Stel een vraag

Welkom Forums Stel een vraag

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 56 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #156
   Admin_Regenboog
   Sleutelbeheerder

   In dit topic geef je antwoord op de vraag die je voorganger heeft gesteld en stel je daarna een nieuwe vraag voor de volgende poster.

  • #183
   pientje
   Bijdrager

   Aan mij de eer om de eerste vraag in dit, mijn lievelingstopic, te stellen :

   Wat heb jij in de weken dat Zeddnet offline was anders gedaan dan anders?

  • #184
   schildpad100
   Bijdrager

   [quote quote=1405]Aan mij de eer om de eerste vraag in dit, mijn lievelingstopic, te stellen :

   Wat heb jij in de weken dat Zeddnet offline was anders gedaan dan anders?

   [/quote]

   een paar meer vervelingspunten gescoord maar niet minder op internet gezeten tot mijn spijt

  • #188
   pientje
   Bijdrager

   En de vraag Schillie? Of zullen we de mijne gewoon nog efkes laten staan voor wie er zin heeft om te vertellen wat hij/zij allemaal gedaan heeft de afgelopen tijd?

  • #231
   Ian
   Bijdrager

   In de “Stille Tijd” heb ik me meer beziggehouden met “onderzoeksjournalistiek”. Zo kon ik verschillende informatiemappen samenstellen. Ik ging ook meer “op reis” met Google Maps (Street Vieuw & Satellite). En verder vind ik dit een zeer prettige zomer die zeer geschikt is om lekker buiten te zijn. 😀

   Wat vind jij van de huidige zomer?

  • #237
   Anoniem
   Inactief

   Nederlands weer, :zon: en :regenen: .
   Als het maar over twee weken, redelijk droog en niet te warm weer is.

   Ga nog ff kijken welke route ik ga varen.

   Plan jij wel of niet een reis?

  • #238
   pientje
   Bijdrager

   Je hoort mij in ieder geval niet klagen. Er zijn weliswaar dagen geweest dat ’t te warm was om wat dan ook te doen, maar dat gaf me dan een prachtig excuus om Niks te doen, waar ik ook heel erg van kan genieten. En op dagen als vandaag, bewolkt en koel met af en toe ’n buitje, kan ik dan weer heerlijk wandelen, en in de tuin werken, en borduren, en kijken naar m’n kipkes. Kortom, zolang ’t niet àl te droog wordt voor mijn tuintje vind ik ’t ’n bèste zomer. En zelfs als ’t wel heel droog wordt maak ik er met behulp van gieter en kraanwater ’n goeie zomer van 😉

  • #239
   pientje
   Bijdrager

   Oeps!!! Vraag vergeten, èn Habets (fijn om je weer te zien Habets!) zat ertussen.

   Nee, ik plan geen reis, want ik ben ’t allerliefste thuis. Heb net met mijn zusje afgesproken dat ik zelfs niet meer -voor de vorm- bij haar op bezoek hoef!!! Wéér ’n stukje bevrijding!!!

   Wat betekent ‘vrij zijn ‘ voor jou?

  • #376
   Ian
   Bijdrager

   “Vrij zijn” betekent dat je de vrijheid hebt om vrijwillig iets te doen.
   Iets DOEN zonder dat je je daad moet verantwoorden.

   Ik maak weleens “muziek” voor Moeder Natuur.
   Moeder Natuur kan niet in de handjes klappen.
   Als M.N. er geen bal aan vindt, dan is dat zo.
   Ik ben niet zo hypersensitief dat ik respons opvang.
   Gewoon: take it or leave it.
   Vrijblijvendheid…

   Ben jij een vrije mens? Of ben jij meer vrijblijvend?

  • #418
   pientje
   Bijdrager

   Omdat elke verplichting in mijn geval synoniem is met (angst voor) tekortschieten en bijgevolg met ’t idee klem te zitten, is vrijblijvendheid voor mij essentieel om me vrij te kunnen voelen. Al voel ik me dan weer wèl vrij om in voorkomende gevallen toch (kleine) verplichtingen aan te gaan, en dan ook niet te zeuren over ’t onvermijdelijke gevoel van gevangen zijn dat daar bij hoort.

