Stel een vraag

Weergave van 515 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1877
   Admin_Regenboog
   Sleutelbeheerder

   In dit topic geef je antwoord op de vraag die je voorganger heeft gesteld en stel je daarna een nieuwe vraag voor de volgende poster.

  • #1907
   pientje
   Bijdrager

   Aan mij de eer om de eerste vraag in dit, mijn lievelingstopic, te stellen :

   Wat heb jij in de weken dat Zeddnet offline was anders gedaan dan anders?

  • #1908
   schildpad100
   Bijdrager

   [quote quote=1405]Aan mij de eer om de eerste vraag in dit, mijn lievelingstopic, te stellen :

   Wat heb jij in de weken dat Zeddnet offline was anders gedaan dan anders?

   [/quote]

   een paar meer vervelingspunten gescoord maar niet minder op internet gezeten tot mijn spijt

  • #1912
   pientje
   Bijdrager

   En de vraag Schillie? Of zullen we de mijne gewoon nog efkes laten staan voor wie er zin heeft om te vertellen wat hij/zij allemaal gedaan heeft de afgelopen tijd?

  • #1955
   Ian
   Bijdrager

   In de “Stille Tijd” heb ik me meer beziggehouden met “onderzoeksjournalistiek”. Zo kon ik verschillende informatiemappen samenstellen. Ik ging ook meer “op reis” met Google Maps (Street Vieuw & Satellite). En verder vind ik dit een zeer prettige zomer die zeer geschikt is om lekker buiten te zijn. 😀

   Wat vind jij van de huidige zomer?

  • #1961
   Anoniem
   Inactief

   Nederlands weer, :zon: en :regenen: .
   Als het maar over twee weken, redelijk droog en niet te warm weer is.

   Ga nog ff kijken welke route ik ga varen.

   Plan jij wel of niet een reis?

  • #1962
   pientje
   Bijdrager

   Je hoort mij in ieder geval niet klagen. Er zijn weliswaar dagen geweest dat ’t te warm was om wat dan ook te doen, maar dat gaf me dan een prachtig excuus om Niks te doen, waar ik ook heel erg van kan genieten. En op dagen als vandaag, bewolkt en koel met af en toe ’n buitje, kan ik dan weer heerlijk wandelen, en in de tuin werken, en borduren, en kijken naar m’n kipkes. Kortom, zolang ’t niet àl te droog wordt voor mijn tuintje vind ik ’t ’n bèste zomer. En zelfs als ’t wel heel droog wordt maak ik er met behulp van gieter en kraanwater ’n goeie zomer van 😉

  • #1963
   pientje
   Bijdrager

   Oeps!!! Vraag vergeten, èn Habets (fijn om je weer te zien Habets!) zat ertussen.

   Nee, ik plan geen reis, want ik ben ’t allerliefste thuis. Heb net met mijn zusje afgesproken dat ik zelfs niet meer -voor de vorm- bij haar op bezoek hoef!!! Wéér ’n stukje bevrijding!!!

   Wat betekent ‘vrij zijn ‘ voor jou?

  • #2100
   Ian
   Bijdrager

   “Vrij zijn” betekent dat je de vrijheid hebt om vrijwillig iets te doen.
   Iets DOEN zonder dat je je daad moet verantwoorden.

   Ik maak weleens “muziek” voor Moeder Natuur.
   Moeder Natuur kan niet in de handjes klappen.
   Als M.N. er geen bal aan vindt, dan is dat zo.
   Ik ben niet zo hypersensitief dat ik respons opvang.
   Gewoon: take it or leave it.
   Vrijblijvendheid…

   Ben jij een vrije mens? Of ben jij meer vrijblijvend?

  • #2142
   pientje
   Bijdrager

   Omdat elke verplichting in mijn geval synoniem is met (angst voor) tekortschieten en bijgevolg met ’t idee klem te zitten, is vrijblijvendheid voor mij essentieel om me vrij te kunnen voelen. Al voel ik me dan weer wèl vrij om in voorkomende gevallen toch (kleine) verplichtingen aan te gaan, en dan ook niet te zeuren over ’t onvermijdelijke gevoel van gevangen zijn dat daar bij hoort.

   Uitzondering hierop is de zorg en verantwoordelijkheid voor dieren en de inherente verplichting die dat met zich meebrengt; daar ga ik totaal niet onder gebukt. Integendeel, dat soort plicht ervaar ik als verrijking van mijn bestaan. Geen wonder dat ik zoveel van dieren houd!

   Waarom hou jij van dieren (of waarom juist niet)

  • #2149
   Anoniem
   Inactief

   Er zijn heel veel redenen waarom ik van dieren houd.
   Ze zijn lief, knuffelig en wat ik ontzettend mooi vind aan dieren is dat ze zo puur zijn, en hun onvoorwaardelijke trouw.
   Veinzen/doen alsof is een dier vreemd, what you see is what you get.

   Hoe zou jouw leven eruit zien als je geen huisdier(en) had?

  • #2175
   pientje
   Bijdrager

   Poeh.. daar denk ik eigenlijk liever niet over na. Ik zou waarschijnlijk niet eens ’n leven hebben. Letterlijk, bedoel ik – ik had er vast te eniger tijd een eind aan gemaakt als er geen dieren waren geweest waar ik voor moest zorgen…

   Hè bah, wat een naar onderwerp op zo’n mooie dag als vandaag! Ik denk maar gauw aan iets moois & vrolijks…. Mijn kuikentjes bijvoorbeeld, die al veertjes hebben aan hun vleugeltjes, en ook hun staartjes beginnen te groeien :love: :love: :love:

   Wat doe jij als je jezelf wil opvrolijken?

  • #2177
   Anoniem
   Inactief

   Sorry Pientje, het was niet mijn bedoeling je verdrietig te maken met mijn vraag….

   Als ik mezelf wil opvrolijken ga ik me meestal bezig houden met mijn dieren, voor mij geen betere opvrolijkertjes dan zij.;-)

   Als er wieltjes onder je huidige woning zaten, waar zou je je huis dan naartoe rijden?
   Of liet je het toch liever gewoon staan waar het nu al staat?

  • #2192
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Dat is een lastige, ik woon in een appartementencomplex dus zou het hele gebouw moeten verplaatsen. Dan worden er vast wel een aantal oudjes boos!!
   Ik voel me goed thuis op de plek waar ik nu woon, in een ruim opgezette wijk met voldoende groen. Ik geniet van de vogeltjes in al dat groen, woon aan de rustige kant van het gebouw (andere kant is steen, beton, doorgaand verkeer).

   In de herhaling leuke vraag!
   Als er wieltjes onder je huidige woning zaten, waar zou je je huis dan naartoe rijden?
   Of liet je het toch liever gewoon staan waar het nu al staat?

  • #2240
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Idd leuke vraag..momenteel zou mijn woning blijven staan ..
   huis van vriend is mooi gelegen..maar zou ik tussen 2 dorpen
   op een mooie groene stek willen zetten 🙂 🙂

   Vraag: Mocht je een keuze-reis all-inn winnen voor 2 personen(3 weken)
   wie neem je mee..waar ga je heen..en hoe ziet jou/jullie vakantie eruit..

  • #2251
   Anoniem
   Inactief

   Ik ben het liefste thuis, daar voel ik me het meest prettig bij.
   Dus als ik een vakantiereis zou winnen, dan zou ik hem weggeven aan mensen die heel graag op vakantie willen, maar daar het geld niet voor hebben.

   Als je een grote geldprijs zou winnen, hoe/waaraan zou je die dan besteden?

  • #2267
   pientje
   Bijdrager

   Ligt eraan hoe groot ‘groot’ is… Meer dan, zeg, vijfduizend euro is levensontwrichtend. Daar onder kan ik ’t gewoon deels op m’n spaarrekening zetten en deels uitgeven aan ’t zelfde soort dingen waar ik ’t nu aan uitgeef. Daarboven moet ik Maatregelen gaan treffen en daar heb ik eigenlijk geen zin in.

   Behalve natuurlijk als ’t zó veel is dat ik me nooit meer zorgen hoef te maken om m’n inkomen, maar daarvoor moet ’t tegenwoordig wel in de miljoenen lopen, geloof ik. Of zoiets als ‘dertig jaar lang elke maand 10.000 euro’ Dat lijkt me, op mijn leeftijd, nou ècht een aantrekkelijke prijs om te winnen. Sjonge, wat zou ik brassen!!! En weggeven!!! En gelukkig zijn!!!

   “Geld maakt niet gelukkig” Waar of niet waar?

  • #2276
   neliz87
   Bijdrager

   Ik zeg niet waar. Geld maakt je leven wel wat makkelijker maar of je er perse gelukkig van word durf ik te betwijfelen.

   Misschien een wat diepe vraag, maar welke droom wil je nog waarmaken?

  • #2287
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Waarmaken is idd een zware lading ……….welke droom/wens wil je nog vervullen kan ik met een tandje minder wel beantwoorden: ik wil naaar Frans Vlaanderen, Nord Pas
   de Calais, om met eigen ogen de streek te zien waar de voorouders van moeder vandaan kwamen …………daarvoor heb ik iemand nodig die geen hekel heeft aan auto rijden
   en die er tijd voor wil maken ……………

   Tijdens vakantie naar Tunesië (30 jaar geleden) een tochtje op een kameel gemaakt. Ik wilde eerst niet mee maar vond het ook niet fijn om alleen achter te blijven zonder idee wanneer de anderen weer terug zouden zijn. Een gemene kameel, die er was overgebleven bij het uitkiezen door de anderen, werd mijn rijdier ……….
   Kamelentochtje dus, en nog een “eng” ding: in de pauze van de kamelen rijtoer
   een watervalletje in een oase bekeken……we moesten over een richeltje van amper 20 cm lopen……was niet fijn, heb het toch gered (dat zal wel veilig geweest zijn want anders werd zoiets wsch niet in de excursie opgenomen)

   Goed, lang verhaal dus, met als vraag:
   wat was het “engste” wat jij in een vakantie hebt meegemaakt (tsunami’s, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en lawines uitgesloten) ????

  • #2293
   sASkia1954
   Bijdrager

   Tunesië, in mijn eentje mee op low budget rondreis, in 2010. De balkondeur in het hotel waar we ons de eerste paar dagen moesten vermaken, kon niet dicht en op mijn verzoek om een andere hotelkamer werd niet ingegaan… Tafeltje ervoor gezet met aan het randje een glas erop, zodat er niemand ongemerkt ’s nachts binnen zou kunnen komen. Overdag was de dag erna -zo bleek ’s avonds- wel het slotje van mijn (express!) afgesloten koffer gedemonteerd; gelukkig had ik er niks van waarde in laten zitten. Het was een vreselijke ervaring om daar als vrouw alleen op vakantie te zijn, hoewel het land prachtig en ook heel boeiend was (vlak voor de revolutie daar…), ik er ook fijne mensen heb ontmoet en er tijdens de excursierondreis ook wel andere reizigers en iemand van de reisorganisatie bij waren. Maar zelden heb ik me zo kwetsbaar gevoeld…

  • #2294
   sASkia1954
   Bijdrager

   Vraag vergeten:
   Op vakantie (geweest)? En zo ja waarheen?

  • #2380
   pientje
   Bijdrager

   Ik ben elke dag op vakantie, in m’n eigen huis en tuin. En da’s niet flauw bedoeld. Ik ervaar echt, nog steeds! iedere dag een gevoel van bevrijding. Of ik nu lekker in m’n eentje op m’n eigendommelijke manier aan ’t klussen en otteren ben, of ’t hele leven zonder duidelijk aanwijsbare reden even moe ben en gewoon in bed kruip, altijd is daar ’t besef dat dit mijn leven is, en dat ik ’t mag inrichten zoals ik dat wil.

   Ik ben bevrijd van mijn eigen oordeel -en daarmee goeddeels van de macht die andermans oordeel over me heeft- en dat levert een bijna permanent vakantie-gevoel op dat ik wel aan de hele wereld zou willen uitdelen.

   Wat zou jij willen (uit)delen?

  • #2388
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ik ben er ook geweest, resort was prachtig en personeel heel vriendelijk. Heb ook nooit gemerkt dat er iets uit onze bagage gastolen was. Voor vertrek, nog op Schiphol, werd aan vrijgezellen aangeraden om altijd in een groep te gaan, en aan stellen om je goed verliefd te tonen, dan had de mannelijke bevolking geen interesse meer in je (ik was toen nog goudblond en we waren op pre-huwelijksreis).

   Wat is jouw vraag, sASkia ?

  • #2507
   Anoniem
   Inactief

   sASkia had toch de vraag gesteld “Op vakantie geweest?”, Coverlady?

   De nieuwe vraag was van Pientje en die is nog niet beantwoord:

   Wat zou jij willen (uit)delen?

   Nou, gisteren had ik degene die die arme hond zolang heeft opgesloten wel een paar rake opmerkingen willen uitdelen. Hoe ze het in haar botte hersens haalt om zoiets te doen.
   Niet gedaan natuurlijk, soms kun je maar beter wijselijk je mond houden.

   Waar kun jij je inwendig druk/boos om maken?

  • #2531
   pientje
   Bijdrager

   Om hoe hier in de straat/wijk met afval wordt omgegaan. Mensen maken er echt ’n potje van, zetten alles maar aan de straat wanneer ’t hen uitkomt, en laten ’t wekenlang staan ook als ’t niet wordt opgehaald. Iemand heeft hier vorige week zaterdag bijvoorbeeld een doosje op de stoep gezet, inhoudende : een papieren tas, een melkpak, twee bierblikjes, een eierdoos en een plastic kledinghanger. Voor welke ophaaldienst dat bedoeld was is me een raadsel, maar dat maakt ook niet uit want ’t staat er nu nòg. En ’n eind verderop staat al langer dan een maand een joekel van ’n koelkast op de stoep, en altijd, altijd slingeren er zakken met plastic afval rond!!! Grrrrrr!!!!

   Ben jij tevreden over de afvalverzameling bij jou in de buurt?

  • #2544
   Anoniem
   Inactief

   Ja, dat gaat er hier heel netjes aan toe. Op een doodenkele uitzondering na, maar dat valt dan ook meteen iedereen op.

   Hoe netjes ben jij?

  • #2558
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Dat kan heel wisselend zijn. Mijn was is altijd keurig, ik was op kleur, beddengoed en handdoeken en onderhoed op 95gr. Dingen op een vaste plaats neerleggen? Dat gaat ook van netjes naar een rommeltje. Wat wel netjes is: katten-eetplateau en voorbakjes en -schaaltjes, de kattenbak 2x per dag uitscheppen en 1x pw helemaal verschonen met een sopbeurt van de bakken zelf. Pico’s kooi bijhouden, 1x pw helemaal schoonmaken, eten en drinken dagelijks verschonen …..
   En mijn haakwerkjes: iedere dag heb ik de haaknaald wel in handen, iets aan elkaar naaien of uithalen doe ik ook zo netjes mogelijk.
   Omdat ik braaf ben opgevoed spreek ik mensen die wat ouder zijn aan met “u”. Daar wil mijn buuf van 93 niets van horen, ik moet “jij/jou” zeggen …..

   Vraag:
   Hoe netjes is jouw keuken?

  • #2599
   pientje
   Bijdrager

   Redelijk netjes, al staat er wel altijd afwas op ’t aanrecht. Sinds ik niet meer kook doe ik die namelijk maar eens in de drie dagen. Ik spoel alles goed af en stapel ’t netjes op, en omdat ’t nu zo in mijn systeem zit stoor ik me er ook niet aan. ’t Is maar net wat je gewend bent, niewaar?

   Waar kun jij maar niet aan wennen?

  • #2627
   Lonewolfgirl
   Bijdrager

   Aan mensen die pesten.

   Wat is je lievelingseten?

  • #2645
   pientje
   Bijdrager

   Een boterham met ’n kopje koffie en erbij

   Wil jij weten hoe je, met ’n omweg, emoticons kunt plaatsen bij je forumbericht?

  • #2647
   Anoniem
   Inactief

   Dat is niet meer nodig, want dat weet ik inmiddels al.

   Heb jij al wat emoticons uitgeprobeerd?

  • #2676
   pientje
   Bijdrager

   Yep. Heb ’n ‘kladblokje’ aangemaakt met de plaatjes die ik leuk/nuttig vind en heb dat continue openstaan in de werkbalk. ’t Is omslachtig, en ’t gaat ook niet altijd goed, maar sommige emoticons zeggen ècht meer dan hele zinnen…

   Welke functie die nog moet komen op Zeddnet heeft voor jou de hoogste prioriteit?

  • #2775
   Anoniem
   Inactief

   De hoogste prioriteit is wat overdreven, maar ik zou het wel fijn vinden wanneer je weer met 1 druk op de knop kunt zien wat alle laatst geposte forumberichten zijn.
   Want dat is nu wat meer zoeken, en zo mis je weleens het e.e.a. aan berichten.

   Wat vind jij een enorme verbetering van de nieuwe site t.o.v. de oude?

  • #2796
   pientje
   Bijdrager

   Foto’s kunnen plaatsen op ’t forum, dat vind ik echt geweldig!

   Van wie of wat zou jij graag een foto zien op Zeddnet?

  • #2831
   Anoniem
   Inactief

   Achterkant van de maan

   Wat zou je willen zien, wat je niet kunt zien?

  • #2850
   Anoniem
   Inactief

   Soms….zou ik weleens in de toekomst willen kijken.

   Wat zou jij willen weten wat je op dit moment niet weet?

  • #2860
   pientje
   Bijdrager

   Pfoe! Ik bulk altijd van de vragen, voornamelijk van ’t semi-wetenschappelijke type, zoals “is ’t blauw dat jij ziet ’t zelfde als de kleur die ik waarneem?”, en “hoe ervaart een dier zijn omgeving” en dat soort prangende kwesties Op dit moment bijvoorbeeld zou ik heel graag willen weten hoe ’t er binnen in een konijnenhol uitziet, met name in ’t hol van mijn eigen (logeer)konijntjes

   Als jij iets wilt weten, ga je dan zelf op zoek, of vraag je ’t liever aan iemand anders?

  • #2867
   AGFAntoine
   Bijdrager

   Ik ga ten alle tijden eerst zelf op zoek, de speurtocht is vaak leuker dan het antwoord zelf.

   Zo heb ik wat op YouTube gezocht naar filmpjes over konijnenholen.
   Dit zijn denkelijk wel de beste twee: 1, 2.

   Nu voor mijn volgende vraag.
   Wat is jouw favoriete vakantieland, en waarom?

  • #2876
   pientje
   Bijdrager

   Geen enkel. Ik ben nog nooit ergens geweest waar ’t ook maar half zo fijn was als bij mij thuis. Maar dat is zeer beslist géén uitnodiging om allemaal bij mij op vakantie te komen, want ’t geldt alleen voor mij-met-beesten; zodra er menselijk gezelschap aan te pas komt is de lol eraf

   Wat is jouw favoriete gezelschap?

  • #2899
   Ian
   Bijdrager

   @AGFAntoine. Momenteel ben ik zeer gespitst op de Azoren. Prachtige vulkanische archipel, midden in de Atlantische Oceaan. Elk eiland heeft zijn eigenheid.


   @Pientje
   . Favoriet gezelschap: een dame die geen onoverkomelijk probleem heeft met mijn Zeddnetprofiel, die een beetje reislustig is aangelegd (volgens het principe “neus achterna”) en die bestand is tegen een pijproker.
   Iemand die ook goesting heeft aan de Azoren, bijvoorbeeld…

   Heb jij alweer zin in de herfst? En waarom wel/niet?

  • #2905
   Lonewolfgirl
   Bijdrager

   Ja ik vind het veel te benauwd zo warm dat het is. Doe mij maar de hefst, niet te koud en niet te warm ^_^

   Ga je nog wat leuks doen de komende tijd? =)

  • #2929
   pientje
   Bijdrager

   Denk dat ik m’n bureaustoel opnieuw ga bekleden. Heb mooie 100% wollen stof gezien voor ’n aantrekkelijke prijs. En als over ’n paar dagen de logeetjes weg zijn ga ik lekker even in de (dan weer) kippenren aan de slag. En ik moet weer eens ’n bak zeep maken, en ’n beetje sleutelen aan m’n kruidentheerecepten. Oh, en parfum nr. 7, daar ben ik ook niet helemaal tevreden over. En vooral niet vergeten foto’s te maken van de dotjes; die groeien zo hard en zijn nu al echte mini-kipjes… Kortom, veel meer leuke dingen om te doen dan tijd en energie om ze allemaal uit te voeren.

   Wat staat er vandaag bovenaan jou to-do lijstje?

  • #2948
   Anoniem
   Inactief

   Morgen naar een tuigerij, voor een offerte. Nog wel een stuk varen, om daar te komen.
   Als het nodig is, een lijntje van een nieuwe buurman aannemen. Lig nu al dubbel.

  • #2949
   Anoniem
   Inactief

   Was vergeten, om een nieuwe vraag te stellen.

   Doe je wel eens wat dubbel en doe je dingen twee keer?

  • #3265
   pientje
   Bijdrager

   Ik zet wel eens twee lenzen in ’t zelfde oog Als ik ze er dan uit haal vergeet ik steevast welke de linker of de rechter was, en dat kan ik alleen maar proefondervindelijk vaststellen. Gedoe dus, en dat meteen al aan ’t begin van de dag als ik nog nauwelijks op halve kracht rondsukkel…

   Op welk moment van de dag ben jij op je best?

  • #3266
   Anoniem
   Inactief

   ’s Avonds.

   Wat doe jij het liefst met dit prachtige zomerweer?

  • #3285
   Anoniem
   Inactief

   Op de boot zijn.

   Vandaag veel op een Vrijheid gezeten. Niet weg geweest, door te weinig wind ;( .
   Wel het voorstag, goed vastgezet. Dat was de vorige keer niet gebeurd.

   Wat vind je er van, dat het rond 21 uur weer donker wordt/ is?

  • #3286
   Anoniem
   Inactief

   Dat is wel weer even wennen.
   Maar het heeft ook wel weer zijn charme.

   Heb jij veel moeite met het wisselen van de seizoenen?

  • #3287
   Ian
   Bijdrager

   Neeh.
   Ik geniet alweer van de spreeuwenzwermen, de eerste verkleuringen in tal van bomenkruinen, de late wandelaars in T-shirts: rillend likkend aan hun schepijsjes.
   Misschien morgen al de eerste vroege ochtendnevelen…
   De vele mooie spanners (vlinders) die bij me komen overnachten dankzij alle geopende vensters, het “gordijn” wat ik alweer moet ophangen om niet te verzengen in de lagerstaande zon…
   Prachtig. Straks weer ijs krabben en pepernoten enzo.

   Vond jij dit een fijne zomer?

  • #3292
   pientje
   Bijdrager

   Ja, afgezien van ’t feit dat er hier veel te weinig regen is gevallen (maar ik klaag uit principe nooit over ’t weer, dus…). Ik geniet intens van m’n tuintje dat nog nooit zo vol kleur en leven is geweest als deze zomer, en van ’t zorgen voor planten en dieren.

   Ik hoorde vanochtend op de radio dat in sommige delen van ’t land deze zomer juist erg nat is geweest. Hoe is ’t bij jou met de regenval geweest?

  • #3445
   Ian
   Bijdrager

   In de vroege zomer was het nogal droog. Het gras werd al geel. De Rijn stond tamelijk laag.
   De afgelopen dagen viel er lekker wat regen. Groener kan de natuur nu niet meer worden.
   Desondanks is er een (nog matige) verkleuring van de bladeren in de bomen zichtbaar.
   Dat heeft met de afname van het zonlicht te maken.
   De Rijn bereikte enkele weken geleden een “piekje”. Zomeronweders…
   Piekje is alweer weg.

   Wat doe jij als de electriciteit ’s avonds ineens uitvalt?

  • #3463
   Anoniem
   Inactief

   Kaarsen aansteken en wachten. Meestal duur het niet lang, z’n stroomstoring.
   Een aggregaat halen, heeft dan geen zin. Wel uitkijken dat je het plus/minus goed aansluit. Zal de stroom dan wel omdraaien.

   Wat zou jij wel eens willen omdraaien?

  • #3465
   Ian
   Bijdrager

   Een pannenkoek die daaraan toe is.

   Alweer “eeeeeuwen” geleden.
   Het pak melk dat ik daarvoor bestemd had toont de THT van 06-08-13.
   Volgens JZ is dit pak inmiddels “overleden”.
   Als ik schud hoor ik ook niets meer klotsennnnn…
   Maar ongeopend afscheid van nemen.

   Heb jij nog soortgelijke “lijken” in de kast?

  • #3470
   pientje
   Bijdrager

   Nee, mijn huishoudentje draait volledig op regeltjes en systeempjes, en derhalve is ook het inkopen en opgebruiken van aan bederf onderhevige artikelen hier gereguleerd. Omdat e.e.a. zo kleinschalig is komen vergissingen op dat gebied hoogst zelden voor – zelfs zònder systeem weet ik wel ongeveer wat ik in huis heb en hoe lang ’t er al staat.

   Werk jij graag met systemen, of ben je meer een god-zegen-de-greep type?

  • #3497
   Ian
   Bijdrager

   Eigenlijk bedien ik mij van beide mogelijkheden.
   Maar ze dienen wel in mijn eigen regie te functioneren.
   Want: opzichter van mijn leven ben IK.
   De laatste jaren neig ik meer naar god-zegene-de-greep.
   Dat verraste mij afgelopen voorjaar. (Men herinnert zich vast nog wel mijn uithuiszetting).

   In welk opzicht verdien jij een schop onder je achterste?

  • #3499
   Anoniem
   Inactief

   Vanwege het feit dat ik nogal eens dingen uitstel/op de lange baan schuif.

   Leuke vraag!
   Daarom in de herhaling:

   In welk opzicht verdien jij een schop onder je achterste?

  • #3500
   pientje
   Bijdrager

   Ik schop mezelf niet meer (daar word ik toch alleen maar dwars en narrig van), ik redeneer en stel mezelf eventueel een beloning in ’t vooruitzicht. Als ik mezelf er weer ‘ns op betrap dat ik ’t contact met mijn jongens net zo uit de weg ga als dat met alle andere mensen bijvoorbeeld. Dan vraag ik mezelf : “wil je een mens zijn dat altijd alleen maar doet wat ze zelf fijn vindt, zonder rekening te houden met anderen?” ’t Antwoord op die vraag luidt onveranderlijk “Neen, driewerf neen”, en daaruit volgt logischerwijs dat ik me over mijn kleinzielige bezwaren heen moet zetten. Een groot deel van de weerstand lost dan op en ‘moeten’ wordt ‘willen’, wat ’n stuk plezieriger aanvoelt. En als ik mezelf na gedane zaken dan ook nog eens een bed/pyjamadag in ’t vooruitzicht stel….

   Waarmee beloon jij jezelf?

  • #3673
   Ian
   Bijdrager

   Geen idee. Ik ben een tevreden mens. Als ik de keuken eens grondig heb gereinigd, heb ik geen behoefte aan een beloning. Ik ben dan nóg tevredener.

   Ten aanzien van jezelf: waarover kun jij tevreden zijn?

  • #3770
   pientje
   Bijdrager

   Ik ben zeer tevreden over mijn vermogen tot tevreden zijn. En met tevreden bedoel ik niet ’t gezapige, half gedachteloze accepteren van, en je voegen naar, de werkelijkheid van alledag, maar een intens, handenwrijvend plezier om hoe ik ’t voor mekaar heb en om wat ik allemaal bezit en kan maken.

   Hoe belangrijk tevredenheid is merk ik telkens als ik weer eens heb zitten luisteren naar iemand die zijn geluk ontleent aan hogere waarden als Liefde, Eenheid en Aanwezig zijn. Dan schaam ik me ineens voor mijn eigen leventje, dat alleen maar draait om doen en hebben en maken, waarin medemensen voornamelijk als verstoring worden ervaren en dat ik goeddeels in een staat van halfbewustzijn aan me voorbij laat glijden. Een diepe ontevredenheid maakt zich dan van mij meester, die alras overgaat in echt ongelukkig zijn. Totdat ik weer gegrepen word door de radertjes van mijn eigen routine en alle besef van Hogere Waarden verloren gaat in ’t heerlijk regelmatig voortdokkeren van mijn dagen….

   Waar draait jouw leven om?

  • #4864
   Ian
   Bijdrager

   Euhm, lastige vraag.
   Uiteindelijk kwam ik uit bij de rotatie-as van Moeder Aarde…
   Zij wentelt en ik draai zodoende ook mijn rondjes mee.
   Als wereldburger/cosmopoliet.
   Elke dag is anders.
   En evenzo fraai.

   Oow ja. Nieuwe vraag.
   Ben jij tevreden over jouw kraanwater? Of drink je liever water uit de “bronwaterfles” die je in een winkel kocht?

   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 3 maanden geleden door Ian.
  • #4893
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ik drink het zo uit de kraan, heb nergens last van. Eén van de mede-bewoners heeft een filtersysteem op de kraan laten zetten. Dat ding moet eens in de zoveel tijd worden vervangen, best een dure grap …. Ik begin er niet aan ….heb sowieso weinig met biologie/ecologie/duurzaamheid …..

   Iets anders:
   Telefoonterreur …. afgelopen week ging ’s avonds de telefoon, ik kon niet zien wie het was, melding was “anoniem” …..als iemand zich niet bekend wil maken, neem ik niet op …. Meestal stopt het na een paar keer bellen, maar deze keer ging het de hele avond door (dus ook tussen 21.30 en 24.00u) ….. Gelukkig is de telefoon nu stil …. het gekke was, dat het op mijn vaste telefoonlijn was …..

   Heb je wel eens last van telefoonterreur en hoe reageer je daarop?

  • #4894
   Anoniem
   Inactief

   Euhm…..afgezien van het feit dat ik telefoon”terreur” een wel heel heftige benaming vind: Nee ik heb daar geen last van.

   Tip voor Coverlady: Misschien is het “bel-me-niet-register” iets voor jou.

   Wie weet er een leuke nieuwe vraag?

  • #4898
   pientje
   Bijdrager

   Leuk, da’wee’k zo gauw nie, maar in mij komt wel de zeer prangende vraag op hoe ’n weldenkend mens in deze tijd niets kan hebben met milieu/ecologie/duurzaamheid. Dat gaat potdomme over de vraag hoe we de aarde doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen, hoe kan iemand zich daar nu niet bij betrokken voelen?

  • #4903
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   @ Sneeuwwitje: ik ben al jaren ingeschreven bij het bel-me-niet register ….


   @Pientje
   : ik scheid mijn afval, hou papier en plastic ook apart, en ik laat de kraan ook niet onnodig lopen …..Ik hou mijn katten binnenshuis, zodat ze bij mij op de kunnen gaan en niet de tuin van de buren onder poepen ….

   Ik bedoelde met mijn opmerking meer dat ik geen activist ben, dat laat ik aan anderen over. De dingen die ik hierboven noemde, doe ik uit mezelf, ik hoef daartoe niet te worden worden aangezet.

   ’n Nieuwe ronde dan:
   Wat vind je ervan dat mensen bij het minste geringste andere mensen met de dood bedreigen ?

  • #4922
   pientje
   Bijdrager

   Ik vermoed dat de verspreiding en toename van zulk gedrag (’t heeft altijd bestaan, in de vorm van anonieme brieven) te maken heeft met de anonimiteit van ’t internet. Die zorgt ervoor dat bij sommige mensen ’t dunne vernislaagje van beschaving als sneeuw voor de zon verdwijnt, en ze zich laten kennen voor wat ze zijn : primitieve, bange beesten, voor wie agressie ’t enige antwoord is op alles wat vreemd en onbekend is

   Wat me soms zorgen baart is dat ’t er zo véél zijn, en dat ze zich zo gemakkelijk door elkaar laten meeslepen en opjutten – waar zoveel rook is moet toch wel ergens ’n flinke vuurhaard smeulen, en je moet er niet aan denken waar dat in ’t ergste geval toe zou kunnen leiden…

   Voor mij persoonlijk betekent ’t dat ik ’n steeds minder hoge pet op heb van de mens als soort. Waar ik met de meeste individuen redelijk goed door de bocht kan, vind ik ons als soort onbetrouwbaar, dom, gevaarlijk en, door de combinatie van hoog ontwikkeld verstand met primitieve emoties als drijfveer, regelrecht angstaanjagend. Met ons verstand hebben we genoeg middelen ontwikkeld om de aarde op ik-weet-niet-hoeveel verschillende manieren te vernietigen, en omdat we aangedreven worden door dezelfde emoties (angst voor ’t onbekende, hebzucht, de wil om te overheersen) als onze primitieve voorouders zullen we dat waarschijnlijk doen ook…

   Wat is jouw visie op de toekomst van de aarde?

  • #4928
   Ian
   Bijdrager

   Voor degenen die niet in de ivoren torens vertoeven geldt: “Schoenmaker, blijf bij je leest.” en: “Rustig aan, dan breekt het lijntje niet.”
   Voor degenen die wel vertoeven in hun ivoren torens geldt: “D’r uut!” En rap een beetje…
   De meeste mensen verblijven niet in ivoren torens.
   Dit ter geruststelling.

   Dit beeld acht ik van toepassing op de westerse mens.
   Die vergrijst aanmerkelijk.
   Prima zo!
   (Maar dan wel de groei-economie vervangen door een consolidatie-economie.)

   Vooral Afrika baart me zorgen. Afrika gaat (momenteel al) ten onder aan een ongekende bevolkingsexplosie. Klimaatverandering is daarvan niet de oorzaak. Het westen met z’n “maakmaarheidstheorie” (neokolonialisme) is daarvan de hoofdoorzaak.
   Die “maakbaarheid” volgens westerse inzichten is uiterst funest, zelfs voor het westen zelf…

   Als jij (op *termijn) wedergeboren mag worden: in welk deel van de wereld mag dat dan zijn?

   * toegevoegd: enige

   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 3 maanden geleden door Ian.
  • #4930
   Anoniem
   Inactief

   Vooropgesteld dat ik liever niet wedergeboren zou willen worden (ik vind 1 leven wel genoeg): Dan zou ik gewoon weer in dit deel van de wereld waar ik nu ook leef geboren willen worden.

   Ik geef de vraag van Ian nog een keer door, want ben wel benieuwd naar antwoord(en) van anderen:

   Als jij (op *termijn) wedergeboren mag worden: in welk deel van de wereld mag dat dan zijn?

   * toegevoegd: enige

  • #4961
   pientje
   Bijdrager

   Ik hoef ook niet zo nodig nog ’n keer, maar als ’t dan toch moet wil ik, net als nu, geboren worden in dat deel van de wereld dat ’t best past bij mijn persoonlijkheid.

   Of zouden persoonlijkheden zich zo ontwikkelen dat ze passen in de wereld waar ze geboren zijn? (Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, zoals er ook mensen zijn die in ’t verkeerde lichaam geboren worden)

  • #4963
   Anoniem
   Inactief

   misschien kies je vanuit de persoonlijkheid die je bent
   in combinatie met wat je in dat leven te doen hebt
   wel zelf voor die plek in de wereld waar je het best opnieuw geboren kunt worden.
   dat is hoe ik het zie.

   de geest uit jouw fles; wat zou je wensen?

  • #5085
   Ian
   Bijdrager

   Eerst die geest terug in de fles. Vervelende bemoeial…
   En verder wens ik eenieder de vrijheid toe om als verantwoordelijke aardeburger zoveel mogelijk het goede te doen. Ook al zijn het kleine beetjes.
   Je kunt nu eenmaal het beste groeien door zelf te doen.
   Niet door te laten doen…

   Kun jij zelf jouw fiets repareren? En wat dan zoal?

  • #5235
   Martina
   Bijdrager

   Nee ik kan mijn fiets niet zelf repareren, laat het altijd doen door een erkende fietsenmaker, dit omdat ik een e-bike heb.
   Heb daar ook geen verstand van allemaal, het enigste wat ik kan is het batterijtje vervangen van het voor en/of achterlicht als die op is.

   Wat vindt je dat Halloween naar Nederland komt overwaaien?

