Welke film heb jij gezien?

Welkom Forums Forum Zeddnet Community Films, muziek en boeken Welke film heb jij gezien?

Weergave van 18 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1874
   Admin_Regenboog
   Sleutelbeheerder

   Welke film heb jij gezien, en wat vond je ervan?

  • #1935
   free
   Bijdrager

   Ik heb een tijdje geleden de film ‘Irrational man’ bekeken en ondertussen al verschillende keren herbekeken. Het gaat over een filosofiedocent die voor de 1ste keer start aan een andere hoge school. Hij zit werkelijk psychisch en fysiek aan de grond, en noemt zichzelf op die manier ergens ook wel een existentialist. Hij is enorm suïcidaal en durft ook te spelen met zijn leven. Aan de hand van iets wat hij gehoord heeft ‘het verhaal’ verandert zijn leven plots en voelt hij zich opleven op een hele positieve manier. Nacht en dag. Hij voelt zich plotseling bevrijd. Hij wandelt een nieuw leven binnen enkel door dat ‘verhaal’, door een moord te plegen. Het eerste deel van de film intrigeert me erg omdat ik me voel zoals hij in het 1e deel. Ik vind het super maar velen zullen het mss niet goed vinden wegens, te negatief, moord…. ik herkende de depressieve gevoelens. Voor mij was het top

  • #1999
   AGFAntoine
   Bijdrager

   Paar maanden geleden heb ik Deadpool gezien. De grofheid van de humor en ook de algehele afwezigheid van serieusheid was een fijne afwisseling na al die veel te serieuze superheldenfilms van de afgelopen jaren.

  • #2789
   Timbaland
   Bijdrager

   The Circle,

   Met Tom Hanks en Emma watson, ja leuke film, over the circle, soort gemeenschap waar je mag gaan werken als je er uitverkoren voor bent. Het begint leuk met een vrouwtje die er mag werken, zij blij. Het gaat meer om de mens wat ze doen bv, als er een camera op gericht is , en dat je bv alles weet van die persoon (soort fb, alleen dan groter). Maar opgegeven moment word het tegen gebruikt, en ja dat heeft gevolgen. Da vrouwtje gaat ok met n camera lopen, en het loopt ok niet alles soepel, met alles. Ja gebeuren erge dingen enzo. Maar tis wel n intressant iets, maar wel met 2 kanten.

  • #3535
   AGFAntoine
   Bijdrager

   Gisteren heb ik de film Daglicht gezien.
   Ik vond dat ze autisme vrij goed uit deden lichten in deze film.

  • #3541
   sASkia1954
   Bijdrager

   Vorige week, op mijn verjaardag, naar “La Chana” geweest in het filmhuis. Prachtige docu over de levensgeschiedenis van een oude flamencodanseres, die nu nog af en toe optreedt zittend op een stoel. Indrukwekkend en ontroerend.

   Donderdag op tv de prachtige docu “Dancer” gezien, over de jonge balletdanser Sergei Polunin, die zichzelf in de harde wereld van het topballet tegenkomt, ondanks zijn enorme talent. De film eindigt met een filmpje wat tevens het einde van zijn danscarriere moest verbeelden. Gelukkig is hij nu toch nog met dans en een eigen dansproject in de weer, juist om te proberen bij dans ook meer met de behoeften van de de dansers rekening te houden. Zie Uit: Dancer

  • #3642
   sASkia1954
   Bijdrager

   Gistermiddag ben ik met mijn maatje/vriendin uit Franeker naar Kedi geweest, in het filmhuis. Al heb ik zelf aanzienlijk meer op met honden, zij is een echte kattenliefhebber en wilde er heel graag samen met mij heen.
   Een aanrader -en dus niet alleen voor iedereen die van katten houdt- deze docu over de katten van Istanbul. Het verwonderde me dat er in deze film juist heel veel mannen zeer zorgzaam blijken te zijn tav die zwerfkatten. Hoewel, mijn eigen lief is ook een echte kattenliefhebber en -al heeft hij geen kat- ook zorgzaam 😉

  • #7858
   sASkia1954
   Bijdrager

   Onlangs naar “Boyhood” geweest, prachtige coming-of-age film. Apart eraan is, dat gedurende 12 jaar dezelfde acteurs de rollen hebben gespeeld, wat het geheel een extra geloofwaardig effect geeft.
   Deze film stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en werd nu nog eenmalig vertoond in het Filmhuis, tgv hun -alweer!- 5-jarig bestaan. Een hele week bijzondere films voor maar 5 euro 🙂

   Verder zag ik op tv “Truman”, een mooi gefilmd gevoelig maar ook humoristisch drama over een man die terminaal ziek is. Een oude vriend komt onverwacht voor 4 dagen over uit het buitenland. Die dagen worden door die twee op bijzondere wijze ingevuld. Een van de doelen is het vinden van een goed woonadres voor de hond Truman, die immers zal achterblijven na het overlijden van zijn baasje…

  • #7879
   Anoniem
   Inactief

   Every day. (Trailer 1:00 min.)