   Uitzondering hierop is de zorg en verantwoordelijkheid voor dieren en de inherente verplichting die dat met zich meebrengt; daar ga ik totaal niet onder gebukt. Integendeel, dat soort plicht ervaar ik als verrijking van mijn bestaan. Geen wonder dat ik zoveel van dieren houd!

   Waarom hou jij van dieren (of waarom juist niet)

  • #425
   Anoniem
   Inactief

   Er zijn heel veel redenen waarom ik van dieren houd.
   Ze zijn lief, knuffelig en wat ik ontzettend mooi vind aan dieren is dat ze zo puur zijn, en hun onvoorwaardelijke trouw.
   Veinzen/doen alsof is een dier vreemd, what you see is what you get.

   Hoe zou jouw leven eruit zien als je geen huisdier(en) had?

  • #451
   pientje
   Bijdrager

   Poeh.. daar denk ik eigenlijk liever niet over na. Ik zou waarschijnlijk niet eens ’n leven hebben. Letterlijk, bedoel ik – ik had er vast te eniger tijd een eind aan gemaakt als er geen dieren waren geweest waar ik voor moest zorgen…

   Hè bah, wat een naar onderwerp op zo’n mooie dag als vandaag! Ik denk maar gauw aan iets moois & vrolijks…. Mijn kuikentjes bijvoorbeeld, die al veertjes hebben aan hun vleugeltjes, en ook hun staartjes beginnen te groeien :love: :love: :love:

   Wat doe jij als je jezelf wil opvrolijken?

  • #453
   Anoniem
   Inactief

   Sorry Pientje, het was niet mijn bedoeling je verdrietig te maken met mijn vraag….

   Als ik mezelf wil opvrolijken ga ik me meestal bezig houden met mijn dieren, voor mij geen betere opvrolijkertjes dan zij.;-)

   Als er wieltjes onder je huidige woning zaten, waar zou je je huis dan naartoe rijden?
   Of liet je het toch liever gewoon staan waar het nu al staat?

  • #468
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Dat is een lastige, ik woon in een appartementencomplex dus zou het hele gebouw moeten verplaatsen. Dan worden er vast wel een aantal oudjes boos!!
   Ik voel me goed thuis op de plek waar ik nu woon, in een ruim opgezette wijk met voldoende groen. Ik geniet van de vogeltjes in al dat groen, woon aan de rustige kant van het gebouw (andere kant is steen, beton, doorgaand verkeer).

   In de herhaling leuke vraag!
   Als er wieltjes onder je huidige woning zaten, waar zou je je huis dan naartoe rijden?
   Of liet je het toch liever gewoon staan waar het nu al staat?

  • #516
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Idd leuke vraag..momenteel zou mijn woning blijven staan ..
   huis van vriend is mooi gelegen..maar zou ik tussen 2 dorpen
   op een mooie groene stek willen zetten 🙂 🙂

   Vraag: Mocht je een keuze-reis all-inn winnen voor 2 personen(3 weken)
   wie neem je mee..waar ga je heen..en hoe ziet jou/jullie vakantie eruit..

  • #527
   Anoniem
   Inactief

   Ik ben het liefste thuis, daar voel ik me het meest prettig bij.
   Dus als ik een vakantiereis zou winnen, dan zou ik hem weggeven aan mensen die heel graag op vakantie willen, maar daar het geld niet voor hebben.

   Als je een grote geldprijs zou winnen, hoe/waaraan zou je die dan besteden?

  • #543
   pientje
   Bijdrager

   Ligt eraan hoe groot ‘groot’ is… Meer dan, zeg, vijfduizend euro is levensontwrichtend. Daar onder kan ik ’t gewoon deels op m’n spaarrekening zetten en deels uitgeven aan ’t zelfde soort dingen waar ik ’t nu aan uitgeef. Daarboven moet ik Maatregelen gaan treffen en daar heb ik eigenlijk geen zin in.

