&tbs=qdr:y&sa=X&ved=2ahUKEwiSg-znwbTmAhVYPcAKHeaWDSMQpwV6BAgLECA&biw=793&bih=382

  • #31496
   Niels
   Bijdrager
  • #31497
   Ian
   Bijdrager

   “Bovendien kunnen eventuele softwarekosten worden terugverdiend door een premium-lidmaatschap in te voeren. Oftewel, leden die daarvoor betalen, krijgen dan meer privileges.”

   Niels, dit strookt niet met het concept van Zeddnet.

   “Omdat Zeddnet een signaal wil geven dat niet voor alles in het leven betaald hoeft te worden is alles wat Zeddnet jou biedt … 100% gratis.”

   Daarnaast hebben leden aangegeven terug te willen naar het, indertijd zelf samengestelde, oude Zeddnet.

  • #31500
   Niels
   Bijdrager

   @ Ian

   Zeddnet kan eventueel aan betalende leden dezelfde gebruiksmogelijkheden geven, als aan leden die niet betalen. De betalende leden kunnen daarbij op hun profielpagina een aantekening krijgen, waardoor iedereen kan zien dat ze betalend lid zijn. Hierbij blijft Zeddnet 100 % gratis, en komt er toch wat geld binnen voor betere software, waar alle leden van profiteren.

   Daarnaast kan er een alfabetische lijst met donateurs op deze website worden gezet, met vermelding van hoeveel geld elke donateur jaarlijks aan Zeddnet schenkt.

   Ian zei: “Daarnaast hebben leden aangegeven terug te willen naar het, indertijd zelf samengestelde, oude Zeddnet.”

   Dat betekent niet per se dat die leden de oude Zeddnet-software liever willen, dan gespecialiseerde moderne software, die je voor een paar honderd euro kunt kopen. En ook tijdens het gebruik van die oude software, waren daar regelmatig klachten over van leden.

   Bovendien hebben waarschijnlijk niet alle deelnemers van Zeddnet een duidelijk overzicht van de kant-en-klare software die er voor dit doel te koop is, en welke mogelijkheden die software biedt.

   Leden hebben vooral aangegeven dat de software die Zeddnet de afgelopen jaren heeft gebruikt, niet voldoende geschikt is. Desondanks heb ik er respect voor dat er toch belangeloos en hard gewerkt is achter de schermen aan de software van Zeddnet, in samenspraak met de leden.

  • #31506
   sASkia1954
   Bijdrager

   @ Niels
   Gelijkwaardigheid is op Zeddnet altijd al een van de belangrijkste uitgangspunten. Daarbij past dus nooit een onderscheid in privileges, al dan niet betalend deelnemen en zeker niet laten zien hoeveel dan wel.
   Juist dit is onderscheidend voor Zeddnet en de basis voor laagdrempeligheid.

   En er lijkt dan nu toch ook schot te zitten in het herstel van de oude site, dus nog wat geduld en dan zal ws blijken dat Zeddnet nog steeds in een behoefte voorziet. Petje af voor het team en de helpers!

  • #31512
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Goed dat je dit aandraagt Niels..en mee denkt..
   je biedt Zedd enige handvaten..
   de opzet van zedd 100% gratis en laagdrempelig
   vindt ik top..en velen hier..en petje af dat
   het zedd team deze site draaiende houdt..en dat
   heb ik al vaker vermeld!..vaak genoemd..petje
   af top!..maar op een gegeven moment voelt het
   zo ongeloof waardig!..elke x iets beloven..
   het duurt te lang!..

   Donateurs werven bij verschillende instanties
   vindt ik zeker een optie..zo de site optimaal
   werkt..en ook 100% gratis blijft.

   Draag ik nog een optie aan..vrijwillig een
   maandelijkse bijdrage aan de leden vragen
   na 3 maanden lid te zijn..dus niet verplicht!..

   Ik als vast lid ben hier graag..ik heb dus ook
   zeker iets over voor een goed draaiende site!

   Dat er schot in zit zo ik hier boven lees wordt
   ons niet mede gedeeld..de oude site zou terug
   komen..we horen en zien niks..meerder functies
   vallen uit !? en dat vindt ik erg jammer!!!!
   Het geduld raakt zo toch ook een keer op!

   groetsels Joyce..

  • #31520
   Admin_Regenboog
   Sleutelbeheerder

   @Niels, bedankt voor je bijdrage.
   Privileges voor leden die betalen of meer betalen, dat strookt helemaal niet met de doelstellingen van Zeddnet en met wat wij willen uitstralen. Van dat soort websites zijn er voldoende.

