veganistisch

Welkom Forums Forum Zeddnet Community Levenswandel veganistisch

  • Dit onderwerp bevat 23 reacties, 8 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 2 jaren geleden door Anoniem.
Weergave van 23 geneste reacties
  • Auteur
    Berichten
    • #5297
      Anoniem
      Inactief

      zijn er meer mensen vegan hier of zit je erover te denken?
      kunnen we hier alles erover delen.
      tips, adressen, nieuwe producten
      kortom, leef je uit!

    • #5298
      Anoniem
      Inactief

      vandaag hadden ze bij de kleine ah hier ineens vegan ‘vis’sticks
      meteen gekocht om te proberen en ik vind ze lekker!
      het fijne ervan vind ik dat ze niet van soya zijn gemaakt, ik ben wat terughoudend als het om soya gaat

    • #5299
      Reiziger
      Bijdrager

      Ik eet vegetarisch en vind het ook interessant om te kijken wat er te koop is.
      Bedankt voor de tip, Carolina: ik zal ze ook eens gaan proberen.
      Notenburgers van de Plus vind ik ook heel lekker.
      En als je erg zuinig met je geld moet doen, kun je altijd nog “hondebrokken” bij de reformwinkel kopen.
      Dat is dan wel soya, maar er zit verder niets doorheen: je kunt het zelf op smaak brengen.

    • #5300
      Anoniem
      Inactief

      Als ik het goed heb begrepen, ben ik V-vegatarier.
      Eet dus wel vis en eieren, maar geen vlees en vogels.
      Volgens deze Ensie zou ik dan: Lacto-ovo-vegetariërs zijn, die eten zowel zuivel als ei.
      Met de “V” erbij voor vis.

    • #5309
      Anoniem
      Inactief

      wat grappig Reiziger, die term
      ik had er nog nooit van gehoord.
      ik ben al meer dan 20 jaar vegetarier. heb een periode van ongeveer twee jaar zo’n 4 keer per jaar vis gegeten maar dat is nu al weer n poosje geleden
      pas geleden ben ik ook gestopt met zuivel muv kaas omdat ik altijd n hele kaas koop (biologisch met vegetarisch stremsel) en de laatste nog niet op is. ik las laatst ergens dat zelfs in het computerscherm dierlijke producten zitten dus helemaal vegan worden zit er niet in maar ik doe mijn best; stapje voor stapje….

    • #5431
      Reiziger
      Bijdrager

      De term is zeker grappig, Carolina.
      Helaas hadden ze de hondebrokken niet meer.
      En hier hebben ze ook geen vega vissticks.
      Dus het zijn weer groentenballetjes geworden.

    • #5479
      Anoniem
      Inactief

      ik heb er goed over nagedacht, veganistisch is voor mij op dit moment niet haalbaar.
      de tijd en moeite die het me kost te achterhalen wat ik wel of niet kan kopen heb ik er wel voor over
      maar daarbovenop nog het voortdurende gevoel te falen omdat in bijna alles iets van dier zit, dat vind ik te moeilijk.
      was ik rijst’melk’ gaan drinken ipv melk, blijkt daar arsenicum in te zitten
      ik heb geleerd dat ik een goeie vegetarier kan zijn en tegelijk goed voor mezelf zorgen. op dit moment zie ik niet hoe ik n goeie veganist kan zijn (als dat al bestaat) en tegelijk goed voor mezelf te zorgen.
      de komende tijd zal ik een nog betere vegetarier zijn en de mogelijkheden naar veganisme blijven onderzoeken

    • #5481
      pientje
      Bijdrager

      Waarom hangt er aan zo’n etiketje toch ook altijd ’n waardeoordeel? We leven allemaal (tenminste, diegenen van ons die ’n beetje benul hebben van ons gezond) op de manier die bij ons past, en die voor ons eigen gevoel zo min mogelijk schade aanricht aan datgene wat wij belangrijk achten. Dan ben je dus géén veganist, maar ondertussen ben je je wel bewust van, en houd je rekening met, allerhande aspecten van natuur, milieu en dierenwelzijn. Dat is toch wat telt, en niet wat voor etiketje daar op plakt?