  • #5236
   Anoniem
   Inactief

   nou dan ben je al verder dan ik Martina, voor de batterijtjes bel ik ook de monteur maar dat doe ik dan deels omdat jhet zo’n aardige jongen is 😉

   persoonlijk heb ik niks met halloween en de mensen die er wel iets mee hebben gun ik alle plezier van de wereld.

   doe jij wat met sinterklaas?

  • #5238
   Martina
   Bijdrager

   Ja ik doe nog pakjesavond.
   Dit omdat mijn 9 jarige kleinzoon nog steeds overtuigend in sinterklaas en zwarte piet geloofd.
   Zal waarschijnlijk het laatste jaar zijn en daarom heb ik voor dit jaar weer eens een Sint en 2 pieten uitgenodigd bij me thuis.

   Ben je meer een zomermens of juist een wintertype?

  • #5241
   mima2
   Bijdrager

   Mag het ook een herfstmens zijn?
   Zomers vind ik het vaak te warm, en ik heb een gruwelijke hekel aan sneeuw!

   Gisteren is er weer een aanslag geweest, deze keer in New York.
   Dat was onze vakantiestemming voor 2018 maar nu twijfelen we of we wel willen gaan zeker met 2 kleine kids…….

   Hou jij bij het kiezen van je vakantie tegenwoordig rekening met de situatie in de wereld? Durf jij bijvoorbeeld nog naar Parijs of Londen?

  • #5244
   pientje
   Bijdrager

   Afgezien van ’t feit dat ik sowieso niet op reis ga omdat ik liever thuis ben; ik laat me niet zo gauw bang maken. Als ik graag naar New York, Parijs of Londen zou willen dan zou ik gaan, in de overtuiging dat de kans dat ik bij een aanslag om ’t leven kom nog steeds vele malen kleiner is dan de kans om op ’t kruispunt drie straten verderop voor m’n klep gereden te worden. En daar kom ik meerdere malen per week zonder ooit een gedachte te wijden aan wat er allemaal zou kunnen gebeuren.

   Ondanks dat mensen steeds bezorgder worden om hun veiligheid is de wereld, statistisch gezien, op dit moment veiliger dan ooit tevoren. Helpt dat jou om minder angstig te zijn, of heb jij niks aan/met dat soort feiten?

  • #5428
   Anoniem
   Inactief

   Hmmm…..mij helpen die feiten niet.
   Omdat het een gevoel van onveiligheid is, en dan heb je m.i. niet veel aan wat er in de statistieken beweerd wordt.
   Voor mij werkt dat in ieder geval niet, ik ga meer op mijn eigen gevoel én ervaringen af dan dat ik me wat aantrek van de statistieken.

   Een hele andere vraag, die me ineens te binnen schoot n.a.v. het laatste gedichtje van Jaap:

   Laat je het kind in jezelf weleens naar buiten en zo ja, op wat voor manier uit zich dat dan?

  • #5437
   pientje
   Bijdrager

   Hihi, ik geloof dat ik meer moeite heb om mijn volwassen persona aan bod te laten komen dan ’t kind 😉 Maar mijn innerlijk kind is geen blij spelende en huppelende kleuter. Het is een getraumatiseerde, angstige boreling, onwillig om ’t leven te aanvaarden en met maar één allesoverheersende wens : terug naar de absolute geborgenheid van de baarmoeder. Vandaar dat ik zoveel tijd doorbreng in bed, mijn surrogaatbaarmoeder en de enige plek op de wereld waar ik die geborgenheid kan ervaren.

   Wat zoek jij in ’t leven?

  • #5441
   Anoniem
   Inactief

   Een groen stoplicht. De andere kleuren zijn voor het oprapen.

   Het heeft er wel volgens mij met elkaar te maken, lichaam en geest/ voeding.
   Maar met aanleg kun je er niet altijd wat aan doen.

   Hoe kijk jij aan tegen lichaam en geest/ voeding?

  • #5687
   Anoniem
   Inactief

   heel belangrijk voor mij en het lukt me ook steeds beter die balans te vinden

   wat doe jij met de resten kaars? de ‘kragen’ die je eraf snijdt en de reststukken

  • #5690
   Ian
   Bijdrager

   Die smelt ik in een leeg “theelicht”-tinnetje dat ik even vasthoud met een combinatietangetje (of pincet) boven het brandende theelichtje. Wanneer de stearine weer vloeibaar is, giet ik het in het theelichtje dat al brandt. Dat lichtje brandt dan veeeeel langer.

   Oei. “Stel een vraag”
   Mmm.
   Wat onderneem jij om jouw leven een tikkeltje te verbeteren?

   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 2 maanden geleden door Ian.
  • #5695
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Te weinig, zie momenteel veel beren op de weg ……..

   Wat doe jij wanneer het leven je citroenen geeft??

  • #5697
   Anoniem
   Inactief

   Afleiding zoeken, niet teveel met mezelf bezig zijn.
   Me bedenken dat je sommige dingen nu eenmaal toch niet kunt veranderen, of je er nou van baalt, of over piekert of niet.

   Ik weet even geen nieuwe vraag, daarom herhaal ik de vraag van Ian nog een keertje want vond het wel een mooie:

   Wat onderneem jij om jouw leven een tikkeltje te verbeteren?

  • #5698
   Anoniem
   Inactief

   Nog even een aanvulling op mijn vorige reactie (ik kan hem niet meer aanpassen):
   Coverlady, wat ook kan helpen is je bedenken dat je niet de enige bent die te maken heeft met moeilijke dingen in het leven.
   Iedereen heeft weer met andere dingen te kampen.
   Je dat alleen al realiseren kan helpen je eigen situatie wat meer te relativeren.

  • #5707
   Anoniem
   Inactief

   veel. ik leef zo gezond mogelijk, wandel goed, werk goed, eet en drink goed, gebruik geen rotzooi (roken, drank, drugs, tv) mediteer elke dag en dans en zing zoveel ik kan. heb leuke hobby’s, luister graag naar muziek (=heel vertroostend) ik snap wel dat niet iedereen zo fit is als ik maar zingen kun je ook als je alleen nog maar een hoofd bent, muziek luisteren ook, naar de bloemen kijken of andere dingen buiten in de natuur

   leuke tip @Ian, bedankt! 😉

   zit jij al aan de pepernoten?

  • #5708
   Anoniem
   Inactief

   Nee nog niet.
   Maar ik zag laatst ergens een zak pepernoten met truffelsmaak, en die lijken me toch wel errug lekker. Volgende keer maar meenemen, denk ik.;-)

   Ben jij een grote zoetekauw?

  • #5709
   Anoniem
   Inactief

   nee, nooit geweest ook. ik snoep n heel enkele keer als ik verdriet heb waar ik snel vanaf wil.
   als ik n beetje de ‘ruimte’ ervaar, huil ik het gewoon uit maar soms is die ruimte er niet bijvoorbeeld doordat gebeurtenissen elkaar snel opvolgen.

   twee vragen:
   heb jij toevallig het boek ‘leven in je leven’ in de kast staan van Young en Klosko?
   en wil je daarvan af?

  • #5759
   Anoniem
   Inactief

   het is niet mijn bedoeling met mijn vragen het spel te stagneren dus een andere vraag

   komen Sint en Piet nog op Zeddnet??????

  • #5769
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   @ Sneeuwwitje: ik refereerde niet aan mezelf met de vraag over de citroenen die het leven je kan toewerpen. Het was een algemene vraag. Relativeren is me niet vreemd trouwens.

  • #5772
   pientje
   Bijdrager

   Of Sint en Piet nog langs gaan komen? ‘k Ben bang van niet; voor die paar actieve forummers zal ’t de moeite niet zijn om iemand ‘in te huren’. Hoewel ik weet van ’n zekere mod. met een fraaie en humoristische schrijfstijl die geknipt zou zijn voor de rol van goedheiligman 😉

   Doe jij iets aan Sinterklaas?

  • #5777
   Anoniem
   Inactief

   @ Sneeuwwitje: ik refereerde niet aan mezelf met de vraag over de citroenen die het leven je kan toewerpen.

   Tuurlijk niet, Coverlady. 😉

   De vraag van Pientje:
   Nee ik doe niets aan Sinterklaas, hooguit wat heerlijke pepernoten etc. snoepen. 😉

   Doe jij wat aan Kerstmis?

  • #5778
   pientje
   Bijdrager

   Ik hang in ieder geval wat kerstversiering op – een verlichte ster (zo’n ouderwets kartonnen exemplaar) voor ’t keukenraam, en de houten kerstboom die ik vorig jaar getimmerd heb. Of ik op sociaal vlak ook iets ga doen weet ik nog niet. De kerstbrunch van vorig jaar was geloof ik wel ’n succes, en als ik zeker wist dat ik m’n jongens er een plezier mee deed zou ik ’t zo weer doen, ongeacht wat ’t mij kost. Ik moet dus een manier zien te vinden om erachter te komen wat zij echt willen – dat ze niet komen om mij een plezier te doen, terwijl ik ’t hele circus alleen maar op touw zet om hunnentwil…

   Hoe zou jij kerst ’t liefst vieren?

  • #5786
   mima2
   Bijdrager

   Het liefst? Niet! 2 kids die helemaal hyper zijn, schoonouders nog erger en ik zonder eigen ouders of broers en zussen
   Dan maar in het buitenland met veel sneeuw en geen gedoe over koken of kerstbomen…..

   Onze kids hebben een opa en oma die ze niet vaak zien maar wel, als ze er zijn, dood worden gegooid met snoep, cadeaus en zo. Mijn man en ik hebben al vaker aangegeven dat we liever hebben dat ze vaker langskomen ipv al die cadeaus maar hun reactie; het zijn onze kleinkinderen en daar is niks te goed voor!

   Wat vind jij? Meer liefde en knuffels van de grootouders of Bergen met snoep en dure cadeaus?

   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 1 maand geleden door mima2.
  • #5792
   Zowie
   Bijdrager

   Kinderen kunnen wat mij betreft nooit genoeg pure liefde en knuffels ontvangen. Zelf willen ze wellicht daar nog wel een cadeautje bij, haha, lekker uitpakken en spelen met de grootouders.

   Wat doe jij om uit de slappe lach te komen?

  • #5804
   pientje
   Bijdrager

   Euh… Ik kan me eerlijk gezegd niet eens meer herinneren wanneer ik voor ’t laatst de slappe lach heb gehad…. Denk dat dat was tijdens een van onze familie-surpriseavondjes in de jaren 70 van de vorige eeuw….

   Welke kleur hebben de Pieten in jouw gemeente?

  • #5805
   Anoniem
   Inactief

   Gewoon zwart, zoals ze volgens onze traditie ook horen te zijn, naar mijn idee.

   Heb jij goede voornemens voor in het nieuwe jaar, of vind je dat (net als ik) maar flauwekul?

  • #5814
   Anoniem
   Inactief

   Mijn voornemen voor het Nieuwe jaar is, geen voornemen te maken.

   Steek alleen vuurwerk af, als ik het nodig vind.

   Wat vindt jij van vuurwerk?

  • #5815
   pientje
   Bijdrager

   Afschaffen die handel, liefst nog vóór de komende jaarwisseling!

   Wat denk jij?

  • #5816
   johan50
   Bijdrager

   Voor mij is vuurwerk alleen om naar te kijken, ze mogen van mij het knal vuurwerk afschaffen

  • #5817
   Anoniem
   Inactief

   van mij mag het ook afgeschaft worden maar ik ken ook mensen die het veel plezier verschaft dus vuurwerkvrije zones vind ik een goed begin

   bak je oliebollen of koop je ze?

  • #5820
   mima2
   Bijdrager

   Allebei niet, de kids lusten geen oliebollen. Appelbeignets daarentegen kunnen we niet aangesleept krijgen tijdens de laatste dagen van het jaar!

   2017 is bijna ten einde, nog een maandje en dan begint het nieuwe jaar.

   Wat is je leukste herinnering aan 2017?

  • #5833
   pientje
   Bijdrager

   Een onverwacht uitje met schoondochter, kleinkinderen plus vriendjes en vriendinnetjes en drie honden. We gingen naar ’t stuifduin waar wij vroeger als kinderen ook al kwamen, eerst met onze ouders en later op eigen houtje. Heel vertrouwd dus, en met al die kinderen en hondjes om me heen kon ik gevoeglijk vergeten hoe ik me ‘zou moeten’ gedragen en gewoon mezelf zijn. Grappig was dat de vriendjes en vriendinnetjes duidelijk niet gewend waren aan een oma die meespeelt in plaats van opvoedt. Maar ’t leuke van kinderen is dat ze hun vragen en bedenkingen gewoon hardop uiten, je antwoord voor kennisgeving aannemen en je vervolgens opnemen in hun midden en dankbaar gebruik maken van de volwassen kennis en vaardigheden die je hebt toe te voegen aan hun spel….

   Als jij voor een middag een groepje kinderen onder je hoede had, wat zou je dan ’t liefst met hen willen doen?

  • #5952
   Anoniem
   Inactief

   Euhm…eerlijk?
   Dan hoop ik dat ze zich met elkaar leuk weten te vermaken, zodat ik er weinig omkijken naar heb.
   (Sorry, ik heb weinig/niets met kinderen….)

   Doe jij de voordeur open als er gebeld wordt, maar je zit nog in je ochtendjas?

  • #5953
   pientje
   Bijdrager

   Mijn ‘ochtendjas’ is een huispak van weliswaar weinig elegante maar desniettemin fatsoenlijke snit, en ik loop er soms wel tot halverwege de ochtend in rond. Ik ga er, als ’t zo uitkomt, ook mee naar buiten voor ’t poep- en plasrondje van de hondjes, dus de deur opendoen is geen probleem. Heb er trouwens meerdere, zowel in zomer- als in wintervariëteit, zodat ik altijd ’n schoon exemplaar bij de hand heb.

   Wat is jouw favoriete kledingstuk?

  • #5955
   Ian
   Bijdrager

   Mijn “knoffierokkie”.
   ’t Is geen rokje hoor, ik heb die term van m’n vader en het woord valt niet te google-en. Pa’s “knoffierokkie” was een onverslijtbaar zwart, later grijs windjack waar hij geen afstand van wenste te doen.
   Mijn knoffierokkie is een ruim uitgevallen parka met zoveel mogelijk zakken en met een tentritssluiting die betrouwbaar is. Mijn “huisknoffierokkie” (oud windjack, nog van m’n pa, dat nu dienst doet als huisvest) past daar prima onder.
   Enkele jaren geleden kocht ik twee jassen tegelijk in een opwelling. De waxcoat daarvan hangt al jaren te wachten aan de kapstok om de parka te af te lossen of te vervangen.
   De prijskaartjes zouden er nog wel aan kunnen zitten.

   Leuke vraag voor de herhaling:
   Wat is jouw favoriete kledingstuk?

  • #5956
   Ian
   Bijdrager

   Wanneer dit werd geplaatst: bug van The Shield…

   Mja, bij het verzenden van een tekst kan het gebeuren dat de volgende teksten verschijnen:
   FOUT: Rustig aan; je gaat te snel
   FOUT: Gedupliceerde reactie gedecteerd, het lijkt erop alsof je dit al gechreven hebt!

   Controleer of je tekst geplaatst werd. Daar gaat het om. Al die meldingen zijn BUGgish.

   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 1 maand geleden door Ian.
  • #5966
   Anoniem
   Inactief

   Die je niet hoeft te strijken. Vind het wel genoeg, als de mast(-en) gestreken worden.

   Vandaag nog een hemd gekocht, die niet gestreken hoeft te worden. :top:
   Naar het werk ook hemden aan, die ik niet strijk.

   Hoe kijk je tegen strijken aan?

  • #5969
   pientje
   Bijdrager

   Ik vind strijken fijn om te doen. ’n Mooi kalm & kalmerend karweitje, en je krijgt er zulke lekkere warme handen van.

   Waar krijg jij ’t warm van?

  • #5971
   Anoniem
   Inactief

   lekker n kwartiertje dansen
   Janna vindt de sneeuw maar niks,
   hoe vindt jij het buiten in de sneeuw?

  • #5983
   pientje
   Bijdrager

   Lang niet zo idyllisch als ’t er van achter ’t raam uitziet. Je wordt er volgens mij nog natter van dan van regen, en door de koude wind voelt ’t alsof je gezicht met scheermesjes bekogeld wordt. En als ’t nu nog echt vroor kon ik de hondjes tenminste hun jasjes aantrekken en dan konden we er toch op uit. Maar tegen die natte kledderzooi van boven èn van onder is geen enkel kledingstuk bestand, en de vacht van mijn hondjes al evenmin – ze zouden binnen de kortste keren tot op de huid nat zijn, en dat lijkt me bij deze temperaturen bepaald geen goed idee.

   Nee, dan Harrie, met z’n lange poten en z’n melkboerenhondehaar, die hield z’n bast onder alle weersomstandigheden warm en droog. Zelfs toen-ie op een keer bij -5 besloot om ’n stukje te gaan zwemmen, en letterlijk met een bevroren vacht thuiskwam, voelde z’n huid nog warm aan…

   Als jij één persoon of ding uit je verleden terug in je leven mocht wensen, wie of wat zou dat dan zijn?

  • #6211
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Van mensen zou dat M. zijn, de enige man bij wie ik vlinders in mijn buik had …. heel af en toe hoor ik nog wel eens wat over hem, via een achterdeurtje …..
   Van dieren zou dat T. zijn, die had ik mee moeten nemen met de scheiding …..

   Heb jij vrijwilligerswerk (gedaan) en kan je jezelf daar helemaal in kwijt??

  • #6280
   Ian
   Bijdrager

   Mmm…
   Vrijwilligerswerk is een samengesteld woord:
   – werk
   – vrijwillig(er/ster)-uit vrije wil

   Ik huldig het gezegde van de vader van een vriend van mij:
   “Bezig zijn is leuk; zolang het maar niet in werken ontaardt”.

   Gewerkt heb ik voldoende.
   Bezig zijn houdt eigenlijk nooit op.

   Is forum-moderator op Zeddnet zijn ook vrijwilligerswerk?
   Of is dat meer een vriendendienst…
   Of een liefhebberij?
   Ik weet eigenlijk niet goed waar vrijwilligerswerk en vriendendienst en liefhebberij in elkaar overgaan.

   Wat doe jij het meest?
   a) betaalde arbeid
   b) vrijwilligerswerk
   c) hobby/liefhebberij
   d) weinig tot niets
   e) iets anders
   f) een combinatie van a t/m e

  • #6283
   Anoniem
   Inactief

   Doe aan “a” t/m “c”.
   Het is niet leuk, als je vrijwilligerswerk moet doen voor een uitkering.
   Het vrijwilligerswerk voelt niets als werk, als je het uit hobby/ liefhebberij doet.

   Ikzelf vind het niet zo belangrijk, omdat ik het uit hobby/ liefhebberij doe.
   Bedenk nu dat ik “mijzelf” (ASS) ook als vrijwilligerswerk heb.

   Hoe belangrijk vindt je dat een compliment krijg/ een aardigheidje krijg,
   voor je vrijwilligerswerk?

  • #6285
   Ian
   Bijdrager

   Dat is beloning “in natura”.
   De warmte daarvan betekent meestal meer dan een koud bedragje dat (na aftrek) op de bankrekening over blijft.

   Tijd voor een theezakjesvraag?
   Wat drink jij het liefst bij jouw ontbijt?

  • #6292
   regenboog
   Bijdrager

   koffie (om wakker te worden) of melk

   wat doe jij op oudejaarsavond?

  • #6295
   Anoniem
   Inactief

   hetzelfde als elke andere avond plus oliebaksel snoepen

   wat denk je nodig te hebben om je gelukkig te voelen?

  • #6301
   pientje
   Bijdrager

   Ik las de vraag gisteravond, toen ik helemaal leeg en uitgeput was en ik dacht : “een rol tarwebiscuitjes en ’n pot chocopasta, daar zou ik nu gelukkig van worden”. Omdat ik geen van beide in huis had ben ik maar naar bed gegaan met ’n potje kruidenthee – óók lekker 😉 Toen ik me daar eenmaal genesteld had met de lieve beesten realiseerde ik me dat dàt was wat ik nodig had : de wereld buiten en de dieren in mijn armen sluiten.

   Soms is ’t maar goed dat we niet krijgen wat we willen – anders had ik vandaag beddag kunnen vieren met buikpijn in plaats van tevredenheid…

   Waar krijg jij buikpijn van?

  • #6318
   Anoniem
   Inactief

   van heel veel rauwe wortelen eten dus dat doe ik nooit meer

   kun jij (net als ik) ook zo genieten van de winter?

  • #6322
   mima2
   Bijdrager

   De winter is heerlijk. Met de hond in het bos, sneeuwballen gooien met Inger en Annika onze meiden en daarna bij de open haard opwarmen!

   Wat ga jij doen met oud en nieuw?

  • #6323
   Anoniem
   Inactief

   oliebollen enzo bakken
   oudejaarsavond in gebed om te danken voor dit fantastische jaar en alles wat erin mocht plaats vinden
   een veilige haven zijn voor mijn harige schatjes
   teveel eten en snoepen en hopen dat er weinig geknal is en dat er zo min mogelijk ongelukken gebeuren
   hier ‘gelukkig nieuwjaar’ posten 🙂

  • #6324
   Anoniem
   Inactief

   oh, vraag vergeten….

   waar kun jij intens van genieten?

  • #6325
   Ian
   Bijdrager

   @ carolina
   Teveel om op te noemen.

   @ mima2

   Niets.
   Oud en Nieuw heeft weinig betekenis meer voor mij.
   Het is een bedenksel. Middenin de Joeltijd. De Yuletid is oeroud. Gregorius kon er uiteindelijk weinig aan veranderen. De huidige kerstfeesten zijn derivaten van oude Germaanse vieringen.

   Toen de Jungs en ik nog “jung” waren lag dat natuurlijk wel wat anders.
   Want het spelen en “doen” met vuur(-werk) is Jongetjeszaak terwijl de Meisjes het haardvuur opstoken voor het oud-en nieuwjaarsgebak…
   Nu JZ en OZ hebben geleerd dat een zelfverdiende euro wel heel snel verdwijnt m.b.v. vuurwerk, laven zij zich aan de vuurwerkshow van Oom M te DH die jaarlijks voor zo’n €1000,- aan springstof importeert vanuit La Belgique. “Want een hobby mag wat kosten.”
   Dat doe ik Oom M niet na.

   Merkwaardig is op deze dag weer wel dat OZ dan verjaart…
   Het was toen zeer koud en de zon ging onder.
   Bijzonder moment.

   Wat zijn zo jouw mijmeringen met betrekking tot de jaarwisseling?

   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren geleden door Ian.
   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren geleden door Ian.
  • #6328
   Anoniem
   Inactief

   teveel om op te noemen.

   ben je oud en nieuw thuis of ga je het elders vieren?

  • #6337
   pientje
   Bijdrager

   Ik ben gewoon thuis met de jaarwisseling, in bed, en ik vier ’t helemaal niet. Voor mij is elke dag een nieuw begin dat ik zo goed mogelijk tot z’n einde probeer te brengen. En na de enerverende dagen die ik gehad heb met kerst en daarna ben ik veuls te blij dat alles weer min of meer ‘gewoon’ is. Mijn buik trouwens ook, dus ik ga zelfs geen speciaal eten en drinken in huis halen. En vuurwerk, daar wil ik ’t niet eens over hèbben!

   Ik kan trouwens wel goed merken dat ze hier dit jaar ’n stuk strenger zijn met betrekking tot het afsteken buiten de afgesproken tijd; ’t willekeurige geknal is beduidend minder dan andere jaren. Evengoed is Noortje bij tijd en wijle behoorlijk van de waps. Zij hoort blijkbaar veel meer dan ik, en ze wil al twee dagen liever binnen blijven dan gaan wandelen, ocharm.

   Wat betekent Oud & Nieuw voor jou?

  • #6457
   Ian
   Bijdrager

   Nou, vooruit, nog een keer. Anders schiet het hier nie zo op… 😀

   Met Oud en Nieuw was het een (Twentse, want mijn grootouders kwamen uit Twente) traditie om met Oud en Nieuw een eindejaarsdis op tafel te hebben, bestaande uit gekookte aardappelen, rode kool met appeltjes, gekookt varkensvlees en gebraden verse worst.
   Daar moest men zoveel mogelijk van nuttigen “want het zou voorspoed in het Nieuwe Jaar opleveren”.
   Toen ik dit gerecht, alweer lang geleden, tot groot plezier van mijn vader had bereid voor ons en onze gehele familie, overleed hij in dat Nieuwe Jaar.
   Op 31 december 2014 presteerde ik het nóg een keer om deze dis op tafel te zetten voor Puppy en mij. Tien dagen later was Puppy er niet meer.
   Nu vertik ik het om dit gerecht ooit nog te maken…

   Zou jij het OUDE Zeddnet weer terug willen hebben? En waarom wel/niet?

  • #6460
   pientje
   Bijdrager

   Als dat zou betekenen dat ook de ‘oude’ sfeer weer terugkwam? Het gemeenschapsgevoel dat daar een tijd lang geweest is? Nou en of!!! Alleen weet ik dat zulks niet mogelijk is. Zelfs als we ’t ‘oude’ Zeddnet konden terughalen, dan nog konden we daarmee niet de saamhorigheid van toen herstellen.

   Ik heb waardering en bewondering voor mensen die, tegen de klippen op, proberen om het ‘oude’ Zeddnet hier tot leven te brengen/in leven te houden, maar zelf heb ik me er allang bij neergelegd dat ’t nooit meer wordt als toen. Verdrietig? Ja, ’n beetje wel. Maar dat is wat er gebeurt in ’t leven : alles gaat voorbij, niets blijft zoals ’t is. We raken onherroepelijk mensen, relaties en dingen kwijt – zo komt er plaats voor wat anders. Bij mij is dat (nog) meer en intenser samenzijn met de beesten en minder met mensen, (nog) meer aandacht voor dingen maken en minder voor dingen delen.

   Wat komt er bij jou in de plaats van het ‘oude Zedd-gevoel’?

  • #6462
   Anoniem
   Inactief

   Pientje, eigenlijk wel enigszins een vergelijkbaar gevoel, denk ik.
   Ik merk dat ik steeds minder behoefte heb (nauwelijks tot niet) om dingen te delen met anderen op het forum, ik trek me steeds meer terug in mezelf.

   Ik herhaal de vraag nog eens:

   Wat komt er bij jou in de plaats van het “oude Zedd-gevoel”?

  • #6481
   Ian
   Bijdrager

   Mmmm. Ik krijg nu de gedachte dat ik niet stam uit “Het Oude Zeddnet”.
   Toen ik op Zeddnet kwam was er nog weleens wat kinnesinne* naast allerlei dagelijkse prietpraat en beslommeringen. Gelukkig waren er ook talloze spelletjes waar ik mij op kon storten.
   (Diegenen die, momenteel als “oudgedienden” posten in dit onderwerp “Stel een vraag”, kunnen weten dat hieraan nog weinig veranderd is.)
   De geroemde “saamhorigheid uit het verleden”; het “oude Zedd-gevoel”, is mij kennelijk ontgaan. Of ik heb niet goed opgelet. Of ik heb “dat” niet meegekregen. Misschien ligt dat wel aan mij, of ik kwam te laat, of?…
   Wie het weet mag dat eerlijk zeggen.

   Ik heb een “vormvraag”.
   (Hoe je de digitale “jas” ervaart.)
   – Het Oude Zeddnet, als vroeg digitaal zelfbedenksel.
   – Het Nieuwe Zeddnet in aangeboden (prefab-vorm): Word Press.

   Wat is jouw mening/oordeel?

   * Het belagen van een “prooi” door een roedel…

   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren geleden door Ian.
  • #6483
   Anoniem
   Inactief

   Sorry, Ian.
   Ik snap niets van de manier waarop je je vraag geformuleerd hebt.
   En al helemaal niet wat het belagen van een prooi door een roedel ermee te maken heeft.

   Kun je het aub in gewoon Nederlands nog eens formuleren?
   Misschien begrijp ik het dan wel.

  • #6484
   Ian
   Bijdrager

   Sneeuwwitje schreef:
   Ik snap niets van de manier waarop je je vraag geformuleerd hebt.
   En al helemaal niet wat het belagen van een prooi door een roedel ermee te maken heeft.

   Kun je het aub in gewoon Nederlands nog eens formuleren?
   Misschien begrijp ik het dan wel.

   Oke Sneeuw.
   – Vind jij het oude Zeddnet prettiger om mee te werken?
   – Vind jij het nieuwe (tijdelijke) Zeddnet prettiger om mee te werken?

   “Prooi en roedel.”
   Ik herinner mij de uiterst bedenkelijke wijze waarop een “klupje uit de goede oude tijd” een ander Zeddnetlid meende te kunnen belagen.
   (Jij en ik hadden daar al eens een mailwisseling over.)

   Nieuwe vraag.
   Heb je over bovenstaande een vraag (of opmerking)? Of ga je liever naar de theezakjesvraag:
   Draag jij pantoffels/slippers? Of loop jij blootsvoets door jouw huis?

  • #6486
   mima2
   Bijdrager

   Op sokken mag dat ook 😂😂

   Welk land heeft jouw hart gestolen en waarom??

  • #6488
   Anoniem
   Inactief

   Oke Sneeuw.
   – Vind jij het oude Zeddnet prettiger om mee te werken?
   – Vind jij het nieuwe (tijdelijke) Zeddnet prettiger om mee te werken?

   Het oude Zeddnet vond ik persoonlijk prettiger.

   Dan herhaal ik nu de vraag van mima2 want die is (nog) niet beantwoord:

   Welk land heeft jouw hart gestolen en waarom?

  • #6489
   pientje
   Bijdrager

   Ik zou mijn hart niet kunnen verliezen aan een land, maar het ‘landje’ waar ik elke dag wandel met de hondjes zou ik wel erg missen als ik er niet meer heen kon.

   Ik wil graag nog even doorzagen over ‘het oude Zeddgevoel’. (Voor de duidelijkheid : als ik Zeddnetzeg bedoel ik het forum) Ik gebruikte ’t woord ‘saamhorigheid’ in dat verband, maar dat is niet precies wat ik bedoel. We waren inderdaad helemaal niet zo saamhorig, maar we waren wèl een gemeenschap, en we voelden ons betrokken bij elkaar en die gemeenschap, al was dat ook lang niet altijd in positieve zin. Zelfs het beschamende incident waar Ian aan refereert was in mijn ogen een teken van die betrokkenheid : we maakten ons toen nog druk om elkaar, elkaars mening en om Zeddnet als zodanig. Kom daar tegenwoordig ‘ns om! Je zou hier je medeforummers in de meest expliciete bewoordingen voor rotte vis kunnen uitmaken zonder veel andere repercussie dan dat je post (en jijzelf waarschijnlijk) keurig netjes verwijderd wordt. Alleen neemt geen mens om te beginnen nog de moeite om een ongezouten mening over wie of wat dan ook te posten.

   Maar, zoals al vaker gezegd : dat alles heeft weinig tot niets te maken met de nieuwe vorm van Zeddnet. Het is een proces dat al lang voor de Grote Verandering in gang was gezet, en mijns inziens simpelweg een teken des tijds. Jammer, maar helaas.

   Dit gezegd hebbende denk ik dat de nieuwe vorm door z’n gebruiksonvriendelijkheid wel degelijk iets bijdraagt aan de aftakeling van ’t forum. Posts van twee dagen geleden zijn (zelfs bij minimale toevoegingen) al niet meer terug te vinden tenzij je weet van hun bestaan en de moeite neemt om ze op te zoeken. Even kijken “Wat heb je vandaag gedaan”, waar staat dat ook al weer onder? Levenswandel? Scroll, scroll, scroll…. Eh, nee, toch niet. Kletsen en gezelligheid dan? Scroll, scroll, scroll… Pagina 2. Scroll, scroll, scroll…. Nee, verhip, heb ik erover heen gekeken? Scroll, scroll…. enzovoort. Je moet wel erg graag je gedachte van ’t moment willen delen om ’t dan nog niet opgegeven te hebben….

   Wat denk je, krijgen binnenkort we nog vorst van betekenis?

  • #6490
   Anoniem
   Inactief

   Pientje, dat heb je weer mooi en duidelijk uitgelegd, en ik wil me er graag bij aansluiten.
   Want zoals jij het beschrijft voel ik het zelf ook wel.
   Het blijft inderdaad wel heel jammer allemaal, voor de leden maar zeker ook niet in de laatste plaats voor degenen die alle moeite hebben gedaan, en doen, om deze site nieuw leven in te blazen.

   Of we nog vorst van betekenis krijgen….?
   Hmmm…..ik weet het niet. Denk het eigenlijk niet, het is of de winters alleen maar zachter worden.

   Wie heeft er nog meer behoefte om, zoals Pientje het noemde in haar laatste post “door te zagen over het “oude Zeddgevoel” “?

  • #6491
   sASkia1954
   Bijdrager

   Behoefte, eigenlijk dat niet eens… En dat terwijl er zoveel fijne mensen zoveel werk in gestoken hebben en nog in steken om een fijne site voor ons te bouwen en in de lucht te houden… Onbetaald en onbetaalbaar, maar toch…

   Ik vind ook zo weinig terug van wat er ooit was, dat ik me nauwelijks meer betrokken voel bij de site en zijn bewoners…
   Ik sluit me ook aan bij de punten die met name pientje en Sneeuwwitje al postten.
   De vorm speelt idd ook voor mij een grote rol. Geen overzicht en er is alleen te zien hoe bepaalde mensen nogal veel op het forum posten; prima, maar verder weet je dan na een dag al niks meer. (ook ik bepaal me trouwens tot het beoordelen van het forum, omdat mijn interesse sowieso niet veel verder gaat).

   Wat ik verder echt problematisch vind is de Facebook-achtige populariteitsscore en nog erger dat die “vrienden” dan ook nog eens voor iedereen te kijk staan op het profiel van het populaire lid. Bah!
   Ik begrijp ook wel dat Carolina afscheid heeft genomen, omdat ze zich hier niet meer geborgen genoeg voelde om echt iets van zichzelf te delen. Dat gevoel heb ik nl ook helemaal niet meer, helaas…
   De oude site gaf mij al die meer dan 10 jaren nooit het idee dat ik er echt niks (meer) te zoeken, te vinden of te bieden had, maar nadat ik de site deze zomer miste, voel ik er nu jammer genoeg maar weinig binding mee.
   Ik heb ook geen idee wat er veranderd zou moeten of kunnen worden om het oude Zeddnetgevoel terug te krijgen. Daar heb ik wel veel over nagedacht de afgelopen maanden, maar het stokt zodra ik inlog, wat ik best verdrietig vind, omdat Zeddnet voor mijzelf en voor veel anderen zo belangrijk is (geweest).

   Vraag: Denk jij dat je 2019 op Zeddnet gaat meemaken?

  • #6493
   Anoniem
   Inactief

   Denk jij dat je 2019 op Zeddnet gaat meemaken?

   Ik ga er vanuit, dat je het jaar 2018 bedoel.

   Ben wel iemand die graag aan spelletjes doet. De laatste tijd is het daar stil.
   Hoe het klussen op de boot gaat.

   Zal dat nog veranderen, Habets en boot/ water. Verwacht het niet.

   Wat zijn de dingen over 2018, die je wilt delen?

  • #6499
   Anoniem
   Inactief

   Habets, ik denk dat sASkia 2019 bedoelt.

   Wat de dingen zijn over 2018 die ik wil delen…?
   Niet veel, weinig tot niets..

   Ik herhaal de vraag van sASkia1954 nog eens:

   Denk jij dat je 2019 op Zeddnet gaat meemaken?

  • #6500
   Ian
   Bijdrager

   Als God het geeft: Ja.
   Zeddnet is “in ontwikkeling” en momenteel heeft die ontwikkeling niets meer te maken met de snelheid van een haas.
   Helaas.

   Maar “Hoop doet leven” en omdat er leven in/op Zeddnet is, behoud ik dus hoop.
   Wat 2018 oplevert? Ik heb 0.00 % waarzeggerstalent. Ik bevroed dus ook 0.00%.
   Wat 2019 oplevert? “NU al?”