   Behalve natuurlijk als ’t zó veel is dat ik me nooit meer zorgen hoef te maken om m’n inkomen, maar daarvoor moet ’t tegenwoordig wel in de miljoenen lopen, geloof ik. Of zoiets als ‘dertig jaar lang elke maand 10.000 euro’ Dat lijkt me, op mijn leeftijd, nou ècht een aantrekkelijke prijs om te winnen. Sjonge, wat zou ik brassen!!! En weggeven!!! En gelukkig zijn!!!

   “Geld maakt niet gelukkig” Waar of niet waar?

  • #552
   neliz87
   Bijdrager

   Ik zeg niet waar. Geld maakt je leven wel wat makkelijker maar of je er perse gelukkig van word durf ik te betwijfelen.

   Misschien een wat diepe vraag, maar welke droom wil je nog waarmaken?

  • #563
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Waarmaken is idd een zware lading ……….welke droom/wens wil je nog vervullen kan ik met een tandje minder wel beantwoorden: ik wil naaar Frans Vlaanderen, Nord Pas
   de Calais, om met eigen ogen de streek te zien waar de voorouders van moeder vandaan kwamen …………daarvoor heb ik iemand nodig die geen hekel heeft aan auto rijden
   en die er tijd voor wil maken ……………

   Tijdens vakantie naar Tunesië (30 jaar geleden) een tochtje op een kameel gemaakt. Ik wilde eerst niet mee maar vond het ook niet fijn om alleen achter te blijven zonder idee wanneer de anderen weer terug zouden zijn. Een gemene kameel, die er was overgebleven bij het uitkiezen door de anderen, werd mijn rijdier ……….
   Kamelentochtje dus, en nog een “eng” ding: in de pauze van de kamelen rijtoer
   een watervalletje in een oase bekeken……we moesten over een richeltje van amper 20 cm lopen……was niet fijn, heb het toch gered (dat zal wel veilig geweest zijn want anders werd zoiets wsch niet in de excursie opgenomen)

   Goed, lang verhaal dus, met als vraag:
   wat was het “engste” wat jij in een vakantie hebt meegemaakt (tsunami’s, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en lawines uitgesloten) ????

  • #569
   sASkia1954
   Bijdrager

   Tunesië, in mijn eentje mee op low budget rondreis, in 2010. De balkondeur in het hotel waar we ons de eerste paar dagen moesten vermaken, kon niet dicht en op mijn verzoek om een andere hotelkamer werd niet ingegaan… Tafeltje ervoor gezet met aan het randje een glas erop, zodat er niemand ongemerkt ’s nachts binnen zou kunnen komen. Overdag was de dag erna -zo bleek ’s avonds- wel het slotje van mijn (express!) afgesloten koffer gedemonteerd; gelukkig had ik er niks van waarde in laten zitten. Het was een vreselijke ervaring om daar als vrouw alleen op vakantie te zijn, hoewel het land prachtig en ook heel boeiend was (vlak voor de revolutie daar…), ik er ook fijne mensen heb ontmoet en er tijdens de excursierondreis ook wel andere reizigers en iemand van de reisorganisatie bij waren. Maar zelden heb ik me zo kwetsbaar gevoeld…

  • #570
   sASkia1954
   Bijdrager

   Vraag vergeten:
   Op vakantie (geweest)? En zo ja waarheen?

  • #656
   pientje
   Bijdrager

   Ik ben elke dag op vakantie, in m’n eigen huis en tuin. En da’s niet flauw bedoeld. Ik ervaar echt, nog steeds! iedere dag een gevoel van bevrijding. Of ik nu lekker in m’n eentje op m’n eigendommelijke manier aan ’t klussen en otteren ben, of ’t hele leven zonder duidelijk aanwijsbare reden even moe ben en gewoon in bed kruip, altijd is daar ’t besef dat dit mijn leven is, en dat ik ’t mag inrichten zoals ik dat wil.

