nou daar ben ik dan

Weergave van 8 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #29464
   mailmen
   Bijdrager

   Mailmen schreef 12-02-2018 het volgende:

   Hier ben ik weer
   Terug van even een lange tijd weg geweest .
   Maar in me afwezigheid niet stil gestaan .
   Ik ben bas, vooral lekker anders , nuchter zelfbeeld en heerlijke humor .
   Ik heb adhd en autisme maar ik zie het zelf als stukjes van het complete plaatje van mezelf,ik kan er prima mee om gaan in het leven .
   Ik heb zeker de afgelopen jaren veel bereikt,maar dat is begonnen met de zorgland cultuur achter me te laten. Na jaren van dagbesteding plekken besloot ik mijn eigen weg in te slaan , en via het postbedrijf Sandd mijn plekje op te eisen op de reguliere arbeidsmarkt als zelfstandig post werker, en daarmee ook mijn plekje in de reguliere maatschappij op te eisen.Ik werk nu 3 jaar voor Sandd en heb zelfs een vast contract terwijl ik in de jaren hiervoor niet eens wist wat een Cao was .

   Het was mijn re integratie traject en het is een groot succes verhaal.
   Waarom? ik heb zelf de controle over alles of dat nu de controle over de werk omstandigheden ( Werk vanuit huis ) gaat of over mijn ritten planning op bezorg dagen of de controle over al die details en al die kleine dingen in kader van hoe ik me werk wil doen.
   in het verleden van de dagbesteding was mijn gedrag rebels , maar al 3 jaar lang heet dit zelfde gedrag ineens zelfdiscipline, inzicht , en mee denken en is dat juist me kwaliteit .

   Nog beter ik heb een hele life style om me baantje heen gebouwd met eel linken naar de mindfulness principes, de winst van 3 jaar deze baan zit het dan ook in gelukig in het leven staan .
   Echter ligt hier ook een grote drempel die ik moet overwinnen.
   Ik kan regulier werken onder aangepaste omstandigheden eisen waar ik aan voldoe maar dit traject wordt niet erkent , door de instanties , me financiële stimulans vanuit de bijstand is 0 ik ontvang het zelfde als iemand in de bijstand die niets uit voert omdat 100 % van me inkomen wordt gekort op me bijstand .
   Het meest confronterende hiervan is gevoelsmatig ik ben trots op wat ik heb bereikt in deze jaren. Maar voor instanties lijkt het of dit stuk niet bestaat en erger nog het is momenteel niets meer dan een dure hobby boven werk .

   Hier ligt de grootste uitdaging in 2018 waarin ik mezelf als doel heb gesteld mbt inkomen gevoelsmatig een inkomen te hebben binnen de doelgroep werkende in de bijstand, met aan de ene kant instanties die na 3 jaar eens wakker moeten worden voor een eerlijk stuk beloning voor deze baan , en aan de andere kant de dingen die ikzelf wel in de hand heb als boodschappen , anders met geld omgaan meer bewuster inkopen doen .
   En dat gaat goed sinds november heb ik geen dag meer gehad waar me bankrekening op 0 stond er is altijd buffer , omdat ik dit soort dingen wel zelf in de hand heb compenseert dat de strijd met de instanties , maar eigenlijk gaat dat momenteel ook niet eens zo slecht en zit er eindelijk een stuk waar ze zelf inzien dat dit na 3 jaar uitbuiting en afstraffing voor positief gedrag ( reintergratie ) wel eens even genoeg moet zijn geweest .

   Maar dat is me drempel om te overwinnen en ik kom hier terug om juist me geluk te delen ik ben gewoon een gelukkig mens geworden iemand die met een beperking, minimaal budget op zijn manier een zo zelfstandig en gelukkig leven leid met zo veel mogelijk lijnen naar de maatschappij buiten de afgesloten zorg wereld, hoe verder ik los ben van zorg land hoe beter het met me gaat gewoon en hier nu een podium voor heeft dit te delen met jullie .
   verwacht dan ook geen jank gedrag van mij maar verwacht een gekke vrolijke stuiterbal met een groot hart en een gelukkig leven met wat hij al heeft maar ondertussen wel lekker verder droomt in ze ontwikkeling want wat is er nu leuker dan af en toe even lekker dagdromen , om hierna stap voor stap deze dromen vorm te geven en ze te realiseren .
   ik wens jullie een fijne maandag

   ————————————————————————————
   nieuw hier nou ja het schijnt dat ik er jaren geleden even was , ik ben Bas heb autisme en adhd maar at ik vooral heb is me eigen huis, mijn droom baan en een super gelukkig en zelfstandig leven . nu nog eens mensen leren kennen die hier op aan kunnen sluiten en wat betreft de normale date sites gaat dat vrijwel meteen na me foto mis terwijl ik gewoon prima weet met me stempeltjes om te gaan , weet wat ik wil op dit vlak en dat is vooral lekker samen genieten met mensen en mijn geluk wat ik heb opgebouwd kunnen delen . ik ben erg ingesteld op de wereld buiten het typerende zorg wereldje die in principe ook veel groter is, daar heb ik mijn plekje gewoon ondanks de stempels en zeker hier kunnen mensen hier gewoon prima eens op inspelen denk ik .

   vandaag ben ik weer hier maar me profiel foto vervangen kan niet op de een of andere manier wat dat betreft is het hier nog erg wennen voor mij dus dan nog maar even zo en zonder foto die kan ik evt later vi telefoon of skype sturen want op f.b kom ik amper dat trekt me niet meer zo . ik zoek hier me plekje wel verder .

   en hele fijne zaterdag Bas

   [Edit: Een eerste kennismakingstopic van Mailmen (februari 2018) voegde ik samen met dit meest recente.]

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 jaren, 8 maanden geleden door Mod_Ian.
   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 jaren, 8 maanden geleden door Mod_Ian.
  • #29657
   Anoniem
   Inactief

   Welkom, Bas!

  • #29658
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Welkom (terug) Bas!

  • #29660
   pientje
   Bijdrager

   Welkom terug Bas. Dat van die foto is ’n foutje op de site; sinds ’n tijdje kunnen er geen profielfoto’s meer geplaatst of vervangen worden. Maar omdat er achter de schermen volop wordt gewerkt aan ’t herstellen van het ‘oude’ Zeddnet moeten we ’t hier voorlopig maar doen met wat we hebben 😉

  • #29663
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Welkom Bas!..dat je je plekje
   hier mag vinden..en succes!..
   goed weekend gewenst!..

  • #29664
   sASkia1954
   Bijdrager

   Welkom terug Bas 🙂

  • #29667
   Anoniem
   Inactief

   :welcomback: Bas

  • #29672
   Reiziger
   Bijdrager

   Hoi Bas, welkom terug op Zeddnet!
   Ik wens je hier heel veel plezier!
   https://www.animaatjes.nl/mini-plaatjes/mini-plaatjes/dansen-en-zingen/REDanceZsirtaki02HL.gif http://wp.zedd2test.com/wp-content/uploads/2017/07/reiziger.gif

  • #29679
   Mod_Ian
   Moderator

   Heb het hier goed, Bas.

Weergave van 8 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.