Huisdieren

Welkom Forums Huisdieren

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 80 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #185
   pientje
   Bijdrager

   Vertel ons hier alles wat je kwijt wilt over je huisdieren.

   Bij mij zijn er kortelings drie bijgekomen : een kip met twee kuikens. De kip is een gezellige bruine legkip van onduidelijk ras, en de kuikens zijn buff-kleurige wyandottekriel

   Ze lopen overdag in een open ren die een groot deel van mijn tuintje beslaat, en ’s avonds sluit ik ze voor hun eigen veiligheid op in de kleine overdekte ren die vastzit aan hun nachthok. Jullie gaan er vast nog ’n hoop over horen 😉

  • #202
   Ian
   Bijdrager

   Da’s mooi Pient. Eerst een kennel beginnen, en nu een pluimveehouderij. Hoe is het met de “autistische” kat?

  • #219
   pientje
   Bijdrager

   Oh, fijn dat je er naar vraagt Ian : Polle doet ’t geweldig. Hij is in de afgelopen weken met sprongen vooruit gegaan, is steeds vaker in dezelfde ruimte te vinden als de hondjes. Hij komt overdag soms zelfs bij hen op bed liggen als ik de tijd neem om er rustig bij te gaan zitten!!!

   Vreemd genoeg gaat hij hoogst zelden naar buiten. Ook niet als ik, bij extreem warm weer, ’s avonds de achterdeur laat open staan als de hondjes en ik al naar bed zijn. Dat zou voor hem toch een ideale gelegenheid moeten zijn om ‘ns op z’n gemakje de tuin te verkennen, maar nee hoor, hij blijft lekker op de vensterbank liggen, of in z’n hangmand…

  • #243
   star
   Bijdrager

   Wij hebben twee hele lieve honden, drie katten, en vier luipaardgekko’s.

  • #345
   Anoniem
   Inactief

   Wat een gezellige beestenboel, Pientje.
   En wat fijn dat het met Lotse ook zo goed gaat!
   Met mijn hupsels gaat het ook goed, op eentje na….die is ziek en kreeg er op de koop toe ook nog een gebitsprobleem bij, arm dier…
   Dat laatste is inmiddels verholpen, maar nu de rest nog.
   Voorlopig nog wel even in de lappenmand.

   Coverlady, hoe is het met jouw katten en kanarie?
   Hoe gaat het met Lulu?

  • #346
   Anoniem
   Inactief

   Euhm….herstel Pientje.
   Ik bedoel natuurlijk Polle!
   Ik had net het handwerktopic bekeken en dat ging over poes Lotse, vandaar dat ik de boel door elkaar gooi nu, sorry! 😉

  • #352
   Anoniem
   Inactief

   Ik heb hier thuis een cyperse/witte kater rondlopen. Meneer laat ook vaak duidelijk aan mij weten wanneer het etenstijd is. En naast 3 porties brokjes op een dag gaat een plakje leverworst er ook goed in.

   Tom, in zijn jongere jaren.

  • #408
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ze zzjn er alle 3 nog. Kan wel merken dat ze oud zijn, Lulu en Esmee laten flink hun sporen na in huis. Dus dat is goed schoonmaken iedere keer, gelukkig heb ik zeil in het hele appartement.

   Lulu had vrijdagmiddag nog een kleine check up bij de dierenarts, ik heb er een leuke foto bij, met iets dat ze bij de dierenarts niet eerder hadden gezien.

   Wanneer ik Esmee kwijt ben, moet ik kijken onder de plaid op mijn fauteuil, als daar een bobbel te zien is is dat Esmee. Lulu heeft dat plekje ook ontdekt. Dus grote bobbl is Esmee, kleinere bobbel is Lulu.

   Esmee is het zachtaardigste poezenbeestje dat ik ooit heb gekend. Zo lief!
   Pootje op mijn wang om geknuffeld te worden, zitted in de kamer. Pootje op mijn wang, wanneer ik in bed lig en zij het tijd vindt om mij wakker te maken. En ze sptingt nog steeds op salontafeltje om geborsteld te worden.

   Ze hebben allebei geen trek in “snack” Pico, wat ik al eerder deed, even weg zonder ze apart te zetten, dat kan nog steeds. Wanneer ik thuis kom, vind ik ze
   zoals ik ze heb achtergelaten. Vlgs mij hebben ze elkaar ingefluisterd dat ze elkaar met rust zullen laten.

   Over “poes Lotse” (haakproject) kun je iets lezen in het handwrk topic. Daar staat ook een foto bij. Lotse woont nu elders maar heeft het daar goed naar haar zin!!

  • #426
   Anoniem
   Inactief

   Fijn dat alles naar omstandigheden goed is met je dieren, Coverlady.
   “Ouderdom komt met gebreken” geldt ook voor dieren…

   Ja, over poes Lotse had ik inderdaad al gelezen, die is mooi geworden!

  • #541
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Zo, net een lading pakketten aangenomen van de pakkettenbezorger. 3 voormij, 1 voor een medebewoner.
   Om het mezelf wat makkelijker te maken laat ik voortaan de attenbakkorrels bezorgen.
   Dat wordt gedaan door post.nl; het hangt van de bezorger af of hij ze voor mijn deur dropt of dat hij ze binnen zet. Deze meneer vroeg niets en zette ze netjes binnen neer. En of ik nog een pakketje voor een medebewoner wilde aannemen? Dat doe ik altijd, vind het een kleine moeite. Zo leer ik ook weer wat mensen kennen, ik ken lang niet iedereen die in het gebouw woont.
   Andersom kennen de bewoners mij wel, “u heeft toch die 2 katten”? Die zien ze wel op
   de vensterbank bij een rondje om het gebouw …….
   Morgen is het weer kattenbakken-verschoondag, datis even een klus maar we doen het
   met zijn 2en. Dat wordt altijd zeer gewaardeerd door Lulu en Esmee 🙂

  • #551
   neliz87
   Bijdrager

   Ik heb sinds 5 weken een kat bij. Ze heet Dumphy en is 14 jaar oud. Ze kwam bij mijn oma vandaan die er niet meer voor kon zorgen en al een tijd alleen in een huis zat. Gelukkig kwam er wel iemand om eten te geven maar vond het toch zielig voor dat beestje. Dus nu geef ik haar toch nog een beetje een fijne oude dag.

  • #573
   Anoniem
   Inactief

   Dat is super van je, Neliz, dat je je ontfermt over deze kat en haar zo nog een fijne oude dag bezorgt!

  • #594
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Dat doe je goed, Neliz. Wat zal poes blij zijn dat ze een nieuw “mens” heeft!!

  • #623
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Pikzwart, 10 weken. Niet meer heel klein maar ook nog lang niet uitgegroeid.
   Hele scherpe tandjes en dito nageltjes, een schattig staartje …..
   Deze jonge katermans was heel lief, ik mocht alles doen: achter oortjes kriebelen, koppie in mijn hand vasthouden, ruggetje aaien, buikje kriebelen, noem het maar op.
   Vond het zo goed gaan dat ik aan ieniemini katertje vroeg of ik hem mocht optillen en tegen me aan mocht houden ………..beestje zei gelukkig ja, en ik voor even heel blij ……diertje kroop dicht tegen mijn hart, begon keihard te spinnen en gaf me
   een love-bite ……….. dat vertrouwen, dat vind ik zo mooi ….. zijn zusje vond me minder lief, ik kreeg 3x een grote blaas, 1 schreeuw en ook bijna een aanval …..
   nu lag zus met 2 nog kleinere kittens, ik denk dat ze die wilde beschermen tegen mij,
   dat grote rare mensch ………………..

  • #717
   Anoniem
   Inactief

   Wat zouden jullie doen als je wist dat iemand in de buurt haar (logeer?) hond (grote hond, formaat Duitse Herder) in de schuur had opgesloten, met de woorden “als we weer thuiskomen mag je weer in huis”?

   Het schuurtje is niet groot, is vochtig en met warm weer wordt het er benauwd warm.
   Het heeft 2 kleine raampjes.

   Geen idee wanneer ze weer thuiskomt. Over een uur of pas vanavond….
   Maar je sluit een dier toch sowieso niet in de schuur op, vind ik.
   Hij zit er nu al 2 uur in..

   Ik weet eerlijk gezegd niet goed waar ik goed aan doe.
   Als ik zou doen wat mijn hart me ingeeft kom ik op voor het dier en bel ik 144.
   Maar ik wil ook geen ruzie met die mensen en dat weerhoudt me eerlijk gezegd tot nu toe om in te grijpen.
   Aan de andere kant moet er toch ook iemand voor het dier in kwestie opkomen, een dier heeft geen stem…

   Hoe zouden jullie zoiets nou aanpakken?