    • #5486
      Ian
      Bijdrager

      Ik fantaseer weleens over een fructarisch weekend.
      Fructariër zijn betekent dat je behalve veganist zijnde, nog strenger in “de leer” bent.
      Omdat een plant een levend wezen is dien je je te onthouden van alle vitale plantendelen. Zoals wortels, knollen, bollen, stengels, stammen, takjes, twijgen, bladeren, naalden.

      Enkel bloemen, vruchten, noten en zaden die door de plant GESCHONKEN worden, dienen als voeding…
      Is leuk voordat je gaat slapen. Bedenk wat je zoal op tafel krijgt in een fructarisch weekend.
      Ik kreeg in ieder geval Het Laatste Avondmaal voor ogen: brood en wijn…
      Met zout, peper, olijven, olijfolie en tomaten kwam ik alweer een stukje verder.

      Zoek verder via Fruitarisme

    • #5487
      Ian
      Bijdrager

      Hutspot zonder vlees is dan vreselijk fout.

    • #5494
      pientje
      Bijdrager

      En brood kan ook niet, want zowel gist als zuurdesem zijn gemaakt van levende organismen. Matzes, rijstwafels en knäckebröd, daar zul je ’t mee moeten doen Ian.

    • #5495
      Ian
      Bijdrager

      Mmmm. Dat geldt dan ook voor wijn.
      En ook voor bier…

    • #5500
      Balthier
      Bijdrager

      Wat zou dan erger zijn, geen brood of geen bier? 😛

    • #5501
      Reiziger
      Bijdrager

      Geen bier is erger, lijkt me! 🙂

    • #5503
      Ian
      Bijdrager

      Gelukkig fantaseer ik maar over een fructarisch weekend.
      Dat valt nog te doen.
      Met koffie zonder liflafjes, vers sinaasappelsap, en knapperbrood zonder levende eencelligen…
      Pot pindakaas, pot sambal oelek. (De laatste vanwege de endorfinecompensatie.)
      Olijfolie, pasta, tomaat, olijven, paprika, courgette, zwarte peper, zout.
      Fruit als toetje.

      Nu nog de zondagsdis bedenken.

    • #5504
      LittleBear
      Bijdrager

      @ Carolina:

      Melk, en andere producten van Alpro, is veganistisch. Sommige dingen die mensen doorgaans kopen zijn ’toevallig’ al gewoon veganistisch, en niet alleen de groente. Denk bijvoorbeeld aan Croky ships (in ieder geval de Paprika en de Bolognese) of theesoorten en koffie en verschillende soorten koekjes, of de AH handzeep creamy en zover ik weet ook schoonmaakmiddelen van ecover.

      En ook op deze site hieronder alleen al zijn al veel veganistische producten te vinden. Deze site is ook vegan website van het jaar geworden:

      https://gewoonvegan.nl/

      • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 2 maanden geleden door LittleBear.
      • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 2 maanden geleden door LittleBear.
      • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 2 maanden geleden door LittleBear.
      • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 2 maanden geleden door LittleBear.
    • #5509
      LittleBear
      Bijdrager

      Ohnee, soja zit ook in Alpro. Waarom ben je terughoudend wat soja betreft?

    • #5518
      Anoniem
      Inactief

      dankjewel voor de moeite @ Little-Bear, mij besluit staat vast

    • #21311
      Anoniem
      Inactief

      en kijk, ruim een jaar verder en het is me toch gelukt! ‘met mn vingers in mn neus’ uiteindelijk, vrij natuurlijk. en ik ben nog verder aan het groeien….
      ook bereid ik voor een flinke groep mensen regelmatig een vegan lunch.
      om mezelf te verwennen met een dagje lekker koken (want oh wat vind ik dat fijn!) om de dieren te verwennen door ze niet te gebruiken/misbruiken en natuurlijk om deze groep prachtige mensen bekend te maken en te verleiden met plantaardig voedsel
      ik bezondig me alleen nog n enkele keer aan melkchocola. Ik weet dat er ook rijstmelkchocola is enzo en dat koop ik ook wel eens maar als ik echt errug verdrietig ben, helpt alleen een ‘chocolade-infuus’ en ik kan het mezelf vergeven tegenwoordig.
      ik vertrouw erop dat dit, deze behoefte, ook over gaat.