   Ik ben bevrijd van mijn eigen oordeel -en daarmee goeddeels van de macht die andermans oordeel over me heeft- en dat levert een bijna permanent vakantie-gevoel op dat ik wel aan de hele wereld zou willen uitdelen.

   Wat zou jij willen (uit)delen?

  • #664
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ik ben er ook geweest, resort was prachtig en personeel heel vriendelijk. Heb ook nooit gemerkt dat er iets uit onze bagage gastolen was. Voor vertrek, nog op Schiphol, werd aan vrijgezellen aangeraden om altijd in een groep te gaan, en aan stellen om je goed verliefd te tonen, dan had de mannelijke bevolking geen interesse meer in je (ik was toen nog goudblond en we waren op pre-huwelijksreis).

   Wat is jouw vraag, sASkia ?

  • #783
   Anoniem
   Inactief

   sASkia had toch de vraag gesteld “Op vakantie geweest?”, Coverlady?

   De nieuwe vraag was van Pientje en die is nog niet beantwoord:

   Wat zou jij willen (uit)delen?

   Nou, gisteren had ik degene die die arme hond zolang heeft opgesloten wel een paar rake opmerkingen willen uitdelen. Hoe ze het in haar botte hersens haalt om zoiets te doen.
   Niet gedaan natuurlijk, soms kun je maar beter wijselijk je mond houden.

   Waar kun jij je inwendig druk/boos om maken?

  • #807
   pientje
   Bijdrager

   Om hoe hier in de straat/wijk met afval wordt omgegaan. Mensen maken er echt ’n potje van, zetten alles maar aan de straat wanneer ’t hen uitkomt, en laten ’t wekenlang staan ook als ’t niet wordt opgehaald. Iemand heeft hier vorige week zaterdag bijvoorbeeld een doosje op de stoep gezet, inhoudende : een papieren tas, een melkpak, twee bierblikjes, een eierdoos en een plastic kledinghanger. Voor welke ophaaldienst dat bedoeld was is me een raadsel, maar dat maakt ook niet uit want ’t staat er nu nòg. En ’n eind verderop staat al langer dan een maand een joekel van ’n koelkast op de stoep, en altijd, altijd slingeren er zakken met plastic afval rond!!! Grrrrrr!!!!

   Ben jij tevreden over de afvalverzameling bij jou in de buurt?

  • #820
   Anoniem
   Inactief

   Ja, dat gaat er hier heel netjes aan toe. Op een doodenkele uitzondering na, maar dat valt dan ook meteen iedereen op.

   Hoe netjes ben jij?

  • #834
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Dat kan heel wisselend zijn. Mijn was is altijd keurig, ik was op kleur, beddengoed en handdoeken en onderhoed op 95gr. Dingen op een vaste plaats neerleggen? Dat gaat ook van netjes naar een rommeltje. Wat wel netjes is: katten-eetplateau en voorbakjes en -schaaltjes, de kattenbak 2x per dag uitscheppen en 1x pw helemaal verschonen met een sopbeurt van de bakken zelf. Pico’s kooi bijhouden, 1x pw helemaal schoonmaken, eten en drinken dagelijks verschonen …..
   En mijn haakwerkjes: iedere dag heb ik de haaknaald wel in handen, iets aan elkaar naaien of uithalen doe ik ook zo netjes mogelijk.
   Omdat ik braaf ben opgevoed spreek ik mensen die wat ouder zijn aan met “u”. Daar wil mijn buuf van 93 niets van horen, ik moet “jij/jou” zeggen …..

   Vraag:
   Hoe netjes is jouw keuken?

  • #875
   pientje
   Bijdrager

   Redelijk netjes, al staat er wel altijd afwas op ’t aanrecht. Sinds ik niet meer kook doe ik die namelijk maar eens in de drie dagen. Ik spoel alles goed af en stapel ’t netjes op, en omdat ’t nu zo in mijn systeem zit stoor ik me er ook niet aan. ’t Is maar net wat je gewend bent, niewaar?