  • #719
   pientje
   Bijdrager

   Ja Cover, dat zijn heerlijke momenten, als zo’n klein dier je op ’t eerste gezicht zijn volledig vertrouwen schenkt…

   Was gisteren bezig met de gaasconstructie voor m’n kippentuintje (lukt goed, zit alleen helemaal onder de krassen en schrammen van ’t gaas – of ik gevochten heb met ’n wilde kat 😉 toen ik onverwacht gebeld werd door schoondochter : ze wilden bij nader inzien tòch graag ’n paar weekjes weg, en of ik op Ravi en de konijntjes kon passen? Natuurlijk kan dat, graag zelfs! Enneh…. laat ’t hok maar thuis, de konijntjes mogen gewoon los in de ren.

   Moest ik natuurlijk wel weer even de doorloop tussen de twee rengedeeltes dichtmaken en een nood-nachthok fabrieken. Stond nog ’n hele grote kattebak-met-kap op de rommelkamer, en met ’n flinke dot hooi erin en ’n stuk afdekzeil als ’n tentje erover gespannen is dat voor ’n paar nachtjes een mooi bovengronds hol. Vandaag wordt er een bouwpakket bezorgd voor een mooi houten konijnehok, dat met wat aanpassingen ook kan dienen als extra nacht- of broedhok voor de kippen. Maak ik ook nog een poortje tussen de twee rengedeeltes, zodat ik ze naar believen kan scheiden, en dan is ’t helemaal zoals ik ’t hebben wilde.

   Moet de konijntjes natuurlijk wel heel goed in de gaten houden, want de ren is niet gemaakt als konijneren. ’t Gaas zit maar ’n paar centimeter in de grond, dus als ze in de juiste richting graven zijn ze er in no-time onderdoor. Maar ’t is heerlijk om ze bezig te zien op dat grote oppervlak, met struiken om onder te zitten en aan te knabbelen, en grond om in te graven. Ik kan nu echt van ze genieten, in plaats van met pijn in ’t hart toe te kijken hoe ze hun dagen slijten in een hok waar ze niet veel anders kunnen dan zitten en liggen…

   Kip Koosje was wat minder te spreken nu ze een deel van haar territorium heeft moeten inleveren, maar ik zal de komende dagen kijken of ’t mogelijk is om kippen en konijnen de hele ren te laten delen. Eerst m’n kippentuintje afmaken en inzaaien, en dan op naar de bouwmarkt om materiaal voor een poortje dus!

  • #721
   pientje
   Bijdrager

   @Sneeuwwitje, ’n hond een paar uur (of zelfs een hele dag!) in een hok (of een schuurtje) opsluiten wordt niet gezien als dierenmishandeling. Leuk is natuurlijk anders, maar als de mensen van 114 daarvoor moesten komen hadden ze nog niet genoeg aan 10 keer zoveel mankracht en fondsen als ze nu hebben.

   Als de hond voldoende te drinken heeft en een goede ligplaats, en ’t schuurtje wordt geventileerd dan is er dierenbeschermingsgewijs niks aan de hand. Dat jouw (en mijn) hart zowat breekt als je zoiets moet aanzien is dan weer ’n heel ander verhaal – zie ook mijn konijnenverhaal hierboven….

  • #722
   Anoniem
   Inactief

   Gezellig, Pientje!

   Inderdaad wel goed oppassen dat de konijntjes zich geen weg naar buiten graven, dat hebben ze in no time voor elkaar.;-)
   Het kippengaas wat je gebruikt knagen ze overigens ook zo kapot, een (klein) gat is er zo in geknaagd en dan zijn ze ook weg.
   Kippen in één ruimte met konijnen is ook oppassen.
   Want kippen willen nog weleens pikken naar de mooie grote glanzende ogen van konijnen.
   En de konijnen lusten ook graag kippenvoer, maar dat kan -zeker als ze dat niet gewend zijn te eten- voor gezondheidsproblemen zorgen door hun gevoelige maagdarmstelsel.
   Daarom zou ik ze ook niet zomaar aan struiken etc. laten knabbelen als ze die niet gewend zijn te eten.
   Bovendien weten tamme konijnen niet welke plant giftig is en welke niet.
   Ga je het nieuwe konijnenhok nu eerst voor de konijntjes gebruiken?
   Of wordt het meteen in gebruik genomen als kippenhok?
   Konijntjes hebben wel een nachthok nodig, om in te kunnen schuilen.

   Verder bemoei ik me er niet meer tegenaan, hoor.;-)
   Heel veel plezier met je logeetjes!

  • #723
   Anoniem
   Inactief

   Pientje, ja daar was ik al bang voor.
   Maar weet je, het is zo ontzettend moeilijk om te zien, het is iets wat ik zelf nooit over mijn hart zal kunnen verkrijgen.
   En ook niet dat ze die katten rustig 3 a 4 dagen aan hun lot overlaat.
   Nou, dan blijft het waarschijnlijk bij krommetenenwerk.
   Want ik blijf er een rot gevoel bij houden.

   Dank je wel voor je reactie!

  • #725
   pientje
   Bijdrager

   Witje, ’t nieuwe nachthok wordt eerst voor de konijntjes. Dit jaar wordt er hier niet meer gebroed, dus daarvoor heb ik ’t voorlopig niet nodig. De struiken in de ren zijn allemaal eetbaar : een boerenjasmijn en voor de rest fruitstruiken, waarvan ’t blad niet alleen eetbaar is maar zelfs gezond. Dat kippen en konijnen beter niet aan mekaars eten kunnen zitten ben ik me ook bewust, maar dat zou ik kunnen ondervangen door ze maar een deel van de dag bij elkaar te laten en ze apart te voeren.

   Daarom is dat poortje nu ook een van m’n prioriteiten, maar ondertussen zit ik hier in m’n pyjama lekker te Zeddnetten en komt er helemaal niks uit m’n handen 😆

  • #726
   Anoniem
   Inactief

   Haha Pientje, dat laatste komt me bekend voor.;-)

   Ja ik begrijp je hoor, mbt de konijntjes.;-)
   Maar het punt is ook dat wanneer ze niet gewend zijn dit soort planten te eten, hun maagdarmstelsel daar nog niet op ingesteld is, en dat kán voor problemen zorgen. (gas, diarree, verstopping bijv.)
   Dat kun je voorkomen door ze er geleidelijk aan aan te laten wennen, maar dat lijkt me moeilijk als ze vrij rondlopen en er zelf bij kunnen.
   Daarbij komt dat sommige konijnen niet alle groenvoer goed verdragen.
   Dan kan iets nog zo gezond zijn, ieder konijn is anders.
   Dat wilde ik je maar meegeven.;-)
   Niet betuttelend bedoeld hoor, eerder helpend.

  • #727
   Anoniem
   Inactief

   Wat die arme hond in de schuur betreft:
   Ik heb nog wat zitten zoeken op internet, en ik denk dat het toch wel zinvol is om 144 te bellen.
   Als die de situatie (nog) niet ernstig genoeg vinden, worden zgn. preventiemedewerkers van de dierenbescherming ingeschakeld:
   Preventiemedewerkers Dierenbescherming

   Dus ik kan toch iets doen.
   Of het ook daadwerkelijk zal helpen blijft altijd de vraag.
   Maar als ik niets doe zal er zeker niets verbeteren.

  • #741
   Anoniem
   Inactief

   Pientje, je had helaas helemaal gelijk.
   Ze doen er niets aan, omdat het “niet verplicht is om een hond uit te laten, en omdat een hond wettelijk een hele dag in huis of in een tuin mag verblijven.”

   Dat hij in een kleine schuur staat tussen de vuilnis en andere troep, dat hij zijn kont niet kan keren, zijn energie niet kwijt kan en inmiddels in zijn eigen vuiligheid staat, doet er blijkbaar niet toe.:-(
   Het arme beest zit nog altijd opgesloten, nu al 9 uur!! achtereen.
   En voor hetzelfde geld blijven ze nog dagen en nachten weg, dat doen ze vaker, de katten worden dan ook aan hun lot overgelaten, die kunnen niet naar binnen (geen kattenluikje of raampje open).

   Als je zo met dieren omgaat, begin er dan niet aan!
   Zulke mensen zijn geen dieren waard.

  • #750
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ik ben geen hondenmens, dat is algemeen bekend hier. Maar van dit verhaal gaan mijn nekharen recht overeind staan …………. Zo ga je toch niet om met dieren? Zo’n beestje heeft vertrouwen in zijn mensen …..Hopwlijk krijgt dat vertrouwen hierdoor geen knak …..
   Het was deze mensen wsch ook te duur of niet te doen om een oppas voor hond te regelen …..Een oppas die een flinke wandeling met hond kan maken en die hond daarna op een rustige plek legt om bij te komen of te slapen ….
   Als je dat niet kunt bieden aan een dier, moet je er niet aan beginnen.

