Welke gratis websites voor kennismaking?

Welkom Forums Forum Zeddnet Community Vriendschap, Liefde en relaties Welke gratis websites voor kennismaking?

Weergave van 54 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #3289
   Niels
   Bijdrager

   Welke gratis websites ken je, waar je nieuwe mensen kunt leren kennen?

  • #3299
   skippiebal
   Bijdrager

   Facebook maar daar vind je alleen sexdates.

  • #3314
   Anoniem
   Inactief

   Vriendschapsnet, maar daar gebeurt ook geen hol. Verder ken ik nog Knuz, maar dat is volgens mij wel meer op daten gericht en niet specifiek voor een kwetsbare doelgroep.

  • #3347
   Niels
   Bijdrager

   http://www.paiq.nl is een website. Tinder is een software-programma (app), dat je met een tablet-pc of smartphone kunt downloaden via Google Play-store. Met beide kun je beslist gratis ontmoeten en privé-chatten. Daarnaast bieden ze allebei betaalde functies voor extra mogelijkheden. Een foto plaatsen is op beide niet verplicht.

  • #3349
   skippiebal
   Bijdrager

   Er zijn al genoeg date sites pfffff

  • #3351
   skippiebal
   Bijdrager

   Komt btw ook door de ego tripping tijd dat het nu is. Ieder voor zich. Overal sex dates met foto’s van schaars geklede jonge meiden. En dan zeiken dat alleen loverboys reageren. Dit is de tijd van gevalletje aandachtstekort!

  • #3352
   skippiebal
   Bijdrager

   Ps. Als je wilt weten wat ik bedoel kijk ff op fb bij
   Leer nieuwe mensen kennen

  • #3353
   Niels
   Bijdrager

   Paiq en allerlei chatrooms of chat-sites zijn ook voor andersoortige contacten dan dating. Mensen die dating willen, kunnen ook terecht bij single clubs en bijeenkomsten voor speeddating.

  • #3364
   pientje
   Bijdrager

   Het internet leent zich nu eenmaal beter voor vluchtige en oppervlakkige contacten dan voor ’t zoeken naar diepe en langdurige vriendschappen….

  • #3373
   skippiebal
   Bijdrager

   Ik zoek toch liever naar mensen met een beperking. Maar zoals je hier ziet loopt dat niet.

  • #3375
   Cash88
   Bijdrager

   Ben zelf nogal terughoudend omdat ik gewoon moeite heb om mensen te vertrouwen.Maar zou wel graag nog wat nieuwe contacten willen opdoen.

  • #3376
   pientje
   Bijdrager

   @Skippie, ik denk dat ‘zoeken op…’ sowieso niet optimaal werkt, omdat je dan ’n (te) beperkte blik hebt ; als ik mijn vriendin had gezocht op van te voren vastgestelde eigenschappen was ik nooit bij haar uitgekomen, en zij niet bij mij. En tòch zijn wij al ik-weet-niet-hoe-lang vriendinnen, en verdiept ons contact zich na al die tijd nog steeds.

   Ik denk dat je, om nieuwe mensen in je leven toe te laten, ’t meest gebaat bent bij een open geest die niets en niemand bij voorbaat uitsluit. Dat is toch juist ’t mooie van vriendschap, dat je niet op alle fronten bij elkaar hoeft te passen om iets moois op te bouwen?

  • #3424
   Niels
   Bijdrager

   Nog meer ontmoetings-websites, waarmee je helemaal gratis contacten kunt leggen. En tegen betaling kun je daar eventueel extra functies kiezen:
   http://www.singlesplace.nl
   http://www.okcupid.com

   De volgende contacten-website heeft als thema spiritualiteit en psychische ontwikkeling, en kost heel weinig: http://www.netsamen.nl

  • #3429
   pientje
   Bijdrager

   Heb even gekeken naar dat netsamen, want ik was benieuwd of die spiritueel ingestelde lieden soms iets meer geïnteresseerd zouden zijn in andersoortige contacten dan dat eeuwige daten. Zou kunnen toch? Maar nee hoor. Mooi geschreven profielen (die daar openbaar zijn!), dat wel, vol hoogdravende woorden over nabijheid en openheid en jezelf vinden, maar ze zoeken uiteindelijk toch allemaal die ene ander.