   Ik wil roeien met de riemen die er nu zijn.
   Om vooruit te komen, of te sturen.
   De betrokkenheid van allen in een schuitje: zolang er geroeid wordt door de “roeiers” kan de schuit varen. Af en toe klautert er weer iemand aan boord.

   Tijd voor een nieuwe vraag.
   Is het “Oude Zeddnet” nog wel geschikt voor jonge mensen die zich nu ontwikkelen NA/tijdens de digitale revolutie?
   Of, om de vraag wat scherper te stellen: werd Zeddnet niet een honk voor aanstaande bejaarden?

  • #6501
   Anoniem
   Inactief

   Ian, iedereen is een aanstaande bejaarde.
   Het verschil is alleen dat het voor de één langer duurt eer het zover is, dan voor de ander.;-))

   Om je vraag te beantwoorden:
   Hmm….ik denk dat veel van de jongeren onder ons wellicht facebook verkiezen.
   Ik zie dat tenminste ook wel op andere fora gebeuren.

   Kijk jij weleens op de facebookpagina van Zeddnet?

  • #6502
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Nee, ik wist niet eens dat die bestaat …..missch toch maar even een kijkje nemen …..

   Heb jij/kijk jij Netflix?

  • #6505
   pientje
   Bijdrager

   Nee. Ten eerste heb ik meer dan genoeg aan de tv-kanalen die bij ’t allergoedkoopste abonnement zijn inbegrepen, en ten tweede brengt het volgen van series veel te veel spanning met zich mee. In dat verband herinner ik me nu de kinderserie ‘de avonturen van Beertje Collargol’
   , waar ik destijds op zondagmiddag met m’n oudste zoon naar placht te kijken. Op ’n keer was een van genoemde avonturen zo uit de hand gelopen dat ’t over twee afleveringen gespreid moest worden, met natuurlijk een zgn. ‘çliffhanger’ op ’t eind van de eerste. Die avond heb ik mijn teerhartige kleuter luid snikkend in bed moeten stoppen, omdat “Beertje Collargol zijn toverfluit kwijt was”, en niets hem ervan kon overtuigen dat alles weer goed zou komen. Vervloekt heb ik de maker/uitzender van die serie, hoe kómen ze erbij om ’n kind zoiets aan te doen!!!

   Enfin, zelf kan ik daar dus ook niet tegen, vandaar dat ik nooit naar series kijk.

   Heb jij een favoriete serie, en zo ja, welke?

  • #6506
   mima2
   Bijdrager

   NCIS mag je me voor wakker maken

   Ik werk met jongeren met problemen en sprak laatst een oud collega die vertelde over haar tijd als.jeugd / jongerenwerker. Ze zou nu het werk niet meer willen doen omdat er steeds meer probleemjongeren komen.
   Die mening deel ik niet met haar omdat ze in die tijd (eind jaren 80 ) ook problemen hadden met drugs en zo.

   Wat vind jij? Is de hedendaagse jeugd dwarser, minder opgevoed en/of brutaler als vroeger?

  • #6553
   pientje
   Bijdrager

   Zowel mijn eigen ervaring als de statistieken antwoorden ‘nee’ op deze vraag. Al denk ik dat er wel degelijk jongeren zijn die voldoen aan ’t stereotype beeld dat iemand die hoofdschuddend zucht over ‘de jeugd van tegenwoordig’ voor ogen heeft pleegt te hebben : brutaal, onhandelbaar en zonder respect voor regels en mores. Maar ’t gedrag van die paar ‘rotte appels’ wordt in de media zo breed uitgemeten en onder ons aller neus gewreven dat de gemiddelde mens alras tot de conclusie zou kunnen komen dat de héle jeugd zich zo gedraagt.

   Maar ik zie mezelf, op dat vlak tenminste, niet als een gemiddeld mens; ik ben van ’t soort dat zijn hoofdschuddend zuchten over abject gedrag van bepaalde groepen in de samenleving voornamelijk beperkt tot ‘de media van tegenwoordig’ 😉

   In welk opzicht vind jij jezelf boven ’t gemiddelde uitsteken?

  • #6563
   Anoniem
   Inactief

   Dat vind ik een moeilijke vraag want zelf vind ik dat ik met niets boven het gemiddelde uitsteek.
   Maar van anderen hoor ik vaak dat ze vinden dat ik mbt mijn creativiteit ver boven het gemiddelde uitsteek.

   In wie of wat ben jij erg teleurgesteld in het leven en hoe ga je daarmee om?

  • #6568
   pientje
   Bijdrager

   In ’t (gedeeltelijk) falen van de optometrie. Bijna levenslang bril- cq lensdragend als ik ben heb ik er altijd op vertrouwd dat ook ouderdomskwaaltjes betreffende mijn zicht met optische hulpmiddelen volledig te verhelpen zouden zijn. Niet dus! Lenzen, bril en loeplamp ten spijt, de gezichtsscherpte van weleer komt nooit meer terug. Sommige heel priegelige werkjes gaan echt niet meer, zelfs niet met behulp van alle genoemde attributen. Om nog maar te zwijgen van ’t zien op afstand, da’s helemaal huilen met de pet op. Maar daar heb ik gelukkig als verklaard detailfreak in letterlijke zin al even weinig behoefte aan als in de overdrachtelijke 😉

   Hoe ik daarmee omga? Het enige dat ’n mens redelijkerwijs kan doen met dingen waar niets aan te veranderen is : het aanvaarden. Tenzij je je leven liever leeft in voortdurende weerstand, wat net zoiets is als tegen een heuvel op fietsen in ’t grootste verzet, met de remmen vol op ’t wiel. Je zou wel gek zijn, toch?

   Gezien ’t feit dat ik geen groot liefhebber ben van weerstand in welke vorm dan ook fiets ik meestal in een kleine versnelling, terwijl mijn vriendin, die juist floreert bij enige weerstand, zelfs heuveltje op niet terugschakelt. En jij?

  • #6653
   Ian
   Bijdrager

   Bij mij varieert dat. Hangt af van stemming en fut.
   Toevallig heb ik een damesvélo met veel versnellingen in klein verzet, ooit bedoeld om de Schelmseweg vanuit Oosterbeek naar Hoogte 80 (m.) in Arnhem te kunnen bedwingen.
   Bij harde tegenwind ideaal. Met de wind mee is het geen gezicht.
   Doe mij maar zo’n ouderwetse torpedo-versnelling (1-2-3).

   Plas jij weleens wild zonder dat iemand het ziet?

  • #6655
   Anoniem
   Inactief

   Nee, hoor. Heel rustig.;-)

   Fietsen of wandelen?

  • #6657
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Geen van beide.

   Kijk jij altijd of je in het goede topic zit??? 🙂

  • #6659
   Anoniem
   Inactief

   Haha, meestal wel, maar nu even niet blijkbaar. 😉

   Wat vind jij het leukste topic?

  • #6663
   pientje
   Bijdrager

   Dit, en ’t voeg-een-letter-toe spelletje. Maar behalve spelletjes hebben we niet zo veel keuze meer uit echt actieve topics hè? En dan te bedenken dat er een tijd was dat ik steen en been klaagde over ’t te pas en vooral te onpas openen van ‘nieuwe’ topics 😉 Nu zou ik zelf wel ’n paar van die ouwe trouwe kletstopics willen (her)openen, doe ’t alleen niet omdat ik denk dat binnen de huidige opzet van ’t forum meer topics vooral betekent meer zoeken, meer bladeren en meer scrollen en derhalve minder toegankelijkheid.

   Of zie ik dat verkeerd?

  • #6665
   Anoniem
   Inactief

   Nee, ik denk dat je dat wel goed ziet, Pientje.
   Zelf denk ik daarnaast ook dat het weinig zinvol zou zijn om zo’n ‘kletstopic’ te (her)openen, omdat er waarschijnlijk niet veel mensen zullen zijn die een bijdrage zullen leveren.

   Wat mis jij het meest op het forum momenteel?

  • #6671
   Ian
   Bijdrager

   Overzicht.
   Als je iets van het forum terug wilt vinden zoek je je hier wezenloos…
   Zou iedereen weten dat er al een volle tweede zoekpagina van de rubriek “Kletsen en gezelligheid” (= 20 onderwerpen) bestaat?
   De “goeie ouwe” chaos, incluis dubbele onderwerpen, is na 6 maanden alweer aardig terug hoor!
   Daarom heb ik de hele dag zitten werken aan een “alfabetische zoekfunctie” die ik maar ergens in “Help en support” heb geplakt.

   Zou dat helpen, denk je?

  • #6674
   pientje
   Bijdrager

   Zeker wel, want daar kun je ’t topic waar je iets aan wil toevoegen in ieder geval snel terugvinden omdat alles alfabetisch op één pagina staat. (Dank voor al ’t werk Ian) Alleen wordt die pagina zelf natuurlijk binnen de kortste keren onvindbaar voor de wat minder vastbesloten poster, tenzij de een of andere techneut ervoor kan zorgen dattie ‘automatisch’ bovenaan de lijst blijft staan, of je moet ‘m handmatig dagelijks naar boven halen. En hij moet natuurlijk ook bijgehouden worden in geval van nieuwe topics, maar dat is jou geloof ik wel toevertrouwd…

   Wat zou jij hier wel eens ‘in de groep willen gooien’ ?

  • #6688
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Hoe we nieuwe mensen op het forum kunnen krijgen …..het lijkt net alsof alleen maar een clubje oudgedienden op het forum actief is …… In willekeurige volgorde: Pientje, Sneeuwwitje, Ian, Joyce, Habets, Carolina als ze aanwezig is, soms sASkia en Reiziger …. ikkes (ook al post ik veel minder dan voorheen) …..

   Ik heb volgende week een afspraak bij de huisarts om naar mijn linker knie te laten kijken. Ik heb al een tijd last van deze knie, begon zo’n 2 jaar geleden en is nu op het punt dat ik wil weten wat er aan de hand is. Vlgs. dr. Google zou het artrose kunnen zijn, botje op botje door kraakbeenslijtage….. Het is nu zover dat ik regelmatig ’s nachts de lange elastische kous aanhoud en dat ik regelmatig 2 tramadol nodig heb ipv 1 per keer dat ik die moet slikken. Van het bezoek aan tante moest ik 4 dagen herstellen …. 🙁 , momenteel gaat het lopen ook nog maar voetje voor voetje.
   Als het idd artrose is heb ik er weer een aandoening bij, bovenop wat ik al mankeer. Vraag me af of ik meer mankeer dan leeftijdgenoten of dat mijn lichamelijke toestand gemiddeld is voor mijn leeftijd ….

   Ben jij tevreden met je lichamelijke gesteldheid in verhouding tot je leeftijd?

  • #6691
   pientje
   Bijdrager

   Ik vind ’t nogal zinloos om lichamelijke gesteldheid zo direct aan leeftijd te koppelen. Alsof er regels bestaan voor wanneer je je onwel zou mogen beginnen te voelen! En als jouw lichaam op de een of andere manier niet aan die regels voldoet blijft het (en bijgevolg jijzelf!) in gebreke. Alsof ziektes en kwalen op zichzelf al niet lastig en pijnlijk genoeg zijn zadel je jezelf ook nog eens op met een volstrekt onnodig gevoel van tekortschieten door er leeftijdsnormen aan te verbinden.

   Wat heb ik eraan om mijn ogen te vergelijken met die van mijn vriendin, die tien jaar ouder is dan ik en die op de lange afstand nog steeds ziet als ’n havik? Of mijn longen met die van mijn zusje, die twee keer per week 5 of meer kilometer hardloopt? Ik moet ’t doen met wat mij gegeven is, en dat doe ik ’t liefst zo blijmoedig mogelijk. Vergelijkingen met wie of wat dan ook houd ik derhalve zoveel mogelijk buiten m’n mentale deur.

   Wie of wat komt er bij jou nooit (meer) over de drempel?

  • #6694
   Wbj.kroon
   Bijdrager

   Hoi Allemaal ik moet vanmiddag ook naar de dokter,voor de uitslag,van bloedprikken.Maar mijn gesteldheid is prima,voel me prima,was heel moe,daarom moet ik naar de dokter ,maar de assistente heeft het al doorgebeld ,ik kwam vitaminen D 3 te kort,ik heb nu 2 boosten gehad en voel me weer als een jonge hond,mooi he,dus vanmiddag weer een boost,en dan kan het alleen nog maar beter gaan,morgen ook nog jarig,maar mijn ex mag Nooit meer over mijn drempel komen,die dacht mij leeg te plukken ,toen ik mijn ongeluk had gehad,,4 jaar gevochten,en heb er een hersenletsel aan over gehouden,maar alles funconeerd weer,nou doei lieve mensen,groetjes Wilms

  • #6704
   mima2
   Bijdrager

   Vraag van pientje even beantwoorden:
   De ex van mijn man zal nooit bij mij binnen komen. In de tijd dat zij en mijn man in scheiding lagen heeft ze hem aangegeven bij de belastingdienst m.b.t. fraude. Uiteindelijk is alles goed gekomen maar alleen al het feit dat ze dat als wraak heeft gedaan is voor mij reden genoeg om haar voor altijd te negeren

   Over een paar weken is het carnaval, kerst is net voorbij maar vanmorgen kwam ik de eerste paaseitjes alweer tegen !!
   Waarom niet wachten met de seizoenen en feesten zoals ze komen

   Vindt jij het ook belachelijk dat je in de zomer alweer pepernoten kunt kopen en net na kerst paaseitjes???

  • #6705
   pientje
   Bijdrager

   Inderdaad, nogal mal. Maar vanuit ’t standpunt van de winkelier wel te begrijpen : hoe eerder ’t spul in de schappen ligt, hoe meer ervan verkocht wordt. Jan Publiek klaagt er weliswaar steen en been over, maar koopt ’t ondertussen blijkbaar toch, want anders zouden de winkels er vanzelf mee ophouden. Zelf laat ik seizoenslekkernijen trouwens bij voorkeur liggen tot ná de betreffende festiviteiten, dan zijn ze ’n stuk goedkoper. Uitzondering : marsepein. Dat vind ik zó lekker dat ik ervan begin te snoepen zodra ’t in de supermarkt verschijnt.

   Waar mag jij graag van snoepen?

   • #6725
    Wbj.kroon
    Bijdrager

    Ik ben het helemaal met je eens ,komop ik ben echt een leuke gozer,maaaaar door dat je in een dorpje woont Schagen,,,,,,als ik val,2 weken later,zit ik in een rolstoel,dan lig ik in coma,en gaan maar verder,maar sinds mijn hersenletsel,ken ik aan vriendin komen.Baal ik van ,ik zie er top uit ,heb altijd in de muziek gezeten,en daarbij heb ik een leuke vriendin nodig ,die mij een schop onder me kont geeft ,lui ben ik niet,dan doe ik een ding,een half uur later,ben ik al met hetvolgende bezig,ik ben er voor jullie. m.v.g.Wilms

  • #6708
   Anoniem
   Inactief

   Chocola met nootjes, of (zoete) drop.
   Maar dat laatste mag ik helaas niet meer hebben.

   Kun jij een beetje maat houden mbt snoepen?

  • #6715
   Anoniem
   Inactief

   Even kijken, wat ik nog heb van de Sint.

   Zelf rekening houden met dat ik geen/ heel weinig chocolade eet en geen thee zonder melk.

   Hou je nog rekening met iets met betrekking tot eten?

  • #6717
   pientje
   Bijdrager

   D’r zijn steeds meer dingen waar ik buikpijn van krijg, dus ja, ik houd wel rekening met wat ik eet. Hoewel ik soms alle voorzichtigheid overboord gooi en me als vanouds tegoed toe aan waar ik maar zin in heb – dan maar buikpijn, dat overleef ik ook wel weer 😉

   Ga jij je wel eens ergens aan te buiten?

  • #6726
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Yep, chocolade …..moet het niet in huis halen want anders ….. het hele pak moet leeg, het hele tablet moet op, de laatste kersenbonbon ….mjammie …. helaas niet zo best voor m’n diabetes maar ik kan er nog niet helemaal van afblijven ….. ltste keer cocholade was 2 weken geleden, After Eight…..

   Dries van Agt heeft laatst op 86-jarige leeftijd voor het eerst een joint gerookt. Heb je daar bewondering voor of keur je dat af?

   (Ik heb me er zelf altijd verre van gehouden, geen behoefte aan, niet nieuwsgierig naar. Mijn portie drugs krijg ik wel binnen met mijn tramadol-inname (sarc. ) )

  • #6727
   pientje
   Bijdrager

   Ik vin’t wel wat hebben hoor, iemand die op die leeftijd nog open staat voor nieuwe ervaringen. Marihuana heb ik zelf overigens in mijn jonge jaren wel geprobeerd (in m’n niet-zo-jonge-jaren heb ik ’t ook nog gekweekt, maar da’s een ander verhaal) Vond ’t helemaal nix, alles gaat er zo anders van uitzien. Nee, doe mij dan maar gewoon ’n glas of twee, drie goei bier. Dan wordt alles wel wat vaag rond de randjes, maar ’t blijft tenminste op z’n plek 😉

   Wat voor effect heeft alcohol op jou?

  • #6752
   sASkia1954
   Bijdrager

   Voornamelijk dat ik er meer van wil…
   En dat had enkele malen nogal desastreuze gevolgen, een prima reden om er (alweer meer dan 6 jaar geleden) helemaal mee te stoppen 😉

   Wat vind jij van bier en wijn met 0% alcohol?

  • #6753
   Ian
   Bijdrager

   “Bierbrouwerijen” zijn het verst gekomen met alcoholvrij bier.
   Tourtel was het eerste aangename 0% alc. moutvocht dat ik proefde. Later kwamen er meer producenten en met vergelijkbare of betere producten.
   Alcoholvrije wijn is niet goed drinkbaar. Het wordt ook weinig aangeboden.
   Laag-alcoholische appelwijnen daarentegen zijn prachtig! Bijvoorbeeld de mousserende Franse cidres.
   [Vergelijkbaar met enkele ECHTE spekblokjes in een stamppot.
   Alle “vegaspeckjes” enz. etc. usw. en alcoholvrije bieren en dito wijn vind ik boerenbedrog. Je kiest immers voor wel of niet.]

   De werking van alcohol overigens heeft voor mij gunstige werkingen.
   1) Het werkt schroomverdelgend.
   2) Ik kom makkelijker in stemming.
   3) Ik kan fantasierijker denken en doen.
   4) Ik val uiteindelijk in de armen van Morpheus. (“De slaapmuts”)
   (Een “kwade dronk” ken ik dus niet.)

   Omdat ik alcohol beschouw als een puur Germaanse/Romaanse/Slavische “drug”, heb ik mij altijd afgehouden van “importdrugs” die in andere culturen genoten worden.
   Doe mij maar een biertje!

   Wat vind jij van Carnaval?

  • #6754
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Carnaval ….ik ben niet katholiek en ik woon ver boven de rivieren …..Heb eer dus niets mee …..Niet met het religieuze deel maar vooral ook niet met het verkleed- en zuip-deel …..
   Heb ooit eens met een paar ook “niet carnaval-vierders” gepoogd wel carnaval te vieren …..dat was nie echt leuk: gedwongen “gek” doen, pruik op de kop, bier drinken want iets anders “mocht” niet en ik lust nie eens bier …..
   Er is even sprake van geweest dat ik zou emigreren naar onder de rivieren…..maar zelfs als ik daar zou hebben gewoond, zou ik me niet in het carnaval hebben gestort …..ben ik veel te veel “een uit de klei getrokken boerentrien” voor ……

   Misschien is er iemand die enthousiaster is??? In de herhaling dan maar :

   Wat vind jij van Carnaval?

  • #6756
   Anoniem
   Inactief

   Helaas, ik heb niets met drank, niets met mensenmassa’s, niets met luidruchtige mensen, niets met verkleden….

   En aangezien al die dingen met Carnaval samengaan, laat ik dat feest graag over aan de liefhebbers ervan.
   Ieder zijn meug.

   PS Coverlady: Om niet van Carnaval te houden, hoef je geen, zoals jij het noemt, ” uit de klei getrokken boerentrien” te zijn hoor. 😉

  • #6757
   Anoniem
   Inactief

   Weet iemand nog een leuke nieuwe vraag?

  • #6758
   pientje
   Bijdrager

   Was al aan ’t schrijven toen de reacties van Cover en Witje binnenrolden, dus ik ga maar gewoon verder met mijn antwoord op de carnavalvraag :

   Daar vind ik niks meer aan. Heb ’t wel een tijd lang gevierd, omdat ik onder bepaalde omstandigheden erg kon genieten van ’t meebewegen met de massa. Eigenlijk meer ‘bewogen worden’ dan bewegen, ’n beetje vergelijkbaar met bepaalde kermisattracties waar ik ook erg dol op was. Een kennis met wie ik samen op stap was observeerde op zeker moment verbaasd dat ik geen enkel contact maakte met de mensen om me heen. Waarop ik, al even verbaasd, opmerkte dat Carnaval daar toch helemaal niet over ging? Dat was dus vóór ik wist dat ik in sommige opzichten wezenlijk anders in elkaar zit dan de meeste andere mensen, en dat Carnaval voor die andere mensen wel degelijk een sociaal gebeuren is.

   Daarna kon ik mijn ogen niet meer sluiten voor ’t feit dat mensen zelfs (of juist ?) onder deze omstandigheden sociaal gedrag van me verwachtten en dat was ’n aanzienlijke domper op de pret. Plus dat de ik de drukte en ’t lawaai met ’t ouder worden steeds lastiger te verdragen vond.

   Tegenwoordig gaat ’t hele festijn vrijwel onopgemerkt aan me voorbij, maar ik kan ’t nog steeds niet goed hebben dat mensen Carnaval simpelweg betitelen als ‘zuipfeest’…

   Waar kun jij slecht tegen?

  • #6759
   Anoniem
   Inactief

   Tegen mensen die dieren mishandelen!

   Waar word jij vrolijk van?

   • #6761
    Wbj.kroon
    Bijdrager

    Ik wordt vrolijk van,alles in de wereld verandert geen oorlog,geen haat.Als je op straat loopt en iedereen zegt je gedag,ja dat moet toch kunnen,en ik wordt nog vrolijker als ik een leuke vriendin heb.

  • #6762
   Anoniem
   Inactief

   En wat is je nieuwe vraag, Wbj.kroon?

  • #6763
   pientje
   Bijdrager

   Had je dat nog niet begrepen Witje? De enige vraag die Wbj kroon heeft : WAAR BLIJFT DIE VRIENDIN NOU ??? 😉

  • #6764
   jaap7
   Bijdrager

   het waait nogal hard met wat geluk komt die wel aanwaaien
   zal ik maar een nieuwe vraag verzinnen
   waarom vinden mensen altijd iets wat gratis is of wat je gratis doet minder waard
   Als je mensen gratis helpt zelfs jarenlang en je verteld ze dat je er mee stopt kan er zelfs geen dankjewel van af

  • #6765
   Anoniem
   Inactief

   @Pientje: Aha, was dàt de vraag.;-)
   Ja dat blijft een vraag waar geen van ons een antwoord op heeft.;-)


   @Jaap7
   : Ik denk dat je nu een beetje aan het generaliseren bent.
   Want er zijn ook (gelukkig!) heel veel mensen die het wèl waarderen als je ze helpt. Al dan niet gratis.

   Heb jij soms ook zoveel moeite met het maken van keuzes?

  • #6907
   pientje
   Bijdrager

   Nou nee, ik weet eigenlijk altijd heel goed wat ik wil.

   ’t Is vandaag Warme Truien Dag, een actie die moet leiden tot een groter bewustzijn omtrent milieu & klimaat. We worden opgeroepen om de verwarming wat lager te zetten en een trui aan te trekken. Zou ’t helpen?

  • #6908
   Anoniem
   Inactief

   Op een enkeling na denk ik niet dat zoiets gaat helpen.

   Wat vind jij van de nieuwe donorwet?

  • #6914
   Anoniem
   Inactief

   Een goed idee.
   Wat doen ze met de opmerking, van personen die de brief niet begrijpen of niet openen?

   Laatst nog naar de Fundatie in Zwolle en Heino geweest.
   Kan van kunst wel zeggen wat ik wel of niet mooi vind.

   Wat heb jij met tsnuk?

  • #6919
   Anoniem
   Inactief

   Ik kan kunst erg mooi vinden.

   Wie is jouw favoriete kunstschilder?

  • #6920
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Jan Schelhaas

   Bespeel jij een muziekinstrument?
   Zo ja, welk?
   Zo nee, waarom niet??

  • #6924
   Ian
   Bijdrager

   Ik bespeelde wel blokfluiten en tin whistles en soortgelijke. Fluit kan de ziel strelen, de viool nog meer. De cello is eigenlijke een en al ziel…
   Ik heb nog een hele verzameling fluiten, ergens.
   Aan snaren kon ik niet geraken: veuls te korte vingertjes…

   Eigenlijk val ik voor de harp; de Ierse clarsagh :heart:

   Wat is jouw meestgeliefde muziekinstrument? En weet je misschien ook waarom?

  • #6929
   Anoniem
   Inactief

   Een piano, zulke mooie gevoelige muziek als je daarmee kunt maken….
   Ik heb altijd graag willen leren piano spelen, zo jammer dat dat er nooit van gekomen is..
   Maar eigenlijk vind ik het heel moeilijk om een keuze te maken, want ik vind heel veel muziekinstrumenten prachtig..

   Kun jij goed keuzes maken?

  • #6932
   sASkia1954
   Bijdrager

   Nee, daarmee heb ik al heel lang moeite. Niet goed geleerd om zelf uit te vinden wat ik vind, omdat er vroeger wel door anderen voor mij gedacht werd…
   Ik vind het wel apart dat zoiets zo lang kan doorwerken en ook vaak tav totaal onbelangrijke kleinigheden. Maar, er is mee te leven hoor haha.

   Waarover verbaas jij je vaak?

  • #6933
   pientje
   Bijdrager

   Over ’n heleboel dingen. Zoveel dat ik soms overweeg om er hier een topic over aan te maken 😉 Een steeds terugkerende bron van verbazing is bijvoorbeeld dat Noortje altijd met bemodderde borst thuiskomt van onze wandeling en Pieke niet. Terwijl Piekes pootjes precies even lang… eeeh….kort zijn als die van Noor. Heeft dat te maken met gewicht? Relatieve lengte? Of met hun manier van lopen? Geen idee dus. Is er een wetenschapper in de zaal???

   Waarover verbaas jij je wel eens?

  • #6934
   sASkia1954
   Bijdrager

   Over de vanzelfsprekendheid waarmee de meeste mensen leven. Vaak gaan ze daar pas over nadenken als er iets ergs gebeurt, overlijden van een jong iemand of een natuurramp bv. Zelf ben ik me toch wel vaak bewust van leven en dood en ben ik ook dankbaar voor alles waarin God voorziet.

   Over welke zaken die voor veel mensen vanzelfsprekend zijn denk jij wel eens na?

  • #6951
   pientje
   Bijdrager

   Ik weet niet of ik daarin ’n uitzondering ben, maar ik mag graag nadenken over hoe dingen die voor ons nu heel vanzelfsprekend zijn ooit zijn ontdekt of uitgevonden. Brood, bijvoorbeeld. Daarvoor hebben ze eerst moeten uitvinden dat je van graankorrels meel kunt maken, en dat je dat meel kunt mengen met water, en vervolgens (op een hete steen ofzo? ) kunt bakken. En daarna dat deeg, als je ’t een tijd laat staan, zuurdesem wordt en je brood laat rijzen en luchtiger maakt. En ondertussen moest de oven worden uitgevonden, en wat een knap staaltje techniek is dat wel niet! En gist, hoe zijn ze daar toch ooit op gekomen? En aan de andere kant heb je dan ook nog ’t telen en veredelen van graansoorten die zoveel mogelijk meel van zo goed mogelijke kwaliteit leverden. Geweldig toch?

   Hou jij van brood?

  • #6956
   Anoniem
   Inactief

   Op zich wel hoor.
   Desondanks ben ik wel meer een liefhebber van warm eten.

   Waar kun jij absoluut niet tegen?

  • #6957
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Dat zijn er wel een paar hoor:
   – harde geluiden
   – grote mensenmassa’s
   – slap gel*l over voetballen
   – honden als mode-accessoire (in een tas)
   – kuddegedrag bij mensen (bijv. op FB-haakgroepen de rijgsjaal, de tas omhaken)
   – armen steeds armer, rijken steeds rijker
   – torenhoge huren huurwoningen
   – teveel regelzucht in Den Haag
   – een zekere president
   – selfies
   – te pas en te onpas appen (zag laatst iemand doen in de stromende regen)

   Waaruit zou jouw ideale wereld bestaan?

  • #6959
   pientje
   Bijdrager

   Een ideale wereld, dat is ’n te groot en veelomvattend concept voor mij, dat kan ik niet bedenken hoor. En daarbij : een wereld die voor mij ideaal is, die zou voor sommige andere mensen waarschijnlijk nagenoeg onleefbaar zijn. Van mij zou iedereen bijvoorbeeld mogen haken en breien wat-ie wil en daar naar hartelust over facebooken, en whatsappen mag van mij ook onder alle weersomstandigheden 😉

   Wat bedoelen mensen als ze zeggen dat ze ergens ‘absoluut niet tegen kunnen’?

  • #6960
   Ian
   Bijdrager

   Ik denk dat die vraag per individu gesteld moet worden. Sommigen gaan er even over nadenken, anderen dreunen moeiteloos een rijtje op en daardoor zal “des Werelds Verzamelde Klachtenboek” wellicht het omvangrijkste werk ter wereld zijn dat nimmer voltooid zal worden.
   Ik hoor tot degenen die een opdreunrijtje hebben. De mijne: bloeiend gras/hooi, angorakonijnen, paarden en te felle zon. Alles betreft de fysieke, gevoelige huid.
   Ik kan er goed ziek van worden.

   Nog even terug naar Pientjes magische wereld van het brood (waarvan bier een best broertje is).
   Ik vraag mij weleens af waar de grens ligt tussen brood en banket…
   Zijn bijv. worstenbroodjes, krentenbrood, puddingbroodjes, etc. nog wel brood? Ligt het aan het soort deeg?

  • #6962
   Anoniem
   Inactief

   Volgens mij zijn de dingen die jij noemt meer de “lekkernijen”, in “gewoon” brood zit geen pudding, geen krenten, geen worst.

   Dat is in ieder geval een verschil.

   Over het soort deeg moet je denk ik bij Pientje zijn, daar waag ik me niet aan.;-)

   Hoe ziet jouw favoriete ontbijtje eruit?

  • #6973
   Anoniem
   Inactief

   Door de weeks, twee sneden brood met kaas.
   In het weekend: 1 snee met hagel en nog twee sneden erbij met iets anders.

   Om op de vraag, een antwoord te geven …

   Om op een vraag een antwoord te geven, als de vraag is wat de vraag is? :hoofdkrabben:

  • #6975
   Anoniem
   Inactief

   Vind jij het moeilijk om nieuwe vragen te bedenken voor dit topic?

  • #6986
   Anoniem
   Inactief

   Nee, op dit moment niet.
   Dacht zelf aan een technische vraag en/of 10 filosofische vragen om over het verhaal van je leven na te denken.

   Dat ik met mijn kano alle wereldzeeen heb bevaren. Is dat ongeloofwaardig?

   Waar in je levensverhaal ben je een onbetrouwbare verteller?

  • #7012
   Anoniem
   Inactief

   Eigenlijk ben ik niet zo’n verteller van mijn levensverhaal.

   Vertel jij graag over jezelf?

  • #7044
   pientje
   Bijdrager

   Ja, vooropgesteld dat dat vertellen me in staat stelt om iets nieuws te leren -over mezelf of over anderen- of dingen op ’n rijtje te krijgen. Maar daarvoor moet ik wel een gesprekspartner hebben die de juiste vragen stelt en de tijd neemt om op antwoorden te wachten, en ik moet me op m’n gemak voelen. Omstandigheden die zich in ’t echte leven zelden tegelijk voordoen. Vandaar dat ik zo blij ben met dit topic – waar anders krijg je de gelegenheid om twee dagen of langer na te denken over een vraag? 😉

   Waarom zou jij over je jezelf vertellen, of waarom juist niet?

  • #7045
   Anoniem
   Inactief

   Nou….ik vertel niet zoveel over mezelf, omdat ik altijd denk dat het helemaal niet interessant is voor een ander om te weten wat ik doe/meemaak.

   Ik vind het wel een leuke vraag, Pientje.
   Daarom herhaal ik hem nog eens:

   Waarom zou jij over jezelf vertellen, of waarom juist niet?

  • #7060
   Ian
   Bijdrager

   Over mijzelf vertellen.

   Niet: omdat de (nature-) nieuwsgierigheid (aard van het beestje) aast op sensatie.
   Niet: omdat het Internet snel het privaat etaleert. En daardoor loopt jouw privacy gevaar. Ik meen mijzelf voldoende afgeschermd te hebben.

   Wel: omdat je je ei kunt leggen.
   Wel: omdat je vermoedt dat IEMAND jouw gedachte(n) leest. (Gehoord/gelezen worden.)
   Het forum is een klankbord.
   De chat lijkt mij ook zoiets.

   Op Zeddnet betracht je sociale hygiëne.
   Je onderzoekt steeds wat (momenteel) aanvaardbaar is en wat niet.
   Maar soms word ik “leraar” en denk ik:
   “Anecdote ter leringhe ende vermaeck”.

   Welk deeltje van jezelf durf jij misschien nog kwijt aan Tha World?

  • #7061
   pientje
   Bijdrager

   Vrij grote delen denk ik, als ik bovenstaande lees. Niettegenstaande ’t feit dat ik enorm gesteld ben op m’n privacy – bij mij komt er letterlijk en figuurlijk vrijwel geen mens binnen. Met delen op ’t internet (en in ’t echt) daarentegen heb ik weinig moeite. Zolang ik mensen buiten mijn deur houd heb ik niet ’t gevoel dat mijn privacy geschonden wordt door wat ze over mij weten. ‘Van mij mag ’t allemaal in de krant’ zeg ik wel eens. En meestal zeg ik er dan achteraan ‘want d’r is toch geen mens die ’t echt interesseert’…

   Wat betekent privacy voor jou?

  • #7063
   Anoniem
   Inactief

   Eerlijk gezegd heb ik hoe langer hoe meer het idee dat er van échte privacy steeds minder sprake is.
   Je bent overal traceerbaar als het moet, je moet te pas en te onpas een kopie van je ID-kaart opsturen, en ga zo maar door.

   Vind jij dat je voldoende privacy hebt?

  • #7072
   Anoniem
   Inactief

   Ik maak me er niet druk om. Je ben wel redelijk te volgen, vandaag de dag.

   Boek: Dat kan mijn kleine zusje ook (!?)
   De kunst van het lezen en het lezen van kunst.

   Wat is op toepassing op jou?

  • #7079
   pientje
   Bijdrager

   ‘De kunst van ’t lezen’. Hoewel ik technisch gesproken niet lees maar luister noem ik ’t toch ‘lezen’ – iemand die braille leest zegt tenslotte ook niet “ik heb laatst toch zo’n mooi boek gevoeld”, nietwaar?

   Andere kunst is aan mij niet besteed – behalve kleur, oppervlakkige esthetiek en, soms, humor zie ik gewoon heel weinig aan wat voor visuele verbeelding dan ook. Als ik lees of hoor wat andere mensen allemaal uit ’n schilderij of ’n dansvoorstelling weten te halen, dan stijgt ’t schaamrood me naar de kaken. ’t Enige schilderij waar ik iets van snap is er een van mijn zoon, en dat heeft dan ook een prominente plaats aan de muur van mijn werk/woonkamer.

   Welke plaats heeft kunst in jouw leven?