   ————————————————————————————
   Mijn buuf had 2 maanden geleden een kat van “mijn” kattenopvang aangeschaft. Er was uitgebreid met haar besproken hoe/wat, en vermeld dat ze maanden geduld zou moeten hebben eer het beestje los zou komen …..Na één maand had ze beestje weer ingeleverd, het duurde haar te lang, kat zat alleen maar onder haar bed ……Ze wil nu zelf geen kat meer, is een betrouwbare honden- en kattenoppas…..
   Collega van het plaatsingsteam vroeg aan me of ik wist hoe het met buuf was …..
   Tijdje mee staan praten ….Zij had het gevoel dat mijn buuf geen “echt” kattenmens is, dat gevoel heb ik ook. Buuf is lief genoeg, zorgtt dat beestje niets te kort komt, en toch ……Buuf noemt een kat ook altijd “hij”, Lulu en Esmee zijn dus ook
   “hij”, terwijl het duidelijk poezen zijn …….

   Wanneer ik aan he werk ben (lees: bezig zijn bij de kattenopvang) praten met katten, socialiseren, vraag ik altijd aan de kat: mag ik dit doen, mag ik dat doen …..Ik maak eerst contact door een meter van de kooi te blijven staan en zachtjes te praten
   ……..en het spelletje mijn ogen dicht, dan kat ogen dicht, is om vertrouwen te winnen …….als dat goed gaat kom ik rustig dichterbij …..
   Ik ervaar het knuffelen ook niet als “werk”, ondanks dat ik er wat voor moet doen zie ik het als ontspanning ……Ik kan helemaal lyrisch worden over katten, geef me een kat/meer katten en ik ben happy …….

   Er zijn mensen die binnenkomen en zien dat een kat op bank ligt, waar zij willen zitten. Die vegen dan “gewoon” de kat van de bank af. Bij mij werkt het andersom,
   kat ligt op bank, dan zoek ik een andere zitplaats …..
   Zo gaat iedereen op mijn eigen manier met katten om, iedereen denkt dat dat de
   beste manier is …….Een kat hebben houdt veel meer in dan eten geven en de kattenbak neerzetten …….

   Oeps, CL, weer te enthousiast bezig ………………….

  • #751
   pientje
   Bijdrager

   Tot dusver gaat ’t prima met de konijntjes. Ik let heel goed op hoe ze zich gedragen, en hoe hun keuteltjes eruit zien, want ik weet hoe gevoelig hun spijsvertering is. Maar deze exemplaren hebben blijkbaar nog genoeg van hun natuurlijke instincten over om te weten wat goed voor ze is.

   En dat geldt niet alleen voor hun dieet; ook de kunst van ’t graven zijn ze alles behalve verleerd. Een nachthok? Ga maar op ’t dak zitten met je nachthok, we graven er zelf wel eentje! Heel serieus en systematisch pakken ze dat aan. Om de beurt graven ze een stukje, terwijl de ander op de uitkijk zit, en eens in de zoveel tijd bulldozeren ze de uitgegraven grond naar een plek waar die niet in de weg ligt. Hun tunnel onder ’t kippenhok is inmiddels meer dan een meter lang, en dat op een plek waar de grond zó vol wortels zit dat ik er geen schop in krijg! Als ze zo doorgaan zitten ze overmorgen in de kippenren – kunnen ze zelf uitmaken of ze hun gezelschap op prijs stellen…

  • #752
   Anoniem
   Inactief

   [quote quote=2715]Maar deze exemplaren hebben blijkbaar nog genoeg van hun natuurlijke instincten over om te weten wat goed voor ze is.[/quote]
   Ik raad je aan daar niet blindelings op te vertrouwen.;-)

  • #753
   Anoniem
   Inactief

   Coverlady, het arme beest zit er nog steeds en tussentijds is er niemand thuis geweest.
   Inmiddels jankt de hond regelmatig en/of zit hij binnensmonds te blaffen…
   —-
   Wat je schrijft over je buurvrouw en haar kat…ja dat is ook herkenbaar.
   Veel mensen hebben het geduld niet, of realiseren zich niet (genoeg) dat de enige manier om vertrouwen te winnen een kwestie is van veel geduld, en dat je daarbij meestal in (vele) maanden moet denken ipv weken.
   Je kunt dat niet forceren, daarmee bereik je eerder precies het tegenovergestelde van wat je wenst.

   [quote quote=2714]
   Een kat hebben houdt veel meer in dan eten geven en de kattenbak neerzetten …….
   [/quote]

   Ja precies. En dat geldt voor het houden van welk dier dan ook.

  • #755
   sASkia1954
   Bijdrager

   Tja, dat is een mooi verhaal @Coverlady, over hoe jij met katten omgaat.
   Voor mij iig ook wel heel duidelijk dat ik GEEN kattenmens ben en dat ook nooit zal worden. Mijn lief is trouwens wel een kattenliefhebber, daarom vindt hij mij mss ook wel aantrekkelijk 😉

   Hier bij mij rondom de flat vind ik het vaak wel leuk om te de katten te observeren. Er gebeurt van alles op territoriumgebied, want een deel van de populatie lijkt van niemand te zijn, maar wel goed te overleven. We hebben hier iets verderop ook een “kattenvrouwtje” wonen, die waakt over het welzijn van de loslopers.

   Ik ben tegenwoordig wel zover dat ik met ze praat, maar dat eindigt dan vaak met “Nee”, als ze me zo gezellig vinden dat ze wel mee naar binnen willen glippen. Dat vind ik ook wel een passende naam voor deze dames en heren bontjas. Voor mij heten ze dus allemaal NEE.

  • #757
   Anoniem
   Inactief

   sASkia, ik kan je de hand schudden wat dat betreft, ik ben ook geen kattenmens en zal dat nooit worden.
   Een kattenmens ben je of dat ben je niet, denk ik.;-)
   Sommige katten kan ik wel -even- grappig vinden.
   Bij een ander.;-)

  • #771
   Anoniem
   Inactief

   Gisteravond is ze eindelijk thuis gekomen, de hond is nu eindelijk bevrijd uit zijn benarde positie…
   Gelukkig, nu hopen dat dit een eenmalig iets is geweest..

  • #778
   pientje
   Bijdrager

   Inderdaad, gelukkig! We weten allemaal wel dat er, alleen al in ons land, duizenden van dergelijke gevallen (en erger!) van gedoogd dierenleed plaatsvinden, maar als ’t zo dichtbij komt is ’t niet meer te negeren. En wat kun je er anders aan doen? :hopeless: Als ’t mijn buuf was kon ik tenminste nog aanbellen en vragen of ’t dier bij mij mocht als ze langer dan ’n paar uur van huis moest – ’n beestenbende is ’t bij mij tòch, dus nog een erbij kan ik voor ’n dag ofzo wel aan 😉

   Heb gisteren knoerhard gewerkt om ’t konijnennachthokje af te krijgen vóór de beloofde regenval, en ’t is gelukt. ’t Was zo’n conventioneel konijnenhok op poten, met aan de ene kant een klein nachthokje met deurtje, en aan de andere kant een twee keer zo groot stuk met traliewerk aan de voorzijde. Ik heb de poten ingekort, en de scharnieren van ’t deurtje aan de onderkant gezet in plaats van aan de zijkant, zodat ’t een loopplankje vormt. Is voor de konijnen niet nodig, maar als ik ’t ooit als broedhok voor kippen ga gebruiken moet ook een heel jong kuiken gemakkelijk in en uit kunnen. Voor ’t traliewerk heb ik voorlopig ’n vuilniszak bevestigd (’t vrachtwagenzeil dat daar moet komen is nog in bestelling) en dat gedeelte is nu dus ’t nachthok, terwijl ’t als nachthok bedoelde deel een portaaltje vormt dat inregenen voorkomt en waar ik ’t voer droog kan neerzetten. Toen nog ’n lik van dezelfde steenrode beits als ’t kippenhok erover (ja Witje, speciale, niet-giftige beits die ook gebruikt wordt voor kinderspeelgoed 😉 en klaar was ’t hok, en droog en op z’n plek voor de bui serieus losbarstte.

   Nou, de konijntjes vonden ’t geweldig hoor, ze hopsten er voortdurend in en uit en op en over en gooiden van pure pret ’t net gevulde voerbakje ondersteboven (dat moet dus vervangen worden door een hangend exemplaar) Maar nòg leuker vonden ze de regen, die uiteindelijk niet veel meer bleek te zijn dan een zacht zomerdruiltje. Ze raceten elkaar achterna door de hele ren, sprongen zomaar de lucht in en zaten recht overeind met hun neusjes omhoog de druppels op te vangen. Gingen op hun dooie gemak in de regen aan hun dagelijkse portie groen-uit-de-natuur zitten knabbelen, en toen ’t hen even echt te bar werd doken ze onder de grond in hun zelfgegraven tunnel…

  • #781
   Anoniem
   Inactief

   Wat een heerlijk verhaal om te lezen, Pientje!
   Ik kan me niet helemaal een goede voorstelling maken van het nachthok, heb je misschien een foto ervan gemaakt?