   Als ik op zoek was naar vriendschap zou ik er moedeloos van worden…

  • #3430
   Niels
   Bijdrager

   Je kunt op een datingsite of single club of single party ook gewone vriendschappen vinden. Ontmoetingswebsites waar meer aandacht is voor gewone vriendschappen naast dating zijn: http://www.vriendschapsnet.nl en http://www.50plusnet.nl Die zijn beide helemaal gratis.

   Daarnaast kan iedereen eenvoudig zelf zijn eigen ontmoetingswebsite starten. Dat is heel goedkoop. Dat kan door een keuze te maken uit de software, die ik genoemd heb op dit forum, en die te installeren op je computer. Die lijst van software-programma’s staat in de discussie: “Welkom op de nieuwe site van Zeddnet.com”, in de categorie “Informatie en mededelingen”.

   Welkom op Zeddnet

   Je kunt natuurlijk ook mensen ontmoeten op een club voor hobby of sport, of door mensen aan te spreken op straat.

  • #3432
   pientje
   Bijdrager

   Dat laatste zou ik zeker verkiezen als ik op zoek was naar vriendschap. ’t Punt is namelijk niet dat er geen, of niet genoeg, websites zijn waar je in principe vrienden kunt vinden, ’t punt is dat ’t om een of andere reden gewoon niet goed werkt. Dat blijkt onder meer uit ’t feit dat elke kennismakingswebsite binnen de kortste keren overhoop wordt gelopen door partnerzoekers, of anders gedoemd is een min of meer kwijnend bestaan te lijden.

  • #3449
   skippiebal
   Bijdrager

   Het nadeel is dat hobby clubs of sport weer geld kosten. Pientje, de mensen waar ik vriendschap mee heb hebben allemaal een overeenkomst. Niet 100% maar lijkt me toch minimaal dat je iets samen gaat doen wat je beide leuk vindt.

  • #3456
   pientje
   Bijdrager

   ’t Enige dat mijn vriendin en ik allebei leuk vinden om te doen is in de kroeg zitten en praten Wat niet wil zeggen dat we niks gemeen hebben, maar die overeenkomsten zitten op zo’n diep niveau dat we ze waarschijnlijk nooit ontdekt hadden als we elkaar via ’t internet hadden leren kennen – ‘op zoek naar kroegmaatje’ had vast niet de juiste reacties uitgelokt, en ‘zijn er hier nog meer mensen die het moederschap niet of nauwelijks aankunnen’, dat zou je alleen maar hebben kunnen schrijven op een site die speciaal bedoeld was voor gemankeerde ouders.

   De beste kansen liggen denk ik op sites waar mensen zitten bij wie je open kunt zijn over wat je zelf als jouw beperking ervaart, over wat jou dwarszit en waar jij pijn aan oploopt. Of, als vriendschap zich voor jou meer afspeelt op ’t vlak van samen dingen doen, op sites waar mensen zitten die zich met dezelfde dingen bezighouden.

  • #4696
   Niels
   Bijdrager

   Voor mensen met een psychische beperking: http://www.vriendstap.nl. Deze ontmoetingssite is niet gratis.

   [edit Zeddteam]
   Mja.
   En hoe luidt dit topic?

   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 10 maanden geleden door Mod_Ian.
   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 10 maanden geleden door Mod_Ian.
  • #4697
   Niels
   Bijdrager

   http://www.durfjijmetmij.nl is een gratis website voor mensen met psychische problemen. Het geeft ook weblinks naar websites met voorlichting over relaties.

   Je kunt lotgenoten met een bepaalde lichamelijke of geestelijke beperking vinden via internetforums van patiëntenverenigingen.