   In theorie klinkt het allemaal aardig, inkomsten werven voor allerlei flitsende software of professionele inhuur. Maar ik heb dat al eens eerder op de site gezegd: om iemand in te huren bijvoorbeeld zou veel meer geld nodig zijn dan dat we vanuit vrijwillige bijdragen en donaties bij elkaar kunnen halen. Dat zet niet zoveel zoden aan de dijk. Dat vereist bovendien de opzet van een bedrijf en dat zijn we niet.

   We hebben, onder andere aan de hand van de links die jij hier al een aantal keren hebt geplaatst (waarvoor dank) de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar mogelijke gratis communitysoftware, en er een flink aantal uitgeprobeerd. Jij zegt dat het eenvoudig te installeren is voor iedere forumbeheerder, zonder computerkennis. Maar dat valt nog behoorlijk tegen.
   Ofwel werkte het onvoldoende en waren de gebruikersfuncties onvoldoende, ofwel was het niet gebruiksvriendelijk genoeg.

   Als de leden ons een ding duidelijk hebben gemaakt, is dat zij vooral hechten aan de gebruiksvriendelijkheid en de laagdrempeligheid van de oude site. Daarom werken we er ook aan om die terug te krijgen. Ik heb nog geen enkele standaard software gezien die dat kon evenaren.

   @Joyce dat het lang duurt ben ik met je eens. In het andere topic op het forum heb ik nu een update gegeven. En dat heb ik gedaan op het moment dat er iets te melden was. We zijn er vrij lang mee bezig geweest om de site toegankelijk te krijgen. Ik ben er zelf pas voor het eerst vorige week op geweest.

  • #31524
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   @Regenboog..

   vorige week was je er voor het eerst op geweest top!..
   nu lezen we dat er vooruitgang is..ik denk dat het
   voor ons zedders ook belangrijk is als er iets gebeurt
   wij dat ook mogen vernemen..afgelopen tijd ging in stilte..
   en al zo lang!..dan is het ook niet gek dat we het
   vertrouwen kwijt raken..het gevoel hebben van..
   er gebeurt niks!?..dus dank ik je voor dit mooie bericht!

   groet Joyce

  • #31525
   Anoniem
   Inactief

   @Joyce, ik denk niet dat je kunt praten voor ons allen, of zoals jij het noemt “ons zedders”.

   Want de één heeft wat meer geduld dan de ander.
   De één heeft misschien ook wat meer behoefte aan op de hoogte worden gehouden over de voortgang, terwijl de ander gewoon rustig in stilte afwacht.

   Ik ben het vertrouwen niet kwijt en ik heb er -ook zonder bericht over de voortgang- alle vertrouwen in dat het op een keer goed zal komen.

   Ik ben al heel blij dat er mensen zijn die hier aan willen werken, in hun vrije tijd.
   Dat het dan wat langer duurt….het zij zo.
   Ik heb geduld. 🙂

  • #31527
   Admin_Regenboog
   Sleutelbeheerder

   @Joyce,

   Zodra er vooruitgang te melden is, dan doe ik dat uiteraard, zoals nu.
   Maar een hele tijd was het niet mogelijk om in te loggen en bleven we hangen op hetzelfde probleem. Iedere keer melden dat iets niet lukt is ook niet motiverend, voor ons ook niet.

  • #31530
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Heej spuit elf @Sneeuwwitje..
   had je weer wat opgemerkt..:) dank je!

   ons zedders = sommige zedders..
   en we zijn allemaal verschillend..

   Maar je weet wel hoe en wat ik bedoel?
   juist..en daar gaat het toch om :)..

  • #31532
   Anoniem
   Inactief

   Lastig hè Joyce, als iemand het niet met je eens is en dat in nette bewoordingen aangeeft….
   Maar daar kun jij ook niets aan doen, dat begrijp ik wel hoor. 😉

  • #31538
   Niels
   Bijdrager

   @ Admin

   Veel complimenten aan alle medewerkers voor jullie jarenlange doorzettingsvermogen, en voor jullie enorme inzet voor de software-problemen met de website. En voor het telkens weer open staan voor de wensen en suggesties van leden.

   Ik heb er geen bezwaar tegen als Zeddnet teruggaat naar de oude software, ondanks de nadelen daarvan, en ik respecteer altijd jullie keuzes.

   Maar Zeddnet kan eventueel ook kiezen voor goedkope netwerk-software of community-software, en daarnaast afzonderlijke goedkope ontmoetingssoftware gebruiken. Elke deelnemer kan zich dan desgewenst op beide websites inschrijven, met dezelfde nickname. Op die manier kunnen de gebruiksmogelijkheden van die beide softwarepakketten worden gecombineerd, om optimaal aan te sluiten bij de wensen van de Zeddnet-beheerders.