   Grappig dat deze konijntjes stoicijns in de regen blijven zitten.
   Ze zijn allemaal anders, die van mij weten bij de eerste paar druppels niet hoe snel ze naar binnen moeten rennen, ieks, natte voeten, bleh! 😉

  • #810
   Anoniem
   Inactief

   Helaas.
   De “vrijheid” van deze hond was van korte duur.
   Het arme dier zit nu alwéér opgesloten in dat schuurtje vol met rotzooi.
   Hij jankt, en krabbelt aan de deur, zo zielig…

  • #813
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ben blij dat de temperatuur redelijk is, ik hoef me niet af te melden voor kattenknuff.
   Op de zondagmiddag hebben we altijd een kleine groep knuffelaars, ik kan dan meestal wel zelf een kamer uitzoeken …..ik heb nu al iets leuks in gedachten …..Lopen is altijd pijnlijk voor me, de kamer waar ik vanmiddag wil gaan knuffelen is vooraan in het gebouw …..Mijn “eigen” kamer, waar ik op de woensdagmiddagen ben, ligt helemaal achteraan in het gebouw …..Ik zorg ook dat ik altijd pijnstillers bij me heb, en als het echt te pijnlijk is ga ik eerder weg ….Met de woensdag- en zondagmiddag kom ik wel aan mijn uurtjes …..kan niets anders verzinnen wat net zo leuk is als het gezelschap van die heerlijke bontjasjes …..

  • #822
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Het was heerlijk buiten-katten-knuffelen-weertje …….op een moment stond ik een katertje te kroelen, aan mijn kant van het hek, zat op ooghoogte ….aan de andere kant van dat hek een poesje dat aandacht te kort kwam, mooie amandelvormige ogen, Cypers met wit …..zij gaf me een love-bite, en bij mijn kuiten streek er nog een grote kater langs …..Dat ging helemaal prima …..
   Binnen in de kooien had ik 2 nieuwelingen (ik had een volle bak, totaal 14 katten).
   Bij nieuwelingen is het altijd even aftasten wat wel en wat niet kan. Kat waarvan ik dacht dat hij makkelijk was deed niets anders dan grommen en blazen naar me, en kat waarvan ik dacht die is moeilijk, kon ik wel benaderen en zelfs op koppie kriebelen ……
   Deze keer had ik geen lapjes/schildpadpoezen, geen Siamees, geen Maine Coon, geen Noorse boskat …..Bijna de hele bevolking van “mijn” zomer-kamer had een naam die met een “M” begon, er was een beginnen aan om ze allemaal te onthouden …..Maar: een lieve aai zegt meer bij de beestjes, dan dat ik er de juiste naam aan koppel …..
   Ik had een heerlijke middag en de bontjasjes ook …….:hartjesmiley:

  • #845
   pientje
   Bijdrager

   Zo ziet ’t konijnennachthok eruit na de aanpassingen die ik gemaakt heb

  • #847
   Anoniem
   Inactief

   Ah een mooie Hollander!
   Zitten de konijntjes ’s nachts eigenlijk veilig ivm mogelijke roofdieren?
   En dat blauwe, is dat nou de vuilniszak waarover je schreef, of is dat het vrachtwagenzeil wat je bedoelde?
   Knagen de konijntjes daar niet aan?

   In je vorige berichtje las ik nog dat ze zomaar de lucht in springen.
   Dat zijn binkies, vreugdesprongen, ze zeggen daarmee “ik voel me super!” 😉
   Ze zijn dus erg blij daar bij jou in de tuin.;-)
   Wat ik me ook goed voor kan stellen, omdat ze nu loop/speel/knaag/graafmogelijkheden hebben.

   Kun je niet vragen of je ze mag houden?;-)

  • #849
   pientje
   Bijdrager

   Dat blauwe is ’t vrachtwagenzeil – ik wou ’t hok niet op de foto zetten met ’n vuilniszak ervoor geplakt. Ze kunnen er niet aan knagen, want ik heb ’t aan de buitenkant van ’t hok vastgeniet, over ’t traliewerk heen, en vervolgens heb ik latjes over de randen gezet, zodat ze daar niet bij kunnen met hun allesverwoestende knaagtandjes. Ziet er bovendien veel netter uit. Overigens knaagden ze aan die vuilniszak ook niet, maar dat zal wel komen doordat er nog zoveel nieuws te beleven valt in hun vakantieoord.

   Wat die roofdieren betreft, daar heb je een heikel punt. Al komen er bij ons in de buurt geen vossen of roofvogels voor, katten zijn er plenty. Overdag blijven die wel weg vanwege de hondjes, en ’s nachts zitten de konijntjes in hun hol of in ’t nachthok, maar helemaal risicovrij is een en ander natuurlijk geenszins.

   Dat is één van de redenen waarom de konijntjes na de vakantie weer naar huis moeten, hoe leuk ik ze ook vind, en hoe graag ik hen ook deze fijne woonplek gun.(Mijn zoon en schoondochter zouden ze maar àl te graag hier laten 😉 Een andere is dat de ren absoluut niet konijnproof is; ik moet voortdurend opletten of ze niet onder gaas of schutting doorgaan. En last but not least : ze kunnen niet samen met de kippen. Heb ’t ’n halve dag lang geprobeerd maar dat werd ’n drama dat eindigde met rondvliegende veren waar ’t vel nog aan zat, ocharme Koosje! De weerloze prooidiertjes met hun mooie glanzende ogen terroriseerden mijn kippengezinnetje zowat hun eigen hok uit!!! ’t Poortje tussen hun respectieve verblijven blijft dus ferm gesloten, maar dat betekent wel dat mijn kippetjes ’t moeten doen met iets meer dan de helft van de hen toebemeten ruimte, èn dat ik geen plek heb om één of meer kippen apart te zetten indien nodig…

  • #851
   Anoniem
   Inactief

   Pientje, konijnen zijn heel territoriale dieren, dus dat verdedigen ze met verve.
   Ik heb wel te doen met Koosje, als ik je verhaal zo lees.

   Jammer voor de konijntjes dat ze niet bij jou kunnen blijven, maar wel begrijpelijk.
   Ze houden je wel bezig hè.;-)

  • #933
   pientje
   Bijdrager

   De kuikentjes zijn vandaag 4 weken oud en ze beginnen al ’n beetje op kipjes te lijken. Doordat ze half in de veren zitten en half in ’t dons zien ze er maar slordig uit in dit stadium…

  • #941
   Anoniem
   Inactief

   Schattig!

  • #1006
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Altijd leuk om jullie te lezen, Pientje en Sneeuwwitje. Dat nachthok is leuk gedaan, Pientje. De konijnen zullen je wel dankbaar zijn ….

   Mijn ouders hadden geen feeling met dieren. Zus wel, die had verschillende dieren op haar kamer en moest die ook allemaal zelf verzorgen. En op een bepaald moment had mijn moeder een hondje uit het asiel, dan kon ze ermee wandelen en zo haar rug in conditie houden. Het eindigde ermee dat vader het hondje uitliet. Hondje was binnen een week
   weer terug in het asiel.

   Ik werd pas een kattenmens in 1983, toen ik in mijn eerste flatje trok. Daar een kat in de kruipruimte, luik opengemaakt en daar kwam een prachtige blauwe rus tevoorschijn. Heb bij supers op prikbord gehangen, in de buurt nagevraagd maar niemand miste hem.
   Zo kwam Poekie in mijn leven. Toen ik ging samenwonen had vriend ook al een kat, die 2 klikten niet met elkaar. Poekie kreeg een nieuw warm nest, bij mijn nicht die al 4 katten en 3 papegaaien had.

   In volgorde:
   – Poekie (van mij)
   – Frida (van vriend, later man) werd 22 jaar oud
   Gezamelijke katten:
   – Speedy (werd maar 9, had gaatje in long)
   – Kitty (overgenomen van favo tante, Kitty was buitenkat, zij verhuisde naar flat en wilde Kitty geen binnenkat maken.
   – Mickey, katertje, was een sloper en heeft nieuw huisje gekregen bij collega van man
   – Tommy en Lisa (voor dochter) Lisa lag opeens dood in haar mandje) Tommy is ook maar 9 jaar geworden
   – Lulu was opvolgster van Lisa. Lulu woont nog steeds bij mij
   Met Kitty, Lulu en Tommy was het poezenbestand het grootst. Gelukkig kon dat, we woonden in een grote eengezinswoning
   Dochter ging zelfstandig wonen en nam Tommy mee, later had ze broer/zus katten. Zus was dominant en liet broer alle hoeken van de kamer zien. Ik heb vaak opgepast en verzorgd. Broer/zus hebben apart van elkaar nieuwe huisjes gekregen. Het meubilair van verloofde van dochter ging er aan, het was dochter exit of de katten exit. Dat werd dus het laatste.
   Lulu is inmiddels 15, vorig jaar oktober heb ik er een kat bij genomen, als gezelschap voor Lulu dit steeds meer aan mij ging kleven. Esmee is een half-langharige ragdoll, een heel zacht karaktertje, ze wil zijn waar ik ben. Het is goed kijken dat ik de aandacht die ik aan Lulu geef, ook te geven aan Esmee. Ze moeten zich niet achtergesteld gaan voelen.
   Wanneer Lulu en Esmee er niet meer zijn, komt er nog wel een nieuwe kat, misschien zelfs wel 2 kittens. Daar moet ik nog goed over nadenken. Gelukkig kan ik bij de kattenopvang veel rassen observeren, ik weet al wel wat ik niet wil …..
   Ik wil geen:
   – naaktkat
   – Maine Coon kater (te groot, kan ook niet alleen, voor 2 woon ik te klein)
   – Noorse boskat (wil wel maar ook die moeten met 2, zie boven)
   – Siamees, vind ze niet mooi en karakter past niet bij mij
   Ik wil nog wel eens:
   – lapjeskat (poes) …..Speedy was schildpadje met bijbehorende karakter
   – rode of rood-witte poes
   – Britse korthaar
   – blauwe rus

   Oeps, weer zo’n lap tekst …..geef CL een kat en ze wordt lyrisch …………..

