Sociaal Cafe in Amersfoort in de Witte Vlinder

Welkom Forums Externe mededelingen Sociaal Cafe in Amersfoort in de Witte Vlinder

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 0 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #2430
   Pucky1972
   Bijdrager

   Beste medeleden van Zeddnet. In de jaren 2004-2007 heb ik een relatie gehad met een vrouw die 2007 stierf aan de gevolgen van MS.

   In de tijd tijdens ons samen leven merkte ik hoe weinig activiteiten voor beperkte mensen is buiten de normale activiteiten centra tijden om , daar besloot ik verandering in te brengen !

   Na haar overlijden ben ik vrijwilligers werk gaan doe bij de welzijn instelling SWA, wat later Wezin geworden is en momenteel de welzijn koepel #Indebuurt heet. Via het vroegere SWA kwam ik in het welzijnwerk terecht en raakte daar betrokken bij de afdeling Wijk en Psychiatrie (WeP) Daar hadden ze voor de groep van mensen met diverse beperkingen een vrijdagmiddag activiteit. Dat vond ik te weinig en heb Samen met de coördinator van het WeP project een gezellige vrijdag avond belegt. Die avond is nu om de vrijdagavond in de middenruimten van
   ouderen centrum “De Koperhorst”

   Zelf heb ik me vervolgens teruggetrokken en ben gaan werken voor KruiskampOnderneemt in de wijk Kruiskamp.

   Toen ik daar begon betrokken we een oud schoolgebouw “De Witte Vlinder” genaamd. Het onder houd en de staat van dit gebouw waren erg slecht, nadat een hoop andere vrijwilligers en ik een hoop geklust en verbouwt hadden aan dit pand is dit pand voorzien van allerlei leuke ruimte waaronder een gezellige ruimte met een bar er in. Dit was het moment waarop ik gewacht had en ik heb besloten de andere vrijdag avonden voor o.a deze groep in te vullen.

   Nu gaat er dus met een paar maanden een sociaal cafe van start in de wijk Kruiskamp, tegen die tijd wil ik iedereen met een beperking, vriendengroepen (met een beperking of aandoening) hiervoor uitnodigen asmede mensen die eenzaam zijn. Er staan nog leuke dingen in de wacht waaronder de aanbouw van een professionele keuken waar we maaltijden kunnen bereiden en workshops kunnen geven.

   Mensen die dit wel zien zitten vraag ik om een korte reacktie zodat ik al een beetje weet of dit aaan zou slaan……………groetjes

Weergave van 0 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.