  • #7085
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Kunst? Dat is een breed begrip, heb ik gemerkt toen ik notuleerde voor een kunstcomitee dat 2-jaarlijks een prijs uitgaf …..podiumkunsten, beeldende kunsten, schrijven …..dat valt allemaal onder kunst, althans volgens dat comitee ….. Met die kunsten, behalve met notuleren/schrijven, heb ik niet veel …..
   Kunst? 1x in mijn leven naar het Rijksmuseum geweest om de Nachtwacht te zien maar in Parijs niet in het Louvre geweest om de Mona Lisa te zien ….
   Podiumkunsten heb ik nooit meegekregen, beeldende kunst is ook niets voor mij om zelf te doen …..het schrijven komt wel uit mezelf …..
   Kunst? 1 mooi schilderwerkje aan mijn muur in de huiskamer …. gemaakt door mijn zwager die dat voor zijn beroep doet …..
   Dat is wat ik wel en niet heb met kunst ……….

   Ben jij honkvast qua woonplaats/regio of zou je naar een ander deel van Nederland willen verhuizen?

  • #7089
   pientje
   Bijdrager

   Nee, in dit stadium van mijn leven wil ik helemaal niet meer verhuizen, laat staan naar ’n andere plaats. Niet omdat ’t dorp waar ik woon nou zo’n geweldige plek is, maar omdat ik hier geworteld en gewend ben. Verhuizen brengt hoe dan ook ontzettend veel stress met zich mee, en wennen aan een andere woonplaats nog veel meer (mijn ergste nachtmerries gaan over wonen in een vreemd huis op een vreemde plek) In de nasleep van een dergelijke gebeurtenis zou ik wel eens terminaal depressief kunnen worden…

   Gelukkig is er voor mij geen enkele reden om te verhuizen, ik zit hier bèst en ik hoop dat ik er tot mijn dood kan blijven.

   Wat zou voor jou een reden zijn om te verhuizen?

  • #7092
   Robin
   Bijdrager

   Niet meer op mijn plekkie zijn waar ik woon en elders denk meer mogelijkheden voor/naar GELUK toe kunnen verkrijgen! Zo ook liefde ik ben niet zo afhankelijk van de plek waar ik woon! Als diegene waar ik mijn hartje mee deel dat wel is …afhankelijk van haar…. place to be … reden genoeg dacht ik ….!

   Heeft er iemand net als ik het goed/ best wel voorelkaar! Maar toch …mist die ene naast jezelf! Samen eeb doel …aanvullende elkaar! Ik schilder …schrijf mijn lied en zing! Je kunt mijn lied …plus clip aanschouwen via you tube robin *** zeg me Schrijf me maar wat je ervan vind…leuk toch zo…!?

   [Edit zeddteam. Persoonlijke informatie in deze post op het forum werd aangepast. Persoonlijke informatie wordt uitgewisseld via mail.]

   • Deze reactie is gewijzigd 3 jaren, 11 maanden geleden door Mod_Ian.
  • #7103
   pientje
   Bijdrager

   Er zijn er hier ongetwijfeld die aan dat criterium voldoen : ’t allemaal prima voor elkaar hebben, maar toch verlangen naar Die Ene. Ik behoor echter niet tot die groep; laat mij maar lekker alleen met mijn beessies, dan ben ik verreweg ’t gelukkigst.

   Wat ontbreekt er aan jouw geluk?

  • #7104
   mima2
   Bijdrager

   Ik zou graag minder willen werken maar met 2 opgroeiende kinderen die veel geld kosten kan dat helaas niet.

   Eeuwig discussiepunt hier thuis;
   Mijn man heeft 2 volwassen getrouwde kinderen met ieder een eigen gezin, hij baalt er wel eens van hoe weinig ze bellen of langskomen. Ik weet van mezelf hoe druk het is dus ik heb daar minder moeite mee. Wel word ik Wel eens boos als ze alleen maar bellen als ze iets nodig hebben ( oppas of een klusje in huis)

   Hoe vaak heb jij contact met jouw kind(eren) of als jongere: hoe vaak heb jij contact met je ouders gewoon voor de gezelligheid?

   • Deze reactie is gewijzigd 3 jaren, 11 maanden geleden door mima2.
  • #7133
   pientje
   Bijdrager

   In mijn ogen is ’t ietwat vreemd om op die manier onderscheid te maken tussen ’t ene contact en ’t andere, want de essentie van bij elkaar zijn is voor mij juist dat je iets voor en/of met elkaar doet. Mijn kinderen (óók autistisch) en ik gaan haast nooit ‘zomaar’ bij elkaar op visite, wij combineren onze wederzijdse bezoekjes meestal met een verzoek om hulp bij ’t een of ander. Behoudens de verplichte verjaardagsvisites, maar daar vinden we ook eigenlijk geen van allen wat aan – laat ons maar samen een kippenren bouwen, een heg planten of veertig dozen met boeken naar de zolder sjouwen, dat doen we veel liever dan ‘gewoon voor de gezelligheid’ bij elkaar zitten…

   Bij wie zou jij wel eens op bezoek willen, en wat zou je dan eventueel samen met hem/haar willen doen?

   • Deze reactie is gewijzigd 3 jaren, 11 maanden geleden door pientje.
   • Deze reactie is gewijzigd 3 jaren, 11 maanden geleden door pientje.
  • #7309
   Anoniem
   Inactief

   Afgezien van het feit dat ik niet zo’n visiteganger ben, zou ik dan kiezen voor mijn vriendin. Wat we dan zouden doen zou ik nu niet zo direct weten.
   Maar het is altijd vertrouwd en de tijd is om voordat we er erg in hebben.

   Hoe probeer jij je, zo goed en zo kwaad als het gaat, te bewegen tijdens een visite bij mensen met wie je eigenlijk niet(s) (zoveel) hebt, maar je kunt niet onder de visite uit?

  • #7311
   pientje
   Bijdrager

   Als ik ’t op kan brengen : proberen om er voor de andere leden van ’t gezelschap iets van te maken door vriendelijkheid en aandacht te geven aan wie er behoefte aan heeft. Op die manier is de hele exercitie tenminste nog ergens goed voor, al is ’t maar ter bevestiging van de wetenschap dat , als puntje bij paaltje komt, iedereen wel iets met ieder ander heeft.

   Als ik, wat ook voorkomt, daar de energie niet voor heb dan stort ik me op de voorhanden zijnde consumpties (alcoholisch en anderszins) of m’n leven ervan afhangt – óók ’n manier om zo’n bijeenkomst iets van doel of nut te geven 😉

   Wat is voor jou de zin, het doel of het nut van contact met andere mensen?

  • #7312
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Me verbonden voelen met ….. Met ouderlijk gezin, met eigen gezin en met lief het meest …..
   In schoolverband was dat gevoel al veel minder, ik viel overal buiten …..
   Met collega’s: idem, veel te beschermd opgevoed dus geen idee hoe in eerste baan te saan ….
   Met latere collega’s zelfde idee: geen aansluiting …..
   Meeste aansluiting/verbondenheid: bij de kattenopvang, waar alle neuzen richting kat stonden ……
   Wanneer je zoals ik redelijk huisgebonden bent kan je je zelfs verbonden voelen met de caissières in de super …..
   Ik kan goed alleen zijn maar heb wel behoefte aan persoonlijk (oppervlakkig) contact, mijn huisdieren zijn mijn schatten maar die praten niet ….. knuffelen wel weer fijn ……

   Robots take over the world ….. zoals in Japan al gaande is: zou jij je laten verzorgen door een robot? Je door zo’n ding naar het toilet laten helpen, of in bed laten leggen ????

  • #7320
   Anoniem
   Inactief

   Ik heb geen idee….
   Op dit moment zou ik zeggen nee.
   Maar ik zou me waarschijnlijk bij een heleboel dingen die nu ‘vanzelfsprekend’ zijn in de huidige maatschappij, pakweg 30 jaar geleden ook geen voorstelling hebben kunnen maken.

   Even doorgaan op iets wat Coverlady in haar laatste post hier schreef, over haar behoefte aan oppervlakkig contact.

   Heb jij liever wat meer losse/oppervlakkige contacten, of liever contact met enkele mensen maar dan wel met meer ‘diepgang’?

  • #7368
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   @ Sneeuwwitje: ik heb geen behoefte aan oppervalkkig contact,ik heb behoefte aan contact, al dan niet oppervlakkig maar liever met wat meer diepgang …..
   Alleen: zie maar eens mensen te vinden die de diepgang hebben die bij jou past ……

   De biografie van Gordon: verplicht leesvoer, zo de vuilnisbak in of niet eens kopen (laat staan geloven) ??

  • #7369
   Anoniem
   Inactief

   @Coverlady: Waarom schrijf je dit dan:

   Ik kan goed alleen zijn maar heb wel behoefte aan persoonlijk (oppervlakkig) contact

  • #7370
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Soms is even een mens spreken, zoals de caissière in de super, al genoeg om je iets minder alleen te voelen. Maar daarmee blijft mijn behoefte aan diepere gesprekken wel bestaan ….

   De biografie van Gordon: verplicht leesvoer, zo de vuilnisbak in of niet eens kopen (laat staan geloven) ??

  • #7372
   pientje
   Bijdrager

   Ik moest even heel hard nadenken wie Gordon ook al weer was. Gôh, en dat heeft dus ook al ’n biografie geschreven. Nou, ik denk dat ik deze beker maar aan me voorbij laat gaan 😉

   Waarom denken er tegenwoordig toch zoveel mensen dat ze

   a) kunnen schrijven, en
   b) wat te vertellen hebben ?

  • #7374
   mima2
   Bijdrager

   Omdat kinderen tegenwoordig al op school leren dat ze er toe doen dus mogen meepraten en mee beslissen over dingen waar ze nog helemaal niet aan toe zijn!
   Veel van de hedendaagse jeugd en heel veel volwassenen zijn zo arrogant als wat, denken dat de hele wereld om hen draait dus denken ze ook dat ze boeken kunnen schrijven en dat die ook nog eens gelezen worden!

   Onze buren gaan verhuizen, wij blij want we hadden alleen maar last van ze. Nu dromen we over wie we graag als buren zouden willen Hebben.
   Onze dochters willen graag een gezin met kinderen. Mij maakt het niet uit, als ze maar geen herrie maken!

   Wie zou jij graag als buren willen hebben??

  • #7378
   Anoniem
   Inactief

   Dank voor je uitleg, Coverlady.
   Dat had je er in die post waaraan ik refereerde niet bij gezet.;-)
   Maar nu begrijp ik je.
   Zelf heb ik niets met oppervlakkig contact, dat zorgt er bij mij persoonlijk niet voor (ook niet heel even) dat ik me minder alleen voel.
   Maar er zijn verschillende soorten eenzaamheid, en aangezien er geen mens precies hetzelfde is……

   De vraag van mima2: Wie zou jij graag als buren willen hebben??

   Nou, ik ben wel tevreden met de buren die ik heb.
   Rustige mensen, geen schreeuwlelijkerds die beter op hun plaats zouden zijn op de Albert Cuyp.

   Hoe ziet jouw ideale woning eruit?

  • #7382
   pientje
   Bijdrager

   Ooooohhhh… English cottage in an English country garden… Maar da’s een droom die altijd droom zal blijven. Is niet erg hoor, want ik woon hartstikke fijn, al is ’t niet in alle opzichten ideaal. Maar idealen zijn om van te dromen, niet om werkelijkheid te laten worden.

   Toch?

  • #7384
   Ian
   Bijdrager

   Certainly…
   Nice cottage, rose garden, Flower Pots, bachelor sandwiches served. And a good pint of beer as well.
   Thanks to good old John & Patricia B. (1973 when we were camping on top of their hill and where “Old Twilight” (sturdy horse) was tramping around our tiny shelter (tent)…
   Adorable…

   Waar zou jij wel weer eens naar terug willen?

  • #7387
   Anoniem
   Inactief

   Als je bedoelt terug naar het verleden, dan zou ik helemaal niet terug willen, want zo leuk was dat niet.

   Wat is jouw leukste jeugdherinnering?

  • #7486
   Ian
   Bijdrager

   Mmmm. Dat is altijd een lastige vraag, net zoals de vraag naar mooiste boek/muziek, meest favoriete gerecht, grootste indruk, beste film, enz. etc. usw.
   Kan ik m’n gehele jeugd gaan zitten terugbekijken, selecteren, afturven…
   Kost dagen.
   Ik pik er gewoon eentje uit.

   Voor wiskunde moest ik in 1971 eens een grafiek (een parabool weet ik nog) maken vanuit een of andere lastige berekening. Toen ik die inleverde bij de docent betrok diens gezicht. Terwijl hij, met zijn vingers trommelend, staarde naar mijn werkstuk zag ik ineens wat er aan mankeerde. Snel draaide ik mijn cahier 180º en mompelde “Sorry, ik had het zo neer moeten leggen.” Daarna keek hij mij breed grijnzend aan en zei “Laat die Ian maar schuiven”. Vervolgens noteerde hij een voldoende…

   Wat is volgens jou een grote verbetering m.b.t. het huidige Zeddnet (in tegenstelling tot het vorige)?

  • #7497
   pientje
   Bijdrager

   De mogelijkheid om foto’s en andere afbeeldingen direct op ’t forum te plaatsen. Ook ‘eigen’ foto’s, en dat vind ik helemaal geweldig. Jammer dat niet meer mensen daar gebruik van maken. Ja hoor, ik weet ’t, privacy en dit en dat en wat niet al, maar ik ben nu eenmaal gek op plaatjes van andermans beesten en woonomgeving en dat soort dingen. “One picture is worth a thousand words”, niewaar?

   Of wel waar?

  • #7565
   Anoniem
   Inactief

   Hmmm…..misschien deels waar.
   Maar ik denk ook dat als je aan een aantal mensen dezelfde foto zou laten zien, ze daar allemaal weer een andere/hun eigen interpretatie aan geven.

   Iets heel anders:

   Ik ontvang zo af en toe berichtjes in mijn mailbox die alleen bestaan uit de woorden “hoi” of “hallo”. Meer niet.
   Op zulke inhoudsloze berichtjes reageer ik niet, omdat er helemaal geen verdere informatie in staat en/of waarom diegene mij mailt.

   Zou jij wel/niet reageren op zulke berichtjes en waarom wel/niet?

  • #7566
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ik zou niet reageren op zo’n mailtje. Omdat het idd niets zegt. Missch zou ik nog wel even kijken naar het profiel van de afzender, maar dat is dan ook alles. Zelf zou ik nooit zo’n mailtje met 1 woord verzenden …..

   Leuke vraag, in de herhaling:
   Reageer jij op mailtjes die alleen maar “hoi” of “hallo” vermelden??

  • #7573
   pientje
   Bijdrager

   Heb er hier nog niet mee te maken gehad, maar op ’t ‘oude’ Zeddnet stuurde ik dan altijd ’t standaard bedankt-maar-geen-interesse mailtje terug. Ben ik in ieder geval beleefd geweest. Hoewel ik ook wel eens de neiging heb om zo iemand voor eens en voor altijd in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk te maken hoe irritant zo’n nietszeggend berichtje wel niet is, en wat hij (sorry dat ik ’t zeg, maar ’t zijn altijd manspersonen die zoiets doen) in godsnaam denkt ermee te bereiken? Maar dan weet ik ineens weer dat ik met zo’n reactie óók helemaal niks bereik. Verspilde asem, energie over de balk gegooid. Lâ maar gaan…

   En jij, wat doe jij met zulke mailtjes?

  • #7576
   Ian
   Bijdrager

   Ik heb nog geen mailtjes van deze strekking ontvangen.

   Bouwvakkers en andere werklui in de open lucht floten vroeger wel naar meisjes en vrouwen, terwijl ze aan het werk waren.
   Tegenwoordig staan ze in een groepje bij elkaar, gekleed in oranje tenue, handen in de zakken. Passerende meisjes en vrouwen worden hooguit nagestaard.
   Veelzeggend fluiten is inmiddels “not done”.

   Op het internet wordt nog wel gefloten.
   Met het woordje “hoi” of een ander deuntje via de mail.
   Ik zou als vrouw niet terugfluiten.
   Mensenmannetjes zijn geen merelmannen die straks in de lente gaan roepen:”Hier ben ik en hier ben ik bezig!”
   Luie mensenmannetjes fluiten slechts “hoi”, dragen niet eens andere woordenstrootjes aan.
   Wordt vast een “nest van nix”.
   Niet reageren, links laten liggen.

   Moeilijke vraag. Maar het voorjaar helpt zeer…
   Welke vogels kun jij herkennen aan het gefluit?

  • #7577
   pientje
   Bijdrager

   De drie m’s : mees, mus en merel (van de merel herken ik soms zelf ’t individuele deuntje – ik heb d’r hier een aantal jaren eentje gehad die ’n stukje van de marseillaise floot!). De zeldzame leeuwerik die ’s zomers boven ’t veld uitstijgt. De roodborst wanneer die zich des nachts onder een lantaarnpaal tracht voor te doen als nachtegaal (al zou dat, theoretisch, ook een èchte nachtegaal kunnen zijn). Een uil (welke, dat weet ik niet. Ik weet alleen dat ’t een uil is omdat ik ‘m ’s nachts en in de vlucht hoor). De duif en de koekoek, maar die fluiten niet, dus of dat telt? In dezelfde categorie : scholeksters (ongelofelijke herriemakers zijn dat, als ze hier ’n enkele keer de straat onveilig komen maken), meeuwen, ganzen, eenden, reigers en natuurlijk de alomtegenwoordige kauwen, kraaien en eksters.

   Dat is, vrees ik, het totaal van mijn ornithologische kennis – ik ben duidelijk beter in liedjes óver vogels dan in vogelliedjes 😉

   Van wat voor soort liedjes hou jij?

  • #7578
   Anoniem
   Inactief

   Wat vogelgeluiden betreft herken ik onder meer de huismus, heggenmus, merel, zanglijster, spreeuw, koolmees, pimpelmees, roodborstje, kerkuil, sperwer, de tjiftjaf die zijn eigen naam roept ;-).
   En verder de gierzwaluw natuurlijk, de groenling, de putter, vink en nog wel veel meer die me nu niet te binnen schieten.
   Fantastisch, al die vogels…! Ben er gek op, en ik koester de vogels die mijn tuin bezoeken.

   Dan de vraag van Pientje, van wat voor liedjes ik hou….
   Dat is heel breed, van alles en nog wat, teveel om op te noemen.

   Ik geef de vraag van Pientje nog eens door:

   Van wat voor liedjes hou jij?

  • #7694
   Ian
   Bijdrager

   Ik houd niet zo van liedjes. Ik luister ook nauwelijks naar de teksten van liedjes.
   Ik houd van muziek. Het gaat mij om melodie, timbre, maat en ritme.
   De juiste “melange” daarvan vindt moeiteloos toegang tot mijn ziel die beschut is door een taaie sinaasappelschil.
   Het moeten dus liedjes zijn die uit zielenmuziek voortkomen. Folk bijvoorbeeld.
   De tekst van een “liedje” is daarbij niet belangrijk.
   Het hele hiphopgebeuren met z’n ratelende rap vind ik nix. Praatjes…
   Soms vind ik jazz aardig. Maar dan moet ik een paar biertjes op hebben.
   Barokmuziek vind ik zodanig gekunsteld en uitgekristalliseerd dat mijn ziel het afwijst.
   Mijn hoofd vindt het heel mooi en knap. Maar mijn ziel wil weinig weten van bijvoorbeeld Bach.
   Mijn ziel wil getroffen worden en niet worden toegesproken door “Kopfmusik”.
   Die ziel van mij krijgt dus veel volkszielenmuziek en weinig Bach.
   En beslist geen rap.
   Maar dat wist je inmiddels al.

   Hoe ziet jouw komende voorjaar er uit? Reisplannen?

  • #7695
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Binnenlandse reisplannen, van deur tot deur tegenwoordig 4 uur reizen ….. ik ga het pinksterweekend doorbrengen bij vriend …..
   Een close familielid heeft ook een lange afstands relatie, hij doet er net zo lang over om bij zijn lief te komen maar dan met het vliegtuig, voorbij Oost Euriopa ……

   Leuke vraag, in de herhaling:
   Hoe ziet jouw komende voorjaar er uit? Reisplannen?

  • #7698
   pientje
   Bijdrager

   Grappig Ian; ik houd ook niet van barokmuziek, om exact dezelfde reden. Maar ik ben dan juist weer dòl op liedjes, omdat ik (geen sinaasappelschil maar een dikke doornhaag om mijn ziel 😉 ) vooral bewogen word door woorden – op muziek, dat dan weer wel…

   Reizen? De vaste forummer weet inmiddels wel hoe ik daarover denk… Ook voor ’t overige heb ik nog geen voorjaarsplannen. Ik wéét dat ik straks weer met plezier in m’n tuintje aan de slag ga, maar ik kan me er nu nog niks bij voorstellen. Heb ik ook met kleren : was gisteren een was aan ’t ophangen die volledig bestond uit wollen jurken en tunieken, en ik bedacht me dat ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid over ’n week of acht geen ‘wolwas’ meer heb. Onvoorstelbaar! Ik krijg ’t al koud bij de gedachte aan ’n zomerjurk, en toch weet ik dat ik straks weer met eindeloos plezier en met een dwingend gevoel van urgentie nieuwe stukken voor de zomergarderobe op stapel zal zetten. En ze dragen ook, maar nu kan ik me er nog niet mee bezighouden.

   Als ik vroeger zag hoe vriendinnen in maart hun zomergarderobe begonnen aan te vullen werd ik daar altijd lichtelijk paniekerig van; alsof ik te laat was voor iets, ’t tempo niet kon bijhouden en onherroepelijk achter zou blijven. Maar jaren van ervaring hebben me geleerd dat ’t ook met mijn zomerkleding prima in orde komt. Ik ben alleen geen planner : mijn ideeën zijn altijd geïnspireerd door de noden van ’t huidig ogenblik en ik voer ze bij voorkeur direct uit – daarom liggen er bij mij ook vaak diverse projecten tegelijkertijd op de werktafel. Zoals het gezegde luidt : creatieve mensen hebben nooit rommel om zich heen, alleen maar ideeën 😉

   Wat stel jij je voor bij ’t begrip “lente” ?

  • #7700
   Anoniem
   Inactief

   Al het mooie frisse groen in de natuur, de vogels die weer nestjes gaan maken, de aangename temperatuur buiten, etc.

   Wat vind jij het leukste seizoen van het jaar, en waarom?

  • #7712
   Anoniem
   Inactief

   Zomer, dan kan ik Major “uitlaten”. Als het mogelijk is, houd die een winterslaap.

   Doe je mee, aan onderzoek of zou je er geen bezwaar tegen hebben?

  • #7719
   Anoniem
   Inactief

   Dat hangt er helemaal vanaf om wat voor onderzoek het gaat.

   Hoe begin jij het liefst aan de dag?

  • #7722
   pientje
   Bijdrager

   Héééél rustig aan; huispak aan over de pyjama, klein rondje met de hondjes en dan ’t ritueel van ontbijt klaarmaken (elke dag ’t zelfde : een snee brood met kaas, eentje met marmelade en twee kopjes koffie. Alleen ’t soort brood wisselt) en opeten achter de laptop. Daarna ben ik genoeg gesterkt om aan ’t actieve deel van de dag te beginnen…

   Heb jij ook van die dagelijkse rituelen?

  • #7742
   Ian
   Bijdrager

   Ja.
   Alleen vinden zulke rituelen in mijn geval plaats aan het einde van de dag.
   Ik vind het prettig om tussen 20:00 en 22:00 rond te dwalen in een zeer rustige supermarkt. Nadeel: bepaalde verse spullen zijn OP. Voordeel: het meeste is nog aanwezig; soms tegen prettig gereduceerde prijzen. Vooral op vrijdag/zaterdag. (Vis enzo).
   Vervolgens “kijk ik terug op de dag” en overdenk wat ik dezelfde dag op het www of elders heb opgestoken en ik probeer dat dan te koppelen aan mijn wereldbeeld.
   Dat doe ik in mijn Blauwe Blikje. (Sinds niet zo lang geleden op 1 van mijn parkeerplekjes voor de deur van mijn hut.)
   Want ik drink daarbij een alcoholische versnapering, luister naar de radio, en praat wat met mijzelf.
   (Op 09-11-17 deed ik dat ook zoals te lezen valt in “pusten”)
   Sindsdien “feest” en overdenk ik op een “Stellplatz vor meiner Tür…”*

   *Ik parkeer en mijmer daar wat. Unschuldig sein.

   Vraag: Tot hoe ver ga jij in jouw afvalscheiding?

  • #7745
   pientje
   Bijdrager

   Zolang ’t geen geld kost en ik er de deur niet voor uit hoef ben ik tamelijk gewetensvol. Maar dat geweten gaat onmiddellijk ’t raam uit als afvalscheiding extra geld gaat kosten (ophalen van grof vuil bijvoorbeeld, dat kost tegenwoordig alleen al €35 aan voorrijkosten!) of als ik er voor naar ’t afvalverzamelstation moet fietsen. Kleine huishoudelijke apparaten verdwijnen bij mij dus meestal in de grijze container, samen met alles wat ik, eventueel aan stukken geslagen, gezaagd of gesneden in die bak kan proppen. Verfresten e.d. en afgedankt meubilair dat ik echt met geen mogelijkheid klein kan krijgen blijven soms jarenlang in ’t schuurtje staan – hulp vragen met wegbrengen vind ik zo mogelijk nog enger dan ’t alleen doen ;-))

   Ik ga zelf niet zover om spul dat ik kwijt wil gewoon ergens te dumpen, maar ik kan om me heen wel goed zien dat afvalverzameling voor veel mensen te ingewikkeld of te duur is, of gewoon teveel moeite kost. In de tijd dat ’t grof vuil gewoon nog eens in de maand gratis werd opgehaald zag ik tenminste nooit ergens matrassen in de sloot liggen, of plastic trap-auto’s of hele sofa’s. En heeft iemand al eens uitgerekend wat al dat heen-en-weer gerij naar ’t afvalscheidingsstation eigenlijk wel niet kost aan co² uitstoot? En hoeveel extra ruimte er berekend moet worden voor ’t mini-afvalscheidingsstation dat we zo langzamerhand allemaal aan huis hebben? En dan te bedenken dat afvalscheiding-aan-huis maar zo’n hééél klein druppeltje is in de oceaan van wat er allemaal gedaan moet en kan worden voor ’t redden van onze aarde….

   Maar ja, ’t is nu eenmaal veel makkelijker om goedwillende burgers zich te laten uitsloven (en ze er voor te laten betalen bovendien!) voor ’t milieu dan om zeg, de auto-industrie aan te pakken, of de fabrikanten en gebruikers van al dat plastic dat wij dan weer zo moeizaam aan de afvalstroom proberen te onttrekken.

   Vind jij dat we nog verder moeten gaan met ’t scheiden van ons huishoudelijk afval?

  • #7749
   Anoniem
   Inactief

   Wat mij betreft niet, ik vind dat er al heel veel aan afvalscheiding gedaan wordt.

   Hoe belangrijk is het milieu voor jou?

  • #7760
   Anoniem
   Inactief

   De emmer in de douche is kapot ;( . Dus een nieuwe water opvang emmer kopen,
   om de wc te vullen.
   Zit wel met afval van o.a. Major in mijn maag, dat is niet te scheiden.

   Wat is belangrijk voor jou?

  • #7764
   pientje
   Bijdrager

   Veiligheid, vriendelijkheid, vrijheid, om maar ’n paar willekeurige dwarsstraten te noemen. En spullen natuurlijk, vooral spullen! Die, en de manier waarop ik ze om me heen arrangeer vormen ’t skelet van mijn bestaan. Elke beweging in mijn leven vindt er zijn weerslag in. Alle emotie wordt vertaald naar materie. Zo creëer ik houvast waar ’t niet is en maak ik ’t ongrijpbare -letterlijk- hanteerbaar.

   Zijn spullen belangrijk voor jou?

  • #7767
   sASkia1954
   Bijdrager

   Nee, eigenlijk zo goed als niet… Maar, uiteraard leef ik ook in een wereld waar ik geen gebrek aan spullen heb en een gebrek aan iets ook gelijk kan aanvullen, ondanks mijn langdurige bijstandsniveau. Er is wel 1 ding waar ik wel echt aan hecht, ook in de wetenschap dat het eindig is in mijn situatie en dat is mijn autootje, het rode doosje… Maar ik wil er nog niet echt aan denken hoe het leven zonder zal zijn. En ik sluit niet uit dat God daarin zal voorzien op een manier die buiten mijn voorstellingsvermogen ligt.

   Aan welk materieel bezit hecht jij het meest?

  • #7772
   Anoniem
   Inactief

   Aan Major en wat er omheen zit, in de ruimste zin van het woord.

   Waar maak je ruimte voor?

  • #7784
   Anoniem
   Inactief

   Voor van alles, o.a. voor ontspanning.

   Ik herhaal de vraag van sASkia nog eens:

   Aan welk materieel bezit hecht jij het meest?

  • #7826
   pientje
   Bijdrager

   ’t Gaat mij eigenlijk niet zozeer om bezit als zodanig, ik hecht niet of nauwelijks aan de spullen op zichzelf. Die zijn allemaal vervangbaar en vaak onderling verwisselbaar; ik gooi ze net zo moeiteloos weer uit m’n huis als ik ze binnenhaal. Geef ze ook heel gemakkelijk weg als iemand er emplooi voor heeft. Voor mij zijn ze een middel om vorm en structuur aan te brengen, nooit een doel op zichzelf.

   Dit gezegd hebbende : wasmachine en computer zijn wel heel belangrijke bezittingen voor me, daar zou ik maar slecht zonder kunnen…

   Waar kun jij niet zonder?

  • #7829
   AGFAntoine
   Bijdrager

   Mijn Opel ADAM, mijn computer en Gundam.

   Wat zijn jouw plannen voor Pasen?

  • #7838
   pientje
   Bijdrager

   Geen. Pasen is voor mij gewoon ’n weekend als alle anderen. Ik heb niet eens paaseitjes of ander ‘sezoenslekkers’ in huis, en aan decoratie binnen of buiten heb ik ook niks gedaan – Pasen zegt me eigenlijk helemaal niks.

   Wat betekent Pasen voor jou?

  • #7839
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ik heb op een christelijke basisschool gezeten, waar het belang van Kerst en Pasen er welhaast in geramd werd …..Het voortgezet onderwijs wat ik genoot was gelukkig openbaar …..
   Ik hecht niet meer aan religieuze betekenis van de feestdagen, het zijn gewoon vrije dagen voor me, die ik net als anders doorbreng, meestal maak ik wel iets meer werk van het eten maar voor mij in mijn alleentje kan ik dat ook net zo goed laten …..
   Mijn ideaalbeeld van Kerst en Pasen was altijd: samen met familie/vrienden, gezellig een activiteit ondernemen, aan tafel, met elkaar, saamhorigheid …..zo heb ik die dagen eigenlijk nooit ervaren …..
   Behalve dan in de laatste jaren, sinds ik mijn lief ken ….. dan is dat samen-gevoel er wel, het genieten van het eten …..we hechten beide niet aan religieuze betekenis van die dagen dus is daarover ook geen wrijving …..

   Wat betekent Pasen voor jou??

  • #7859
   Ian
   Bijdrager

   Pasen betekent veel voor mij.
   Maar het zit tegenwoordig keurig opgeborgen in “mijn paasmapje”.
   Even snuffelen in mapje. Zomaar een willekeurige greep…
   – Palmpaasstokken maken en versieren. Broodhaantjes en buxustakjes. (Palmzondag)
   – Paaseieren verstoppen voor de kleinen, in alle vroegte in de dauw.
   – Paaseieren (gevulde) kopen bij “Anneke” in Meersel-Dreef voor groot en klein.
   – Meespelen als Romeinse wachter in een paasspel.
   – Paastakken (hazelaar) versieren.
   – Genieten van een paasvuur (“rechtsrheinisch” natuurlijk).
   – Paasdiensten bijwonen.
   – Pesachmaaltijden organiseren met o.m. maror. En boterlammetjes, matzes etc.
   – Het vertellen van het verhaal van Mozes.
   – Paasvakantie in Griekenland met o.a. mimosa. En lammeren aan het spit. Christos anesti!
   – Paasmuziek. (Maar niet van Bach.)
   – Stille Week > Goede Vrijdag > Stille Zaterdag > Paaszondag. >>> Pinksteren!

   Dit jaar stonden de luiken open. Ik genoot van de paasklokken die gonsden over de stad terwijl ik mijn zachtgekookte paaseitjes opsmulde.
   ’s Avonds rook ik iets van paasvuur. Maar toen was het ook weer tijd om de luikjes te sluiten.

   Vraag.
   Heb jij nog last gehad van de rechtsrheinische paasvuurrook?
   (In Holland, met name in Rijnmond, werd daarover nogal geklaagd…)

  • #7861
   pientje
   Bijdrager

   Nee jôh, veuls te wijd weg. En zolang er alleen maar hout gestookt wordt vind ik rook buiten ook niet echt onaangenaam. Al is ’t natuurlijk allesbehalve gezond, dat weet ik ook wel.

   Paasvuren zijn geen traditie in deze contreien. Wat we hier wel hebben is het zgn. vlooienstoken op de eerste zondag na carnaval, naar mijn weten een strikt lokale traditie. Van oudsher verbrandde men aan ’t eind van de winter het oude beddestro -na een jaar gebruik vergeven van ongedierte- waarbij in één moeite door met ’t nodige ritueel en feestgedruis de boze geesten werden uitgedreven.

   Zijn er bij jou in de buurt nog van die lokale of regionale seizoensgebonden folkloristische rituelen?

  • #7867
   Ian
   Bijdrager

   Hihi. Ja.
   Elk voorjaar, vroegzomer zo ge wilt, trekt aan mijn vensters een stoet voorbij.
   Met Polizei, fanfare, trommelaars en marcherende schutterij.
   In hun midden een door 2PK voortgetrokken calèche met daarin een zetelende Schutterskoning en daarnaast zijn Dame. Vriendelijk wuivend.
   Een cultuur die wij in de Lage Landen vergeten zijn. Wij zien slechts schilderijen van zulks verleden zoals “schutterstukken” à la Nachtwacht etc. en de jaarlijkse Prinsjesdag…
   Maar Duitsers zijn nog steeds dol op degelijke, puike parades. Vandaar.
   Deze schutterijen dateren uit de tijd van burgerwachten.
   (De huidige schietacteurs hebben thans steevast een groen kostuum en dragen hoofddeksels met pluimen.)
   Zij genieten van hun show (schouwspel).

   Plaatje erbij.


   Am Rathaus Emmerich, 1 Mai 2017

   Leuke vraag van Pient. Ik herhaal ‘m.

   Zijn er bij jou in de buurt nog van die lokale of regionale seizoensgebonden folkloristische rituelen?

  • #7884
   Anoniem
   Inactief

   Koninklijke Harmonie Doorn en dan voor mijzelf vooral de voorjaarsconcert en najaarsconcert.

   Naar welk concert ga je zelf graag heen?

  • #7908
   Ian
   Bijdrager

   Folkconcerten.
   Vlak over de grens zit een folkcafé waar ik weleens kom.
   De laatste keer: Tannahill Weavers. Zo klink da en zo zietut eruit.

   Wie is jouw lievelingsmuzikant/wie zijn jouw lievelingsmuzikanten?

  • #7909
   Anoniem
   Inactief

   Dat vind ik best een moeilijke vraag want ik vind van alles en nog wat leuk aan muziek, teveel om op te noemen…

   Nu het weer beter weer wordt, gaan de buurtkatten ook weer allemaal naar buiten.
   Helaas heb ik dus ook weer te kampen met alle nadelen daarvan in mijn tuin, ondanks mijn inspanningen om te zorgen dat ze er niet in kunnen.
   Dat helpt deels, maar af en toe is er toch nog weer eentje die er wel in komt.
   Voor mij is dit echt een nadeel van het mooie(re) weer.
   Bovendien vind ik dat een katteneigenaar zelf zijn verantwoording zou mogen nemen, maar dat is een hele andere discussie.

   Is er voor jou ook een nadeel aan het mooie lenteweer, of alleen maar voordelen?