  • #1022
   Anoniem
   Inactief

   Wij (ik en mijn vriend) hebben samen een vogelspin en een tamme witte lachduif.

  • #1035
   Moniqueje
   Bijdrager

   Wij hebben ‘vroeger’ thuis altijd een poes gehad. Ook konijnen en kippen.
   Toen ik op mezelf ging wonen heb ik meteen een poesje genomen. Die is 19 geworden en 2 jaar terug overleden. Nu sinds een april vorig jaar weer een kater en in juni dit jaar is er nog een poes bij gekomen. Zo gezellig!

  • #1075
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Straks ga ik weer naar “mijn” bontjasjes …..het is ideaal weer voor ze, ze smelten niet van de hitte, en als ze op de catwalk zitten of liggen gaat de wind lekker door hun pels …..Hopelijk blijft het droog …..Misschien ga ik weer in mijn “eigen” kamer knuffelen, er is een kleine kans dat ik de kamer waar ik zondagmiddag was, ook nu weer kan vullen met mijn kattenknuffels ………..Ik ga er nooit met tegenzin heen ……

  • #1078
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   2 Tommies, 2 Cheetah’s, 1 Moppie en 2x Max …..en van 3 weken geleden bange Gustaaf naar een vrolijke aandacht vragende Gustaaf, die mij duidelijk herkende …..en poesje Alice, roodwit, formaat groot kitten maar toch al 6 jaar, herkende mij ook, en vond mij erg lief …..dat toonde ze door in mijn schouders te klimmen en zichzelf om mijn nek te draperen. Helaas was er geen camera aanwezig toen ze dat deed …..
   Zo mooi om te zien, dat het vertrouwen winnen van die beestjes duidelijke vruchten
   afwierp …..
   Voor het leuke had ik eigenlijk teveel bontjasjes om me heen, de bangebroekjes die achter hun mandje verscholen lagen, of die buiten een goed verschuil-plekje hadden gevonden, daar doe ik niets mee. Daar bereik ik ook niets mee …..Degenen die wel
   aandacht willen komen vanzelf wel op je af …..
   Vanmiddag had ik gelijk één kat die me in mijn neus beet …..(love bite), dus heel zachtjes …..en een ander waste mijn hand …..In iedere kamer staat overigens een flesje dettol, te gebruiken voordat je de kamer verlaat …..
   Het was weer een heerlijke middag …..

  • #1127
   Anoniem
   Inactief

   Nijnemans is niet in orde.
   Hij is nog niet zolang geleden geholpen aan zijn gebit (haakjes).
   Maar er is, volgens mij, nog een ander probleem want hij eet opnieuw niet goed en heeft een traanoog.
   Zijn traanbuis is al gespoeld, maar ik heb het vermoeden dat er een kieswortel tegen zijn traanbuis aandrukt.
   In dat geval zal de bewuste kies eruit moeten.
   Maar er moeten eerst röntgenfoto’s gemaakt worden om te kijken of dat werkelijk zo is.
   Dus binnenkort maar weer terug naar de dierenarts….en overleggen.

  • #1150
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Nou, dit is ‘m hoor …..Na avond aan avond Esmee bij mijn dienblad en haakwerk wegjagen, heb ik nu de oplossing ……haar lage groene mandje op tafel gezet, schuin naast lappie …..ik hoefde niets voor de doen, ze ging er zelf in liggen …..dichtbij genoeg voor haar, ruimte genoeg voor mij om te haken en om rond te hangen op internet ….het enige wat nu nog niet klopt is dat Esmee hoger ligt dan Lulu, ik zal eens kijken hoe het gaat als ik het mandje van Esmee een etage laat zakken (dat wordt dan op een eetkamerstoel ………

  • #1151
   pientje
   Bijdrager

   Jij hebt echte zorgennijntjes hè Witje? Sterkte ermee…

   Bij mij is er eentje schijnzwanger : ze verzamelt nestmateriaal en neemt dat mee ’t hol in (zo’n grappig gezicht, een konijn met ’n bekje vol strootjes, alsof ze ’n grote snor heeft ) en plukt ook haar uit haar vacht. Dacht dat ze ‘geholpen’ waren, maar dat is blijkbaar niet ’t geval…

  • #1154
   Anoniem
   Inactief

   Pientje, ja dat kun je wel zeggen…Dank voor je sterktewensen!
   Komt ook wel omdat ik meestal konijntjes met ‘problemen’ opneem, omdat die zo moeilijk plaatsbaar zijn, of omdat de vorige eigenaar het diertje afgedankt heeft.
   Ik vind dat zo’n diertje ook recht heeft op een zo fijn mogelijk leven, dus dat probeer ik ze te geven.

   Schijnzwangerschap zie je ook -af en toe- wel bij geholpen voedstertjes.
   Ik heb er hier ook zo eentje. Geholpen maar om de zoveel tijd krijgt ze het op haar heupen, en dan is het ook een Bromsnor lookalike.;-)
   Haar uit haar vachtje plukken doet ze gelukkig niet.

   Ik heb zelfs ooit een gecastreerd rammetje gehad die hooi verzamelde!

   Ik weet niet of jouw logeerkonijntjes allebei voedster zijn, of rammetje en voedster?
   Het rammetje moet eigenlijk sowieso gecastreerd worden, omdat hij anders het vrouwtje niet met rust zal laten, wat heel veel stress oplevert.
   Maar het voedstertje moet ook gecastreerd worden (deze ingreep heet zowel bij rammetjes als voedsers castratie).
   Bij haar is het vanwege het grote risico op baarmoederkanker op latere leeftijd.
   Vanaf 2 jaar loopt dat risico snel op, en voedsters ouder dan 4 jr. hebben zo’n 80% kans op baarmoederkanker.

   Ongeholpen voedsters die vaak schijnzwanger zijn, hebben een nog groter risico op baarmoederkanker.
   Het is een zware operatie, maar het diertje verliezen aan baarmoederkanker….dat is vreselijk.
   Een baarmoedertumor bij een konijn groeit langzaam, en tegen de tijd dat het diertje merkbaar klachten krijgt, is het meestal al te laat.

  • #1161
   Anoniem
   Inactief

   hallo dierenliefhebbers, ik ben Marianne, heb twee geleidehonden gehad. Een hulpje maar zeker een heel lief en trouw maatje. De eerste was een zwarte labrador, hij heette

   Kouros, en de tweede was een witte canadeze herder, teef, zij heette Inci. Ik heb ze altijd heel erg lief gehad, je kunt ze alles vertellen. Ik ben trouwens ook dol op paarden en van koeien ben ik ook niet bang.
   gr Marianne

  • #1170
   pientje
   Bijdrager

   Weer ’n klein huiselijk drama hier vanochtend. Omdat ’t me zo aan ’t hart gaat dat de konijntjes na de vakantie weer terug in hun kleine hok moeten wilde ik ’t tòch nog ‘ns proberen : gistermiddag terwijl ik in de tuin bezig was ’t poortje tussen de twee rengedeeltes opengezet. Dat ging goed in zoverre dat de kippen en de konijnen meest op hun eigen plek bleven. De nijntjes brachten een kort bezoek aan ’t kippendeel, molesteerden daar gauw even m’n krentenboompje maar gingen daarna gezellig samen op hun eigen hokje liggen en taalden niet meer naar gebiedsuitbreiding.