   Zoals ik het zie; Het verdragen van verschillen tussen personen.
   Of toch niet, want de geest blijft het zelfde.

  • #7892
   sASkia1954
   Bijdrager

   Gisteravond laat op tv “Mia Madre” gekeken. Dat was er ook nog eentje op mijn wensenlijstje.
   Het is een Italiaans drama over een filmregisseuse. Zij komt er gaandeweg achter dat er meer is in het leven dan ambitie en werk, wanneer blijkt dat haar moeder terminaal ziek is. Deze film had geweldige recensies, maar daar kan ik me niet in vinden. Eerlijk gezegd vond ik het een draak: warrig, gekunsteld, sentimenteel en ook nog eens slecht gespeeld. Wel blij natuurlijk dat ik er niet voor naar het Filmhuis ben gegaan 😉

  • #8665
   sASkia1954
   Bijdrager

   Net op Canvas “Room” gekeken. Die film stond ook nog op mijn to-see lijstje. Drama over een nog altijd actueel thema, een jonge vrouw die ontvoerd is en gevangen wordt gehouden. Ze woont in een tuinhuisje met haar zoontje van 5, waarvan haar ontvoerder de vader is. Ze verzint een truc en zet de jongen in om te ontsnappen.
   Als dat gelukt is gaat ze terug naar haar ouderlijk huis, waar ook veel veranderd is, en het valt haar niet mee om het leven weer op te pakken. Het jongetje, onbekend met de echte wereld, moet aan alles wennen, maar heeft gelukkig nog wel de leeftijd waarop een kind veelal behoorlijk veerkrachtig en kneedbaar is.
   Al met al viel de film me wat tegen, teveel geromantiseerd, maar de hoofdrollen, van Ma en Jack, vond ik wel heel goed geacteerd.

  • #8687
   pientje
   Bijdrager

   Heb ’t boek gelezen sASkia, en vroeg me af hoeveel er in de film was overgebleven van wat naar mijn idee de crux was van ’t boek dat geheel geschreven is vanuit ’t perspectief van ’t jongetje : hoezeer zijn hele wezen bepaald is door zijn uiterst beperkte leefomgeving die hij niettemin altijd als compleet en vervullend heeft ervaren.

   Was al bang dat Hollywood aan de haal zou gaan met de (in ’t boek geheel afwezige) potentiële romantiek van ’t gegeven 🙁

  • #13526
   Zowie
   Bijdrager

   Hereditary, horrorfilm, leuk voor het komende Halloween 😉

  • #14935
   Anoniem
   Inactief

   Een aantal weken geleden naar “Girl”
   (de tijd op de wekker aan het eind van de film klopt niet) en
   vandaag naar Bohemian Rhapsady gezien.
   Het is een film en geen documentaire.

  • #15269
   Anoniem
   Inactief

   The House with a Clock in The Walls: leuke film, beetje jeugd/horror/fantasy genre van Eli Roth. De film heeft wel een beetje een Harry Potter Sfeertje, leuke humor en Jack Black is helemaal in zijn element!

   The Equalizer 2: Weer heel anders dan de 1e film, maar als je van veel actie houdt, mooie beelden en een goede acteur als Denzel Washington houdt dan is deze film zeker een aanrader. Het geluid is ook geweldig!

  • #17503
   Anoniem
   Inactief
  • #18228
   Anoniem
   Inactief

   The zookeerper’s wife
   Over een dierentuin in Warschau, tijdens de W.O.2 .
   Rond de 200 Joodse personen zijn gered.

  • #29625
   sASkia1954
   Bijdrager

   The White Crow. Gebaseerd op de jonge jaren van danslegende Rudolf Nureyev, tot en met zijn overloop naar het westen.
   Prachtig gespeeld en gedanst, alsof het een docu was. Ik werd er enorm door geraakt. De film bevatte ook voor mij onbekende informatie. Ik heb hem nl gevolgd vanaf mijn jeugd, nadat ik een artikel in Readers Digest Het Beste had gelezen. Ook mijn allereerste spreekbeurt op school hield ik over hem. En over zijn latere jaren heb ik bv een boeiend boek door Rudi van Dantzig, Nureyev, het spoor van een komeet.

  • #39197
   Bo
   Bijdrager

   de film 1408 is echt een aanrader om eens te kijken. er zit echt een twist in die je niet verwacht! verder zijn er nog veel meer films die ik kan aanraden maar te veel om op te noemen.

Weergave van 18 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.