  • #7918
   AGFAntoine
   Bijdrager

   Het enige nadeel is af en toe moeten niesten door de pollen.
   Een van de weinige nadelen van in het groen wonen.
   Kan me voorstellen dat dit voor iemand met hooikoorts verschrikkelijk zou zijn.

   Dierlijke visite is voor ons dan ook niet iets van alleen de lente.
   Marters die aan de auto knagen, dagelijks spinnen in huis enzovoort.

   De lente is mijn favoriete seizoen, en ben blij dat ik weer fietstochtjes kan maken.

   Wat is jouw favoriete seizoen?

  • #7920
   Anoniem
   Inactief

   Dierlijke visite is voor ons dan ook niet iets van alleen de lente.
   Marters die aan de auto knagen, dagelijks spinnen in huis enzovoort.

   Dat ben ik met je eens, AGFAntoine.;-)
   Met dat verschil dat marters, spinnen, etc. -in tegenstelling tot verreweg de meeste katten- geen dieren zijn met een eigenaar die verantwoordelijk voor ze is.

   Afgezien van de katten van andere mensen in mijn tuin af en toe, die daar proberen hun behoefte te doen ipv thuis op de kattenbak, en vogelnestjes uithalen etc., is de lente ook mijn favoriete seizoen.
   Al het mooie ontluikende groen, de jonge vogeltjes, etc.etc…..dat vind ik prachtig om te zien..

   Heb jij nog voornemens voor dit voorjaar?

  • #8209
   Ian
   Bijdrager

   Naar mijn idee werd het voorjaar kortgeleden in één geweldige manifestatie voltooid.
   Voor mij begint de zomer wanneer “de kastanje brandt”.
   Welnu, de kaarsjes zijn al bijna opgebrand. En het voorjaarsgroen in al zijn nuances heeft ook al (zeer snel) plaatsgemaakt voor “standaardzomergroen overall”.
   Voornemens zat. Sommige dateren al van voorjaar 2015…

   Vandaag alweer de vijfde Koningsdag. Eerste lustrum.
   Wat vind jij van de Nederlandse monarchie?

  • #8291
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   “Wilhelmus van Nassouwe
   ben ik, van Duitsen bloed”

   Toen al, en als je de afgelopen eeuwen terug kijkt zit er nie veel Nederlandsch bloed in …..Hoe dan ook: je leeft in een glazen huis, iedereen denkt je te kennen …..
   Wat ik ervan vind? Het geeft mij een beetje “veiliger” gevoel dan wanneer we een republiek zouden zijn, heb het idee dat een president minder binding met een land zou kunnen hebben, maar dat hoeft ook weer niet zo te zijn …..Ik ken nie veel royals en presidenten 🙂 …. De dichtste nabijheid met het koningshuis had ik op de basisschool, deBeatrixschool …..voor mij ook geen oranje kleding/grime op de verjaardag van de koning(in)….maar wel de oranje tompouce 🙂
   .
   .
   .
   .
   Heb je wel eens contact met leden van Zeddnet die niet op het forum posten?

  • #8296
   Anoniem
   Inactief

   Nee, maar dat hoeft ook niet want ik kom hier alleen maar voor het forum.

   Wat is jouw leukste ervaring op Zeddnet?

  • #8305
   pientje
   Bijdrager

   De leukste : sparren met iemand die later van de site werd gekieperd wegens ongepast gedrag. De mooiste : een Zedd’ster die haar ervaringen aan ’t sterfbed van haar moeder live met ons deelde. Zó bijzonder, zó waardevol… Internet op z’n allermooist was dat, en ik kan alleen maar dankbaar zijn dat ik daar deel aan heb mogen hebben.

   Wat is een ervaring waar jij dankbaar voor bent?

  • #8405
   AGFAntoine
   Bijdrager

   Vrijwilliger zijn bij een Afasiecentrum.
   Ik heb daar veel bijzondere en inspirerende mensen ontmoet.
   De mooiste ervaring daar was een man die mij vroeg om zijn spraakcomputer in te spreken.

   Wat is jouw favoriete buitenactiviteit bij mooi weer?

  • #8406
   Anoniem
   Inactief

   Dat zijn er verschillende, o.a. tuinieren, fietsen, wandelen.

   Leuke vraag, daarom in de herhaling:

   Wat is jouw favoriete buitenactiviteit bij mooi weer?

  • #8459
   pientje
   Bijdrager

   Niet echt tuinieren, maar ’n beetje rond-otteren in tuin & kippenren. En borduren. Da’s natuurlijk niet echt een buitenactiviteit, maar ik vind ’t heerlijk om met ’n borduurwerkje op ’t terras te zitten. En : geen beter licht dan buitenlicht voor ’t allerfijnste kriebelwerk. Dan lukt ’t soms zelfs zonder extra opzetbrilletje.

   Met ’n beetje geluk komt ’t borduurwerk voor de sprei deze zomer wel af. Van de 16 paneeltjes met wilde planten zijn er 13½ af. Maar ik heb wel de moeilijkste voor ’t laatst bewaard geloof ik. Ben nu bezig aan de bereklauw, de enige van de schermbloemigen die ook maar enigszins uitvoerbaar is in de gekozen techniek. Voor de bladeren met de vele insnijdingen draai ik inmiddels m’n hand niet meer om, da’s gewoon ’n kwestie van lange adem en veel steken achter elkaar. Maar de bloem- en zaadschermen…. Pfoeh, dat gaat nog wat worden! Maar a là, de paardebloem is tenslotte na ’n paar mislukte aanzetten ook heel herkenbaar op ’t stof gekomen…

   Ben jij wel ‘ns ergens aan begonnen wat je vreesde niet tot een goed einde te kunnen brengen?

  • #8462
   Ian
   Bijdrager

   Ja. Een “zeefort/poldertje” vlak onder de vloedlijn. Met planken en stenen.
   Werd niks.
   Opdracht “wildbreien” voor opleiding. Buurmeisje laten doen. Voldoende. Maar niet van mijzelf…

   Wat voor dingen geef jij graag uit handen?

  • #8474
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Graag uit handen geven is een ander ding dan uit noodzaak uit handen geven. Ik geef het huishouden deels uit handen, maar de was (en indien nodig een strijkwerkje) blijf ik zo lang mogelijk zelf doen. En: ik loop niet met de stofdoek of de waterpas achter de hulp aan, ben blij met alles waarbij ik assistentie krijg …..
   Ik denk niet heel diep na bij de herdenking van de oorlogsslachtoffers (geen drama’s tijdens de oorlog in mijn familie, wel vlak er na). Ik ben wel stil, zorg dat ik geen hh apparatuur draaiend heb en dat lappie ff zijn kop houdt (ventilator).
   Sta je echt stil bij de dodenherdenking op 4 mei, of ben je alleen maar stil?

  • #8476
   Ian
   Bijdrager

   Ik ben best stil.
   Op het juiste ogenblik. Twee minuten lang.
   Commitment… Ik heb respect voor hen die (nog even) “recht van spreken hebben. Want oorlog meegemaakt.”
   Maar ik ga dat allemaal niet opzoeken.
   Ik respecteer.
   Ook diegenen die hun show wensen op te voeren.
   (Mijn Tante Annie 05-05-1945).

   Vraag: Wat is jouw herinnering aan de Tweede Wereldoorlog?
   En da’s MISSCHIEN een belachelijke vraag, want ik ben 62 jaar, “hoest”, en ikweetutoknie…
   Want ik ben van ’55.
   Maar, euhmm, herinneringen van Pa/Opa misschien?

  • #8589
   Anoniem
   Inactief

   Zelf heb ik geen herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog.
   Dus de dingen die ik me herinner daarover, zijn verhalen die me verteld zijn door familieleden die deze oorlog helaas wel hebben moeten meemaken.
   Maar die verhalen vind ik te persoonlijk om hier te delen.

   Kun jij je ook zo irriteren aan mensen die dusdanig hard praten, dat het onmogelijk is het niet te horen/je ervoor af te sluiten, en dat je ook niet weg kunt van de plaats waar je op dat moment bent? En zo ja, wat zou jij doen in zo’n geval? (sorry, 2 vragen, ik weet het….)

  • #8641
   pientje
   Bijdrager

   Ik behoor, helaas, zelf tot de mensen die vaak te hard te praten. Ik heb van nature al een luide, heldere stem (toen mijn vader doof werd moest ik altijd voor iedereen papegaaien, want mij kon-ie nog wèl verstaan 🙂 )) en ik heb de neiging om die nog te verheffen bij achtergrondgeluid. Nadat mijn goede vriendin me in onze begintijd daar ettelijke malen op gewezen heeft ben ik erop gaan letten, en in rustig gezelschap hoor ik ’t nu meestal zelf en kan dan corrigeren. Maar als ’t druk en lawaaierig om me heen is heb ik er vaak totaal geen erg in, en dan merk ik ’t pas achteraf doordat ik dan ’n rauwe keel heb.

   Evengoed kan ik me zelf soms ergeren (schijnheilig hè 😉 ) aan mensen die erg hard lachen en praten in openbare gelegenheden, of buiten in de tuin. Maar ik weet wat de prijs is die ’n mens betaalt voor àl te veel aanpassingen aan de wensen van z’n omgeving, en dus slik ik die ergernis maar in. We leven tenslotte met ’n heleboel op ’n klein kluitje, dus we moeten ook iets van elkaar kunnen verdragen, niewaar?

   Waar houdt ‘je aanpassen aan je omgeving’ voor jou op?

  • #8642
   Anoniem
   Inactief

   Daar heb ik niet zo’n concreet antwoord op, eerlijk gezegd.
   Ik hou eigenlijk als vanzelf rekening met de mensen in mijn omgeving.
   Waar ik dan weer wèl wat moeite mee heb, is als ik het gevoel krijg dat ik de enige ben die rekening houdt met de omgeving, en de omgeving doet maar raak.
   Want dan ontstaat het gevoel dat het eenrichtingsverkeer is.
   In leven en laten leven kan ik me uiteraard wel vinden, maar het is wel zo prettig als dat dan van beide kanten komt.
   En dat laatste…..dat gaat niet altijd en overal op.

   De vraag van Pientje nogmaals:

   Waar houdt “je aanpassen aan je omgeving” voor jou op?

  • #8705
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Als ik langer dan 1 minuut in een ruimte moet zijn die blauw ziet van de rook …..

   Ik hoef andermans giftige dampen niet in te ademen en ik hoef die stank niet in mijn kleding en in mijn haar. De eerste 22 jaar van mijn leven doorgebracht met ouders die rookten als schoorstenen. Er steeds meer een aversie van gekregen. Vind bijvoorbeeld een vrouw die een shaggie draait en die het pakje shag in de borstzak van haar spijkerjackje houdt, helemaal niks. Hoe aardig ze ook zal zijn. Shag = groot minpunt voor mij. Roken van sigaretten isook een minpunt maar dat ziet er niet zo goor uit als shag. No need to say wat ik denk over joints …..

   Als je terugdenkt aan je tijd op het voortgezet onderwijs, je klas, je leraren, de vakken die je volgde …..Ben je dan blij met die tijd of had je het liever anders gezien? Zou je terug in de tijd willen om die schooltijd anders te doen? En wat zou je anders doen?

  • #8707
   pientje
   Bijdrager

   Dat zijn ’n boel vragen ineen Cover. En allemaal behelzen ze ’n manier van terugkijken op ’t verleden die ik als buitengewoon onproductief beschouw, en schadelijk voor mijn mentale gezondheid. Ik kan niks veranderen aan ’t verleden, en wat je niet kunt veranderen kun je maar beter accepteren, anders word je héél ongelukkig.

   En terug in de tijd gaan? Ik moet er niet aan denken! Ik ben nog nooit zo gelukkig en tevreden geweest als nu (mede dankzij ’t feit dat ik door medicatie niet eens meer kàn stilstaan bij wat geweest is, zelfs al zou ik ’t willen 😉 ), dus laat me asjeblieft in ’t hier en nu blijven….

   Als er één levensles was die je aan ’n ander kon leren, welke zou dat dan zijn ?

  • #8708
   Anoniem
   Inactief

   Eerlijk gezegd ben ik daar niet mee bezig.
   Het heeft m.i. ook geen zin om te denken dat je het -misschien- liever anders had gezien, je kunt de tijd immers toch niet meer terugdraaien.
   Mijn schooltijd anders doen? Nee, vind het goed zoals het is.

   Wat is jouw leukste herinnering uit je schooltijd?

  • #8711
   Anoniem
   Inactief

   Mooie vraag, van Pientje:
   Als er één levensles was die je aan ’n ander kon leren, welke zou dat dan zijn ?

   Aan je verleden kun je niets meer veranderen.
   Aan je toekomst wel.
   Probeer niet teveel op een negatieve in je verleden te blijven hangen, erover te piekeren.
   Want daarmee beinvloed je de toekomst die voor je ligt, negatief…zonde..!

  • #8712
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Levensles aan iemand anders leren? Niet zo snel te oordelen…..een verhaal heeft altijd 2 kanten…..
   Merk dat ik zelf in de loop van de jaren na mijn 50ste milder ben geworden…..vooral sinds ik de synthetische kleur uit mijn haren heb laten groeien en de “wijsheid” van grijsblond in de spiegel zie 🙂

   Leukste herinnering aan mijn schooltijd?
   De geschiedenisleraar die over de bankjes rennend veldslagen naspeelde …..

   Heb jij naar het songfestival gekeken?

  • #8713
   Anoniem
   Inactief

   Af en toe een poosje.
   Maar ik vond het eerlijk gezegd voornamelijk een bak met herrie.

   Wat vind jij van het nummer dat gewonnen heeft?

  • #8723
   pientje
   Bijdrager

   ‘k Heb ’t nog niet gehoord. Is járen en járen geleden dat ik ’n songfestivalliedje leuk vond – ’t lijkt wel of ze die dingen expres zo componeren dat ze totaal niet opvallen tussen de stortvloed aan would-be hits die ons dag in dag uit via allerlei media bereiken. Niks-aan-de-hand en niks-aan muziek noem ik dat, en voor ’t songfestival verheffen ze dat concept tot de 10de macht en dat moet dan de aandacht van jan-en-alleman gaan trekken. ’t Zal wel, maar ik kan m’n aandacht er niet bijhouden…

   Of misschien word ik gewoon oud; mijn kleindochter (bijna 12) sprak vanmiddag de gevleugelde woorden : “als jij meezingt met een liedje op de radio dan weet ik dat ’t een heel oud liedje is” 😀

   Waaraan merk jij dat je oud(er) wordt?

  • #8726
   Ian
   Bijdrager

   @ Sneeuwwitje. Ik moest er ff een deel van de middag voor joetjoepen want ik volg dit soort dingen niet als “nieuws”.
   “Het nummer dat won”. Mwa.
   Origineel, actueel; dat wel. Heeft iets disco-achtigs/Latijns-Amerikaans.
   Moet je van houden…
   Mijn favorieten?
   1) Griekenland Kwam niet in finale.
   2) Servië 19e plaats.
   3) Cyprus 2e plaats!
   Beetje folkish…
   Advies: beluister alleen de muziek, kijk niet naar de filmpjes!

   @ Pientje. Oud(er? Ben nog helemaal niet oud(er)!
   Ik ben wel wat stijver na lang zitten of slapen en ik doe tegenwoordig ’s middags een dutje na het eten. En ik houd mij vast aan de trapleuning. Voor de zekerheid. Ook kijk ik dubbel uit bij het oversteken want ik ben niet meer zo snel. Rennen en de Airborne lopen doe ik ook niet meer. “Geen zin in.”
   Oud(er)? Neuhh…

   Mag Australië van jou meedoen aan het Eurovisie Songfestival, en waarom wel/niet?

  • #8728
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Van mij mogen ze meedoen, maar dan motte we wel de naam aanpassuh …..Wereld-liedjes-festival ofzoooo ……En dan komt Afrika ook, en Azië …..en de kolonisten op Mars 🙂

   Speelt muziek een (grote) (al dan niet actieve) rol in jouw leven ?

  • #8729
   Anoniem
   Inactief

   @Ian: Nee ik volg het zelf ook niet (meer), kan er ook niet meer echt van begin tot einde naar kijken tegenwoordig, op af en toe even zappen na vind ik het wel genoeg.;-)

   Vraag van Coverlady:
   Speelt muziek een (grote) (al dan niet actieve) rol in jouw leven?

   Ik ben ook erg gesteld op de stilte, de rust om me heen, dus geen radio of televisie oid.
   Maar soms luister ik ook naar muziek, ik mag graag luisteren naar van die relax-muziek, heerlijk om je hoofd een beetje leger te maken.

   Wat voor rol speelt muziek in jouw leven?

  • #8753
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Op de christelijke basisschool waar ik op zat, had bijna iedereen in de bovenbouw een blokfluit en bijna iedereen kon er ook nog op spelen …..ik had alleen de blokfluit, noten lezen lukte me niet dus kwam er van spelen ook niet veel …..Dat was het actieve stukje muziek, stelt niets voor dus …..
   Passief: op het voortgezet onderwijs altijd de radio aan met huiswerk maken, zonder muziek lukte dat niet. Geluid stond nooit hard ……
   Later speelde muziek nog minder een rol in mijn leven ……dochter wilde ooit een keyboard en kon daar ook wel een deuntje op spelen, mij trok dat nooit …..
   En nu: heb een relatie met iemand die pianostemmer is geweest, ik ben anders gaan luisterne naar sommige muziekstukken …..en heb meer pianomuziek beluisterd …..Maar heb nog steeds geen behoefte om zelf muziek te maken …..en zingen kan ik ook al niet 🙂

   Heb je snel last van reis- of zeeziekte als je onderweg bent? En hoe snel begint dat dan??

  • #8755
   pientje
   Bijdrager

   Ongeveer 24 uur vóór ik weg moet 😀 Oh,sorry, da’s geen reisziekte, maar reisangst. Al kan ik daar ook goed ziek van zijn 😉 Echt reisziek (= bewegingsziek) word ik niet gauw, ben ook altijd dol geweest op ’t soort kermisattracties waarin je wordt rondgedraaid en door elkaar geschud, hoe wilder hoe liever. Alleen over de kop gaan vind ik niks, daar word ik wel ziek van.

   Hoe ik me op een lange zeereis zou houden, als de beweging onregelmatig is en dag en nacht aanhoudt, dat weet ik niet, en daar hoop ik ook nooit achter te komen. Ik heb wel heel lang de wens gekoesterd om ‘ns een hele lange treinreis te maken met zo’n luxe trein-met-eigen-slaapcabine. Niet om de reis zelf, maar juist om ’t voortdurend (letterlijk) bewogen worden, zelfs terwijl je slaapt en eet. Terug naar de baarmoeder, zeg maar 😀 😀 😀

   Waar wil jij heen?

  • #9323
   Ian
   Bijdrager

   Lastige vraag. Kan ik zowel figuurlijk als letterlijk opvatten.
   Laat ik maar letterlijk blijven.

   De Azoren.

   Ik fantaseer er al een tijdje over om daar te gaan wonen. Klein huisje aan zee, eigen vissersboot; alles onder het bekende Azorenhoog = perfect weertje.
   Alleen: mijn Portugees is vele malen belabberder dan mijn Spaans…
   (Maar daar valt wel iets aan te doen. )
   En het leven is ook niet goedkoop op zo’n eiland. Dan moet ik nogal wat kreeft enzo boven water halen om het hoofd boven water te houden.

   Welke “droom” wil jij nog eens realiseren?

  • #9329
   mima2
   Bijdrager

   Later als de kinderen tieners zijn, willen we emigreren naar het geboorteland van mijn man, Zweden.
   Nog een jaar of 3 en dan kunnen we hopelijk deze droom realiseren.

   Wat is jouw droomland om te wonen, en waarom daar???

  • #9395
   AGFAntoine
   Bijdrager

   Ben erg graag in Nederland, alleen het klimaat is wat minder.
   De hoeveelheid administratie om een voorziening te krijgen is ook minder.
   Maar ja, moet wel hier blijven voor mijn Wajong.

   Italië is een land waar ik wel zou willen wonen.
   Ben dol op het eten en het klimaat zou een stuk geschikter zijn met mijn spierziekte.
   Het ambtelijk apparaat is nog logger in Italië, wat niet handig is.

   Houd ook van Japan, maar daar zou ik niet willen wonen.
   Hun cultuur kijkt erg neer op mensen met een beperking.

   Ik vond deze vraag erg leuk, dus stel hem gewoon nog een keer:
   Wat is jouw droomland om te wonen, en waarom daar?

  • #9741
   Ian
   Bijdrager

   Droomland is daar waar natuur, rust en ruimte de gezellige drukte van stadje en dorp omhullen.
   Mensen hebben oog voor elkaar en herkennen elkaar op de markt, in het winkeltje, in de buurtkroeg, tijdens de pantoffelparade, etc. enz. usw.
   Ze hebben hun mobieltjes enzo thuis gelaten.
   Zij blazen en trommelen graag in de dorpsharmonie en hebben geen tijd voor selfies.
   Zij hebben verder wel alle tijd en zij zijn kennelijk tevreden met hun rustige bestaan.

   Waar word jij graag rustig van?

  • #9746
   Anoniem
   Inactief

   Van o.a. wandelingen in de natuur, maar dan wel daar waar je geen massa’s andere mensen tegenkomt, want dan mist het rustig worden, wat mij betreft, nog zijn doel.

   Waar word jij heel onrustig van?

  • #9758
   AGFAntoine
   Bijdrager

   Ik word heel erg onrustig van het geluid van een wasmachine.
   Het normale geluid kan ik al slecht tegen, maar centrifugeren en lopen word ik gek van.

   In reactie op het voorgaande, waar wordt jij weer rustig en ontspannen van?

  • #9762
   Anoniem
   Inactief

   Op een bankje, langs de ARK zitten.
   Gun me dat te weinig of maak er geen tijd voor vrij.

   Waar maak jij tijd voor vrij?

  • #10058
   Anoniem
   Inactief

   Voor o.a. af en toe het Zeddnet-forum.

   Hoe belangrijk is je uiterlijk voor jou?

  • #10661
   Mod_Ian
   Moderator

   Uiterlijk is natuurlijk zeer belangrijk. Vooral naar de buitenwereld toe wordt er meestal hard aan gewerkt. In welke mate is feitelijk de vraag…
   Ikzelf geef geen nadere informatie over mijn uiterlijk. Ik ben hartstikke ijdel, maar ik wil dat niet weten.

   Is het een goed idee als Ian/Mod_Ian een onderwerp (topic) gaat maken met Smilies/emoticons/emoji’s and so on, op de manier van onderwerpen opzoeken?

   Mod_Ian :doet aan marketing:

  • #10664
   pientje
   Bijdrager

   Als Mod_Ian daarin de tijd en de moeite wil investeren lijkt mij dat een buitengewoon goed idee. Ik heb zelf weliswaar ’n virtueel kladblokje met emoticoncodes aangemaakt, maar daarmee gaat regelmatig wat mis en dan ben ik er weer een kwijt en moet ik opnieuw, via via, naar topics waarvan ik denk of hoop dat ik ‘m daar ooit gezien heb, en die dan helemaal afscrollen op zoek naar…

   Hoeveel tijd breng jij gemiddeld per dag op Zeddnet door?

  • #10665
   Anoniem
   Inactief

   Niet zoveel, ik zou eerlijk gezegd niet weten hoeveel tijd dat gemiddeld per dag is, dat hou ik echt niet bij hoor.

   Ben jij al een beetje gewend geraakt aan de nieuwe Zeddnet site?

  • #10668
   pientje
   Bijdrager

   Ja hoor, al lang! Ik wen altijd heel snel aan alles waar ik maar aan kàn wennen. Komt omdat ik van nature al niet zoveel weerstand kan opbrengen ( vroeger heette dat gewoon ’n slappeling 😉 ) en die karaktertrek wordt nog versterkt door mijn antidepressiva. Daarvan wordt alles vluchtig en van voorbijgaande aard. Ik kan herinneringen en de bijbehorende gevoelens nog niet vasthouden al wou ik ’t graag en zodoende voelt een nieuwe situatie al heel snel weer vertrouwd.

   Zou jij jezelf omschrijven als wilskrachtig?

  • #10675
   Anoniem
   Inactief

   Dat hangt er een beetje vanaf waar het om gaat.
   Maar als ik echt ergens mijn zinnen op heb gezet, dan ben ik heel wilskrachtig en volhardend om dat dan ook voor elkaar te krijgen.

   Leuke vraag, daarom nog een keertje in een kleine variatie:

   Hoe wilskrachtig ben jij?

  • #10676
   Ian
   Bijdrager

   Pfffff… Lastige vraag met dit weder. Momenteel slaapt mijn wilskracht gelijk een beer zijn winterslaap “dut/doet”.
   Verder ben ik net als Sneeuw. Eenmaal gemotiveerd…

   Hoe pas jij je aan aan de weersomstandigheden?

  • #11482
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Up

   ff geen antwoord en geen vraag maar miste dit topic 🙂

  • #11486
   Anoniem
   Inactief

   Zal ik de vraag dan maar beantwoorden?

   Hoe ik me aanpas aan de weersomstandigheden…
   Als het heel warm is, verschuif ik de werkzaamheden die echt moeten die dag(en) naar ’s morgens vroeg en/of naar de avond.
   De uren die daar tussen liggen probeer ik me zo rustig mogelijk te houden.

   Ben jij ook zo blij dat de hittegolf voorbij is en het weer aangenaam weer is?

  • #11495
   mima2
   Bijdrager

   Heerlijk . we kunnen weer lekker slapen, de kids maken minder ruzie (kort lontje of zo…) en onze hond kan lekker naar buiten zonder bang te zijn voor verbrande pootjes

   Volgende week is het alweer de laatste week van de zomervakantie bij ons, dit tot grote vreugd van mama en kids. Die willen weer graag naar school.

   Wilde jij vroeger ook zo graag naar school? Of vond je het hele school gebeuren maar een hoop ellende?

  • #11498
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Nee, ik ging niet graag naar school, hoewel ik wel goed kon leren. De basisschool was een strenge christelijke school waar ik buiten de boot viel omdat ik niet vooraan in de kerkbanken zat (helemaal niet in de kerk kwam). Het voortgezet was openbaar, een verademing voor me want geen godsdienstig onderwijs meer, geen indoctrinatie meer. Maar ik werd wel gepest. Omdat ik goed kon leren, een puistenkop met een bril had, te serieus was. Na examen ben ik meteen gaan werken. Heb daarna nog wel een berg avondstudies gedaan die ik wel leuk vond. Dan werk je voor jezelf, je kiest zelf je vakken. En avondstudies hebben weinig met religie te maken, tenzij je iets met theologische achtergrond kiest ……

   Kan je je nog iets herinneren van je tijd op de kleuterschool????

  • #11499
   Ian
   Bijdrager

   Yep. Ik had op de kleuterschool last van een pestend jochie. Hij heette Ruud. Thuis over geklaagd en mijn vader (zeeman), die toevallig thuis was, adviseerde: “Sla hem maar eens op z’n smoel”. Heb ik gedaan; resultaat bloedneus(je). Mijn Juffie vond mij eventjes niet aardig meer en met Ruud is het nooit meer goed gekomen…
   Evenwel: ik werd niet meer gepest.

   Kan iemand mij verklaren wat ik (behalve dat het slaapt) voor een “wezen” waarneem in onderstaande plaatje?

  • #11503
   pientje
   Bijdrager

   Wat jij waarneemt weet ik natuurlijk niet, maar ik zie een half gepelde, slapende banaan. Rare jongens, die bananen….

   Was er iets aan ’t warme weer van de afgelopen weken dat jij plezierig vond?

   • #11506
    Ian
    Bijdrager

    Gelukkig. Ik dacht dat ik nog iets anders zag: een vreemde vogel met snavel in snurkstand…

  • #11507
   Anoniem
   Inactief

   @Ian: Ik zie hetzelfde als Pientje. 😉

   Antwoord op de vraag van Pientje:

   Nou, ik vind het best moeilijk om iets plezierigs te bedenken met betrekking tot het weer van de afgelopen weken, misschien het toch wel het speciale sfeertje wat er hing en de stilte op het warmst van de dag(en).

   Bij wat voor weer voel jij je het meest prettig?

  • #11508
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Tussen 17-22 graden met wolkjes en een windje …..zonder hoosbuien ……Merk dat ik dan het meeste buitenshuis makkelijker voor elkaar krijg ….. En binnenshuis gaat het zoals altijd ……

   Bij welk weer voel jij je het prettigst?

  • #11514
   Anoniem
   Inactief

   Rond de 20 graden, met bewolking (dan droogt de verf niet te snel) maar wel droog weer.

   Had vandaag wel wat met een kruis, maar het spelletje dit of dat loopt niet zo lekker. ;(

   Met welk symbool heb je wat?

  • #11524
   pientje
   Bijdrager

   Met geen enkel, eigenlijk. Heb in m’n wilde jaren wel feministische hangertjes gedragen en die betekenden toen ook wel wat voor me, maar tegenwoordig ben ik niet meer zo van de symboliek. Te rationeel, te rechtlijnig en te fantasieloos om ergens meer in te zien dan wat m’n ogen waarnemen…

   Oh, ik denk nu ineens aan de piepkleine medailles in zilver en blauw emaille die mijn zusje en ik als kinderen altijd op onze handgebreide borstrokjes gespeld droegen.

   Scapuliertjes heetten die, en voor onze moeder waren ze een belangrijk symbool, een teken dat wij beschermd werden door Maria. Onze broers hadden ze niet, dus ik vermoed dat ’t voor haar ook iets te maken had met de extra kwetsbaarheid van ’t vrouw zijn. Dat vind ik met terugwerkende kracht dan wel weer mooi….

   Wat is jouw verhouding tot symbolen, religieus of anderszins?

  • #11525
   Anoniem
   Inactief

   Hmm….ik heb er eerlijk gezegd niets mee.
   Het enige “symbool” waar ik dan nog enigszins “iets mee heb” is dat van een Mercedes:

   En dan niet vanwege de auto, maar omdat ik er, als je dat symbool een kwartslag draait of ondersteboven bekijkt, -met wat fantasie- een konijnenneusje in zie. 😉

   Heb jij veel fantasie en waar uit zich dat met name in?

  • #11531
   Anoniem
   Inactief

   Men zegt dat personen met ASS, geen fantasie hebben.
   Bij de test met de psycholoog, het ik niet de fantasie waar die om vroeg.
   Heb meer een fantasie, die op de werkelijkheid is gebaseerd.
   Zie de schilderijen die Habets in het verleden heeft gemaakt.
   O.a. schilderij 1) met daarop een meer in de vorm van een eendenkop en botenoverkappen en
   een huis. In het meer drijf een boot.
   schilderij 2) Een berg met brug en fietspaden, spoorweg en weg richting de berg.
   Nog een soort rode “boek”, waar de vraag is; is het midden naar je toe of van je af gericht?

   “Gooi” de vraag maar in de herhaling.
   Heb jij veel fantasie en waar uit zich dat met name in?

  • #11537
   AGFAntoine
   Bijdrager

   Ik heb veel fantasie.
   Deze uit ik vooral in fotografie, Anime Music Videos maken en modelbouw.
   Tekenen zou ik ook wel willen, maar met mijn fijne motoriek lukt me dat niet.

   Ook ik vind de vraag leuk genoeg voor in de herhaling:
   Heb jij veel fantasie en waar uit zich dat met name in?

  • #11549
   pientje
   Bijdrager

   Fantasie, verbeeldingskracht, heb ik niet. Wat ik wèl heb : een sterk ontwikkeld kleurgevoel, goed gevoel voor compositie, en een groot vermogen tot oplossingsgericht denken gecombineerd met ’n flinke dosis vasthoudendheid. Daarom noemen veel mensen mij creatief. Maar ik ben een Maker, geen Schepper, geen ‘artiste’ maar een ‘artisan’. Ik verzin nooit iets ècht nieuws of origineels, alles wat ik doe is hergebruiken, combineren en op maat maken van wat anderen ooit bedacht hebben.

   Maar een grote en aanhoudende bron van vreugde is ’t evengoed, en ik kijk dan ook vaak met medelijden naar mensen die nooit iets maken met hun handen. Volgens mij missen die een wezenlijk aspect van ’t mens-zijn….

   Met wie heb jij wel ‘ns medelijden?

  • #11812
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Met mensen die jong ongeneeslijk ziek zijn. Werd gisteren op een schrijnend geval gewezen door mijn zus …..Het kan zooooo oneerlijk zijn, wat er op een bordje belandt ……….Ziekte kijkt nergens naaar, niet naar geslacht, naar leeftijd, naar omstandigheden ……..

   Wat vind je van de trend van steigerhouten meubelen? Is dat je ding, wil je daar je hele inrichting van of vind je het …… (vul maar in) ……

  • #11814
   pientje
   Bijdrager

   Ik vond ’t mooi toen ’t nog iets persoonlijks was : creatieve en handige mensen die hun eigen meubels maakten van wat toen nog afvalmateriaal was. Nu ’t een trend is geworden en ’t spul regelrecht, oudgemaakt en wel, uit de fabriek komt is de lol er voor mij goeddeels af. Al vind ik die stoere, verweerde en gebruikte look op zichzelf nog steeds mooi.

   Maar wat mij betreft geldt dat voor alles wat trend wordt : zodra de massa een idee omarmt begin ik ernstig te twijfelen aan de waarde ervan 😉

   Hecht jij veel waarde aan originaliteit?

  • #11815
   Anoniem
   Inactief

   Daar kan ik kort over zijn: Ja! Niets leuker dan dat. 😉

   Waarin onderscheid jij je van de menigte?

  • #11821
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ik keek geen soaps, geen GTST/Onderweg naar morgen/buitenlandse soaps ….. Sinds jaren kijk ik helemaal geen tv meer en een paar weken geleden heb ik de tv de deur uit gedaan en mijn tv abo opgezegd ……
   Het nieuws pik ik van internet en wat ik wil zien via uitzending gemist oid, en wil ik ergens een docu over zien dan pak ik die wel via YouTube ……

   En nog één: ik zit niet vast aan mijn smartphone, heb geen internet op mijn phone en dus ook nog nooit een appje verstuurd …..

   Leuke vraag, dus in de herhaling:
   Waarin onderscheid jij je van de menigte?

  • #11831
   Anoniem
   Inactief

   Hoeveel personen zijn in het bezit van een
   Major, die geen land ziet?

   Kan zelf met de vraag, niet lekker mee omgaan.

   Hoe ga je om met boosheid/ woede?

  • #11836
   pientje
   Bijdrager

   Boos op mensen ben ik niet vaak omdat ik zoveel contacten uit de weg ga. En als ’t al voorkomt is ’t meestal dubbel en dwars gerechtvaardigd. Dat is ‘functionele boosheid’ en daar kan ik vaak wel op ’n redelijke manier lucht aan geven. Lastiger is boosheid/irritatie aangaande de hondjes. Die komt altijd voort uit mijn eigen frustratie, meestal onder invloed van vermoeidheid of pijn en is nooit gerechtvaardigd. Dieren doen immers nooit iets expres verkeerds, laat staan dat ze ’t doen om mij een hak te zetten. Inslikken dus, die geïrriteerde uitroepen van ‘kom hierrr!!!’ of ‘ga weg, jij!!!’, afkappen dat nijdige rukken aan de lijn of wegduwen van ’n dier dat aandacht wil. Onmiddellijk ophouden met waar ik zo gefrustreerd van ben geraakt en indien mogelijk : direct naar bed. Daar, in ons aller veilige haven, wijkt elke irritatie en frustratie en zijn we binnen de kortste keren weer allemaal intens tevreden met elkaar en onze situatie.

   Wat doe jij met ongewenste gemoedsbewegingen?

  • #11858
   Anoniem
   Inactief

   Op mijn dieren word ik nooit of te nimmer boos, ook niet als ik zelf niet goed in mijn vel zit. Omdat ik me altijd, ook in een dergelijke situatie, realiseer dat het dier in kwestie daar ook niets aan kan doen. Integendeel, ze zoeken me dan juist extra op omdat ze het haarscherp aanvoelen als het met mij niet zo goed gaat.