   Deurtje dus maar open laten staan, en vanochtend constateerde ik met huppelend hart dat Koosje in de konijnenren rondscharrelde. Te vroeg gejuicht echter : de dotjes zaten nog aan de andere kant en begonnen steeds harder om hun moeder te piepen. Maar de nijnen zaten tussen moeder en kroost in, en geen van beiden durfden langs hen heen. Heb Koosje dus maar opgepakt en naar de kippenren gedragen. Poortje weer dichtgedaan, plan voor definitieve konijnenwoonst nu ècht van tafel…

  • #1174
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Dat vind ik één van de mindere kanten van huisdieren, je moet ze vangen wanneer ze weer naar hun eigen adres moeten gaan, of wanneer ze naar de dierenarts moeten …..
   Een dier dat aan mensen gewend is, reageert toch altijd anders op een ander mens …..
   Eigen baasje/vrouwtje is voorspelbaar, vreemde mensen die goeds in de zin hebben is even de kat uit de boom kijken ….. en de laatste categorie, daar heb ik het maar niet over ……

  • #1247
   pientje
   Bijdrager

   De logees zijn gisteravond opgehaald, en Noortje, Pieke en ik waren daarna alledrie ’n klein beetje verdrietig. Pieke liep Ravi overal te zoeken, en Noor miste vooral de nijntjes, waar ze op haar eigen bezitterige manier zo goed voor ‘gezorgd’ had

   ’t Goede nieuws is dat de kleinkinderen zeer enthousiast waren over de manier waarop de konijntjes hier gehuisvest waren. De beestjes waar ze de laatste tijd nauwelijks meer naar omkeken (zoals dat, helaas, zo vaak gaat) werden ineens weer interessant! Ze gaan hun pa nu lief aankijken om een deel van de tuin in te richten als konijnenverblijf – voor ’n sterke jongeman moet ’t geen onoverkomelijk probleem zijn om gaas in de grond te graven, toch?

  • #1254
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ik sprak gisteravond mijn goede vriend A., die had altijd een kat …..opeens had hij er een hond bij, maar dat ging niet goed ….het ging om een grote witte herder, die mijn zus ook heeft …..lichamelijke gesteldheid van A. was te zwak om zo’n grote hond de baas te kunnen zijn, dus hond weer terug naar asiel, zoals bij ophalen al besproken was ….
   A. vertelde gisteravond dat hij na witte herder nog 2 konijnen heeft opgevangen, helaas moest hij er één vanwege mixomatose laten inslapen …..het andere konijn heeft hij nog, daar gaat het heel goed mee …..dit konijn was een impulsaankoop van ouders die voor hun dochter van 5 zwichtten tijdens bezoek aan tuincentrum ….beestje was 3 maanden helemaal “da bomb” ….daarna hoorde A. er niets meer over ….. toen het ter sprake kwam heeft hij aangeboden om nog verder voor konijn te zorgen, hij heeft er
   wel plezier in …..en geniet dus ook van de manier waarop konijn op hem reageert …. zijn kat is een binnenkat, ik denk dat kat niet eens weet dat er buiten een konijn in hok met ren staat …..toen A. nog schoolkind was (zo’n 60 jaar geleden) ging hij altijd bij zijn oom kijken, die Vlaamse reuzen fokte ….hij heeft heel wat geleerd van oom, en van de konijnen …..als je bij A. terechtkomt als huisdier heb je het goed …..

  • #1255
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Vanmiddag ga ik weer naar “mijn” bontjasjes ….vorige week had ik er een stuk of 16 om mee te knuffelen, een aantal daarvan is inmiddels weer terug thuis ….er zullen ongetwijfeld nog wel wat nieuwelingen komen …..ik hoop dat ik daar goed contact mee kan krijgen ….
   Poesje M. is weer terug naar huis, ik had een zwak voor dat beestje ….. 8 jaar, klein van postuur en heel lief …..ze liep bijv. over mijn schouder en nek naar de andere schouder en sprong dan weer op een plankje ….. ze bleef zelfs een keer lekker op mijn rug hangen …..dan smelt ik …..dat soort ervaringen zijn de krenten in de pap …..
   de andere kant is een kat die alleen maar in de hanenbalken zit en die pas beneden komt wanneer ik de kamer verlaat ……..

  • #1276
   pientje
   Bijdrager

   Vandaag zijn ze zes weken oud, de dotjes. Ze zijn niet echt goed op de foto te krijgen omdat moe zich consequent posteert tussen haar kroost en alles wat ze als bedreiging beschouwt. Maar hier kun je toch vrij goed zien dat ’t al echte kipjes zijn.

   Hoop toch zó dat minstens één van de twee een hennetje is, want ik vind ze echt heel erg mooi, deze buff-kleurige…

  • #1277
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Mooi! Leuk om te lezen dat mama kip nog altijd beschermend is naar haar kuikens …….

   Ik heb vanochtend toch maar een uurtje bij-geslapen, werd vroeg gebeld en wilde daarna maar uit bed blijven ….mijn ogen wilden steeds dichtvallen dus toch daar uurtje maar even gepakt …..Ik werd wakker met Esmee naast mijn kussen, ze ligt 3x rechts/1x links, maar ze is er altijd ….
   Ik had nu niet in de gaten dat ze even weg was, heb toch echt geslapen …..ze was een katten-ding aan het doen: ik zag een draad die door de hele kamer ging en vervolgens richting slaapkamer ……daar vond ik een bolletje garen, voor 3/4 afgewonden …..ze zal wel lol hebben gehad ……..ik heb het maar weer opgewonden en in mijn dienblad neergelegd …..met een kleine glimlach, want het was wel vertederend ………nu ligt Esmee lekker te slapen …..

  • #1289
   Anoniem
   Inactief

   @Pientje: Wat jammer dat de konijnenlogeetjes weer naar huis zijn…
   Maar wel goed dat je goede voorbeeld dan hopelijk goed gevolg gaat krijgen, dat zou heel fijn zijn voor die lieve langoortjes!

   En wat een lieve foto van de kuikentjes….Ze zijn inderdaad al flink gegroeid!

  • #1333
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Vannacht is kanarie Pico overleden …. ben er een beetje stilletjes van, zag dit niet aankomen ….hij was wel stiller omdat hij aan de rui begonnen was, maar dat was ik wel gewend …..de laatste keer deed hij er erg lang over, het kostte hem veel energie om
   een nieuw verenpakje aan te trekken …..

  • #1335
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Natuurlijk klinkt zo’n fluitende kanarie prachtig, maar hij moet ook verschoond worden en netjes verzorgd …..vooral het verschonen werd me te zwaar, laatste tijd heeft hulp me geholpen met de verschoning …….

   Heb zelfs nog bedacht om andere kleine vogels te nemen, parkieten dan …..maar die fluiten en tjirpen de hele dag, wsch kan ik dat niet hebben met mijn gevoeligheid voor
   geluid(en) ……

   En nog een ander huisdier, daar moet ik ook maar niet aan beginnen, ik heb mijn handen al vol aan Lulu en Esmee …..Ik heb vaak het advies gehad: dan neem je een hondje, daarmee moet je gaan wandelen …..ten eerste ben ik geen hondenmens, ten tweede doet iedere stap die ik zet pijn …..wanneer je een hond een plezier wil doen moet je dagelijks een lange wandeling maken en dan nog 3x een kort loopje …..gaat hem ook niet worden, de haren van de meeste honden gaan recht overeind staan wanneer ik in de buurt kom …..(en dat is wederkerig, ik kan maar weinig honden hebben) ….
   Dan was erook nog een lolbroek die me een schildpad aanraadde, dat was een sloom beest dus kon ik hem/haar ook sloom verschonen …….
   En voor een konijn moet je een buiten-ren kunnen hebben, dat kan niet op mijn balkonnetje van 3 m2 …..

  • #1339
   Anoniem
   Inactief

   Sterkte met het verlies van je kanarie, Coverlady.

  • #1341
   pientje
   Bijdrager

   Ach, die Pico…. Maar hij heeft, zoals ze hier zeggen “’n goei leven gehad, en ‘ne zachten dood”. Meer kan mens noch dier van ’t leven verlangen, toch?

  • #1342
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Dank je wel, Sneeuwwitje …..Het is raar stil in huis, Lulu liep naar de kooi en miauwde, als een laatste groet ….Esmee heeft het nog niet gemerkt dat Pico er niet
   meer is.

   Ik wacht nog even om naar buuf te gaan (ik had Pico van haar overgenomen) ….ik had beloofd om het te zeggen als Pico naar de vogeltjeshemel zou gaan ……

   Het lijkt net alsof het zo geregisseerd is van boven …..buuf en haar achterkleindochter hebben woensdag Pico nog gezien, kleine meid ging haar moeder ook nog halen …..

   Pico is wel het oudst geworden van al mijn kanaries …..
   Ik begon met Birdy in 2009 (overgenomen van vriend uit Zld, toen kwam Tweety, daarna
   Mara en George …. toen Mara overleed kwam er nog een popje, in de kooi naast George….popje overleed eerder dan George …..toen George er niet meer was, had ik aan buuf gevraagd of zij nog een nieuw tehuis zocht voor haar kanarie Pietje …..
   Ze vond het fijn dat ik er om kwam want voor haar werd het verschonen ook te zwaar …..op dat moment was ze 89 of 90, niet zo raar om dan verschonen van geliefd huisdiet te zwaar te vinden …..ik kreeg Pietje meteen mee en had hem ook al gelijk omgedoopt tot Pico …..