   • #9772
    job1979
    Bijdrager

    http://www.durfjijmetmij.nl is inderdaad volledig gratis, zie ik nu, maar je kunt er niet zomaar lid van worden. Je moet ten tijde van inschrijven aantoonbaar gerelateerd zijn aan één van de participerende zorginstellingen. De site ziet er verder erg gesloten uit; wat je te wachten staat, wie er zoal lid zijn en hoe je er vriendschappen sluit of aan een date komt kun je pas weten als je de hele inschrijvingsprocedure hebt doorlopen. Ik denk trouwens dat als je je relatie met zo’n zorginstelling faket om binnen te kunnen komen, ze dat vrij snel door hebben en daar ook op ageren.

    • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 1 maand geleden door job1979.
  • #5041
   Niels
   Bijdrager

   Organisaties die samenwerken tegen eenzaamheid: http://www.eenzaam.nl

  • #5042
   Niels
   Bijdrager

   Nog meer ontmoetingssites vind je hier: https://www.eenzaam.nl/matchingwebsite

  • #5202
   Niels
   Bijdrager

   Je kunt ook een oproep plaatsen voor persoonlijke kennismaking of voor gezamenlijke activiteiten op ‘vraag-en-aanbod-sites’, oftewel ‘online marktplaatsen’. Dat zijn websites, waar iedereen goederen te koop kan aanbieden. Op een aantal van die websites is het gratis, om die contact-oproepen te plaatsen, en om erop te reageren.

   Die oproepen kun je daar bijvoorbeeld plaatsen in de categorie: Contact, Dating, Kennismaking, Vriendschap, Activiteiten, Uitgaan, Reisgezelschap, Oproepen of Overig.

  • #5699
   Niels
   Bijdrager

   VERSTANDELIJKE BEPERKING
   Heb je een verstandelijke handicap? Dan kun je lid worden van ABCDate. Je kunt dan nieuwe mensen leren kennen via internet. Dat is gratis voor jou. Je moet 18 jaar zijn of ouder. Klik op deze weblink: http://www.abcdate.nl

   Je kunt alleen lid worden van ABCDate via een zorgorganisatie. Hoe werkt dat? Dat kun je vragen aan je begeleider. Geef deze weblink aan je begeleider: http://www.abcdate.nl/instelling

   Hieronder vind je handige tips over daten, voor mensen met een verstandelijke handicap. Het heet: “Eerste hulp bij dating”. Klik op deze weblinks:
   https://www.abcdate.nl/files/EHBD.pdf
   http://www.eerstehulpbijdating.nl

  • #5712
   Niels
   Bijdrager

   VRIENDEN ZOEKEN VOOR MENSEN MET DOWN
   Heb je het syndroom van Down? Dan kun je vrienden zoeken via internet. Dat kan met de website Downcontact. Dat is helemaal gratis.

   Je kunt daarbij hulp vragen aan je begeleider. Of vraag hulp aan je vader of moeder. Klik op deze weblink: http://www.downcontact.nl

   (Downcontact is een product van Leer Zelf Online. Downcontact is mogelijk gemaakt door Downkids International, NSGK en Stichting Downsyndroom.)

  • #5714
   Niels
   Bijdrager

   VERSTANDELIJKE BEPERKING
   Vrienden Voor Het Leven is een website voor mensen met een verstandelijke beperking. Je kunt daar nieuwe vrienden leren kennen. Lid worden kan vanaf € 3,50 per maand. Klik op deze weblink: http://www.vriendenvoorhetleven.nl

   Je hebt een begeleider nodig, om je aan te melden. (Een begeleider van je instelling, vanuit PGB of via MEE.)

  • #5715
   Niels
   Bijdrager

   SOCIALE KAART NEDERLAND
   Op Sociale Kaart Nederland kun je zoeken naar organisaties en websites op verschillende gebieden. Dat gaat over ontmoeting, zorg en welzijn, wonen, jeugd en gezin, of werk en inkomen. Voor alle doelgroepen. https://landelijk.socialekaartnederland.nl

  • #5717
   Anoniem
   Inactief

   je hebt er zo te zien ’n hele klus aan Niels
   dankjewel voor alle goeie tips!