   Waar kun jij maar niet aan wennen?

  • #903
   Lonewolfgirl
   Bijdrager

   Aan mensen die pesten.

   Wat is je lievelingseten?

  • #921
   pientje
   Bijdrager

   Een boterham met ’n kopje koffie en erbij

   Wil jij weten hoe je, met ’n omweg, emoticons kunt plaatsen bij je forumbericht?

  • #923
   Anoniem
   Inactief

   Dat is niet meer nodig, want dat weet ik inmiddels al.

   Heb jij al wat emoticons uitgeprobeerd?

  • #952
   pientje
   Bijdrager

   Yep. Heb ’n ‘kladblokje’ aangemaakt met de plaatjes die ik leuk/nuttig vind en heb dat continue openstaan in de werkbalk. ’t Is omslachtig, en ’t gaat ook niet altijd goed, maar sommige emoticons zeggen ècht meer dan hele zinnen…

   Welke functie die nog moet komen op Zeddnet heeft voor jou de hoogste prioriteit?

  • #1051
   Anoniem
   Inactief

   De hoogste prioriteit is wat overdreven, maar ik zou het wel fijn vinden wanneer je weer met 1 druk op de knop kunt zien wat alle laatst geposte forumberichten zijn.
   Want dat is nu wat meer zoeken, en zo mis je weleens het e.e.a. aan berichten.

   Wat vind jij een enorme verbetering van de nieuwe site t.o.v. de oude?

  • #1072
   pientje
   Bijdrager

   Foto’s kunnen plaatsen op ’t forum, dat vind ik echt geweldig!

   Van wie of wat zou jij graag een foto zien op Zeddnet?

  • #1107
   Anoniem
   Inactief

   Achterkant van de maan

   Wat zou je willen zien, wat je niet kunt zien?

  • #1126
   Anoniem
   Inactief

   Soms….zou ik weleens in de toekomst willen kijken.

   Wat zou jij willen weten wat je op dit moment niet weet?

  • #1136
   pientje
   Bijdrager

   Pfoe! Ik bulk altijd van de vragen, voornamelijk van ’t semi-wetenschappelijke type, zoals “is ’t blauw dat jij ziet ’t zelfde als de kleur die ik waarneem?”, en “hoe ervaart een dier zijn omgeving” en dat soort prangende kwesties Op dit moment bijvoorbeeld zou ik heel graag willen weten hoe ’t er binnen in een konijnenhol uitziet, met name in ’t hol van mijn eigen (logeer)konijntjes

   Als jij iets wilt weten, ga je dan zelf op zoek, of vraag je ’t liever aan iemand anders?

  • #1143
   AGFAntoine
   Bijdrager

   Ik ga ten alle tijden eerst zelf op zoek, de speurtocht is vaak leuker dan het antwoord zelf.

   Zo heb ik wat op YouTube gezocht naar filmpjes over konijnenholen.
   Dit zijn denkelijk wel de beste twee: 1, 2.

   Nu voor mijn volgende vraag.
   Wat is jouw favoriete vakantieland, en waarom?

  • #1152
   pientje
   Bijdrager

   Geen enkel. Ik ben nog nooit ergens geweest waar ’t ook maar half zo fijn was als bij mij thuis. Maar dat is zeer beslist géén uitnodiging om allemaal bij mij op vakantie te komen, want ’t geldt alleen voor mij-met-beesten; zodra er menselijk gezelschap aan te pas komt is de lol eraf

   Wat is jouw favoriete gezelschap?

  • #1175
   Ian
   Bijdrager

   @AGFAntoine. Momenteel ben ik zeer gespitst op de Azoren. Prachtige vulkanische archipel, midden in de Atlantische Oceaan. Elk eiland heeft zijn eigenheid.