   Birdy was geel, net als Tweety en George, Mara en Pico waren allebei oranje/bruin, dat vind ik het mooiste verenpakje voor kanaries …..popje op wiens naam ik even niet kan komen was neon oranje toen ik haar bij tuincentrum haalde …..

   Heb er ook nog wel eens over gedacht om kanaries te gaan fokken, maar met 2 katten en een klein appartement heb ik dat maar uit mijn hoofd gezet …..

  • #1343
   Anoniem
   Inactief

   Coverlady, Sterkte met het verwerken van het verlies van Pico.

  • #1363
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Dank je, Habets.

   Het is raar om de kooi te ontmantelen, alles moet schoon naar de berging beneden.
   Ik heb nog een pak schelpenzand over, en een bodempje voer. Dat zal ik beneden op
   de tafel neerzetten voor de liefhebber …..het speelgoed bewaar ik allemaal, zal alles nog een goede schoonmaakbeurt geven …..

   Kanarie op wiens naam ik niet kon komen was Ina …..George en Ina, samen geroepen als
   Georgina ……

  • #1400
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Kanaries en katten …..begint allebei met k-a maar daar houdt de vergelijking op ……Een bolletje veertjes van 20 gram, of een Maine coon kater die richting 10 kg gaat ……..

   Vanmiddag heb ik me weer bezig gehouden met de bontjasjes …..er waren veel lieve
   poezeltjes, een paar verlegen collega’s en een paar knuffelkonten …… en één brok chagerijn …..een kwaaie zwarte …..ik mocht van hem niet naar buiten …..hij stond er oorverdovend bij te krijsen …..gelukkig waren de andere poezenbeesten wel lief …….ik heb beheer voorgesteld om eens bij kwaaie kat te kijken, maar dat kwam terug met “weet je het zeker?” …..bij mij vroeg ie om aanitjes …… Gelukkig hoefde ik het spul niet te voeren en was ik er alleen voor het knuffelen …..
   Eén van de heren die ik woensdag borstelde, kwam nu meteen weer op me af …..begon meteen om mijn benen te strijken en keek al met een verliefde blik naar me ……
   Beautycase gepakt en maar begonnen met borstelen, maar beestje wel duidelijk gemaakt dat er meer waren die aandacht en knuffels nodig hadden …..
   Ik heb genoten, de beestjes ook, de koffiepauze was ook weer gezellig …..Ik ben niet eens heel moe, tenminste niet van het kattenclubje …..boodschappen doen daarna was wel weer teveel van het goede, maar beter zo in één keer van huis weg, dan per dag twee keer onderweg …..

  • #1402
   neliz87
   Bijdrager

   van mij ook sterkte met het verwerken met het overlijden van Pico Coverlady.

  • #1458
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Dank je wel, Neliz. Het begint een klein beetje te wennen, geen fluitconcert meer als ik thuiskom, of als ik ’s morgens bed uit kom …..of het met al zijn 20 gram proberen boven het geluid van de stofzuiger uit te komen ……

   Ben vanmiddag weer naar kattenknuff geweest, het was weer een heerlijke middag …..
   Alle katten van de afgelopen 2 weken waren er nog, zie je ze regelmatig dan hoef je ook niet steeds op de kaartjes te kijken wie het zijn …… Ik werd blij begroet door poesje M., door 2 van de 3 roofdieren, door een donkere cyper en door 2 hele grote langharige katers ………
   Mijn favo van die 2 langharige vertrouwde me nu zo dat ik een deel van zijn buik kon borstelen …..ik heb ‘m niet op schoot gehad, maar hij kwam wel met poot naar mijn gezicht, een soort knuffel is dat ……heel voorzichtig, maar wel heel lief ……
   De andere langharige was ook een beetje bijgedraaid, hij liet me toe in zijn 1 meter aura, ik mocht zelfs zijn oor voorzichtig aaien …..
   Tijdens de pauze hadden we het over katten die muizen vangen …..als mannelijke knuffelcollega P. er is, nemen de gepsrekken altijd bijzondere wendingen ……….
   Heb weer genoten van de verhalen en de interactie tussen de collega-knuffelaars …..

  • #1482
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Heb net even beter kennisgemaakt met de kater van buuf (niet de buuf van 93) …..
   Ik had hem al eens in handen, vorige week, toen was hij van slag en ik vol energie omdat ik hem moest vangen in drukte van mensen …..
   Nu lag hij op tafel toen ik binnen kwam, zo van “ik ben hier de koning” …..er stond een flinke mand op de stoel bij tafel, hij heeft een echte doos (onweerstaanbaar voor sommige katten, deze doos was nog puntgaaf) …..hij gaat goed op de kattenbak, eet lekker van alles …… ik kreeg bij eerste benadering gelijk een lik over mijn hand, ik mag blijven van deze kater 🙂
   Hij is pikzwart, weegt een ruime 7 kilo, is 11 jaar oud …..Alles klopt bij hem, ik ben blij dat buuf wel tevreden is met deze kat …..hij komt niet op schoot, maar wel heel dicht bij haar zitten, met pootje op schouder of op wang …..als hij dat te bieden heeft vind ik dat al heel mooi, buuf vond het jammer dat hij niet op schoot kwam ….heb maar even gezegd dat ze moet kijken naar wat ze wel krijgt …..
   En mocht beestje ooit eens naar binnen lopen bij me, als dat zo uitkomt, zal ik hem niet wegjagen …..dat laat ik wel aan Lulu en Esmee over 🙂

  • #1490
   pientje
   Bijdrager

   Een van de mooie dingen van dieren is dat wat je samen hebt altijd blijft groeien. Kijk nou naar Polle : nog geen jaar geleden zat hij vrijwel dag en nacht in een donkere kast, nu hoort hij er helemaal bij. Ligt samen met de hondjes bij mij op bed, bemoeit zich als een echte poes met naai- en borduurwerk en wandelt -weliswaar op z’n quivive, maar toch- ook overdag door ’t hele huis.

   Ik heb er ook ooit een gehad, onze Sammy, die in ’t begin verschrikkelijk bang was voor mensen – had op jonge leeftijd meer dan een jaar in een leeg huis gewoond, waar de buren ‘m eten gaven maar waar hij verder geen mens zag. Het eerste contact dat hij legde was met mijn middelste zoon, degene met de grootste sociale beperking. Die mocht ‘m, vanuit zijn bed, met uitgestrekte arm heel even voorzichtig aanraken. Diezelfde Sammy werd ’n jaar of tien later benoemd tot Eerste Schootzitter, een titel die wij toekenden aan een poes die je schoot al had gevonden voor je goed en wel zat, en die bovendien gedurende elke bezigheid bleef zitten zolang je ‘m er niet af duwde…

  • #1569
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Heb net gebeld met dierenartsenpraktijk …..afspraak om 15u ….. Lulu moet gezien worden vanwege die natte hoest, dat zint me niets …..ze heeft daarbij ook last van benauwdheid …..
   Om te voorkomen dat de behandeling al mijn spaargeld wegneemt (dierenartsen gebruiken dieren in hun laatste periode graag als melkkoe > ja, maar dit helpt misschien wel en als het dat niet doet kan dit ook wel helpen) heb ik besloten één ronde medicijnen
   te doen . . . . verlicht dat haar toestand dan zou dat fijn zijn ….. en anders moet ik (en dochter) afscheid van haar nemen …..
   Eergisteren had ik iemand aan de telefoon die een heel goed gehoor heeft …..die persoon zei al dat Lulu oud klinkt …..Ze ligt uren op mijn bed, komt ervan af om naar de kattenbak te gaan en om wat te eten (hele kleine porties) …..ik ga regelmatig naar slaapkamer om haar te knuffelen ….. laat haar dan wel liggen omdat ze optillen niet meer fijn vindt ……

  • #1570
   Anoniem
   Inactief

   (dierenartsen gebruiken dieren in hun laatste periode graag als melkkoe > ja, maar dit helpt misschien wel en als het dat niet doet kan dit ook wel helpen)

   Wat jammer dat je dat zo ervaart, Coverlady.
   Ik ben bij veel verschillende dierenartsen geweest, met veel verschillende dieren.
   Maar ik heb die ervaring absoluut niet…
   Ik heb de ervaring dat een dierenarts zoveel mogelijk probeert te helpen het dier een zolang mogelijk dierwaardig bestaan te geven, en als dat niet meer mogelijk is….dan blijft er helaas nog maar één optie over.