  • #7140
   koos
   Bijdrager

   KNUZZPost 3314

   Zitten jullie ook op KNUZZ.Ik hoor er graag meer van.

   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 5 maanden geleden door koos.
   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 5 maanden geleden door koos.
   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 5 maanden geleden door koos.
  • #7147
   koos
   Bijdrager

   http://zedd.zedd2test.com/forums/onderwerp/welke-gratis-websites-voor-kennismaking-2/#post-3314

   Zoals hier op deze LINK staat KNUZZ vermeld.Ik sta op het punt om mij hier aan te melden.Zijn hier mensen die ook op KNUZZ zitten.Zo ja bevalt het daar.Of weten jullie nog meer goede gratis websites.Dating of ontmoetingsites.Ik hoor graag van jullie.

  • #7157
   Reiziger
   Bijdrager

   @Koos, wie niet waagt, die niet wint.
   Knuzz is gratis (tenminste, toen ik daar 7 jaar geleden op stond)
   En je vergroot de kans dat je iemand tegenkomt, die bij je past.
   Een garantie heb je nooit in het leven, maar de aanhouder wint!
   Succes er mee!

  • #8884
   koos
   Bijdrager

   @reiziger, (lang geleden je laatste post),maar ik ben ingeschreven bij KNUZ.Ja het is een gratis Datingsite.Behalve voor een aantal extra functies moet je betalen.Maar dat is daar niet eens nodig.Je kunt met alle vrouwen,(als ze het in hun profiel toelaten) mailen.Dus kontakt maken.Er zijn duizenden vrouwen daar ingeschreven,maar voor mij werkt het nog niet echt.Maar dat is ook mij schuldt.Ik wacht af,en ga niet zelf aktie ondernemen op profielen.Dat ga ik zekers meer doen.Maar goed,ik ben ook nog maar kort op KNUZ.

   Ook hebben ze daar een chat.Altijd heel druk daar.Alleen mee chattten kan ik daar niet.Ik kan er niet tussen komen.Ze laten mij niet mee chatten.Jammer.

   Maar @REiziger,je hebt gelijk,wie niet waagt wie niet wint.Ik denk dat KNUZ voor vele mensen een bekende (gratis) datingsite is.Voor mensen die ook lid van Knuz zijn wens ik hij/zij veel succes met (gratis) daten daar.

  • #9756
   Anoniem
   Inactief

   Kwam laatst deze site tegen voor mensen met een beperking: https://eenbeetjeanders.nl/
   Zijn er hier mensen, die ervaring hebben met deze site?

   • #9770
    job1979
    Bijdrager

    @Tobbertje, ja ik. Ik vind het een vrij vage en ook amateuristische site. Hij is volgens mij opgezet door een goed bedoelende particulier met toevallig een vorm van autisme. De hoofddoelgroep is volwassenen met (een vorm van) autisme, maar ook mensen met andere beperkingen en/of handicaps worden aangemoedigd om lid te worden. Wat is er dan vaag? Er is vrij weinig activiteit op die site, veel “slapende” leden. Wat ook erg raar is, het is een datingsite voor volwassenen, maar je moet minimaal 25 jaar zijn, en óf de eigenaar geeft niet duidelijk aan waarom mensen van 18-24 jaar niet welkom zijn óf die gekke leeftijdsgrens is een foutje in het ontwerp van de site. Ook moet je willekeurig een paar vrij precaire gegevens verplicht opgeven als je lid wordt, zoals je (mobiele) telefoonnummer en adresgegevens, terwijl hij (de eigenaar) niet duidelijk aangeeft waarvoor hij die gegevens gaat gebruiken.

    • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 1 maand geleden door job1979.
  • #9778
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Heb je dat al gedropt via de contactmogelijkheid van die website, job1979? Ik heb er ook even een kijkje genomen en vond het ook rommelig. Algemene voorwaarden doorspitten kan soms ook nuttig zijn!!