   En eigenlijk is dat meteen ook het allerbeste “medicijn” om me weer beter te gaan voelen.

   Wat zou jij het allerergst missen als je je dieren niet meer om je heen zou hebben?

  • #11866
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Het vertrouwen en de liefde die ze je schenken, het gezelschap. Het onvoorwaardelijk houden van …… Ze vervullen een deel van mijn zorg-behoefte, ik verzorg graag …..of dat nu mens of aaibaar klein dier (honden uitgezonderd)

   Zou jij bij je partner blijven als deze een ernstige lichamelijke handicap zou krijgen? Of belangrijker nog: zou je trouw blijven?

  • #11876
   pientje
   Bijdrager

   Afgezien van ’t feit dat ik me niet kan voorstellen dat ik ooit nog ’n partner zal hebben : verkregen beperking zou (hoop ik 😉 ) geen reden zijn om de relatie te beëindigen. De meest waarschijnlijke reden daarvoor is dezelfde als die waarom ik er in de eerste plaats al niet aan zou beginnen : ik ben gewoon liever alleen.

   Zou jij nog wel eens verliefd willen zijn?

  • #11906
   Anoniem
   Inactief

   Als ik er over struikel wel, anders komt het denk ik niet op mijn pad.

   Zelf zou ik niet weten, wat aan huis zou willen veranderen.
   Of het zou een zonnescherm bij de slaapkamer zijn.

   Wat zou je in huis willen veranderen?

  • #11913
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Mijn bed staat in een hoek tegen de muur. Dat betekent, dat het onhandig is met verschonen, want het is een twijfelaar. De hoek in de muur is altijd lastig om netjes te krijgen. Zowel mijn hulp als ik mankeren van alles (de jaren gaan tellen, we zijn even oud) en het wordt lastiger om het goed en redelijk snel op te maken …..
   Het zou dus praktischer zijn om het bed anders neer te zetten, zodat je er makkelijk omheen kunt lopen …..maar, slaapkamer is lang en smal, bed in de breedte neerzetten levert heel veel ruimteverlies op ……..

   Ben je erg gehecht aan je meubels of verander je om de paar jaar?

  • #11917
   pientje
   Bijdrager

   Echt gehecht aan m’n spullen ben ik niet, maar veel veranderen doe ik ook niet : wat ik heb voldoet aan m’n wensen. Goed is goed en ik ga geen dingen meer veranderen om ’t veranderen.

   Gisteren zaten we onverwacht met drie van ons vieren om de lunchtafel en zusje vroeg : zouden jullie nog wel ‘ns aan een nieuwe opleiding willen beginnen? Oudste broer en ik waren 100% zeker : echt niet!!!! Zusje twijfelde; ze had weliswaar ook weinig zin in de inspanning die e.e.a. met zich mee zou brengen, maar ‘zou wel graag iemand zijn die blijft zoeken naar verdieping en verbreding’. Waarop ik m’n stokpaardje besteeg en begon over ’t verschil tussen ‘willen’ en ‘wensen’ en we alras tot de uiterst bevredigende conclusie kwamen dat we weliswaar nog dingen te wensen hadden, maar ondertussen wel allemaal leefden zoals we wilden…

   En jij?

  • #12159
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ik leef niet zoals ik wil, met dank aan lich.beperkingen …..Daardoor heb ik nog wel wensen: oa zou ik liever dichterbij dochter en lief in Brabant wonen maar dat is praktisch gezien niet zo haalbaar …..Ik ben heel bang dat ik, ondanks dat ik dan dichterbij ze zou wonen, spijt krijg ….. heimwee krijg ……
   En heb ik meer wensen? Jawel, een grotere vrienden- en kennissenkring, geschikt eigen vervoer, een ruimere portemonnee ….. Het is er allemaal niet dus ik moet doen met wat ik heb en dat proberen te koesteren ……Want: het kan lichamelijk allemaal veel erger, ik heb een gelukkig kind, ik heb een lieve vriend, ik heb een aardig appartement, dus wat zeur ik?????

   De columns van Hugo Borst, over zijn moeder met Alzheimer, heb je ze gelezen/gevolgd?
   Er zijn/komen boeken uit, met alle columns. Zou je die boeken willen lezen (lenen bij de bieb, kado krijgen of kopen) ?

  • #12529
   Ian
   Bijdrager

   Hugo Borst is mij volslagen onbekend. Moest ik via Google en Wikipedia opzoeken.
   Neen. Ik wil die boeken niet lezen, zeker niet cadeau krijgen.

   Vandaag word ik onverwacht, tijdens internetten, geconfronteerd met een nieuw Google Chrome.
   Een soort onaangekondigde “overval”. (Facebook kan daar ook wat van…)
   Ik ben daar niet van gediend.

   Hoe denk jij over dit soort onaangekondigde veranderingen?

  • #12531
   pientje
   Bijdrager

   Levensontwrichting op kleine schaal, vind ik dat. Duurt weken eer ik weer aan zo’n nieuwe interface gewend ben. Weken van zoeken naar de juiste ‘knopjes’, verkeerde knopjes indrukken en verdwalen in ’t menu. En waar hep ’t allemaal voor nodig? Van de zogenaamde verbeteringen merk ik zelden iets! Volgens mij is ’t net als met wasmiddelen en chips en tandpasta : er wordt gewoon vernieuwd om ’t vernieuwen. Ander doosje eromheen, sticker d’rop met in grote letters VERNIEUWDE FORMULE en de consument is weer blij…

   Ik erger me tegenwoordig nogal aan de reclame voor een zeker ontsmettend middel dat vroeger alleen in ziekenhuizen en dergelijke werd gebruikt. De fabrikant van dat goedje probeert ons wijs te maken dat onze huizen niet hygiënisch genoeg zijn, zodat we massaal zijn product gaan aanschaffen voor gewoon dagelijks gebruik. Nou mogen ze van de wet niet zeggen dat dat spul gezonder is dan gewone zeep of allesreiniger, want dat zou een regelrechte leugen zijn. Dat doen ze dus niet. Tenminste, niet letterlijk en met zoveel woorden. Wat ze wèl doen, en wat ook mag, is dat ze elke commercial eindigen met de woorden “huppelepup, onze missie is Uw gezondheid” En dat dan direct na een vrolijk verhaaltje over hoe smerig kinderhandjes wel niet zijn, of hoe ontoereikend gewoon schoonmaken is…

   Echt liegen doen ze niet, enkel suggereren. Maar ik vind ’t evengoed een vorm van bedrog, net als al die etenswaren die als ‘gezond’ worden aangeprezen omdat er ‘minder suiker’ of ‘minder vet’ of ‘minder zout’ in zit Minder dan wat? vraagt alleen de overdreven kritische consument zich af. De rest gooit blijmoedig ’n extra zak chips of synthetisch gezoet snoepgoed in ’t winkelwagentje in de overtuiging gezond bezig te zijn.

   Lang verhaal kort : ik vind dat de reclamecodecomissie niet alleen zou moeten screenen op directe onwaarheden, maar ook op suggestie. Wat vind jij?

  • #12534
   Anoniem
   Inactief

   Hmm…ik vind dat eerste wel genoeg, want anders kunnen ze alle reclame wel afschaffen.
   Bij elke reclame wordt wel min of meer gesuggereerd dat je echt dát produkt zou moeten gebruiken.

   Vind jij het ook zo vervelend dat er tegenwoordig op alle zenders tegelijk reclame is?

  • #12537
   Ian
   Bijdrager

   Ik vind dat je volkomen gelijk hebt Pientje.
   “Reclame is niets meer dan de (valse) belofte/suggestie van de fabrikant.”
   Dit is een “wet” die ik opsnoof vanuit een boek over marketing en andere sub-frauduleuze handelingen m.b.t. consumenten-beïnvloeding.
   Zo’n reclamecodecommissie moet wel zeer onderhevig zijn aan zware beïnvloeding…
   De eeuwenoude omkoperij heerst volop!
   Heeft te maken met de onveranderlijke, universele “aard van het beestje”…

   Wat vind jij van de (eventuele) opheffing van “zomertijd” en “wintertijd”?

   Oow…
   @ Sneeuwwitje.
   Ik kijk geen tv meer (moet er wel voor betalen). Mijn Adblock behoedt mij voor een hoop rommel op de pc. Heb ik alleen nog last van de reclameblokken op de radio. Op de juiste kloktijd radio aanzetten scheelt me een hoop zooi.

   • Deze reactie is gewijzigd 3 jaren, 4 maanden geleden door Ian.
  • #12544
   Anoniem
   Inactief

   Dat zou ik niet erg vinden, maar ik hoop alleen wel dat we dan de “zomertijd” houden, anders is het alweer zo vroeg donker in een periode waarin het nog heerlijk is buiten….

   De vraag van Ian nog een keertje:

   Wat vind jij van de (eventuele) opheffing van “zomertijd” en “wintertijd”?

  • #12548
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Van mij mag wat nu zomertijd is, blijven. Ik vind het ’s avonds evengoed alweer vroeg genoeg donker …… Merkte vanaf mijn 50ste steeds meer last te hebben van dat uurtje tijdsverschil. Bovendien hebben Lulu en Esmee er ook moeite mee. Er gaat een soort flits-enquête worden gehouden, mij zal wel weer niet om mijn mening gevraagd worden ………

   Ongeluk in Oss: 4 dode kindertjes en 2 zwaargewonden. Elektrische bolderkar kwam voor trein. De bestuurster schijnt beide benen kwijt te zijn, de andere zwaargewonde is een kind. Twee van de overleden kinderen waren broertje(s)/zusje(s) van het zwaargewonde kind. Dat betekent dat 1 gezin onevenredig zwaar getroffen is door dit ongeluk. Elektrische bolderkar, ik wist niet eens dat ze bestonden. Het schijnt dat de bestuurders een rijvaardigheidscursus(je) moeten doen voordat ze ermee mogen rijden.
   Horen elektrische bolderkarren in het verkeer of moeten ze verboden worden?

  • #12555
   Anoniem
   Inactief

   Vind dat eerst de oorzaak van het ongeluk bekent moet zijn,
   om te oordelen/ veroordelen.
   Welk vervoersmiddel zou beter/ veiliger zijn?

   Wat wil je kwijt over vervoersmiddelen?

  • #12563
   pientje
   Bijdrager

   Een noodzakelijk kwaad, vervoersmiddelen. ’n Mens ontkomt er niet aan om zich zo nu en dan met een ander middel dan de benenwagen te verplaatsen, maar eigenlijk vind ik ’t allemaal niks. Als ’t dan toch moet geef ik de voorkeur aan m’n eigen fietske, dan hoef ik me naast ’t al enerverende van-huis-weg-zijn tenminste ook nog niet sociaal te gedragen. En voor verder weg : ’n auto met chauffeur graag. Dan moet ik wèl sociaal doen, maar dan hoef ik me weer niet te bekommeren om praktische zaken.

   Hoe verplaats jij je ’t liefst?

  • #12564
   Anoniem
   Inactief

   Eigenlijk ook met de fiets.
   Maar met artrose, fibromyalgie én CVS + hartproblemen wordt dat wel steeds lastiger.
   En dan heb ik nog niet eens alles opgenoemd.

   Dus meestal is het nu toch de auto.

   Wat is jouw meest favoriete meubelstuk in huis en waarom?

  • #12579
   Ian
   Bijdrager

   Dat is mijn bed.
   Vooral de rek- en strekmogelijkheden ervan waardeer ik zeer. En alles kun je meeslepen in dat nest. Zo heb ik in mijn slaap eens een netje chocolade paaseitjes “uitgebroed”.
   Ook als tijdelijke boekenplank doet ie het goed. Soms is het net een klein bibliotheekje. Momenteel deel ik m’n bed met de Dikke van Dam en twee geschiedenisboekjes.
   Onder ’t bed bevinden zich twee kerstbomen + versiering, een reiskoffer en een verzameling in rolbox. Alles versierd met tal van wikkeltjes en verdwaald snoepgoed.
   Misschien ligt er ook nog wel een ontsnapt paaseitje…

   De vraag van Sneeuwwitje nog maar eens wagen:

   Wat is jouw meest favoriete meubelstuk in huis en waarom?

  • #12590
   Anoniem
   Inactief

   In het “huis” van Major, zit ik het liefst
   op de bank (voorzijde). Heb dan een tafel en
   afvalbak binnen handbereik.
   Het is wel jammer, dat de bank te kort is
   om lekker op te liggen.
   Kan vanuit die plek, goed naar buiten kijken.

   In de hal, een “houten fruitschaal” als
   lampenkap.
   In de woonkamer/ keuken 13 “lampen”,
   aan het plafon, boven de tafel, keuken,
   Werklamp 11 Watt en lichtslang.
   Er zijn vier TL-lamp, boven het werkblad
   in de keuken. Nog vier lampen, om de kamer
   uit te lichten.

   Met de komst van donkere dagen,
   hoe heb je het licht (-plan) in huis?

  • #12611
   pientje
   Bijdrager

   Led lampen in van die simpele bolronde plafondarmaturen in elke kamer om snel en goed de hele ruimte te verlichten. Daglichtlampen (spaar- en tl-) voor ’t beste werklicht op alle plekken waar ik werk. Sfeerverlichting (led) in de ruimtes waar gewoond wordt, met nadruk op de slaapkamer. Daar heb ik echt werk gemaakt van de verlichting, heb zelfs een aan/uit systeem dat ik vanuit m’n bed kan bedienen.

   Ik denk dat ’t hier vandaag ’n pyjamadagje wordt; zometeen even de kippen verzorgen, en dan terug naar bed met borduurwerk en boek. En wat ga jij doen vandaag?

  • #12612
   Anoniem
   Inactief

   De afwas, heb het gisteren niet gedaan.
   Nog een glasplaat in de koelkast en
   rooster + bakplaat kan er ook nog wel bij.

   Heb zelf wel regenkleding.

   Ga je naar buiten, als het regent?

  • #12618
   Anoniem
   Inactief

   Liever niet, maar als het moet dan moet het.

   Wat is jouw meest favoriete dagbesteding?

  • #12619
   mima2
   Bijdrager

   Lezen, en dan ook gewoon alles wat maar te lezen is!

   Zondag, regen en de herfst is écht begonnen.
   Wat vind je van deze tijd? Verschrikkelijk ( geef mij maar zon ) of ben je, net als ik, een superliefhebber van de herfst en de winter??

  • #12656
   Anoniem
   Inactief

   Ik vind deze tijd van het jaar ook wel gezellig.
   De afwisseling van de seizoenen vind ik altijd wel leuk, aan ieder seizoen zitten wel voor- en nadelen…

   Wat heeft in de herfst de grootste aantrekkingskracht op jou?

  • #12658
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Dat het weer donkerder wordt, ik ben nogal een liefhebber van de gordijnen dicht …..Vooral wanneer het hard waait en regent heb ik dan een fijn warm nest ……..

   Leuke vraag dus in de herhaling:
   Wat heeft in de herfst de grootste aantrekkingskracht op jou?

  • #12670
   pientje
   Bijdrager

   Ik vind heel veel fijn aan de herfst, maar vandaag realiseerde ik me ineens dat het licht ook een van die dingen is. Die speciale, warme september- en oktobergloed waar alles ’n beetje weemoedig van wordt en die tegelijkertijd zo vol van belofte is.

   Welke belofte moet jij nog nakomen, of moet iemand anders nog nakomen aan jou?

  • #12689
   Anoniem
   Inactief

   De woningbouw heeft beloofd me terug te mailen, en dat is nog niet gebeurd.

   Je hoort mensen weleens zeggen “ik verveel me”.
   Voor mij persoonlijk ondenkbaar, want verveling is een woord dat in mijn woordenboek niet voorkomt.

   Verveel jij je weleens?

  • #12708
   pientje
   Bijdrager

   Nou… ik heb altijd meer ideeën dan tijd om ze uit te voeren, dus dat soort verveling is mij onbekend. Maar als ik ergens stil moet zitten en luisteren/kijken (films, theatervoorstellingen, kerkdiensten en dergelijke), dan bekruipt me, behalve de gewone, intense wens om thuis te zijn, ook ’n soort rusteloosheid die je zou kunnen karakteriseren als verveling. Niets dat geen fysieke betrokkenheid vergt kan mijn aandacht langer dan ’n paar minuten vasthouden.

   Daarom heb ik ook zo’n bloedhekel aan telefoongesprekken die meer inhouden dan ’t maken, bevestigen of afzeggen van afspraken. En zelfs dáárvoor vind ik whatsapp ’n veel beter medium; direct, en toch zoveel minder indringend dan die rottige telefoon die je altijd, maar dan ook altijd stoort in waar je mee bezig bent.

   Uit recent onderzoek blijkt trouwens dat veel jongeren ’t enigszins onbeleefd vinden om iemand op te bellen. Daar kan ik me dus helemaal in vinden! Wat is jouw houding tegenover de diverse middelen tot contact die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben?

  • #12741
   Ian
   Bijdrager

   Daar kan ik kort & krachtig, klip & klaar over zijn.
   Ik benut enkel nog een zeeeeer tweedehands laptop met een illegaal kopietje van windows 7.
   Daar doe ik momenteel vrijwel alles mee. (Maar geen Skype, Whatsapp, o.i.d.)
   Mobiele telefoons (2) en televisie (1) genieten van een langdurige pauze van alweer zo’n twee jaar.
   Ze zouden best “ontspuld mogen worden; ik zal ze niet missen…
   De deurbel doet het nog maar de deurontgrendeling niet meer. Communicatie gaat door het geopende slaapkamervenster. Laatst moest ik nog de trappen af voor verdere onderhandeling.
   De colporteur (die op alle bellen drukt) ziet slechts een kort geopende deur.

   Interessante vraag; gaat dus in de herhaling:

   Wat is jouw houding tegenover de diverse middelen tot contact die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben?

  • #12744
   Anoniem
   Inactief

   Nou…ik maak lang niet van alle mogelijkheden tot het maken van contact gebruik.
   Omdat ik het niet nodig (en zelfs ergerlijk) vind om altijd en overal bereikbaar te zijn.

   Verlang jij ook weleens terug naar de tijd waarin die mogelijkheden er simpelweg nog niet waren?

  • #12751
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Tweede helft jaren 60 woonden mijn zus en ik met onze ouders bovenin een portiekflat. Mijn vader werkte bij de politie en moest bereikbaar zijn, we moesten telefoon hebben. Bij de overige flatbewoners was bekend dat wij telefoon hadden. We werden wel gebeld door vreemden, die onze buren wilden spreken, of we ze even wilden halen? En vervolgens konden we meeluisteren …… Dus nee, in die zin verlang ik niet terug naar een tijd dat er beperkte communicatiemiddelen waren …….

   Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van je geboorteplaats of de plaats waar je nu woont?

  • #12757
   Anoniem
   Inactief

   Een klein beetje.
   Ik ben denk ik te vaak verhuisd om erg veel binding te voelen met mijn geboorteplaats en andere plaatsen waar ik gewoond heb.
   Ik voel me wel heel prettig in de plaats waar ik nu woon, en ook het huis is me op het spreekwoordelijke lijf geschreven.

   Woon jij in een plaats en woning waar je je voelt als een vis in het water, of zou je liever ergens anders naartoe gaan, of een ander soort woning hebben?

  • #12770
   Ian
   Bijdrager

   Elke plaats, ook al betreft het een tijdelijk verblijf in een of ander vakantiestadje, wordt al heel snel van “mij”.
   Maar niet elke plaats komt daarvoor in aanmerking. Veenendaal bijvoorbeeld vind ik een rampzalig oord… Dat geldt ook voor Amsterdam. Zulke plaatsen mijd ik met zorg.
   Ook een woning wordt al snel een “vertrouwde jas” en ik heb het altijd vervelend gevonden om te moeten verhuizen.
   Ik ben alweer 10 jaar van plan om te gaan verhuizen, maar de “vertrouwde jas” past steeds beter…

   Waar zou jij nou nooooit willen wonen?

  • #12776
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Den Helder (ken alleen de route naar de veerpont)
   Delfzijl (ken ik helemaal niet)
   Cadzand (ken daar 1 huis)
   Vaals (ken ik ook niet)
   Verder ook niet in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.
   Waarom ik niet in de eerste 4 wil wonen? Te ver overal vandaan, in Cadzand komt niet eens een trein en in Vaals ook niet. En de grote steden zijn mij veel te groot en veel te druk. Ik vind Alkmaar goed te doen, maar daar woon ik dan ook al mijn hele leven.

   Weet jij nog kado’s te bedenken voor verjaardag/Sinterklaas voor jezelf?

  • #12779
   Anoniem
   Inactief

   Kado’s voor mezelf….?
   Daar vraag je iets….daar denk ik eigenlijk nooit over na.
   Ik geef liever kadootjes aan anderen, daar heb ik veel plezier in.
   Indirect heb ik mezelf dan ook een kadootje gegeven. 😉

   Op welke manier maak jij iemand anders graag blij?

  • #12780
   pientje
   Bijdrager

   Met iets waar ze wat aan hebben. Toegepast naaiwerk, lekkere eitjes, ’n helpend handje… als ’t maar nuttig is en te pas komt. Oh, en oplossingsgericht meedenken, dat doe ik ook graag. Iets tè graag zelfs, want ik doe ’t vaak ook als mensen er niet om vragen. Terwijl ik toch uit eigen ervaring weet hoe hinderlijk dat kan zijn, en hoe onbegrepen en niet-gehoord ’n mens zich daarvan gaat voelen. Als ik dat toch ‘ns kon afleren, dan had ik ’n kleine kans om ’n ècht wijze oude vrouw te worden 😉

   Wat wil jij graag afleren?

  • #12783
   Anoniem
   Inactief

   Te snel (zo blijkt nogal eens achteraf) ergens “ja” op zeggen.

   Wat vind jij voordelen van het ouder worden?

  • #12807
   pientje
   Bijdrager

   (Nog steeds) toenemende zelfacceptatie, een algeheel gevoel van rust in mezelf; thuis gekomen zijn in mijn leven, eindelijk!

   Zou jij weer jong(er) willen zijn?

  • #13331
   Ian
   Bijdrager

   “Ja hoor.”
   (Dat wilde mijn moeder ook al.)
   En ik zou de kans benutten om (de vele gemaakte) fouten te vermijden. Enne, enne…….
   Maarrrr… Zodoende zou ik dus nieuwe fouten gaan maken…

   Dus nee hoor. Dat levert uiteindelijk niets op.
   Ik ben gewoon lekker zo oud als ik mijzelf voel.

   “Oud en wijzer zijn” in een botox-verpakking wijs ik volledig af.

   Waarom zou dit zo kunnen zijn, vermoed jij?

  • #13335
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Misschien omdat je levenservaring kunt aflezen van een gezicht/lijf zonder botox?
   Sowieso ben ik tegen botox omdat het de werking van het lichaam verstoort. Laat de natuur zijn gang gaan, wees blij met wat je hebt en geef je geld uit aan nuttiger zaken!

   Iemand heeft bedacht dat het goed zou zijn om zwerfkatten af te schieten
   Ben je het daarmee eens of oneens en waarom denk je er zo over?

  • #13336
   pientje
   Bijdrager

   Lastig…. De cijfers die bekend zijn over de schade die zwerfkatten aanrichten aan de vogelstand verschillen enorm per onderzoek. Bovendien : loslopende huiskatten vangen ook wel ‘ns wat, zijn die daarmee dan ook ‘vogelvrij’ verklaard? En hoe ziet ’n jager het verschil tussen een zwerf- en een huiskat? Nee, doe maar niet, dat afschieten. Vangen, steriliseren en terugzetten lijkt me dan toch beter, al vraag ik me daarbij dan wel weer af wat voor leven zulke poezen hebben. Niet veel slechter dan de gemiddelde vos waarschijnlijk, maar vossen zijn niet eeuwenlang gedomesticeerd…

   Gezien op dezelfde pagina als ’t artikel over de zwerfkatten : er worden dit jaar tijdens de intocht van de Sint glutenvrije pepernootjes uitgedeeld (als je wilt dat je kind die krijgt moet je ’t in groen-witte kleding steken) Ik rolde zowat van m’n kruk van ’t lachen toen ik dat las, maar wat vind jij ervan?

  • #13338
   Anoniem
   Inactief

   Ik vind dat ze dat maar zelf moeten weten.
   Ik weet wel dat je goed beroerd kunt worden als je geen gluten mag hebben en ze per ongeluk toch binnen krijgt.
   Dus op zich vind ik het wel een goede actie dat ze daar rekening mee proberen te houden, zodat de kinderen die glutenvrij moeten eten gewoon mee kunnen doen met de anderen.

   Wie weet er een leuke nieuwe vraag?

  • #13595
   pientje
   Bijdrager

   Vanochtend in ’t nieuws : de regering van Marokko heeft van de ene dag op de andere besloten niet meer te wisselen van winter- naar zomertijd en vice versa (soms is een dictatuur zo gek nog niet 😉 ) Ze laten daar de klok vanaf nu staan op de zomertijd Bij ons zou dat betekenen dat ’t hartje winter pas om half tien licht wordt. Zou jij desondanks voor permanente zomertijd zijn?

  • #13601
   Ian
   Bijdrager

   Zomertijd is de “valsificatie” van de zonnetijd.
   Zonnetijd: de zon op haar hoogste punt om 12:00 uur. (@ Greenwich > 0º meridiaan > GMT 12:00)
   Onze Midden-Europese Tijd (MET) benadert de zonnetijd het meest.
   Deze MET (Engels CET = Central European Time) is de oorspronkelijke standaardtijd van o.m. Nederland.
   Sinds 1977 zetten wij de klok in de lente een uur vooruit. We gaan over op “zomertijd” (MEZT). In de herfst (dit weekeinde) zetten wij de wijzers weer terug naar onze staandaardtijd: MET.
   Abusievelijk zijn we dit “wintertijd” gaan noemen.
   Ik ben zeer tegen een permanente zomertijd!
   Alleen al omdat al die koters dan ‘s-winters in de duistere nacht op weg naar school moeten…
   Ik hoop dat de “zomertijd” permanent wordt afgeschaft.

   Hoe denk jij over het naderende Halloween-“feest”?

  • #13611
   pientje
   Bijdrager

   Ik ben te oud om nog zo’n uit Amerika overgewaaide festiviteit in mijn leven te incorporeren, maar iedereen mag van mij vieren wat-ie wil. Waar ik wel wat moeite mee heb is al die -voornamelijk plastic- rotzooi waar de winkels weer mee vol liggen. Zo’n verspilling van grondstoffen voor dingen die geen enkel nut hebben en die ’n paar dagen later weer bij ’t afval (of erger nog : zwerfvuil) liggen!

   Als industrie en middenstand, onder auspiciën van de overheid, dan toch elke gelegenheid tot extra verdiensten uitbuiten, kunnen ze zich dan niet net als onze eigen Goedheiligman beperken tot eetbare rotzooi?

  • #13612
   Ian
   Bijdrager

   Die markt lijkt me volop in ontwikkeling…

   Lang, lang geleden at ik al “spokenpudding met hanenbloed” bij mijn grootouders.
   Dat “hanenbloed” (toen nog gespeld als hanebloed) was een vondst van mijn opa.
   Mijn oma had griesmeelpudding met bessensapsaus gemaakt.

   Heb jij last van “vallende blaadjes” in zielsmatig opzicht? Zo ja, wat onderneem je daartegen?

  • #13613
   Anoniem
   Inactief

   Nee, niet per definitie als “de blaadjes vallen”.

   Ben jij weleens erg en langdurig depressief (geweest)?

  • #13615
   Anoniem
   Inactief

   nou sneeuwwitje kan ik op moment over mee praten
   alles zit me weer tegen

  • #13617
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Erg depressief zijn ken ik niet, maar ik kan wel zeggen dat ik de afgelopen jaren “gewoon” depressief ben geweest ….. Het is wel ingrijpend wanneer je enige kind een paar provincies verderop gaat wonen ….. Ze is stralend gelukkig, dat is belangrijker dan hoe moeders zich voelt ….. Sinds begin september gaat het een stuk beter met me, lukken dingen beter ….. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren niet meer “pammetjes” gebruikt dan wat ik al deed, als ik er 6-8 in een jaar gebruik is het veel …….

   Ken jij (genoeg) creatieve manieren om meer uit je uitkering te halen (meer bestedingsruimte te maken) ?

  • #13619
   pientje
   Bijdrager

   Bestedingsruimte is naar mijn idee niet iets wat ik maak; het is gewoon wat overblijft als de vaste lasten en de boodschappen betaald zijn. Creativiteit begint voor mij bij het besteden van die ruimte. Elke maand zit ik weer handenwrijvend en met pretoogjes uit te puzzelen welke hobbyspullen ik op dat moment ’t belangrijkste vind en hoe ik m’n centjes ’t best kan verdelen. Dat gaat over tientjes, niet over honderden euro’s, maar evengoed voel ik me op dat moment altijd weer even rijk 😀

   Als jij elke maand 100 euro extra had, waar zou je die dan aan besteden?

  • #13622
   Ian
   Bijdrager

   Momenteel “overvalt” mij iets merkwaardigs. Mijn reislust neemt zienderogen toe.
   (Meestal overkomt de mens zoiets in het voorjaar, maar momenteel houd ik mij er zeer mee bezig.)
   €100,- zou ik graag besteden aan bijvoorbeeld een “heilig weekeinde”, gekoppeld aan een “sentimental journey” in mijn geboorteplaats + wijde omgeving.
   Dit omvat onder meer een overnachting in een klooster, een bezoek aan het “Lourdes van de Noorderkempen”, een verblijf “Bij de Paters”, appeltaart eten in een ander klooster en her en der kerststalletjes bezoeken zo ik mijn voornemen uit zou voeren in de kersttijd.

   Mooie vraag voor de herhaling:

   Als jij elke maand 100 euro extra had, waar zou je die dan aan besteden?

  • #13656
   pientje
   Bijdrager

   A. (nog) milieu- en diervriendelijker leven dan ik nu doe
   B. meer en/of beter hobbymateriaal kopen

   Saai hè?

  • #13657
   Anoniem
   Inactief

   Nee hoor.

   Waarom zou dat saai zijn?

  • #13668
   Anoniem
   Inactief

   Omdat volgens de norm,
   je honderd dingen half kunt doen.
   Dan 1 a 2 dingen goed tot zeer goed kunt doen.

   Wat heb je met normen?

  • #13689
   pientje
   Bijdrager

   Initiële reactie : lekker rebels ‘niks’ roepen. Maar dat is natuurlijk onzin; iedereen ‘heeft iets’ met normen, want iedereen is geboren met de intense behoefte om deel uit te maken van een groep. En daar dienen normen voor, ze bepalen als het ware de grenzen van de groep. En de mate waarin je je conformeert aan de normen bepaalt dan weer welke plaats je in de groep inneemt. Wil je er echt helemaal bij horen, dan moet je je aan alle normen houden. Ben je, zoals ik, tevreden met een plekje aan de rand van je groep, of groepen, dan mag je je best ’n beetje afwijkend gedragen. Maar nooit tè, want dan lig je eruit en moet je je aanmelden op Zeddnet om nog ergens bij te kunnen horen 😉

   Heb jij rebelse trekjes?

  • #14013
   Anoniem
   Inactief

   Euhm…dat zal best wel.
   Maar ik zou zo niet direct iets op weten te noemen nu.

   Stel, je wordt om de haverklap geclaimd door iemand die van geen ophouden weet, wat je ook probeert, hoe zou jij daar mee omgaan?

  • #14373
   Ian
   Bijdrager

   Dat hangt in sterke mate af van de claimer.
   Een zwakkere claimer moet je wellicht langer beschutten.
   Een sterkere claimer mag je gaan sturen in de richting waar hij/zij zelfstandig een weg gaat vinden.
   Ikzelf werd door m’n vader pardoes op straat gezet toen ik klaar was met school.
   En ik had nie-eens iets geclaimd…
   Toen ben ik maar gaan varen.

   Waar ergens vind jij jouw ankerpunt? Jouw onverzettelijke “IK”?

  • #14586
   Ian
   Bijdrager

   Mmm.
   Er zijn hier mogelijk weinig mensen die zijn gaan varen of een andere toevlucht/toekomst zochten, bijvoorbeeld “te ankeren” etc.
   Oke.

   Wat ga jij eten met Kerst?

  • #14592
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Wsch. gewoon witlof met een tartaartje, aardappels met jus en stoofpeertjes als bijgerecht, vanillevla als toet …..Dat smaakt me altijd goed, gevoel alsof ik bij mezelf te gast ben ….. Ik ben deze kerst alleen, dus ga niet ingewikkeld doen met recepten uit tijdschriften. Dat deed ik vorig jaar wel en dat was een behoorlijke tegenvaller, had nog wel voor 2 dagen gekookt …..met lange tanden opgegeten …..
   Met de jaarwisseling zal ik me meer uitsloven want dan niet alleen ……..

   Even voortbordurend op de vraag van Ian, voor mij zijn ankerpunt en mijn onverzettelijke ik twee verschillende dingen. Mijn ankerpunt: mijn katten ….. zo lang ik katten om me heen heb, heb ik iets om te verzorgen en om liefde aan te geven en van terug te ontvangen …… Mijn onverzettelijke ik komt voor zichzelf op wanneer het zich in een hoek gedreven voelt …… Dan sluit er een deur die niet meer open gaat …… mijn vraag houdt daar enigszins verband mee …..

   Lees jij zelfhulpboeken (en doe je iets met de adviezen) ?

  • #14601
   Anoniem
   Inactief

   Ja, maar heb moeite de theorie in praktijk te brengen.

   Nog tekeningen van de masten controleren.

   Hoe ga je om met controle in je leven?
   Je mag ook een ander antwoord geven
   op controle?

  • #14626
   Ian
   Bijdrager

   Ik heb moeite met controle(s) van buitenaf. Tegenwoordig moet je daarmee voortdurend bewijzen dat JOU geen blaam treft. (VOG aanvragen bijv.) En je hebt nog nie eens iets gedaan
   (“Je bent dus vooraf al schuldig en JIJ moet het tegendeel gaan bewijzen”…)
   Daarnaast controleer ik voornamelijk mijn eigen gedrag. Als ik mijn hut verlaat steek ik eerst mijn voordeursleutel in het slot, sluit en vergrendel de boel daarna aan de buitenkant om er zeker van te zijn dat mij niet hetzelfde overkomt als buuv (2X al).
   Zelfcontrole hoeft geen dwangmatig handelen te zijn. Is in mijn geval een doeltreffend ge-automatiseerd handelen t.g.v. verstrooid de hut zonder sleutel verlaten met gevolg: buitengesloten raken.

   Welke diervriendelijke voorzorgsmaatregelen tref jij voor jouw viervoetige en tweevoetige huisgenoten als het knalseizoen na Kerst weer aanbreekt?

  • #14627
   Anoniem
   Inactief

   Mijn viervoetige huisgenootjes krijgen (ruim) van tevoren Rescue Remedy, wat ze altijd heel goed helpt.
   En verder licht aan, muziekje of de TV aan.
   Lekker knuffelen helpt ook altijd goed.

   Leuke vraag om door te geven:

   Welke diervriendelijke voorzorgsmaatregelen tref jij voor jouw viervoetige en tweevoetige huisgenoten als het knalseizoen na Kerst weer aanbreekt?

  • #14630
   Anoniem
   Inactief

   Dat mijn cavia erg bang is voor vuurwerk hoot de
   Hardste knallen en. Konijnen slachten moet verboden
   Worden bahhh gatver diep triest als gebeurt wil,ik niet zien
   Dieren beuls gun de dieren een beter leven denk na

  • #14632
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Wanneer het geen knalseizoen is mogen mijn katten niet op alle plekken komen, bijv. hoog op het wandmeubel vind ik niet goed ….. Maar als het vuurwerk echt erg is en ze zich daar alleen maar op hun gemak zouden voelen, zou ik ze daar lekker laten zitten ….. Ik schenk zelf geen aandacht aan het vuurwerk, doe zo veel mogelijk wat ik anders ook altijd doe ….. Ze worden niet extra geknuffeld/geaaid, tenzij ze er zelf om vragen …..