   Maar voordat het zover is wil ik toch zeker alles uit de kast gehaald hebben, ook al heb ik weinig te besteden. Dan bezuinig ik op andere dingen (lees: mezelf).
   Mijn diertjes gaan voor, altijd.
   Maar ja, dat ben ik.;-)

  • #1573
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ik handel ook in het belang van het dier, Sneeuwwitje. Ik wil een dier niet nodeloos lang laten behandelen terwijl het niets oplevert. Was Lulu nu een jaar of 8 geweest, dan had ik haar wsch wel laten opereren …..Nu is het kijken waarmee we het haar laatste tijd zo comfortabel mogelijk kunnen maken …..
   Vergelijk maar met een mevrouw van 95 die ze geen nieuwe knie meer gaan geven …..

   Er zit donkere troep in haar ene neusgat, daar ga ik niet aan zitten. De dierenarts heeft vast wel een mooi kklein tangetje waarmee ze dat beter kan …..Het is niet fijn om Lulu zo benauwd te zien, daarom ga ik ook met haar naar de dierenarts …..

   Ik had wat plannen om deze maand naar een andere provincie te reizen, maar ik heb dat maar in de ijskast gezet. Het voelt niet goed om nu van huis weg te gaan en de oppas te laten zitten met één zieke oude kat en een gewoon oude kat …..Kan het mezelf ook niet vergeven als er tijdens mijn afwezigheid iets naars gebeurt ….

  • #1576
   Anoniem
   Inactief

   Dank voor je uitleg, Coverlady.
   In je vorige bericht schreef je echter dit:

   Om te voorkomen dat de behandeling al mijn spaargeld wegneemt (dierenartsen gebruiken dieren in hun laatste periode graag als melkkoe > ja, maar dit helpt misschien wel en als het dat niet doet kan dit ook wel helpen) heb ik besloten één ronde medicijnen
   te doen . . . .
   verlicht dat haar toestand dan zou dat fijn zijn ….. en anders moet ik (en dochter) afscheid van haar nemen …..

   En dat geef mij het gevoel of het feit dat je wilt voorkomen dat al je spaargeld opgaat aan Lulu, de reden is dat je maar één ronde medicijnen wilt doen bij haar.
   En dat je anders afscheid van haar gaat nemen.

   Dat met name, stak me.
   Ik hoop dat je dat begrijpt…
   In je tweede bericht formuleer je het wat op een andere manier.

   Natuurlijk is het niet goed om een dier nodeloos te laten lijden.
   Dat zal ik zelf ook nooit of te nimmer doen.
   Maar zolang dat niet het geval is en het dier nog kwaliteit van leven heeft, zal ik er al het geld aan spenderen wat nodig is om het het dier nog zo aangenaam mogelijk te maken.
   Dat is wat ik bedoelde met dat ik dan, als het moet, bezuinig op mezelf.
   Maar dat is ieders keuze uiteraard.

  • #1577
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Zo, we zijn weer thuis ….. Lulu is goed nagekeken, gelukkig is het alleen een zware verkoudheid …..ik kreeg een pijnstiller voor haar mee, en ook nog een antibiotica kuurtje …..Haar gewicht is nog goed, in vergelijking met het vorige consult en het consult van vorig jaar is ze niet afgevallen …..Ik ben weer gerustgesteld en Lulu zal wel weer opknappen …..
   Ze lag te slapen toen ik haar in de reismand wilde zetten, ze had niet eens in de gaten wat ik deed, tot de deksel dicht ging …..en voor de terugreis kroop ze zelf alweer het mandje in ….. Nu is ze weer gevlucht naar haar mandje op mijn bed …..

  • #1579
   Anoniem
   Inactief

   Wat fijn, zulke toch -naar omstandigheden- positieve berichten.
   Ik ben blij voor jou én voor Lulu in het bijzonder.

   Heel veel beterschap voor je kleine lieverd.

  • #1580
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Dank je, Sneeuwwitje. Het geeft voor mij wat meer ruimte, toen ze zo begon te hoesten/niezen zag ik het somber in ….. Dierenarts vond het ook fijn dat ik er zo bovenop zit, doe wat er binnen mijn mogelijkheden ligt …..
   Lulu en Esmee zijn 2 dames op leeftijd, ik hou van ze en wil niet dat ze het moeilijk hebben ….

   Ik laat het toe dat ze op plekken gaan liggen die eigenlijk niet voor katten bestemd zijn (mijn leren bank is niet mooi meer), mijn bed is hun bed, ik moet me er omheen draperen …..allerlei zachte mandjes, een warmtekussen en een kruik voor als ze het echt koud krijgen ….. Laat ze bij me in bed slapen, dat is voor hun veilig en voor mij lekker warm …..
   Ik pas mijn leventje aan naar hun behoeften, ga dus niet op visite naar de andere provincie maar blijf thuis …..
   Mijn bontjasjes zijn goed voor mij omdat ik mijn zorg-tic aan ze kwijt kan …..en hun zachte pelsjes geven mij verlichting bij stress …..

   Het begint nu te wennen dat Pico er niet meer is, de kooi is schoongemaakt en naar de berging verplaatst. Ik zal het overige schelpenzand, voer en trosgierst beneden op het tafeltje neerzetten …..Ik weet iig 2 medebewoonsters die ook een kanarie/kanaries hebben …..Heb ook niet de behoefte gehad om kanariezang van youtube te pakken …….

  • #1596
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ziezo, eerste dag Lulu’s medicatie is goed gelukt …..ik geef ze altijd al gescheiden eten, nu met de medicatie handig!

   Dat easy-pill is mooi spul, een soort worstje waarvan je een stukje afhaalt en dat om het tabletje vouwt …. dat ruikt ook nog eens kat-lekker, ze at zowat mijn vingers er bij op ….. het tweede tabletje ging zo ook prima ….
   En daarna kwam Esmee, die mijn hand ook wel lekker vond ruiken …..

   Er zal wel een prijskaartje aan dat easy-pill hangen, maar dat vind ik even niet belangrijk …..dat Lulu er beter door wordt gaat voor …..ik hoorde nog wel wat nies maar niet zo zwaar meer en ze is ook niet zo benauwd meer …..dat betekent dat ik het zwartste scenario voorlopig even los kan laten ……

  • #1638
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   De medicatie voor Lulu doet het goed, ik zag haar vanaf de eerste toediening beter worden …..inmiddels is ze ca. 80% van voor haar zware verkoudheid …..de rest trekt nog wel bij …..
   Zo niet, dan is het ook geen ramp, ze is tenslotte een poezendame op leeftijd …..
   Dat de medicate aanslaat geeft mij ook een beter gevoel, ze leeft al een tijdje in reservetijd ……

   Gisteren had ik een leuk groepje poezeltjes om te knuffelen …..2 rode broertjes, geen forse knapen maar leuke jonge katten (3 jaar oud) ….. 2 donkere Cypers die ook graag geknuffeld en geborsteld wilden worden …..
   Verder nog een poesje dat heel schuchter achter haar mandje in de kooi bleef zitten, ik had wel ogen-contact met haar, praatte met zachte stem …..het was jammer dat er na de pauze 2 nieuwe gasten kwamen, die alleen maar gromden en bliezen …..schuchtere poesje dook weer achter haar mandje ….
   Wanneer katten gebracht worden voor hun verblijf, is het nog een knuffel van baasje/vrouwtje en dan hup, de kooi in …..ze hebben wel wat tijd nodig om te wennen, als ze rustig in hun kooi liggen/lopen en niet meer reageren op de andere loslopers, wordt geprobeerd of ze zelf ook los kunnen lopen …..
   Vaak zie ik bij een volgend bezoek dat die gekooide katten loslopen, dan zijn het heel andere dieren …..
   Het was gisteren in de koffiepauze volle bak, 10 vrouw & 2 man aan tafel …..de mannen vluchtten al snel naar buiten …..daar staat een tuinhuisje met een luifel …..lijkt me niet heel fijn zo, maar ja, dan moet er gerookt worden dus nemen ze de regen en wind maar op de koop toe …..De verhalen aan tafel vind ik leuk, ik zeg zelf niet zo veel maar luister …..2-3-4 verhaal-lijnen door elkaar kan ik nog wel ontwarren ook 🙂 …… zo heb ik ook nog een beetje sociaal leven ……

  • #1782
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Buiten ziet het grijs, grote wolken …..van mij mag dat, zo lang het maar droog blijft …..de zomer was voor mij geen goeie zomer …..te nat of te warm, ik heb vrij vaak moeten afzeggen voor kattenknuffelen …..been was te dik en pijnlijk, door rug gegaan, spier in rug verrekt …..ik baal ervan dat ik zo vaak niet kon …..de poezen overleven mijn afwezigheid wel, met warmte liggen zij ook voor pampus dus hoefde ik me niet schuldig te voelen, maar zo miste ik wel een rondje “sociale contacten” …..
   Van mij mag de herfst komen …..alleen wel hopen dat ik iets beter kan lopen, dan doe ik graag 2x per week mijn best voor “mijn” bontjasjes ….

Weergave van 80 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.