Schrikreactie

Welkom Forums Schrikreactie

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 6 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #305
   Anoniem
   Inactief

   Hallo allemaal,

   Kennissen van mij schrikken er soms van als ik hun vertel dat ik vroeger een psychische beperking heb gehad. En na het horen hiervan gaan ze er van alles bij verzinnen zodat ik het beeld krijg dat dit heel erg is en er nog steeds last van heb. Ik ben ingesteld op een medicijn, slik dagelijks een pilletje, en heb nergens last van. Gelukkig maar. Hoe zit dat in jullie omgeving?

   P.S. Op dit forum heb ik in mijn profiel (nog) niet aangegeven dat ik een psychische beperking heb gehad.

  • #308
   pientje
   Bijdrager

   Onbegrip van de omgeving is nu eenmaal inherent aan een psychische beperking; waar iedereen zich tenminste gedeeltelijk kan indenken wat een lichamelijke beperking met zich meebrengt zijn er maar heel weinig mensen die zich kunnen verplaatsen in iemand die de dingen wezenlijk anders ervaart en beleeft.

   Ik denk dat je ook vooral niet teveel begrip moet verwachten, zeker niet van mensen die je niet heel erg na staan. In ’t contact met degenen die je wèl nastaan en die oprecht geïnteresseerd zijn in jou en de manier waarop jij functioneert kun je investeren door zoveel mogelijk te vertellen over hoe ’t voor jou is, maar verwacht ook van hen niet dat ze je zonder meer begrijpen. Da’s (meestal) geen onwil, maar een gevolg van ’t simpele feit dat ’n mens niet geprogrammeerd is om in ’t hoofd te kruipen van iemand die psychisch anders in elkaar zit dan de gemiddelde mens…

  • #309
   Anoniem
   Inactief

   Hallo Pientje,

   Dat ervaar ik zelf ook. Bij een lichamelijke beperking is er sneller begrip dan bij een psychische beperking. Ik zoek dan ook mensen die wel begripvol zijn en laat anderen die anders denken in hun waarde.

  • #676
   skippiebal
   Bijdrager

   Ja precies. Die zoek ik ook. De vraag is waar vind je die… zoek me al suf op facebook bv. Hsp forum. Maar heb gemerkt dat het dan 1 dag bol staat van de reacties en de volgende dag zijn ze alweer met een ander bezig en je vergeten.

  • #677
   skippiebal
   Bijdrager

   Ps. Ik probeer nu iemand te ontmoeten in Amsterdam. Als het doorgaat gaan we 5 augustus ook naar Nataraj. Kan wel oproepjes gaan zetten maar denk dat er weinig animo is. Ben benieuwd of ik met ontmoetingen van 1 op 1 of 1 op 2 hooguit 1 op4 steeds een grotere groep kan vormen. Zie dat oproepen in de praktijk voor een grote groep onbekenden niet werkt. Wat heel jammer is! Want ik bewonder jouw initiatieven Sander! Misschien eerst ontmoeting in kleine groep? 5 augustus in Amsterdam. Meer info maak dan even contact met mij.

  • #767
   Moniqueje
   Bijdrager

   Ja psychische aandoeningen zijn voor mensen die er zelf niet mee te kampen hebben vaak niet te begrijpen. Veel onbegrip in elk geval. Je kunt beter een gebroken arm hebben zeg ik wel eens dat is voor iedereen te begrijpen.

  • #909
   Lonewolfgirl
   Bijdrager

   Ik merk ook vaak veroordeling, mensen moeten altijd overal een oordeel over hebben. Ook als ze ergens geen verstand van hebben zodat het lijkt alsof ze er wel verstand van hebben ofzo. Onbegrip kan ik nog wel begrijpen maar veroordeling snap ik niet. Ik ben ook op zoek naar mensen die het niet uitmaken hoe je bent, leven en laten leven en hoe zielen hoe meer vreugd dat zijn uitspraken waar ik van houd.

Weergave van 6 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.