   • #9862
    job1979
    Bijdrager

    @coverlady @tobbertje Mijn algehele indruk van EenBeetjeAnders is dat daar niet veel gebeurt. Er komen af en toe nieuwe leden bij, vooral mannen, maar ook wel vrouwen. Het ledenbestand is inmiddels best uitgebreid, maar niet veel mensen reageren echt op iemand. Volgens mij gebruikt zeker 90% van de leden de site om “de kat uit de boom te kijken”. Ik ben zelf ook niet zo’n spontane aanspreker op datingsites, merk ik. Ook is het jammer dat er weinig profielfoto’s zijn. UPDATE: Inmiddels even gekeken weer, en ik zie dat er daar ook geen duidelijke Terms & Conditions of Algemene Voorwaarden zijn, althans ze zijn niet makkelijk te vinden.

    • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 1 maand geleden door job1979.
  • #9785
   skippiebal
   Bijdrager

   Ik ben ook net lid geworden maar heb geen mobiel nummer of adres gegevens door moeten geven. Zou ik nooit doen!!
   Ik heb verder nog niet gekeken op die site.

  • #9786
   skippiebal
   Bijdrager

   Oh, ik zie zowaar dat ik al 1 reactie heb…
   iemand aan de andere kant van nederland😂

  • #9789
   Anoniem
   Inactief

   @Koos

   Lang geleden ben ik een half jaar of zo lid geweest van Knuz. Twee (afwijzende) reacties gehad en veel veeleisende vrouwen in de chat met hun wensenlijstje. Daarna een fake-profiel als vrouw neergezet; 250 reacties binnen een halve dag. Waar ligt dat toch aan? Inmiddels een ban daar, maar ik was er zelf ook wel over uit.

   • #9823
    koos
    Bijdrager

    @Hazelnoot,de site KNUZ is wel vernieuwd.Het is overzichtelijker geworden.Heel vroeger ben ik al eerder lid van KNUZ geweest.Ik ben er toen zelf weggegaan.Ja het klopt,je kreeg toen heel veel mails wat SPAM was.En dat zou nu ook wel zo zijn.Maar wel minder volgens mij.Wel worden alle profielen bij KNUZ gecontroleerd en ook foto’s.Dus fake profielen worden er wel aangepakt.Maar waar gratis sites zijn,is dit niet te voorkomen denk ik.Dan moet je gaan betalen voor datingsites.

  • #9798
   pientje
   Bijdrager

   Waar dat aan ligt Hazelnoot? Aan ’t feit dat mannen veel vaker en veel actiever op zoek gaan naar een vrouw dan omgekeerd. En dàt komt (volgens mij tenminste) dan weer omdat “een vrouw zonder man is als een vis zonder fiets” 😉

  • #9817
   skippiebal
   Bijdrager

   Nou….als je als vrouw gewoon vriendinnen zoekt is dat anders ook niet te vinden. Wel allemaal reacties van relatie zoekende mannen. En dat terwijl ik niet op dating sites zat ofzo.

  • #9818
   skippiebal
   Bijdrager

   Op deze laatste site van tobbertje krijg ik bij het zoeken naar vrouwen voor NACHTLEVEN zowiezo 0,0 matches…. sja waar zou dat nou aan liggen???
   Bij de mannen krijg ik er wel een paar…

  • #9819
   Anoniem
   Inactief

   Ja, de site oogt idd wat amateuristisch en rommelig. Ga er binnenkort ook eens een kijkje nemen, al bevestigt het verhaal van Job wel mijn vermoeden dat je niet te veel moet verwachten van deze site.

  • #9841
   Anoniem
   Inactief

   kijk eens op badoo veel plezier voor mij nooit meer allemaal
   troep ggeld persers die datingstite,s niet te vertrouwen geen enkele

  • #9842
   AGFAntoine
   Bijdrager

   Voor jongeren met een spierziekte is er Jackies.nl.
   Ironisch genoeg heb ik via die site over Zeddnet uitgevonden.