   @Pientje
   . Favoriet gezelschap: een dame die geen onoverkomelijk probleem heeft met mijn Zeddnetprofiel, die een beetje reislustig is aangelegd (volgens het principe “neus achterna”) en die bestand is tegen een pijproker.
   Iemand die ook goesting heeft aan de Azoren, bijvoorbeeld…

   Heb jij alweer zin in de herfst? En waarom wel/niet?

  • #1181
   Lonewolfgirl
   Bijdrager

   Ja ik vind het veel te benauwd zo warm dat het is. Doe mij maar de hefst, niet te koud en niet te warm ^_^

   Ga je nog wat leuks doen de komende tijd? =)

  • #1205
   pientje
   Bijdrager

   Denk dat ik m’n bureaustoel opnieuw ga bekleden. Heb mooie 100% wollen stof gezien voor ’n aantrekkelijke prijs. En als over ’n paar dagen de logeetjes weg zijn ga ik lekker even in de (dan weer) kippenren aan de slag. En ik moet weer eens ’n bak zeep maken, en ’n beetje sleutelen aan m’n kruidentheerecepten. Oh, en parfum nr. 7, daar ben ik ook niet helemaal tevreden over. En vooral niet vergeten foto’s te maken van de dotjes; die groeien zo hard en zijn nu al echte mini-kipjes… Kortom, veel meer leuke dingen om te doen dan tijd en energie om ze allemaal uit te voeren.

   Wat staat er vandaag bovenaan jou to-do lijstje?

  • #1224
   Anoniem
   Inactief

   Morgen naar een tuigerij, voor een offerte. Nog wel een stuk varen, om daar te komen.
   Als het nodig is, een lijntje van een nieuwe buurman aannemen. Lig nu al dubbel.

  • #1225
   Anoniem
   Inactief

   Was vergeten, om een nieuwe vraag te stellen.

   Doe je wel eens wat dubbel en doe je dingen twee keer?

  • #1541
   pientje
   Bijdrager

   Ik zet wel eens twee lenzen in ’t zelfde oog Als ik ze er dan uit haal vergeet ik steevast welke de linker of de rechter was, en dat kan ik alleen maar proefondervindelijk vaststellen. Gedoe dus, en dat meteen al aan ’t begin van de dag als ik nog nauwelijks op halve kracht rondsukkel…

   Op welk moment van de dag ben jij op je best?

  • #1542
   Anoniem
   Inactief

   ’s Avonds.

   Wat doe jij het liefst met dit prachtige zomerweer?

  • #1561
   Anoniem
   Inactief

   Op de boot zijn.

   Vandaag veel op een Vrijheid gezeten. Niet weg geweest, door te weinig wind ;( .
   Wel het voorstag, goed vastgezet. Dat was de vorige keer niet gebeurd.

   Wat vind je er van, dat het rond 21 uur weer donker wordt/ is?

  • #1562
   Anoniem
   Inactief

   Dat is wel weer even wennen.
   Maar het heeft ook wel weer zijn charme.

   Heb jij veel moeite met het wisselen van de seizoenen?

  • #1563
   Ian
   Bijdrager

   Neeh.
   Ik geniet alweer van de spreeuwenzwermen, de eerste verkleuringen in tal van bomenkruinen, de late wandelaars in T-shirts: rillend likkend aan hun schepijsjes.
   Misschien morgen al de eerste vroege ochtendnevelen…
   De vele mooie spanners (vlinders) die bij me komen overnachten dankzij alle geopende vensters, het “gordijn” wat ik alweer moet ophangen om niet te verzengen in de lagerstaande zon…
   Prachtig. Straks weer ijs krabben en pepernoten enzo.

   Vond jij dit een fijne zomer?

  • #1568
   pientje
   Bijdrager

   Ja, afgezien van ’t feit dat er hier veel te weinig regen is gevallen (maar ik klaag uit principe nooit over ’t weer, dus…). Ik geniet intens van m’n tuintje dat nog nooit zo vol kleur en leven is geweest als deze zomer, en van ’t zorgen voor planten en dieren.