    • #22729
      Anoniem
      Inactief

      ja ik dacht ik kan hier wel een dagboekje gaan bijhouden maar dat zal toch voornamelijk over eten gaan dus waarom dan niet gewoon hier posten
      eten, veganistisch, het hoort allemaal bij mij.
      nu ga ik ook zo eten
      pittige wortelsoep met gember
      en voor op brood verzon ik een spread…..
      2 gegrilde paprika’s (uit pot)
      2 zongedroogde tomaatjes
      4 groene olijven
      5 walnoten
      samen fijnmalen met staafmixer ofzo
      twee boterhammen beleggen met de spread
      daaroverheen 0.5 komkommer in dunne plakjes
      versierd met n klein handje geroosterde pijnboompitten
      het lijkt heel wat maar het opschrijven is meer werk dan het klaarmaken
      en dan…..mmmmmmm lekker eten

    • #22753
      Reiziger
      Bijdrager

      Het opschrijven is wel meer werk dan het maken, Carolina, maar wel de moeite waard.
      Het ziet er lekker uit en wellicht inspireert het meer mensen. 🙂

    • #22786
      Anoniem
      Inactief

      meer dan alleen jij bedoel je @Reiziger? ja ik hoop anderen te inspireren want ik heb een sterk vermoeden dat veel mensen bar-slecht eten.nu zijn mijn receptjes niet zaligmakend maar ze kunnen wel op weg helpen. de rest moet je gewoon doen en lekker heel veel proeven

      vanmiddag had ik een pakket bami-groenten meegenomen
      daarnet eerst wat kroepoek gebakken. bij de toko hebben ze verschillende soorten kroepoek waar geen dier aan te pas komt; ongebakken. ik heb altijd 4 of 5 soorten in huis (emping meegerekend) en bak bij indische of chinese gerechten wat soorten.
      dan heb ik ht als volgt gedaan:
      kleinste pan opgezet halfvol water en n halve theelepel zout
      daarnaast wok opgezet met eetlepel (zonnebloem)olie, behalve de tauge, groenten in de wok even bakken
      als het water kookt 1 plakje volkoren noodles erbij, dat is in 4 min gaar
      in de wok nog 20 sec. de tauge meebakken en gas uit of op zo’n kleine spaarbrander maar die heb ik niet. noodles zodra ze gaar zijn bij de groenten
      en het leeggekomen pannetje gebruiken om satesaus te maken van 1 eetlepel pindakaas,water tot je een mooie saus hebt en wat uipoeder, knoflookpoeder, sambal, ketjap en ketchup
      als de satesaus goed op smaak is, kun je daarmee je hele gerecht op smaak krijgen.kroepoek erbij, eventueel wat kokosrasp of pinda’s erover en lekker eten

      andere keren dat ik dit maakte, bakte ik er lekker n banaan bij maar die was ik nu vergeten te kopen en soms doe ik er gebakken blokjes tofu doorheen maar die kon ik niet zo snel vinden in mn vriezer

    • #22831
      Anoniem
      Inactief

      ontbijt had ik n halve mango, een banaan, een peer, een eetlepel lijnzaad, een eetlepel havermout en twee glazen (warm) water

      tussendoor een knackebrod vezelrijk met n beetje pindakaas en n theelepel lijnzaad
      en later met Jan uit nog n klein handje zonnebloempitten

      lunch n flinke kop pittige wortelsoep, twee knackebrod vezelrijk met daarop een kleine avocado met wat peper en zout

    • #32233
      Anoniem
      Inactief

      Wil shoarma van knolselderij maken.
      De knolselderij (plakken van 6 a 10 mm. snijden) eerst 12 minuten stomen en
      daarna met kruiden nog even 3 minuten bakken.

      Voor de Tzatziki saus;
      Ingrediënten
      1 komkommer (de schil en zaden verwijderen)
      1 eetl olijfolie
      170 gr griekse yoghurt
      1 teentje knoflook, geperst
      1 eetl citroensap
      Voor de liefhebber kan er nog peper en zout bij.

Weergave van 23 geneste reacties
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.