  • #9844
   Anoniem
   Inactief

   Ach geen een dating site deugt

  • #9846
   Anoniem
   Inactief

   Het is de waarheidt geen 1 dating site is betrouwbaar

  • #9847
   skippiebal
   Bijdrager

   Ik geloof niet in geforceerde dating. Ga gewoon bij een club bv. de vereniging voor verlegen mensen als je een relatie zoekt.

  • #9854
   Anoniem
   Inactief

   ik zoek geen relatie via internet te onbetrouwbaar

  • #9867
   Mod_Ian
   Moderator

   Offtopics verwijderd.

  • #12148
   Niels
   Bijdrager

   Datingsites voor mensen met een beperking:
   http://www.datensingle.nl/met-een-beperking

  • #12149
   Anoniem
   Inactief

   Daar moet je zeker voor betalen

   • #12155
    Mod_Ian
    Moderator

    Het gaat hier om een pagina met overzicht van websites.
    Ook Zeddnet wordt genoemd.

  • #12154
   Anoniem
   Inactief

   @jentje, Heb je op de link geklikt? Moet je voor deze site betalen?

  • #12158
   pientje
   Bijdrager

   En Zeddnet is de enige gratis site die erbij staat! Hoewel…. Bij ‘Een beetje anders’ krijgen vrouwen een gratis pro-lidmaatschap. Da’s toch discriminatie, of niet?

  • #12160
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Zeddnet wordt vaak geprofileerd als datingsite, terwijl dat toch echt wel onjuist is. Ja, dates kunnen. Natuurlijk. Maar dat was niet de opzet van Zeddnet. Zeddnet als kenninsmakingsplatform is op zich prima, maar je moet er geen hoge verwachtingen van hebben. Er worden nauwelijks meer meetings georganiseerd (komt dat doordat alleen de oude harde kern nog actief is op het forum?) en op losse ontmoetingen/kennismakingen hebben we geen zicht. Want veel kan worden afgesproken onderling, achter de schermen.
   Voor mij heeft Zeddnet als kennismakingsplatform veel teleurstellingen opgeleverd en maar één duurzaam contact ……
   Die zgn gratis kennismakings-/datingsites voor mensen met beperkingen zijn met goede bedoelingen opgezet maar er zijn vaak weinig leden die ook nog eens niet heel actief zijn. et werkt allemaal zo traag als stroop en vaak krijg je rea’s van mensen die totaal niet met je matchen.
   En de groep mensen met beperkingen vallen op de commerciële reuzen zoals Lexa compleet buiten de boot …..Omdat men vindt dat iedereen perfect moet zijn.
   Ik heb dat zelf ondervonden, op zo’n commerciële reus. De mannen willen in hun profiel behalve op de bank hangen namelijk ook de boswandeling of de fietstocht. En dat zit er met mij nu net niet in ……
   Ik heb me overal waar ik stond ingeschreven ook weer uitgeschreven en hou het bij Zeddnet, wat voor mij een soort digitale pub is ……

  • #12161
   Anoniem
   Inactief

   En de groep mensen met beperkingen vallen op de commerciële reuzen zoals Lexa compleet buiten de boot …..Omdat men vindt dat iedereen perfect moet zijn.
   Ik heb dat zelf ondervonden, op zo’n commerciële reus.

   Omdat jij een dergelijke ervaring hebt bij Lexa, kun je niet zomaar stellen dat dat voor de hele groep mensen met beperkingen óók geldt….
   Want dat kun je niet weten…

  • #17171
   Reiziger
   Bijdrager

   Ik zou wel eens een ontmoetingssite willen waar ik mezelf kan vinden. https://www.animaatjes.nl/mini-plaatjes/mini-plaatjes/dansen-en-zingen/REDanceZsirtaki02HL.gif http://wp.zedd2test.com/wp-content/uploads/2017/07/reiziger.gif

Weergave van 54 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.