   Meestal heb ik dan géén tweevoetige huisgenoot (voor het gemak reken ik mens en dier hier even onder), kanaries heb ik niet meer en vaak ben ik met de jaarwisseling alleen. Gelukkig afgelopen jaar niet, en dit keer ziet het er naar uit dat we ook weer met zijn tweetjes zullen zijn ….. Lief wordt dan behoorlijk in de watten gelegd door me ….. We genieten van lekkers en maken grapjes, soms giga grappen waarbij we in een deuk liggen ….. dan denken de beestjes dus wel “wat is dit nu weer”??

   Benieuwd naar wat anderen doen om rekening te houden met hun huisgenoten:

   Welke diervriendelijke voorzorgsmaatregelen tref jij voor jouw viervoetige en tweevoetige huisgenoten als het knalseizoen na Kerst weer aanbreekt?

   • #14639
    Anoniem
    Inactief

    @Coverlady: Zelf ‘zo gewoon mogelijk doen’ heeft geen zin bij de prooidieren die ik heb. 😉
    Hun instinct vertelt ze dat ze moeten vluchten bij gevaar, en eentje van hen is bovendien nog eens een getraumatiseerd diertje door alles wat hij in het verleden heeft meegemaakt. Daardoor trekt hij zich helemaal aan mij op, en zeker bij hem heeft knuffelen tijdens gebeurtenissen waar hij bang voor is een enorm rustgevend effect.
    Hij gaat dan gewoon in mijn armen liggen slapen….! 🙂

  • #15098
   pientje
   Bijdrager

   Hmmm… Omdat Sneeuwwitje geen nieuwe vraag heeft gesteld antwoord ik maar gewoon op de vorige : ik tref vooraf geen speciale maatregelen. Afgezien van reguliere kalmeringsmiddelen (die ik trouwens nooit geprobeerd heb hoor) is er niets dat Noortjes vuurwerkangst vermindert. Behalve in bed kruipen met de hele lieve beestenboel, en dat doen we dan ook zodra ’t mogelijk is. Eten, drinken, poepen en plassen, dat doet Noor allemaal pas weer als de kruitdamp is opgetrokken. De rest van ons huishouden manoeuvreert zo goed en zo kwaad als ’t gaat om haar angst heen : Pieke en ik rennen indien nodig gauw-gauw even naar buiten of naar de wc, we eten en drinken zoveel mogelijk in bed en alles wat niet hoogst noodzakelijk is blijft liggen tot de volgende dagen.

   Eigenlijk is ’t helemaal geen verkeerde manier om de jaarwisseling door te brengen, bedenk ik me nu. De scheiding tussen ’t oude en ’t nieuwe is nog nooit zo duidelijk gemarkeerd geweest als nu ik op deze manier gedwongen word om er bij stil te staan. Euh…. liggen, dus

   Wat ga jij morgen anders doen dan vandaag?

  • #15100
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Iets minder snaaien ….. te veel ingekocht voor de jaarwisseling, veel aan lief meegegeven, veel op tafeltje beneden neergelegd, maar ook veel al aangebroken wat niet mee kon of op het tafeltje omdat ik daar alleen maar hele verpakkingen neerleg …. zonde om weg te gooien en maar 1 mens in huis (ikkes dus) dus moet het op ….
   Volgende week ga ik wel iets anders doen dan vandaag, dan heb ik een ongewone afspraak achter de rug, geen ongewone afspraken in de planning en kan ik eindelijk beginnen met het dragen van lange el. kousen aan beide benen …..

   Herhaling:
   Wat ga jij morgen anders doen dan vandaag?

  • #15107
   Anoniem
   Inactief

   Naar een museum, in Kerkrade.

   Stel wel een andere vraag.
   Wat ga jij vandaag anders doen dan morgen?

  • #15112
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   ……was weg werken.

   a.s weekend thuis..of iets ondernemen na
   de feestdagen?

  • #15119
   jaap7
   Bijdrager

   nieuwjaarsconcert bijwonen

  • #15121
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Nieuwe vraag dan maar:

   Weet jij alweer welke dag van de week het is, nu er voorlopig geen feestdagen meer te verwachten zijn??

  • #15122
   pientje
   Bijdrager

   Nee, voor mijn gevoel is het ‘ergens vooraan in de week’. Wordt vermoedelijk zondag of maandag pas weer rechtgetrokken, maar omdat ik meer buiten dan binnen de maatschappij leef heb ik er nauwelijks last van. ’t Zijn gewoon ‘rare dagen’, maar ook rare dagen gaan vanzelf voorbij…

   Waarvan ben jij blij dat ’t voorbij is?

  • #15133
   Anoniem
   Inactief

   De herrie van het knallen.

   Vind de kast in mijn woonkamer wel mooi.
   Omdat ontwerper “Zweeds” en Habets zijn.

   Welk ding in huis, vindt je mooi ontworpen?

  • #15140
   pientje
   Bijdrager

   Ik heb, zeker voor iemand die al decennialang van ’t sociaal minimum moet rondkomen, best veel mooie en goed ontworpen dingen in in huis. Ik hou nu eenmaal van mooi & degelijk, en de ervaring heeft me geleerd dat een goed ontworpen gebruiksvoorwerp z’n geld meestal meer dan waard is. Hoeveel glazen cafetières van minder dan ’n tientje heb ik bijvoorbeeld niet laten sneuvelen eer ik besloot om dik vijftig euro te investeren in het fraaie roestvrijstalen exemplaar dat ik nu heb… En dat is dan niet alleen onbreekbaar, mooi genoeg om na gebruik niet in de kast te hoeven zetten, maar ook nog eens dubbelwandig, zodat mijn tweede kopje koffie (waar ik op dit eigenste moment van zit te genieten 😀 ) nog bijna net zo lekker heet is als ’t eerste.

   Over welke miskoop wil jij iets vertellen?

  • #15141
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Over een oliebrander..die echt tegenvalt..olie erin gedaan..
   de lonthouder,met daar bovenop het brand steentje erin gehangen..
   deze zuigt zich vol..het steentje aangestoken..deze moet even branden..
   daarna blaas je die uit..en verspreid de heerlijke geur zich..maar de olie..
   die is in no time op?..zo`n fles olie kost rond de 10 euro 🙁 ..
   dis ja ik vindt het een miskoop..of ik doe iets niet goed?..
   voor mij een miskoop..staat nu voor de sier..mij te duur zo!

   Over welke miskoop wil jij iets vertellen?

  • #15143
   Anoniem
   Inactief

   Het muggenhor/rolgordijn onder het vluchtluik. Kocht het in een caravanwinkel,
   maar het paste niet (te klein). ;(

   Van mijn fototoestel, waar ik veel plezier aan beleef. Het kost wat, maar ik heb ook wat.

   Van welke aankoop wordt je nog gelukkig van?

  • #15168
   pientje
   Bijdrager

   Omdat ik een echt spullen-mens (lees : materialist 😉 ) ben word ik vaak gelukkig van dingen die ik ooit gekocht heb. Nuttige, zoals m’n ouwe trouwe broodbakmachine, of mooie, zoals ’t lampje van kokosnootbast op mijn slaapkamer. En nuttige èn mooie, zoals eerdergenoemd koffiepotje. Waar ik ook elke dag weer van geniet is een app-je (kostte 4 euro of zoiets) dat ik op m’n ouwe kruidvat-telefoontje heb gezet, waardoor dat nu functioneert als een uiterst handige mp3 speler voor mijn audioboeken, met functies waarvan ik vroeger alleen maar kon dromen. En van m’n wasmachine, daar word ik ook altijd weer zo blij en dankbaar van als-ie gezellig staat te brommen en te klotsen.

   Enfin, jullie snappen ’t al, over spullen en wat ze bijdragen aan mijn geluk kan ik eindeloos doorzagen….

   Waar praat jij graag over?

  • #15618
   Ian
   Bijdrager

   Ach… Ik praat graag overal over. Behalve over voetbal. Daar heb ik geen snars verstand van. Een favoriet onderwerp is de 19e eeuw. Maar ik heb niet de indruk dat veel mensen daarvoor belangstelling hebben.
   Ook praat ik graag over aardrijkskundige onderwerpen. Momenteel houd ik me bezig met oude (o.a. Romeinse) wegen en waterwegen en zodoende kon ik afgelopen week mijn puzzle “Rijnmond” (waar veel oorden naar de Maas werden vernoemd) voltooien.
   Afijn, breek me de bek niet open…

   Wat zijn jouw lievelingskostjes?

  • #15621
   Anoniem
   Inactief

   Avocado, garnalen en schippersbitter cocktailsaus.

   Het is volgens mij genoeg bekent, dat Habets semi-vega eet.
   Wat heb je met vlees eten?

  • #15626
   Anoniem
   Inactief

   NIETS!
   Eet al jarenlang vegetarisch.

   Waar mogen ze jou midden in de nacht voor wakker maken?

  • #15627
   Anoniem
   Inactief

   Nergens voor wordt ik knap chagerijni

  • #15628
   Anoniem
   Inactief

   Waar mogen ze jou midden in de nacht voor wakker maken?

  • #15629
   Ian
   Bijdrager

   -Asperges met ham, gekookt ei, aardappeltjes en gesmolten boter.
   -Gegrillde gemarineerde kipkluifjes.
   -Smoked (wild) Irish salmon uit Lisdoonvarna (Ierland).*
   -Sint Jacobsschelpen uit Cambados (Galicia).*
   -Zalmmouse van mijn oma.*
   -Citroenpudding, ook van mijn oma.*
   -Kersenbonbons.
   Ik ben vast nog wel iets vergeten.

   * = onvergetelijk

   Welke vorm van wintersport vind je leuk, en beoefen je die ook?

  • #15635
   pientje
   Bijdrager

   (@Ian, mij kun je midden in de nacht wakker maken voor informatie en weetjes over de Victoriaanse tijd in Engeland. Heb de afgelopen weken dan ook gesmuld van The Victorian house of arts and crafts Helemaal spekkie voor mijn bekkie!

   Ik wandel in de sneeuw. Kun je dat wintersport noemen?

  • #15642
   Anoniem
   Inactief

   Ja, waarom mag je het begrip niet ruim nemen?
   Als er een dikkere laag sneeuw lig, is het ook vermoeiend om doorheen te wandelen en
   zie ik het als een sport.

   Een wandeling in de sneeuw en na afloop iets warms drinken.
   Kleed mijzelf wel dik/ warm aan, als ik de kou in ga.

   Wat vindt je prettig/ leuk om met koud weer te doen?

  • #15677
   Anoniem
   Inactief

   O.a. een lange boswandeling maken, heerlijk!

   Hoe creatief ben jij, en waar uit zich dat in?

  • #15804
   Anoniem
   Inactief

   Met het onderhoud van Major, moet je af en toe roeien met de riemen die tot mijn beschikking staan.

   Wat heb je met eten?

  • #15805
   Anoniem
   Inactief

   Behalve dat je het nu eenmaal nodig hebt om (zo gezond mogelijk) te leven, niet zoveel.
   Ik moet ivm mijn gezondheid wel rekening houden met wat ik eet, ik mag lang niet alles hebben/verdraag lang niet alles.

   Ik herhaal mijn eigen vraag nog een keertje:

   Hoe creatief ben jij en waar uit zich dat in?

  • #15810
   Ian
   Bijdrager

   Als spoorwegmodelbouwer was ik best creatief.
   Er liggen in de “Grote Kamer” naast mij dan ook heel wat meters dubbel miniatuurspoor (H0) langs de wanden, geplaatst op diverse IKEA-ladenkastjes, pasklaar gemaakte stellingen en de onderbouw van een stapelbed met bureaublad op precies dezelfde hoogte: 69.5 cm. “Het spoor” wordt gedragen door zelfgemaakte versterkte hardbordpanelen (bruggen). Tenslotte ontwierp ik een lange spoorbrug (enkel spoor) van goedkoop restmateriaal om een “ring” te verkrijgen ter hoogte van de kamerdeur. Die brug valt eenvoudig te plaatsen en te verwijderen. Tenslotte dekte ik de boel af met hardbord “stofpanelen” (niets zo vervelend als haperend “stofrijden”) en zodat je op die oppervlakte ook andere dingen zou kunnen plaatsen.
   Dat laatste was (tenslotte) de beste vondst…

   “Ontspulling”, met dank aan Coverlady voor dit woord. Indien nodig; lukt het jou te ontspullen? Of ben jij nog steeds aan het verzamelen/oppotten?

  • #15811
   Anoniem
   Inactief

   Ik hoef niet in die mate te “ontspullen” want een verzamelaar van spullen ben ik allerminst.

   Natuurlijk koop ik ook dingen die ik nodig heb of leuk vind, maar als ik iets niet meer nodig heb/niet meer leuk vind, doe ik het ook net zo makkelijk weer weg.
   Dus de balans blijft goed in evenwicht op die manier. 😉

   Voor wie wel spullen verzamelt/oppot: Wat is de reden dat je dit doet?

  • #15821
   pientje
   Bijdrager

   Een aantal redenen. De eerste is dat ik altijd denk dat iets me later nog van pas kan komen (wat ook vaak zo is) Verder had ik tot voor kort veel ruimte tot mijn beschikking, en een algemeen bekende eigenschap van ruimte is dat ’t de neiging heeft om zichzelf op te heffen. En, ook niet onbelangrijk : ’t is tegenwoordig voor iemand zonder auto vrijwel onmogelijk om af te komen van ongewenste artikelen die niet in de kliko passen. De kringloopwinkel haalt z’n neus op voor de derdehands zooi die ik als sociaal minimumlijder afdank. ’t Laten ophalen als grof vuil was al jarenlang veel te duur en is sinds januari jl. helemaal niet meer mogelijk. Dat betekent dus dat ik òf om hulp moet vragen, òf de boel op de een of andere manier moet opslaan. Geen prijs voor ’t juiste antwoord op de vraag waar ik voor kies 😉

   Wat doe jij met grote spullen die je kwijt wilt?

  • #15823
   Anoniem
   Inactief

   Hier is de kringloop wel blij met spullen die ik niet meer wil hebben, dus daar zou ik het aan mee kunnen geven.
   Als iets niet meer goed genoeg voor de kringloop is gaat het bij het grof vuil.
   Hier kun je eens in de zoveel tijd grof vuil op laten halen, daar hoef je niets extra voor te betalen.

   Lukt het jou altijd om alleen maar te kopen wat je ook echt nodig hebt?

  • #15872
   pientje
   Bijdrager

   Supermarktsgewijs heb ik daar geen enkele moeite mee; als ik eenmaal ergens vertrouwd ben scheur ik linea recta van ’t ene product dat ik nodig heb naar ’t volgende zonder zelfs maar te kijken naar alles waar de commercie me mee probeert te verleiden. In een onbekende winkel is dat natuurlijk lastiger, maar ook daar ervaar ik de overweldigende hoeveelheid aan spullen die ik niet nodig heb eerder als ongemak dan als verleiding.

   Met luxe- en hobbyspullen kijk ik iedere maand hoeveel ruimte daarvoor over is in ’t budget, en dan kies ik wat op dat moment boven aan m’n verlanglijst staat. Voor méér heb ik gewoon geen geld, dus eigenlijk kàn ik niet eens meer kopen dan ik nodig heb

   Vind jij boodschappen doen/winkelen leuk?

  • #16024
   Ian
   Bijdrager

   Leuk is een te groot woord.
   Ik ga winkelen omdat ik iets nodig heb. Zodra ik dat gevonden heb ga ik dat afrekenen.
   Heel soms bespeur ik leuke dingen. Dit vertraagt mijn gang naar de kassa een beetje. Maar ik laat onnodige leuke dingen altijd liggen.
   Als ik blijf denken aan die leuke dingen ga ik terug naar die winkel. En dan blijkt dat die leuke dingen uitverkocht zijn.
   Probleem opgelost.

   Vanuit mijn eigen ontspullingsdoctrine heb ik bepaald dat ik geen nieuwe boeken meer mag aanschaffen zonder een ander boek af te stoten.
   Nu wens ik mij al een tijdje het boek “Volledige vergunning” van Midas Dekkers.
   Hiervoor moet ik afstand doen van een prachtige reisgids Corsica (Cantecleer kunst~reisgidsen, 1e druk 1986*).

   Vraag: Welk boek wens jij aan te schaffen en waarom?

   * Belangstellenden kunnen zich bij mij melden. Boek is gratis.

  • #16045
   Anoniem
   Inactief

   Haha gratis heb je pech ik hou niet van lezen

  • #16049
   Ian
   Bijdrager

   Vraag: Welk boek wens jij aan te schaffen en waarom?

  • #16059
   Anoniem
   Inactief

   Als ik met Major weer verre reizen ga maken; The Cruising almanac 20XY.
   Maak er gebruik van in het topic: Plaatsnamen.

   Wat lees je het liefst?

  • #16758
   Ian
   Bijdrager

   Topografische kaarten, reisverslagen, reisgidsen, historische en geologische verslagen, kookboeken en meer van dat soort dingen.

   Leuke vraag: Wat lees je het liefst?

  • #21313
   Anoniem
   Inactief

   nieuwe veganistische recepten

   als je een nieuwe tuin hebt, wat moet daar dan perse in?

  • #21318
   Anoniem
   Inactief

   Veel! 😉
   Maar zonder gekheid: In ieder geval een boom. Wel passend bij het formaat van de tuin.
   In een tuin zonder tenminste één boom “mis” ik iets.
   Een boom maakt een tuin meteen al intiemer, zelfs als er verder (nog) niets in staat.

   Wat zou jij absoluut NIET in je tuin willen hebben?

  • #21328
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Te veel Beton!..is ontoegankelijk voor insecten vogels etc..

   Tegenwoordig is alles recht toe recht aan..onderhoudsvriendelijk?!..
   maar ook dier onvriendelijk!!..jammer!!

   Onze tuin;

   Ik doe de deur open..en stap op grindtegels..met 2 passen sta ik
   onder onze party-tent..ik kan gaan zitten aan een houten eettafel..ik zie
   groene hagen..en een houten plat bruggetje over de mooie vijver die mij in ons
   kapschuurtje brengt..ik kan plaats nemen op de lounge bank..uitkijken over
   de tuin..waar struiken planten/potten en bomen staan..waaronder een apenboom
   die zeker 10 meter de lucht in rijkt..vanuit de kapschuur..de andere kant op..
   loop ik onder een rozenboog door naar het achterste gedeelte..omgeven door coniveren hagen..ik neem een opstapje naar het houten prieeltje toe..waar we ook lekker kunnen vertoeven..ik overzie de tuin..achterin een houten tuinhuisje..daar voor een binnen plaatsje/paadjes van klinkertjes..waar zomers het zwembad staat..wat planten en hoge bomen achterin..hoog/laag-borders..struiken..en in de zomer aangevult met bloempotten..een heerlijke tuin waar we trots op zijn..voor ons
   maar ook zeker voor de natuur..smorgens en savonds de vogels..heerlijk 🙂

   Vraag:

   Vindt jij ook dat er meer groen in de tuinen zou moeten!

  • #21329
   Anoniem
   Inactief

   Wat mij betreft wel, ik vind het zelf heel erg zonde dat steeds meer tuinen nagenoeg helemaal bestraat zijn of worden.
   Al begrijp ik ook wel dat een tuin vol planten voor sommige mensen, om wat voor reden dan ook, te bewerkelijk is.

   Zelf zie ik een/mijn tuin als een stuk natuur bij mijn huis, en op die manier heb ik hem ook ingericht.
   Het is een romantische tuin met slingerpaadjes, groene hagen, een boom, struiken en een heleboel mooie (bijen/vlinder)planten, schuil- en nestplaatsjes voor de vogeltjes, ik heb kikkertjes, salamanders, en soms een egeltje…etc.etc…..Heerlijk genieten!

   Wat vind jij het allerleukste in je tuin?

  • #21338
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Ik kan niet specifiek iets noemen..het is het geheel..
   de vrijheid wat het geeft..zoals jij het noemt Sneeuwwitje..
   een mooi stukje natuur:) .. heerlijk kunnen genieten :)..

   Wat vindt jij het allerleukste in je tuin?

  • #21339
   Anoniem
   Inactief

   Snoeien, zodat het er weer netjes erbij lig.

   Het pad van huis naar schuur, met 1 tegel breeder gemaakt (90 centimeter).
   Zodat je er ook fatsoenlijk met een rolstoel
   over kunt.
   Wil het terras met twee tegels breeder maken,
   om makkelijk om de tafel te kunnen lopen.

   Zal wel een vraag zijn,
   aan het eind van de dag.
   Heeft er iemand van Zeddnet of
   hun naaste nog een lintje gekregen?

  • #21340
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Nee hier niet..

   Mijn moeder..en ook een van mijn zussen..verzamelden en
   volgden alles betreft het koningshuis..plakboeken vol..
   in het trapgat bij ons thuis hing een hele grote foto van
   Beatrix en Claus..ons moeder was lid van Vorsten vandaag..
   ze had er stapels van..deze tijdschriften zijn uiteindelijk
   vergeven aan een bibliotheek van een bejaardenhuis.
   Zo zijn we eigenlijk opgegroeit met het Oranjehuis..ik
   zelf zit zaterdag met koningsdag weer voor de TV..ik
   vindt het leuk te zien hoe het de familie gaat..hoe de
   prinsessen en prinsen opgroeien..en hun kinderen.

   Volg jij koningsdag via TV..of heb je er niks mee?

  • #21346
   pientje
   Bijdrager

   Heb er helemaal niks mee. Niet veel tegen ook trouwens, behalve dat zo’n koningshuis de staat (ons dus) bakken met geld kost. Maar ’n president krijg je ook niet voor ’n modaal salaris, heb ik begrepen. En daar zit dan weer elke zoveel tijd ’n verkiezing aan vast, en van wat dàt kost kun je volgens mij wel drie gouden koetsen in bedrijf houden, met paarden en al 😉

   Wat is jouw favoriete vervoermiddel?

  • #21348
   Anoniem
   Inactief

   De auto, want die brengt een mens meestal toch het snelst van A naar B.
   Als ik niet persé snel ergens hoef te zijn, ’t is lekker weer én mijn gezondheid laat het toe, dan mag ik graag de fiets pakken.

   Wat doe jij het liefst op een mooie zonnige voorjaarsdag?

  • #21356
   Anoniem
   Inactief

   Zal dan major vertroetelen of
   met Kleine G. opstap.

   Wie of wat vertroetel je het liefst?

  • #21369
   Anoniem
   Inactief

   maak mij niks uit, ik vertroetel gewoon graag dus bij alles of iedereen die ik vertroetel, vertroetel ik vooral mezelf

   heb jij al een oranje kledingstuk klaar hangen?

  • #21389
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   * Nee..
   en raar eigenlijk..nooit met koningsdag..
   ik herinner me het wel van vroeger..als 3 jongste
   zusjes 4 6 en 8 werden we het zelfde gekleed..in
   een rokje van crepe..3 banen rood wit en blauw
   natuurlijk..met een onranje boordje..en wit t-shirtje
   en een oranje strik in het haar..we versierden
   onze step/fiets en liepen in de optocht mee..

   * maar wel met het grote voetbal spectakel..daar
   worden we gewoon in mee getrokken denk ik..

   vraag: Heb jij al een oranje kledingstuk klaarhangen?

  • #21730
   Anoniem
   Inactief

   nee, ik had gisteren mijn oranje linnen tuniekpak aan dat ik vorig jaar maakte.
   zo’n mooi pak wat zo heel erg bij mij past qua kleur, stof en model. ik draag het dan ook graag.

   merk jij ook bij jezelf dat je soms om onduidelijk reden ineens een poos heel andere muziek ‘draait’ dan wat je gebruikelijk doet?

  • #21735
   Ian
   Bijdrager

   Neen. Dat merk ik nooit. Er is ZOVEEL muziek… Ik ontdek regelmatig iets nieuws.
   Maar ik keer wel regelmatig terug naar een genre waar ik op “dat moment” DUIDELIJK “zin in heb”.

   Hoe maak jij zelf muziek?

  • #21749
   pientje
   Bijdrager

   Ik mag graag ’n moppie zingen. Wijs houden kan ik niet meer (nooit gedacht dat dat een vaardigheid is die je kunt kwijtraken) en de sopraan van vroeger is afgezakt naar een lage alt, maar ik ben nog steeds behoorlijk tekstvast, dus ik zing m’n liedjes niet goed en niet mooi, maar wèl van begin tot eind;-)

   Wat doe jij van begin tot eind?

  • #21770
   Anoniem
   Inactief

   eigenlijk alles wel tegenwoordig. ook ik zing mn liedjes van begin tot eind, m’n handwerkjes maak ik tegenwoordig altijd af, m’n klusjes op de tuin en in huis, m’n meditaties….ja ik vind het fijn om dingen helemaal te doen en met m’n volle aandacht ook. ik ben ’n gezegend en dankbaar mens!

   voor welk zegen in jouw leven ben jij dankbaar?

  • #21778
   Anoniem
   Inactief

   Mijn twee rechter handen, op Habets zijn manier.

   Hoe goed ben je in communicatie?
   Wilde iemand foto’s versturen met Whattapp.
   Maar dat heeft die persoon niet. Dus die even opgebeld.

  • #21784
   pientje
   Bijdrager

   Verbaal : prima. Non-verbaal : stukken minder. Digitaal : bij voorkeur met woorden ondersteund door beelden, niet omgekeerd. Hoewel sommige beelden dan weer meer zeggen dan heel veel woorden. Ben dus heel blij met whatsapp, vooral ook omdat ’t een weinig indringende manier van communiceren is. Van mij mogen ze ‘gewoon’ telefoneren onderhand wel afschaffen 😉

   Wat mag er van jou afgeschaft worden?

  • #21786
   mima2
   Bijdrager

   Alle politieke partijen, rechters, sympathisanten en organisaties die het recht van niet Nederlanders boven dat van Nedelanders stellen. Die moeten ze niet alleen afschaffen naar ook verbieden en uit hun ambt zetten (in het geval van de rechters)
   Daardoor is ons land kapot aan het gaan! In wat vóór een land leven we eigenlijk als onze kinderen groot zijn? Ik wil er absoluut niet aan denken….

   In Vught hebben gevangen van de plaatselijke PI de dodenherdenking verstoort, door radicale leuzen te roepen tijdens de 2 minuten stilte. Straf die ze ervoor krijgen: 2 weken in de isolatiecel….
   Wat vind jij? Te weinig of hadden ze een totaal andere straf moeten krijgen?

  • #21787
   Anoniem
   Inactief

   elke vorm van dieren-kwelling
   en dan liefst meteen wereldwijd

   wat eet/snoep jij het liefst?

  • #21789
   pientje
   Bijdrager

   @Mima : Hoewel mijn initiële reactie er een was van “Wàt?!!! Een pak slaag moesten ze krijgen, en niet te flauw!!!”, vind ik bij nader inzien die twee weken isoleercel wel een gepaste straf. Recht & wet mogen immers nooit gebaseerd zijn op die oer-nationalistische gevoelens waar we allemaal wel eens last van hebben, zelfs ik 😉


   @Carolina
   : Koekjes! En dan ’t liefst met chocolade en/of noten, en vooral héél véél. Want snoepen gaat voor mij immer gepaard aan onmatigheid, een béétje snoepen is geen snoepen 😉

   Kun jij goed maat houden? (je mag zelf kiezen hoe je dat opvat)

  • #21794
   Anoniem
   Inactief

   1) Ik heb de badkamer nog niet horen klagen.
   2) Net 4 kersenflappen gekocht (35% korting), dat is dus niet het dubbelen (8).
   Punt 1: Daar kunnen beter andere personen over oordelen.
   Punt 2: Als er geen korting was geweest, had ik het niet gekocht.

   Verwen je jezelf wel genoeg?

  • #21800
   Anoniem
   Inactief

   dat probeer ik.
   en niet met koek of snoep maar met steeds liever voor mezelf te worden, steeds zachter.
   het is een proces, een leerschool waar hard gewerkt wordt
   en er is vooruitgang die tot momenten van diep geluk leidt
   daar doe ik het voor

   welk gedrag helpt jou het best als je boos bent?

  • #21805
   pientje
   Bijdrager

   Wachten tot ’t over gaat. Emoties zijn bij mij (mede dankzij jarenlang gebruik van antidepressiva) nooit erg heftig of overweldigend, dus ik hoef niks anders te doen dan ’n paar keer diep ademhalen voor ik weer rede zie.

   Wat denk je, is dat een zegen of een straf?

  • #21806
   Anoniem
   Inactief

   Hmm…..voor mij zou dat geen zegen zijn.
   Want als je gevoelens dusdanig zijn afgevlakt voel je weliswaar geen heftige boosheid, maar zijn de leuke, mooie, fijne gevoelens óók afgevlakt.
   Eén van de redenen waarom ik pertinent weiger om antidepressiva te nemen.
   Ik wil zelf goed kunnen voelen, en daar horen ook de minder prettige gevoelens bij.
   Al deze verschillende gevoelens die ik heb horen bij mij, en maken mij tot de persoon die ik ben.

   Om de vraag van Pientje of het een zegen of een straf is als je gevoelens nooit erg heftig of overweldigend zijn, te beantwoorden, zou ik het zelf eerder een straf vinden.

   Hoe is dat voor jou?

  • #21823
   pientje
   Bijdrager

   Ik vind dat iedereen er goed aan doet om zijn/haar omstandigheden als de gezegende te beschouwen. Immers, aan die omstandigheden zelf kun je vaak weinig tot niets veranderen (in ’t onderhavige geval : ik kan net zo min buiten antidepressiva als iemand met diabetes buiten insuline kan) maar de manier waarop je naar die omstandigheden kijkt is wel degelijk vatbaar voor verandering. Dus is’t heel goed dat ik de zegening kan zien van een leven dat niet beheerst wordt door emoties, en dat anderen juist hun vermogen tot ’t ervaren van zulke emoties als zegening beschouwen. Dat je als gevolg daarvan niet veel anders kunt dan andermans situatie als ‘straf’ zien is een vooralsnog onvermijdbare vorm van ’t menselijk tekort…

   In welke richting hoop/verwacht jij dat de evolutie ’t menselijk ras zal leiden?

  • #21824
   Anoniem
   Inactief

   Dat je als gevolg daarvan niet veel anders kunt dan andermans situatie als ‘straf’ zien is een vooralsnog onvermijdbare vorm van ’t menselijk tekort…

   Menselijk tekort?
   Goed lezen(!) wat ik geschreven heb, Pientje.
   In mijn berichtje had ik het helemaal niet over andermans situatie.
   Maar over hoe ik het zélf zie. En dat heeft helemaal niets met een “menselijk tekort” te maken.
   IK zou het niet fijn vinden en absoluut géén “zegen” als mijn gevoelens op die manier afgevlakt zouden zijn. Dat schreef ik.
   Daarom voor mij géén antidepressiva (meer). En ja, ik weet heel goed hoe het is om depressief te zijn. Ook hoe het is om die rommel te slikken. En óók hoe het is om die NIET te slikken.

  • #21825
   Anoniem
   Inactief

   ik denk nooit na over de evolutie van ’t menselijk ras.
   ik heb mijn handen vol aan mijn eigen ontwikkeling.

   en om even in te haken op jullie gesprekje Pientje en Sneeuwwitje, voor mij ook geen antidepressiva maar ik vind het fijn dat het er is voor mensen die er baat bij hebben.
   ieder loopt zijn/haar eigen pad met de middelen die hem/haar daartoe ter beschikking staan; er is geen goed of fout.

   ben je tevreden met de keuzes die je hebt gemaakt in je leven?

  • #21829
   pientje
   Bijdrager

   @Sneeuwwitje : sorry, ik was weer ‘ns niet zo klip & klaar als ik dacht te zijn 😉 Met ‘je’ bedoelde ik niet jou, maar de mens in ’t algemeen, en vooral mezelf. Ik heb namelijk opgemerkt dat ’t vermogen om mijn eigen omstandigheden als gezegend te beschouwen vrijwel onvermijdelijk samengaat met de neiging om mensen in andere omstandigheden ’n beetje sneu te vinden, en ik zie ’t zelfde verschijnsel bij mensen in mijn omgeving. ’t Zal wel te maken hebben met de onmogelijkheid om echt helemaal oordeelvrij in ’t leven te staan, en persoonlijk vind ik dat een vorm van menselijk tekort….


   @Carolina
   , in ’t verlengde van bovenstaande : ik ben tevreden met de keuzes die ik gemaakt heb in ’t leven omdat tevreden zijn verreweg de beste strategie is. Ik kan die keuzes immers niet meer ongedaan maken en aan de gevolgen ervan kan ik ook niks veranderen. Dus kan ik ze maar beter beschouwen als goede keuzes en er tevreden mee zijn.

   Kun jij vanuit verschillende standpunten naar je eigen leven kijken, of vind je dat een vorm van boerenbedrog?

  • #21831
   Anoniem
   Inactief

   @Pientje: Dank je wel voor je uitleg. 🙂


   @Carolina
   : Dat ben ik met je eens, hoor. 😉

  • #21839
   Anoniem
   Inactief

   ik kan vanuit verschillende standpunten mijn leven bekijken en dat hangt samen met mijn groei. of misschien kan ik beter zeggen naarmate ik verder groei, raak ik er sterker van overtuigd dat er andere standpunten zijn dan die ik op dat moment zie en dat nodigt me uit ze altijd te gaan zoeken.
   omdat een diamant het mooist is wanneer je al haar kanten aanschouwt, denk ik.

   een heel andere vraag; heeft iemand ervaring met het werken met- en verwerken van betonmortel? waar moet ik op letten?
   zijn twee vragen, sorry

  • #21841
   Anoniem
   Inactief

   Nou ik niet, maar misschien heb je iets aan deze info die ik op internet vond?
   https://knauf.nl/media/download/Technisch_Blad_Betonmortel_-_juli_2016.pdf

  • #21842
   Anoniem
   Inactief

   dankjewel @ Sneeuwwitje, misschien reageert er nog iemand die het wel eens gedaan heeft?

  • #21901
   Anoniem
   Inactief

   Heb wel zelf specie gemaakt, om tussen de tegels/ randen van de tuin te storten.

   Heb dit gevonden > zelf beton maken.
   Voeg voorzichtig water toe totdat het mengsel eruit ziet als hele dikke erwtensoep.
   Dus niet als een halve dikke erwtensoep. Wat het ook mag zijn.

   Hier heb je ook genoeg filmpjes > Youtube

   Het gaat erom, dat je de goede viscositeit hebt.

   Hopelijk heb je hier wat aan.

   Volgende vraag:
   Sta jij wel eens stil bij je eigen sterfelijkheid? En zo ja, wat brengt het jou?

   Ik ben vroeger (+/- 20 jaar)[na aanleiding van overlijden opa en oma] geleden wel eens naar het gemeentehuis geweest,
   om te vragen of mijn “grafsteen” kon. Want habets wilt een “graf-r.v.s.”.
   Dat mocht omdat het onderhoudsarm is. Heb de tekening ook niet meer.
   Weet niet hoe het nu is.

  • #21907
   Anoniem
   Inactief

   Voeg voorzichtig water toe totdat het mengsel eruit ziet als hele dikke erwtensoep.
   Dus niet als een halve dikke erwtensoep. Wat het ook mag zijn.

   @Habets: Met “hele” dikke erwtensoep, wordt bedoeld erg dikke erwtensoep. 😉

  • #21915
   Anoniem
   Inactief

   @Sneeuwwitje, Waarom zetten ze dan niet “erg” neer?
   Dat is toch veel duidelijker.

   Dus de lepel met de hand erin geduwd, dan is die goed?
   Maar de viscositeit is niet gemeten, als je die makkelijk zelf kunt meten.

  • #21920
   Anoniem
   Inactief

   @sneeuwwitje, Waarom zetten ze dan niet “erg” neer?
   Dat is toch veel duidelijker.

   Waarschijnlijk omdat “hele dikke erwtensoep” hetzelfde betekent als “erg dikke erwtensoep”.

   Voor de meeste mensen zal dat duidelijk genoeg zijn.

