Leven met een dwangneurose

Welkom Forums Forum Zeddnet Community Psychische beperkingen Leven met een dwangneurose

Weergave van 9 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #5175
   koos
   Bijdrager

   Aan welk soort dwang lijd jij? Slik jij er medicatie voor? Welke therapien heb jij al gehad? Het zijn allemaal dingen die misschien in deze TOPIC besproken kan worden.

   Ik lijd ook aan een dwangneurose.En dat is voornamelijk controledwang.Je weet wel alles moeten controleren.Gas wel uit is,kranen dicht zijn,licht wel uit is enz enz. Ik moet dit meedere keren controleren voordat ik de deur uitga.Doe ik dat niet dan heb ik geen rust in mijn hoofd.
   Ik slik er wel medicatie voor,maar die helpen niet voldoende.

   • Dit onderwerp is gewijzigd 4 jaren, 3 maanden geleden door koos.
  • #6087
   koos
   Bijdrager

   Vandaag moest ik een aantal brieven posten.Twee belangrijke brieven en een aantal kerstkaarten.Bij mensen met een Dwangstoornis gaat dat niet altijd even makkelijk.Ook niet bij mij.Want post je wel de brief naar het goede adres,zit er wel een postzegel op,klopt het banknummer wel,heb ik wel een handtekening geplaatst enz enz.Bij mensen en bij mij met een dwangstoornis,moet dit meerdere keren weer opnieuw worden gecontrolereert.Zo doen natuurlijk ook mensen zonder dwangstoornis dat ook wel,maar met dwang wordt je telkens hier weer voor herhaling van contoleren opgedrongen.En dan gaat het over na het ziekelijker.De beschreven Dwangstoornis.Contoleer je niet de post,wat er hierboven beschreven is,dan geeft dat geen rustig gevoel in je hoofd en ook niet,als je al meerdere keren al gecontoleert hebt.Je spieren gaan dan ook spannen van onrust.

   Nu zijn er mensen,die dit met therapie overwonnen hebben of met medicatie,maar dat gaat (nog) niet bij iedereen op.

   En als laatste moest ik kijken of de brieven wel in de brievenbus zijn belandt en niet ernaast.Vervelend allemaal.En ook het meest vervelend is,dat het allemaal enorm veel tijd in beslag neemt.
   Herkennen jullie dit beschreven verhaal/of hebben jullie ook een Dwangstoornis.Schroom dan niet om hierover te schrijven.Natturlijk kun jij ook een ander soort dwang hebben.(angststoornis)

  • #6122
   koos
   Bijdrager

   Ik ben vandaag naar de psychiater geweest.Ik heb hem verteld dat mijn controledwang (wat ik hierboven schreef),erg aan de hoge kant is.Het is wel eens beter geweest.Ik baal hier flink van.En ik ben dan ook een beetje met hem in discussie geraakt over het medicatiebeleid.Hij wilde Abilify verhogen.Maar mijn bloedspiegel is daarvan goed.Ik wilde liever voor wat anders kiezen.Ik weet dit middel heb ik eerder geslikt en ben gestopt omdat de werking niet meer voelbaar was.Maar een psychiater heeft mij verteld eens:”middelen die jaren niet meer gebruikt zijn kunnen weer gaan werken”.En dan praat ik over Seroxat (Paroxetine),wat me nu voorgeschreven is.Het is een medicijn die werkt tegen angststoornissen waaronder dwang valt.Nu maar hopen dat het aanslaat.De 17.5 mg Abilify mag ik er gewoon bij blijven slikken.Ik weet medicijnen is niet de enige oplossing maar alle psychotherapien heb ik al gehad.Met onvoldoende resultaat.Eigenlijk ben ik dus een beetje uitbehandelt.Maar ik geef niet op.

  • #6126
   Anoniem
   Inactief

   goedzo Koos!! nooit opgeven!
   Je had toch eerst ook n poos(je) chakra healing of zoiets gedaan? ben je daarmee gestopt? gaf dat ook niet genoeg resultaat?

  • #6130
   koos
   Bijdrager

   Carolina,Chakra Healing heb ik nog steeds.Maar het is soms wel moeilijk om daarin te blijven geloven.Want het leven heeft gewoon UPS en DOWNS.Maak je een mindere periode mee,dan denk je gauw,ook de Chakra Healing heeft geen zin.Maar ook deze therapie wil ik volhouden.Al is het maar om de blokkeringen in de Chakra’s los te houden.Ik hoop weer op betere tijden.

  • #8136
   LittleBear
   Bijdrager

   Heb een dwang met bepaalde negatieve getallen die mij associëren met een negatief persoon van vroeger, en ter compensatie ook tegelijk met positieve getallen waarvan het mijn geluksgetallen zijn. En ik heb een dwang om vaak mijn handen te wassen. Snel bang besmet te raken met dingen om ziek te worden, maar ook als bepaalde mensen waarvan ik een afkeer heb iets aanraken waarvan ik niet wil dat zij die aanraken was ik mijn handen ook.

   Bij hulpverleners tot nu toe van het kastje naar de muur gestuurd, een de meesten willen me meteen aan de medicatie, maar ik wil eerst therapie en geen medicatie. Ze wilden beiden tegelijk, maar als ik dat doe weet ik dus niet wat het resultaat van de therapie is en zonder medicatie wel. Gelukkig is er iemand in de psychiatrie die het daar met me eens is in tegenstelling tot anderen. Loop nu via het Leo Kannerhuis om een therapie te vinden, en ook EMDR. Dat wordt dan wel heel erg heftig!

  • #8137
   Ian
   Bijdrager

   Getallen zijn wiskundig. Die hebben geen gevoel. Die zijn meestal juist.
   Of niet juist. Maar dat ligt dan aan jouw gevoel…

   Probeer medicatie zoveel mogelijk te vermijden.
   Eigen kracht is meer waard.

  • #10623
   koos
   Bijdrager

   Ik slik tegen mijn OCS (dwangneurose),Abilify 20 mg en Paroxetine 30 mg.En 20 mg Oxasepam zonodig.

   Nu vroeg ik me af,wat doen deze middelen nog voor me.Ik word er volgens mij niet beter van en dat heb ik de arts ook verteld.Ik wil alles lichtjes afbouwen.En ben er vandaag mee begonnen. 10 mg Paroxetine is eraf en over 4 weken moet ik weer komen.Dan wordt er gekeken of er meer af kan.

   Hebben jullie dat ook,je slikt medicatie,en je vraagt je af wat voor nut heeft het bij mij.Tevens heb je wel last van bijwerkingen.Maar goed jij kunt er wel baat bij hebben.Begrijp me niet verkeert.Wat voor de een werkt,hoeft voor de ander niet te werken.Maar met het afbouwen zou ik merken,of ik psychisch achteruit ga.De oxasepem wil ik wel houden,is zo nodig.Ik weet dat het verslavende middelen zijn,maar daar pas ik voor op.

  • #10629
   pientje
   Bijdrager

   Hoop dat ’t goed blijft gaan Koos. Alles wat je niet hoeft te slikken is meegenomen, toch?

  • #10630
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Goed dat je probeert te minderen, Koos. Hopelijk lukt het blijvend!

Weergave van 9 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.