   Het spijt me als ik in herhaling val, maar onze eerdere gesprekken hierover zijn van jaren geleden, en herinner ik me niet meer precies. En ik probeer met mijn ideeën iets bij te dragen aan het toekomstperspectief van Zeddnet. En ik hoop dat meer andere leden dat ook doen in deze discussie.

   Zeddnet kan eventueel een jaarlijkse subsidie vragen aan de overheid of aan bedrijven of patiëntenverenigingen, en aan fondsen op het gebied van zorg en welzijn. Die fondsenwerving kan ook gedaan worden via andere kanalen, door leden van Zeddnet die dat willen doen.

   Ook kan er misschien wat betaalde reclame voor geselecteerde bedrijven op de website gezet worden. Bijv. reclame voor een winkelketen met thuiszorgproducten of scootmobielen, of oproepen van de overheid die daarvoor betaalt, enzovoort.

   Vrijwillige ICT-ers kunnen misschien worden gevonden via een oproepje op Zeddnet, of op http://www.tweakers.net, of op andere professionele discussiegroepen op internet over ICT.

   En mogelijk is daar een gespecialiseerde ICT-er te vinden, die voor weinig geld af en toe adviezen wil geven, vanwege de idealistische doelen van Zeddnet. Die ICT-er kan bijv. adviseren over de keuze van goedkope en gebruiksvriendelijke software met de gewenste mogelijkheden.

   Bovendien kan een Zeddnet-medewerker over zulke vragen ook een inhoudelijke discussie starten op zo’n professioneel computerforum, na registratie daar als forumdeelnemer.

  • #31563
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   @Sneeuwwitje..lastig nee dat is het niet.
   .meningen mag een ieder geven..ook jij..
   het is alleen dat jij een manier hebt van
   overtroeven/verbeterenn van de ander..dat
   stoort mij..verder ben je een prima dame 🙂

  • #31789
   Niels
   Bijdrager

   Admin zei: “wij zijn geen datingsite. Daten kan uiteraard wel, en gebeurt ook via Zeddnet. Het is echter niet onze hoofddoelstelling. Daarom ligt standaard dating software niet voor de hand.”

   Gelukkig wordt software die je kant-en-klaar kunt kopen, geleidelijk steeds uitgebreider en gebruiksvriendelijker. Ik ben wat benieuwd welke functies van datingsite-software jullie zouden willen uitschakelen, als je dat eventueel wilt vertellen. En welke functies je daaraan zou willen toevoegen. Als je bijv. niet wilt dat deelnemers hun matches filteren op opleidingsniveau, postuur of karakter, kun je hen eventueel verbieden om die persoonlijke kenmerken in te vullen in hun persoonlijke profiel. Dat verbod kun je dan opnemen in de huisregels. En je kunt deelnemers eventueel verbieden om hun foto te plaatsen op Zeddnet, als je dat als beheerder eventueel niet zou willen.

   Met die geïmproviseerde oplossing is het dus niet per se nodig, dat je die specifieke gebruiksfuncties als beheerder kunt uitschakelen in standaard datingsite-software. Maar ik denk dat maar weinig deelnemers open staan voor nieuwe contacten op meer dan bijvoorbeeld honderd kilometer afstand, ook vanwege reiskosten en eventuele gezondheidsproblemen. Dus nieuwe contacten kunnen filteren op afstand, lijkt mij wel een handige functie op Zeddnet.

   Zo zijn er ook voor andere problemen die verbonden kunnen zijn aan datingsite-software mogelijk oplossingen te bedenken. Je kunt bijvoorbeeld specifieke foto’s en teksten over dating vervangen door andere thema’s. En voor een discussieforum, chat-mogelijkheid, video’s of weblogs, enzovoort, kun je zo nodig aanvullend afzonderlijke software gebruiken, die daar specifiek voor gemaakt is. Dat laatste geldt ook, als de oorspronkelijke Zeddnet-software weer zou worden gebruikt. En voor een eventueel aanvullend weblog, is het nu gebruikte WordPress dan weer wel geschikt.

   • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 7 maanden geleden door Niels.
   • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 7 maanden geleden door Niels.
  • #31835
   Admin_Regenboog
   Sleutelbeheerder

   Dank Niels weer voor je suggesties.
   Zodra we de oude site weer online hebben, willen we toch wat gaan rondkijken of er nog andere mogelijkheden zijn. Gewoon om ons te oriënteren.
   Maar zoals ik hierboven ook al heb vermeld hebben we ook diverse standaard software uitgeprobeerd, waaronder ook datingsoftware, maar dat beviel allemaal niet.

Weergave van 49 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.