  • #21921
   Anoniem
   Inactief

   Habets dankjewel voor de info
   overigens heb je gelijk wat betreft het gebruik van het woord hele
   hele is het dubbele van twee halve, net als jij zegt.
   bij de uitleg zou moeten staan, net zo dik als heel dikke erwtensoep en dat zeg je eerder dan erg dikke erwtensoep omdat erg ook weer kan suggereren dat het niet goed is of niet lekker ofzo
   dus de lepel kun je erin rechtop zetten zonder dat hij omvalt denk ik.
   ik hoop dat ik het van ’t weekend kan gaan doen. wat ik wil.

   wat betreft je vraag….
   ja ik ben me steeds bewust van de sterfelijkheid van mijn lijf. voorheen had ik wel wat ideeen over hoe ik dan begraven zou willen worden (in alleen een doek of nog liever in mijn wollen gebreide deken) maar de laatste tijd ben ik daar niet meer zo mee bezig. Door het klimmen der jaren? Of omdat ik het leven nu heerlijk en prachtig vind? omdat ik nu zo’n plezier heb in leven dat daar gewoon geen ruimte is voor dood.
   ik denk dat ik, eenmaal ‘dood’ genoeg tijd heb om erover ‘na te denken’
   mooi idee trouwens, een rvs gedenkplaat

   de vraag…..welk liedje zingt er op dit moment in jouw hoofd?

  • #22133
   Anoniem
   Inactief

   Oh, eigenlijk geen liedje…
   Maar als ik dat weleens heb, is het meestal een liedje waar ik niets aan vind, maar wat ik met geen mogelijkheid uit mijn hoofd krijg. 😉

   Wat is jouw favoriete tuinstijl en waarom vind je die zo leuk?

  • #22184
   Anoniem
   Inactief

   ik heb geen favoriete stijl, niet in de tuin, niet in huis, niet met kleding….
   ik doe wat mijn hart me ingeeft in alles wat ik onderneem en dat is altijd goed voor mij.
   mooi vind ik het wel dat als ik mensen thuis of op de tuin uitnodig, ze dan altijd zeggen oja, dit is wel echt jouw huis/tuin. dat ervaar ik wel als een compliment omdat het voor mij een bevestiging is dat ik het alleen vanuit mijn hart heb gedaan, datzelfde hart wat ik tegenwoordig ook durf te laten zien in mijn ontmoeting en omgang met mensen.

   waar kun jij je ‘ziel en zaligheid’ in kwijt?

  • #22187
   Anoniem
   Inactief

   Wat een leuke vraag!

   Beetje afgezaagd antwoord daarentegen waarschijnlijk, want ik kan mijn ziel en zaligheid o.a. kwijt in….de tuin! 🙂
   Maar niet alleen daar hoor.
   Eigenlijk in alles wat me ligt en waar ik mijn creativiteit in kwijt kan en dat zijn heel veel dingen, ik ben erg graag met mijn handen bezig.

   Ik herhaal de vraag van Carolina nog een keertje:

   Waar kun jij je ziel en zaligheid in kwijt?

  • #22207
   Anoniem
   Inactief

   Major en major, is dat nog niet bekent?
   “Knuffel” hem wel te weinig. ;(

   Hoe belangrijk is gezond eten/ voeding voor je?

  • #22214
   pientje
   Bijdrager

   Ik eet wel gezond, vind dat ook belangrijk omdat ’t mij gezond & fit houdt. Maar ik hou niet van bezig zijn met eten, dat vind ik zonde van m’n tijd en energie. Ik heb dus te eniger tijd een eetpatroon voor mezelf bedacht dat alles bevat wat ik nodig heb (plus voor ’t lekker ’n paar extraatjes die ik niet nodig heb 🙂 ), waar ik nooit over hoef na te denken omdat ’t elke dag precies ’t zelfde is, en dat ik graag eet.

   Wat zegt je eetpatroon over jou?

  • #22216
   Anoniem
   Inactief

   Mijn eetpatroon is aangepast omdat ik ivm ziekte een hoop dingen niet kan verdragen.
   Die aanpassingen vragen om nogal wat zelfdiscipline.
   In dit geval zegt mijn eetpatroon dus o.a. over mij dat ik over meer zelfdiscipline blijk te beschikken dan dat ik vroeger voor mogelijk had gehouden. 😉
   Maar ik weet ook wat het gevolg is als ik me niet zou houden aan die zelfdiscipline.

   Wat is jouw favoriete kostje?

  • #22217
   Anoniem
   Inactief

   op dit moment zegt het dat ik aan het verkennen ben wat het meest bij mij past. los van alle conditionering.
   en daarin ben jij me een flinke stap voor @Pientje
   en mijn snoeppatroon zegt dat ik nog steeds dingen aan t verwerken ben

   met wat van jou hoop jij voor een ander (of voor de wereld) iets te kunnen betekenen?

  • #22219
   Anoniem
   Inactief

   op dit moment de dubbele tempehburger

   met wat van jou hoop jij voor een ander (of voor de wereld) iets te kunnen betekenen?

  • #22221
   sASkia1954
   Bijdrager

   Op de trouwkaart van een -helaas alweer jaren geleden overleden- vriendin stond als motto: “Wie een mens redt, redt de wereld”. Eigenlijk vond ik dat toen een wat vreemde uitspraak, maar hij begint steeds meer betekenis voor me te krijgen. De wereld is groot en een behoorlijk boze plek met weinig goeds. Daar kan ik op zich niet zoveel aan veranderen en het is oppassen geblazen om daardoor niet in een verlammende machteloosheid terecht te komen. Gelukkig kan ik op mijn eigen vierkante meter wel iets. Er daar proberen te zijn voor mensen voor wie te weinig oog en oor is en dan wel een verschil maken, dat is voor mij een beter haalbare kaart. Het blijkt in de praktijk dat daar iig een deel van mijn talenten ligt en dat het ook zeker bijdraagt aan mijn eigen zingeving.

   Wat was voor jou een echte eye opener?

  • #22224
   Anoniem
   Inactief

   ik herken me in de trouwkaart-tekst en in jouw antwoord daarop sASkia. mooi!

   mijn eye-opener was het inzicht wat ik na een zeer moeilijk periode kreeg dat in mijn hart alles aanwezig is wat ik nodig heb om gelukkig te zijn
   en daaraan verbonden, dat ik nooit meer iemand ‘de schuld’ kan geven van momenten dat ik me niet gelukkkig of zelfs diep ongelukkig voel

   het is een prachtig rijk inzicht en een die een grote verantwoordelijkheid van me vraagt.
   en ik ben er nog steeds intens dankbaar voor.

   ik ben nogal nieuwsgierig…. wat doe jij op jouw ‘vierkante meter’?

  • #22246
   Anoniem
   Inactief

   Op Zeddnet “zitten”, zonder op dit moment een spelletje te doen.

   Hoe laat je blijken, dat je iemand anders in zijn waarde laat?

   Van een tante gehoord dat ik wel luister en advies geef,
   zonder daar een waardeoordeel over te vellen.

  • #25535
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Mis dit topic al een tijdje in de lijst aan de rechterkant 🙂

   Heeft er iemand een antwoord op deze vraag van Habets met gelijk een nieuwe vraag er bij????

  • #25536
   Anoniem
   Inactief

   Heb jij daar zelf geen antwoord op, Coverlady? 😉
   Jij bent degene die dit topic weer graag nieuw leven in wil blazen dussss……?

  • #25537
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ik vind het best een lastige vraag, dus vandaar dat ik het graag aan iemand anders overlaat om die te beantwoorden …. Of misschien wil Habets zelf wel een tipje van de sluier oplichten??

  • #25538
   Anoniem
   Inactief

   Laat ik het anders stellen:
   Hoe goed ben je om van iemand anders zijn lichaamstaal te lezen?
   De ene doet het zonder bewust er bij na te denken en iemand anders denkt er over na.

  • #25557
   Anoniem
   Inactief

   Ik ben er heel goed in om de lichaamstaal van iemand anders te lezen.
   Soms weleens té goed, heb ik me laten vertellen. 😉
   Met andere woorden: In zo’n geval zie ik dingen aan iemand wat diegene zelf liever niet wil laten merken/probeert te verbergen.

   Wat vind jij zo leuk aan dit topic en waarom?

  • #26133
   Ian
   Bijdrager

   Dit topic is zo leuk omdat sommigen door de vragen een tipje van hun sluier oplichten.
   Maar omdat er maar zo weinig “sommigen” op dit forum zijn komen “sommigen” gewoon in hun hempie te staan, na een tijdje…
   En da’s nogal fris. Ondanks de fatsoenlijke Hollandse Zomer.

   Vraag.
   Waardoor laat jij je graag verwarmen?
   (Kan fysiek of zielsmatig zijn: het beste is om het hoofd koel te houden.)

  • #26183
   vulcano
   Bijdrager

   Door de zon, met lieve mensen om me heen.
   Waar ben je voor het laatst op vakantie geweest

  • #26186
   Anoniem
   Inactief

   Naar Limburg (Nederland en Belgie) geweest, er een paar dagen opstap.

   Dat weet Habets wel en dat is Scotland. 😉
   Waar zou je graag naar toe gaan?

  • #26192
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Egmond aan Zee (niet heel ver weg maar toch kom ik er nauwelijks …. ben er voor het laatst ruim 7 jaar geleden geweest)

   Je wint een vakantie via een prijsvraag. De hoofdprijs. Dat is een reis van 6 weken naar een niet Europese bestemming, inclusief zakgeld …. Waar ga je heen en waar aan geef je het zakgeld uit??

  • #26194
   Anoniem
   Inactief

   Ik besluit om zelf thuis te blijven en mijn gewonnen vakantie + zakgeld weg te geven aan mensen die héél graag op vakantie willen, maar dat niet kunnen bekostigen.

   Waar word jij blij van?

  • #28963
   Anoniem
   Inactief

   Met major op stap of Kleine G.
   Volgende week nog van plan, om met Kleine G. naar Roelofarendsveen te gaan.
   Daarvoor nog geen route uitgezet.

   Als de namen het niet naar hun zin hebben, kunnen ze over “lijken” gaan.
   Dan kunnen andere personen ook wat makkelijker met major omgaan.
   En nu niet de namen voor paal geen zetten. 😉

   Welke namen vindt je mooi, die beginnen met “B, G/M en F”?

  • #29032
   pientje
   Bijdrager

   B : Bartje als meisjesnaam
   G : Guusje als meisjesnaam
   M : Maartje
   F : Fieke

   Ja, ik hou van Oudhollandse meisjesnamen. Maar dat zal wel komen doordat ’t meestentijds kippen zijn die ik van namen moet voorzien 😉

   Stel : er komt ’n exemplaar van jouw favoriete diersoort in je leven, hoe zou je hem/haar/het dan noemen?

  • #29036
   Anoniem
   Inactief

   Naam Regenboog voor een Kameleon.

   Doe de vraag van Pientje in de herhaling.
   Stel : er komt ’n exemplaar van jouw favoriete diersoort in je leven, hoe zou je hem/haar/het dan noemen?

  • #29092
   pientje
   Bijdrager

   Ik hou van kippen, katten en honden in gelijke mate, hoewel niet op dezelfde manier. Maar op dit moment zou ik graag een poes erbij willen (vooropgesteld dat ’t beest overweg kan met bange Polle en onstuimige Pieke Hoe ik hem/haar zou noemen hangt sterk af van de aard van ’t beestje, en of ’t eventueel al een naam heeft. Zeker is in ieder geval dat ’t een mensennaam zou krijgen, geen beestennaam als ‘Poekie’ of ‘Snuffie’ of zoiets.

   Heb gisteren ’n hele tijd op de facebookpagina van ’t regionale asiel zitten kijken, alwaar ik bijna viel voor ’n exemplaar dat Bloesem heet. Ze is bepaald niet moeders mooiste, heeft daarnaast ’n oogafwijking waaraan ze geopereerd is en die haar uiterlijk permanent beïnvloedt, heeft ’n hele geschiedenis van plaatsing en herplaatsing achter de rug die haar is aan te zien, en toch past die naam op de een of andere manier bij haar…

   Ik ga haar niet halen hoor, hoe graag ik dat ook zou willen, want er is met geen mogelijkheid te voorspellen of ze met Polle door één deur kan (voor Pieke ben ik minder bang, die kan ik wel enigszins onder de duim houden, en ik weet dat zij zeker zou kunnen leren omgaan met nog een poes erbij) En juist een poes met zo’n geschiedenis kun je een proefverblijf niet aandoen. Maar dit terzijde.

   Waarvoor heb jij op dit moment wel ruimte in je leven?

  • #42143
   Anoniem
   Inactief

   Heel eerlijk gezegd kan er niets meer bij momenteel.
   Ik heb mijn kleine beetje energie nu al hard nodig om alle noodzakelijke ballen in de lucht te houden.

   Zijn er nog mensen die nog/weer behoefte hebben om in dit topic te schrijven?

  • #42166
   pientje
   Bijdrager

   Ehmmmm…. Ik zou ’t eigenlijk wel leuk vinden, want dit is altijd mijn lievelingstopic geweest. Maar ja, ik ben hier tegenwoordig zo zelden dat ik nauwelijks recht van spreken meer heb, vind ik.

   Waaraan ontleen jij ’t recht om je stem te verheffen?

  • #42187
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Als iemand mij belt en meteen begint te
   schreeuwen..ik aangaf gewoon te praten..
   vervolgens weer schreeuwt..ik iets mijn
   stem verhef..en vervolgens een medeschreeuwer
   op de achtergrond..
   en daar ben ik helemaal niet van gediend..
   gewoon praten als volwassenen en anders maar
   niet..vervolgens weggedrukt..geen contact meer
   gehad.

   Heb jij wel eens iemand weggedrukt?..

  • #42194
   pientje
   Bijdrager

   Ja, de poes druk ik geregeld weg, als ze met d’r snufferdje weer eens in ’t melkschuim van m’n latte macchiato zit. Oh, je bedoelt aan de telefoon? Nee, dat (on)ding gebruik ik maar zelden. Iedereen die mij kent weet dat ze mij alleen in dringende gevallen moeten bellen, en telefoontjes van onbekende nummers neem ik niet op.

   Ik heb wel ‘ns ooit letterlijk de deur voor iemands neus dicht gesmeten. En d’r bij geschreeuwd ook nog. Dat was zo’n jongmens dat me kwam vertellen dat ik beter van energieleverancier kon veranderen en toen ik beleefd zei dat ik dat niet van plan was hield-ie aan van “waarom dan niet”. Ik antwoordde, geïrriteerd maar nog steeds beleefd, dat ik hem daarover geen uitleg verschuldigd was en deed de deur dicht. Had-ie toch de gotspe om opnieuw aan te bellen en verder te drammen! En ik was om te beginnen al moe en druk bezig en kon de verstoring er eigenlijk niet bij hebben, dus toen was ik even heel onbeleefd.

   Wat een rotbaan lijkt me dat trouwens, dag in dag uit mensen lastigvallen. Bijna altijd nul op rekest krijgen denk ik, en natuurlijk ook ’n hoop shit over je heen van ongeduldige lieden zoals ik. Bah!

   Wat voor soort werk zou jij nooit willen doen?

  • #42195
   Anoniem
   Inactief

   Werk zoals tandarts, pedicure en soortgelijke beroepen.
   Het is fantastisch dat er -gelukkig- een heleboel mensen zijn die dat juist leuke beroepen vinden, maar ik weet van mezelf dat ik snel vies ben van dingen en dat dan ook maar moeilijk kan verbergen, de ander zou het aan me merken en dat zou ik dan weer heel rot voor diegene vinden.
   Maar ik heb veel bewondering voor alle mensen die zulke beroepen uitoefenen.

   En werk in de uitvaartbranche, dag in, dag uit met de dood bezig zijn voor je werk….dat lijkt me zó enorm verdrietig en op de langere termijn deprimerend…

   Ook voor deze mensen heb ik veel bewondering.

   Ik vind het wel een leuke vraag dus ik herhaal hem een keertje:

   Wat voor soort werk zou jij nooit willen doen?

  • #42196
   Esther
   Bijdrager

   Ik zou never nooit een arts willen zijn , vind dat doodeng beroep. Diagnoses stellen, operaties doen, ik zou r niet tegen kunnen. Petje af voor hen!!
   In de bouw werken trouwens ook niet. Te zwaar en te lomp lijkt me.

   Waar kan jij intens van genieten?

  • #42199
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Een avondje met kleindochter..kaartje leggen
   kletsen..quizen..gezellig tven..nu ze bijna 14
   is wordt dat wel minder helaas..de leeftijd
   voor haar om met vriendinnen af te spreken heh..
   en geef haar eens ongelijk..de pubertijd 🙂 hah
   bezoek aan de kinderen lekker bijkletsen..
   Het buiten zijn..lekker in de tuin en natuur..
   en zomers lekker lang buiten zitten..kaarsjes
   en muziek..s`winters heerlijk samen op de bank
   na een druk dagje..een welverdiend bakkie koffie
   en een goed programma..kaarsjes aan gezellig!..
   Maar ook een avond naar de muziek..tentfeest of
   een concert..maar goed dat is lang geleden..
   dat komt wel weer..avondje met vrienden..dat
   is binnen kort en kijken we naar uit..dat is
   te lang geleden!..

   Nog eens..Waar kan jij intens van genieten?

  • #42205
   pientje
   Bijdrager

   Net als andere gelukkige lieden, van heel veel heel kleine dingen, waarvan er al ’n boel door mijn voorgangsters zijn genoemd. Hier, in volstrekt willekeurige volgorde, nog ’n paar wellicht wat minder voor de hand liggende ‘genietsels’ (mijn oudste was als kleuter dol op gepaneerde schnitzels, en zo noemde hij die dus)

   -midden in de nacht even buiten lopen met de hondjes (en dan weer gauw met ons drieën ’t nog warme bed in)

   – bepaalde kleurencombinaties. In de natuur, in de tuin, maar ook in stoffen en kleding. Altijd als ik die ergens tegenkom doet mijn hart spontaan een huppeltje van blijdschap

   – lopen op fijne, goed passende schoenen. Dat je je bij elke stap bewust bent hoe plezierig ze om je voeten sluiten, hoe lekker warm en beschermd je onderdanen erin zijn, en dat je niet ’t kleinste beetje ongemak ervaart

   Hoeveel paren schoenen heb jij?

  • #42206
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Hmm..2 paar enkellaarsjes..2 paar lange laarzen die ik zelden
   aan had nu nog mooi zijn..2 paar bikersboots waarvan 1 stel
   wat fijner..2paar sneakers..2paar sandalen..3paar teen slippers
   1 paar slippers voor in huis..sloffen..

   Met herfst in aantocht branden er sàvonds weer
   kaarsjes..een lekker luchtje in huis..het weer
   gezellig maken in huis..bos bloemen.

   Hoe maak jij je huis gezellig?..

  • #42210
   pientje
   Bijdrager

   Mooie verlichting en één grote dikke kaars op de slaapkamer, waar ik mijn avonden doorbreng. Een huiskamer heb ik al heel lang niet meer, die is gepromoveerd (gedegradeerd?) tot -ahum- atelier voor mijn diverse hobby’s en bezigheden. Bloemen, kaarsen en andere interieurdecoraties staan daar alleen maar in de weg. De zeldzame gast die ik krijg (altijd overdag) ontvang ik bij goed weer in de tuin, waar ’t altijd mooi is. Of anders aan de keukentafel. Met ’n paar kaarsen en ’n goed glas bier erop kan ’t daar ook nog heel gezellig worden.

   Heb jij in deze tijd van ’t jaar meer behoefte aan gezelligheid dan anders?

  • #42211
   Anoniem
   Inactief

   Nee hoor. Ik vind het altijd leuk om het gezellig te maken, zowel in huis als in de tuin, ongeacht het jaargetijde.

   Wat is jouw favoriete jaargetijde en waarom?

  • #42213
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Alle jaargetijden hebben eigenlijk iets mooi`s..
   de winter met koudere dagen en dan heerlijk warm
   bij de kachel en de warme gezelligheid van binnen..
   kaarsjes aansteken..buiten waait de wind..slagregens
   en met geluk een witte wereld en lekker schaatsen..
   het voorjaar als alles in bloei schiet en je al
   lekker in een hoekje uit de wind buiten kan vertoeven..
   de zomer met de warmste dagen om lekker lang buiten
   te vertoeven..en genieten van de bloei in de tuin..
   en plonsen in het bad..heerlijk weer fietsen..en
   sàvonds een lekkere bbq..en de herfst die alles
   in kleur laat verschieten..de mist die in de ochtend
   de wereld in de watten legt.en weer op naar het voorjaar :)..

   Wat is jou favoriete jaargetijde en waarom?

  • #42215
   pientje
   Bijdrager

   Herfst. Ik hou nu eenmaal ’t meest van ’t einde van dingen. Hoe fijn iets ook is, ik ben altijd blij als het afgelopen is. Denk dat ik daarom tegenwoordig ook zo geniet van mijn leven : hoe je ’t ook wendt of keert, het einde is in zicht. Beangstigend aan de ene kant natuurlijk, maar aan de andere kant heel opbeurend en troostrijk : bijna klaar met een lastige klus waarbij fouten maken onvermijdelijk was. En nu, aan ’t eind van het karwei, kan ik heel voorzichtig die drang tot perfectie ’n beetje loslaten. Lekker blijmoedig verder broddelen aan ’t laatste stuk van een sjaal die toch al nergens op lijkt, gewoon om ’t plezier van het breien 😀

   Wat voor karweitje heb jij momenteel onderhanden?

  • #42216
   Anoniem
   Inactief

   Karweitje wil ik het eigenlijk niet direct noemen, want het is hobby, maar ik ben bezig met het maken van een “boek” (van hout) waarin ik foto’s verwerk van overleden dierbaren.
   De foto’s maak ik dmv decoupage op en in het boek. Verder ga ik het zo maken dat het geheel een oude uitstraling krijgt.
   Het wordt een herinneringscadeautje voor iemand, pas over een hele poos.
   Want voorlopig ben ik er nog niet mee klaar.;-)

   Omdat ik de vraag van Pientje heel leuk vind, herhaal ik hem nog eens:

   Wat voor karweitje heb jij momenteel onderhanden?

  • #42224
   pientje
   Bijdrager

   Niemand? En ik had al expres ‘karweitje’ geschreven in plaats van ‘handwerk’, zodat ook niet-handwerkende personen zich aangesproken zouden kunnen voelen….

   Dat van jou lijkt me prachtig Witje. Heb nog nooit zoiets gezien, zelf bedacht?

   Ik ben bezig met ’t borduren van een vloerkleed voor in de kinderkamer van ’t muizenhuis, en met ’n paar nieuwe wintertunieken. Die maak ik van katoenen jogging, ’n stof die zich, vind ik, niet zo goed leent om erop te borduren. Bij wijze van experiment heb ik op eentje ’n motiefje van in kleur passende glittersteentjes gemaakt, en nu ben ik dus helemaal wèg van en verloren in die dingen. Vandaag komt er weer ’n envelopje binnen, en tuniek nummer twee is bijna af, dus….

   Waar verheug jij je vandaag op?

  • #42225
   Anoniem
   Inactief

   Dat van jou lijkt me prachtig Witje. Heb nog nooit zoiets gezien, zelf bedacht?


   @Pientje
   : Zo’n houten “boek” kun je gewoon kopen, dus dat bedenk ik niet zelf.
   Maar wat ik met dat boek ga doen, bedenk ik wèl zelf. 😉
   Je hebt verschillende soorten van die houten boeken, sommige boeken gaan open als een soort kistje, maar dat vind ik niet mooi voor het idee wat ik ermee heb.
   Mijn bedoeling is om het boek rechtop neer te kunnen zetten, en als je het dan opent zie je in het boek de foto’s etc. die ik daarin heb verwerkt.
   Hoe het precies gaat worden weet ik zelf nog niet.
   Ik heb altijd een vaag idee in mijn hoofd, en de rest ontstaat vanzelf terwijl ik bezig ben, waarbij ik mijn oorspronkelijke vage ideeën vaak/meestal weer wat aanpas, alles wat ik maak doe ik op gevoel. Dat is ook de enige manier waarop ik iets moois kán maken, vanuit mijn gevoel.
   Om diezelfde reden lukt het ook dan weer wel en dan weer niet om ermee bezig te zijn. Soms zit je in zo’n “flow” waardoor je niet kunt stoppen, en soms komt er niets uit mijn handen.

   Zou ik bijna nog je vraag vergeten te beantwoorden:

   Waar verheug jij je vandaag op?

   Als het goed is komen mijn nieuwe knutselspulletjes vandaag, en daar verheug ik me altijd erg op. Ik kan daar als een kind zo blij mee zijn.;-)

   En waar word jij altijd weer heel blij van?

  • #42235
   pientje
   Bijdrager

   Van ’s avonds bij ’t uitlaten van de hondjes onze poes Sannetje tegenkomen, en dat ze dan met ons meeloopt naar huis, waarna de deuren op slot kunnen. Dat geeft zo’n lekker iedereen-veilig-binnen-voor-de-nacht gevoel.

   Wat maakt dat jij je soms onveilig voelt?

  • #42237
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Door wat het nieuws brengt..wat een zootje
   en wat een ellende in de wereld..waar gaat
   het naar toe!..

   Mijn onderwerp hieruit..
   nu voor de 2e keer er mee
   geconfronteerd worden (opname moeder)dat sinds
   de gemeente het moet regelen het een zootje
   is,er geen plek is na een opname,was ook op
   TV,overal moet je zelf achteraan!..uiteindelijk
   is ze ondergebracht in een particuliere zorg
   instelling..en omdat ze wlz 5 had alles zelf betalen!
   en dat kan gaat lukken..maar hoe worden we
   uitgemolken..de verzekering daar is jaren aan
   afgedragen!! waar betaal je dan voor?!..het
   beleid in N.L vindt ik verontrustend..ik zelf
   ben 60..wat voor zorg kan ik straks op rekenen?
   ik beodel maar..we hebben er allemaal mee te maken
   ook de jongere/n onder ons..de toekomst??..

   Welk onderwerp betreft de toekomst raakt jou..
   en geeft een onveilig gevoel?

  • #42238
   Esther
   Bijdrager

   Nou zowiezo de zorg en hoe dat allemaal zal gaan als je ouder wordt en wat mankeert. Dat r weer van alles gaat stijgen met rekeningen betalen, maar je geld blijft hetzelfde.
   Hoe het zal gaan met wonen voor jongeren, de wachtlijsten zijn gigantisch.

   Dat onder andere

   Waar maak jij je zorgen om voor de toekomst?

  • #42243
   Anoniem
   Inactief

   Onder andere om de vraag wat er op termijn van onze verzorgingsstaat over zal blijven.
   En om de enorme verharding van de maatschappij.

   Hoe zou jij graag willen dat jouw toekomst eruit ziet?

  • #42244
   sASkia1954
   Bijdrager

   Ik hoop dat ik een fijne oma ga worden aan wie mijn a.s. kleinzoon dierbare herinneringen zal overhouden, zoals ik ze zelf ook aan mijn ene oma heb. En dat mijn lief een leuke bonus-opa zal zijn.
   Ja, mijn dochter en haar man hopen begin februari ouders van een zoon te worden <3
   Ik vind het heel bijzonder allemaal en ben -net als mijn dochter zelf en in nauw overleg met haar- allerlei spulletjes aan het verzamelen bij kringlopen e.d. Zo leuk!
   Vorige week ben ik samen met de vader van mijn dochter “kindje wezen kijken”; we mochten mee naar een pretecho. Bijzonder om het kleine mannetje “in het echt” te zien!
   Ik had er niet echt op gerekend dat ik ooit oma zou worden, maar vooralsnog is het een onverwacht genoegen en ik verheug me op de a.s. geboorte 🙂

   Waar verheug jij je op?

  • #42246
   Anoniem
   Inactief

   Wat leuk voor je, sASkia!
   Van harte gefeliciteerd, toekomstige oma! 🙂

   Waar verheug jij je op?

   Misschien een beetje erg aan de voorbarige kant want de winter moet nog beginnen, maar ik verheug me nu alweer op het komende voorjaar, mbt de tuin.
   Ik heb onlangs weer wat dingen aangepast, waarvan ik volgend jaar pas het resultaat kan zien.
   Hoewel mijn geduld dus wel behoorlijk op de proef gesteld wordt, verheug ik me wel nu al enorm op dat (beoogde) resultaat. 🙂

   Wat geeft jou energie?

  • #42247
   Ian
   Bijdrager

   @ sASkia. Veel plezier met de voorpret!
   @ Sneeuw. Energie is ruimschoots voorhanden. Maar een mok koffie in dun ochtend werkt in mijn geval zeer gunstig. “Opstarten” heet da.

   Waardoor start jij lekker op?

  • #42248
   Esther
   Bijdrager

   Gefeliciteerd Saskia..een wonder straks erbij.
   Waardoor start ik lekker op ? Soms door smorgens te douchen maar meestal met een kop koffie of thee.En water vd medicatie. Bakje kwark met blauwe bessen en handje walnoten.

   Wat doe jij om je leven leuk te maken?

  • #42250
   pientje
   Bijdrager

   Ook van mij felicitaties sASkia. Je wordt vast een super-oma!

   Om mijn leven leuk te maken probeer ik enerzijds de dingen die ik (van mezelf) moet doen zo goed mogelijk te doen, en verder zoveel mogelijk leuke dingen. Alles met zoveel mogelijk aandacht, omdat dat goed is voor ’n mens z’n welbevinden.

   Wat aan jouw leven vind je op dit moment minder leuk?

  • #42251
   Anoniem
   Inactief

   Mijn gezondheid.

   Hoe probeer jij de minder leuke dingen in je leven toch zo draaglijk mogelijk te maken?

  • #42264
   sASkia1954
   Bijdrager

   Dank allemaal!

   Ik probeer zoveel mogelijk mijn zegeningen te tellen, oftewel “glas halfvol ipv halfleeg”, elke dag bedenken wat er “goed” aan was.
   Omstandigheden kun je over het algemeen niet echt veranderen, dus dan moet je het hebben van je kijk erop. Wat me uiteraard niet altijd lukt hoor 😉

   Hoe ga jij de winter in?

  • #42265
   pientje
   Bijdrager

   Met ’n warme waterdichte jas, ’n voorraadje wollen ondershirts, en de hoop dat de overheid iets zal doen om de verhoging van de gasprijs te compenseren.

   Heb jij de jaarlijkse afrekening van ’t gas al gehad? En?

  • #42267
   Anoniem
   Inactief

   Nee, die krijg ik in december.
   De overheid gaat wel iets doen, voor zover ik begreep krijgt iedereen iets van 430 euro ter compensatie.
   Dat betekent dus ook echt iedereen, dus ook de mensen die dat helemaal niet nodig hebben:

   https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5261618/miljoenen-krijgen-onterecht-compensatie-energierekening

   Hoe ga jij straks om met de enorme verhoging van de gasprijs?

  • #42268
   mima2
   Bijdrager

   We zien het wel. Wij hebben sinds december een gashaard dus dat is even afwachten

  • #42269
   Anoniem
   Inactief

   En wat is jouw vraag, mima2?

  • #42270
   mima2
   Bijdrager

   Oeps vergeten; komt ie….
   Over 8 weken is het alweer Kerstmis.
   Waar kijk je het meeste naar uit?

  • #42272
   sASkia1954
   Bijdrager

   Dat dan de dagen alweer zijn gaan lengen!
   Ik heb niks met Kerst en niks met winter, dus ga me dan alweer verheugen op een naderend voorjaar 🙂

   Doe jij iets aan Sinterklaas?

  • #42273
   pientje
   Bijdrager

   Mijn plannetje : een grote schoen fabrutselen van ’n doos ofzo, en die vullen met zakjes luxe pepernoten in diverse smaken en ander sint-snoepgoed waar mijn zoon zo van houdt. Er een gedicht bij schrijven. Deze simpele surprise op zijn kamer zetten en eraf proberen te blijven tot hij in januari terugkomt uit Paraguay. Vooral dat laatste gaat heel, héél moeilijk worden 😉

   Wat vind jij moeilijk aan de winterfeestdagen?

  • #42274
   sASkia1954
   Bijdrager

   Ik heb het meeste moeite met de commercialisering van Sinterklaas en Kerst en de enorme tweedeling die daardoor extra voelbaar wordt in de wereld. Mensen die niet eens een dak boven het hoofd hebben en/of hun leven niet zeker zijn tegenover het consumentisme van “the world of plenty” waarbij mensen nooit genoeg hebben van kopen, hebben en weggooien… Schokkend vind ik dit en ook de extra eenzaamheid die ontstaan kan door alle verplichte “gezelligheid” van de feestdagen.

   Zie jij al dan niet op tegen Kerst en waarom?

  • #42278
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   @Saskia..wat leuk dat je oma gaat worden..
   en dat je mee mocht naar de echo..dat is
   heel bijzonder om te zien..gefeliciteerd
   met dit mooie nieuw!..

   Ik zie niet op tegen de feestdagen..wat ik
   wel altijd een dingetje vindt is wie wanneer
   kan..en het is al jaren dat wij organiseren
   en dat vinden we geweldig hoor..maar wij willen
   ook wel eens aanschuiven hah :).. kerstdagen
   vinden wij altijd gezellig :).

   Zie jij al dan niet op tegen de kerst en waarom

  • #42280
   Anoniem
   Inactief

   Nee hoor, zie ik niet tegenop.
   Het enige wat ik met dit soort dagen altijd wat minder vind, is de toch wel wat opgelegde druk dat het allemaal leuk en gezellig “moet” zijn.
   Daarnaast alle overdaad aan eten die er dan is, wat het vaak meer op een (vr)eetfeest doet lijken dan waar het in essentie eigenlijk om gaat.

   Volgend weekend wordt de klok weer verzet naar de wintertijd.
   Wat vind jij daarvan?

  • #42281
   pientje
   Bijdrager

   Als dit de laatste klokwissel was zou ik me erop verheugen. Maar vooralsnog lijkt er geen uitzicht op afschaffing van ’t inmiddels lang en breed achterhaalde idee zomertijd, en dus onderga ik voor de zoveelste keer gelaten zuchtend de gevolgen van dat gehannes met mijn biologische klok. In de wetenschap dat e.e.a. soepeler verloopt naarmate ik minder weerstand voel.

   Kun jij je weerstand opgeven als je je realiseert dat die geen nut heeft en/of contraproductief is?

  • #42282
   Anoniem
   Inactief

   Nou….niet altijd hoor. Het hangt er een beetje vanaf wat het is.
   Maar met de wisseling van zomertijd naar wintertijd en andersom, lukt dat wel hoor.
   Al ben ik best een poosje wat van slag erdoor.

   Kun jij goed beslissingen nemen of ben je een enorme twijfelaar?

  • #42283
   Esther
   Bijdrager

   Er zijn zaken..daar hak ik meteen de knoop bij door maar twijfel over enorm veel dingen. Wat maakt jou onrustig ?

  • #42286
   pientje
   Bijdrager

   Leven, denk ik, want ik ben eigenlijk bijna altijd onrustig en zenuwachtig, bang dat ik niet opgewassen zal zijn tegen wat er op m’n pad komt. Alleen in bed kan ik alles van me afzetten en kom ik tot rust.

   Wat geeft jou rust?

  • #42336
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Op tijd tijd voor mezelf hebben..naar de kinders
   lekker naar de kringloop of rommelmarkt..rustig
   avondje tven..paar daagjes naar mijn zus..dat geeft
   ontspanning en rust..en dan heerlijk samen met vriend
   weer ondernemen :)..tijd voor mezelf heb ik nodig en
   zeker omdat de corona er voor zorgt dat we eigenlijk
   minder kunnen en te vaak op elkaars lip zitten..

   #kutcorona#..

  • #42349
   Anoniem
   Inactief

   En wat is jouw vraag, Joyce?

  • #42353
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Maandag:

   Weer een nieuwe week..en die begint zonnig 🙂

   Vraag: heb jij vaste werkjes op maandag of
   doe je wat voor handen ligt?..

Weergave van 515 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.