   Ik hoorde vanochtend op de radio dat in sommige delen van ’t land deze zomer juist erg nat is geweest. Hoe is ’t bij jou met de regenval geweest?

  • #1721
   Ian
   Bijdrager

   In de vroege zomer was het nogal droog. Het gras werd al geel. De Rijn stond tamelijk laag.
   De afgelopen dagen viel er lekker wat regen. Groener kan de natuur nu niet meer worden.
   Desondanks is er een (nog matige) verkleuring van de bladeren in de bomen zichtbaar.
   Dat heeft met de afname van het zonlicht te maken.
   De Rijn bereikte enkele weken geleden een “piekje”. Zomeronweders…
   Piekje is alweer weg.

   Wat doe jij als de electriciteit ’s avonds ineens uitvalt?

  • #1739
   Anoniem
   Inactief

   Kaarsen aansteken en wachten. Meestal duur het niet lang, z’n stroomstoring.
   Een aggregaat halen, heeft dan geen zin. Wel uitkijken dat je het plus/minus goed aansluit. Zal de stroom dan wel omdraaien.

   Wat zou jij wel eens willen omdraaien?

  • #1741
   Ian
   Bijdrager

   Een pannenkoek die daaraan toe is.

   Alweer “eeeeeuwen” geleden.
   Het pak melk dat ik daarvoor bestemd had toont de THT van 06-08-13.
   Volgens JZ is dit pak inmiddels “overleden”.
   Als ik schud hoor ik ook niets meer klotsennnnn…
   Maar ongeopend afscheid van nemen.

   Heb jij nog soortgelijke “lijken” in de kast?

  • #1746
   pientje
   Bijdrager

   Nee, mijn huishoudentje draait volledig op regeltjes en systeempjes, en derhalve is ook het inkopen en opgebruiken van aan bederf onderhevige artikelen hier gereguleerd. Omdat e.e.a. zo kleinschalig is komen vergissingen op dat gebied hoogst zelden voor – zelfs zònder systeem weet ik wel ongeveer wat ik in huis heb en hoe lang ’t er al staat.

   Werk jij graag met systemen, of ben je meer een god-zegen-de-greep type?

  • #1773
   Ian
   Bijdrager

   Eigenlijk bedien ik mij van beide mogelijkheden.
   Maar ze dienen wel in mijn eigen regie te functioneren.
   Want: opzichter van mijn leven ben IK.
   De laatste jaren neig ik meer naar god-zegene-de-greep.
   Dat verraste mij afgelopen voorjaar. (Men herinnert zich vast nog wel mijn uithuiszetting).

   In welk opzicht verdien jij een schop onder je achterste?

  • #1775
   Anoniem
   Inactief

   Vanwege het feit dat ik nogal eens dingen uitstel/op de lange baan schuif.

   Leuke vraag!
   Daarom in de herhaling:

   In welk opzicht verdien jij een schop onder je achterste?

  • #1776
   pientje
   Bijdrager

   Ik schop mezelf niet meer (daar word ik toch alleen maar dwars en narrig van), ik redeneer en stel mezelf eventueel een beloning in ’t vooruitzicht. Als ik mezelf er weer ‘ns op betrap dat ik ’t contact met mijn jongens net zo uit de weg ga als dat met alle andere mensen bijvoorbeeld. Dan vraag ik mezelf : “wil je een mens zijn dat altijd alleen maar doet wat ze zelf fijn vindt, zonder rekening te houden met anderen?” ’t Antwoord op die vraag luidt onveranderlijk “Neen, driewerf neen”, en daaruit volgt logischerwijs dat ik me over mijn kleinzielige bezwaren heen moet zetten. Een groot deel van de weerstand lost dan op en ‘moeten’ wordt ‘willen’, wat ’n stuk plezieriger aanvoelt. En als ik mezelf na gedane zaken dan ook nog eens een bed/pyjamadag in ’t vooruitzicht stel….

   Waarmee beloon jij jezelf?

Weergave van 56 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.