Tips voor het organiseren van een meeting of activiteit

Welkom Forums Tips voor het organiseren van een meeting of activiteit

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 0 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #148
   Admin_Regenboog
   Sleutelbeheerder

   De laatste tijd zien wij veel initiatieven ontstaan om elkaar te ontmoeten. Dat kunnen we alleen maar toejuichen, want Zeddnet is natuurlijk een ontmoetingsplaats, bedoeld om contacten te leggen.
   Het gebeurt echter ook dat er initiatieven stranden, omdat ze niet verder komen dan de ideefase. Iemand is enthousiast om een activiteit te organiseren, maar weet eigenlijk niet hoe. Geen positieve ervaring voor diegene die het initiatief neemt en jammer voor de personen die zich hadden aangemeld en hoopten op een leuk uitje. Ook is ons gebleken dat het onderscheid tussen een meeting en een activiteit niet helemaal duidelijk is.

   Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, die van belang zijn bij het organiseren van een activiteit of meeting.
   Extra regels zijn nooit leuk, want je moet weer rekening met iets houden. Maar wij denken toch dat het belangrijk is om jullie deze richtlijnen en tips mee te geven. In de eerste plaats om ervoor te zorgen dat de organisatie van activiteiten en meetings soepel verloopt en mensen niet teleurgesteld worden. Aan de andere kant om initiatieven op elkaar af te stemmen.

   Let wel: alles wat je organiseert is een particulier initiatief van mensen die elkaar op Zeddnet hebben ontmoet.

   Bij de organisatie van je initiatief mag geen professionele of andere externe organisatie betrokken zijn, want dan is het reclame. Neem in dat geval altijd vooraf contact op met Mod_Lizzy. We overleggen dan of het wellicht past in de rubriek externe aankondigingen.

   <span style=”color: #0000ff”>Wat doe je als je iets wilt organiseren met andere Zeddnetters?</span>
   Onderscheid wordt gemaakt tussen een activiteit en een meeting. De belangrijkste criteria om dit onderscheid te maken is het aantal deelnemers en de complexiteit van de organisatie. Weet je, ook na lezing van het onderstaande, niet onder welke categorie jouw initiatief valt, neem dan contact op met Mod_Lizzy.

   <span style=”color: #0000ff”>Activiteit</span>
   Een activiteit is een kleinschalig initiatief. Je zoekt (op korte termijn) enkele mensen om naar de bioscoop of uit eten te gaan, uit te gaan of te gaan wandelen, om een paar voorbeelden te noemen.
   Er is niet veel organisatie voor nodig. Je spreekt af waar je heen wilt, wanneer en hoe laat.

   <span style=”color: #0000ff”>Hoe te handelen?</span>
   Je plaatst je activiteit op het forum in de categorie: activiteiten & uitgaan en wacht op de reacties. Veel succes!
   [u]Tip:[/u] Wees er attent op of niet iemand anders al een activiteit gepland heeft in ongeveer dezelfde periode en omgeving. Daarmee zou je het initiatief van de ander kunnen doorkruisen en dat is natuurlijk niet gewenst. Zie de lopende activiteiten op het forum en de aankondigingen op de homepage.

   <span style=”color: #0000ff”>Meeting</span>
   Een meeting is grootschaliger. Kenmerken zijn: je streeft naar zoveel mogelijk deelnemers, er wordt een deelnemerslijst op het forum bijgehouden, het vindt op iets langere termijn plaats, er is een programma opgesteld.
   De organisatie vergt meer voorbereiding, bijvoorbeeld bespreken van een locatie, beoordelen toegankelijkheid locatie, samenstellen programma.
   Voorbeelden zijn: met een grote groep uit eten gaan, met een grote groep naar de dierentuin gaan, verschillende activiteiten op één dag met een groep ondernemen.

   <span style=”color: #0000ff”>Hoe te handelen?</span>
   Neem contact op Mod_Lizzy. In overleg met hen plaats je je initiatief voor een meeting op het forum in de categorie: meetings.

   <span style=”color: #0000ff”>Tips voor het organiseren van een meeting
   </span>

   •  Werk je idee zoveel mogelijk van tevoren uit.
   • Bedenk wat je wilt doen (bepaal de bestemming, de datum, het tijdstip van aanvang en de tijdsduur, de kosten)
   • Bepaal de bereikbaarheid van de locatie met het Openbaar Vervoer en controleer of de locatie geschikt is voor rolstoelers. Mogelijk kunnen deelnemers met anderen meerijden. Maak de deelnemers hierop attent of organiseer dit.
   • Bepaal het tijdstip van aanvang en wijk hier niet vanaf. Probeer zoveel mogelijk onduidelijkheid te voorkomen.
   • Bepaal tot wanneer de deelnemers zich kunnen opgeven. Houd rekening met een eventuele reserveringstijd.
   • Sommige mensen vinden het prettig om niet alleen een gelegenheid binnen te moeten komen. Je kunt op een station afspreken en dan met elkaar een restaurant binnen gaan. Maar wees duidelijk waar je afspreekt en wanneer.
   • Benoem duidelijk wie de contactpersoon is en hoe deze te bereiken is.
   • Gebruik nooit de naam Zeddnet, niet extern (bijvoorbeeld bij reserveringen), maar ook niet op het forum (bijvoorbeeld Zeddnetborrel). Je initiatief is op persoonlijke titel. Dit werkt anders verwarrend voor andere gebruikers die kunnen denken dat je initiatief door Zeddnet wordt georganiseerd.

   Zeddnet aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor door individuele leden georganiseerde activiteiten of meetings. (Zie ook de Algemene Voorwaarden.)

Weergave van 0 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.