Het handwerk

Welkom Forums Het handwerk

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 61 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #290
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Voor creatievelingen, plaats hier de projecten waar je mee bezig bent.

   CL doet aan haken, bijna obsessief haken. Ik moet iedere dag haken 🙂
   Eén van mijn onfinished objects is naar een lieve creabea verhuist. Staat nu bij
   haar te pronken :top:

   Ik haak niet op bestelling, daarvoor is de druk me dan te groot. Ik haak dingen omdat ik ze leuk vind, met enige regelmaat geef ik ook haaksels kado. Heb onlangs 2 platte olifantjes aan iemand gegeven als kraamkadootje. Verder heb ik gisteren
   een beertje in elkaar gezet, dat lag al 2 jaar in onderdelen in een mandje. Gaat binnenkort verhuizen naar kleinkind van een vriendin, samen met Percy de locomotief en een vliegtuig. Gehaakt voor een jongetje dat 2 is geworden.

   Ben nu bezg aan een grote knuffel, niet helemaal volgens patroon, je kunt natuurlijk altijd je eigen draai aan een patroon geven. Zal eens kijken of ik dat kan plaatsen wanneer het klaar is.
   B

  • #297
   pientje
   Bijdrager

   Poes Lotse

  • #299
   pientje
   Bijdrager

   Dat is haar dus, in de vorige post : Poes Lotse, ’t gezamenlijk project van CL en pientje

  • #312
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Oeps, 2 typfoutjes:

   Onfinished objects moet zijn:
   unfinished objects

   En verhuist
   moet wel met een “d” op het einde

  • #314
   Ian
   Bijdrager

   Ahh Covy,

   Jij bent ook al druk bezig met “wennen”

   :grinnikt:

  • #344
   Anoniem
   Inactief

   Wat leuk dat je ook foto’s kunt plaatsen bij het bericht!
   En wat een mooi haak-kunstwerk, Coverlady en Pientje!

  • #608
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ik vind het geweldig dat Pientje hielp om poes Lotse te transformeren van
   een stapel penta- en hexagons tot een grote knuffel ….. Zij mag poes
   Lotse houden, ik heb al 2 katten …………..

   Eigenlijk is dat formaat al te groot voor me, omdat het allemaal lapjes waren
   viel dat wat minder op. Ik haak liever klein, amigurumi-formaat is prima geschikt voor mij. Toch heb ik nu ook weer een knuffel onder handen die maar iets kleiner is dan
   poes Lotse. Ik moet daaarvoor nog 1 onderdeel en 3 details haken. Zal kijken of ik
   deze knuffel als foto hier kan posten.

  • #616
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Zo, weer een haakwerk af. Eens kijken of ik een foto kan plaatsen ………..

   Niet dus. Ik zie het niet staan bij FAQ, niet in de knppen bovenaan dit bericht.
   Dat wordt dus fantaseren zonder foto ………..het project is een koe, met een geel jurkje en gele schoenen. Ze heeft geen oormerken in, die stonden gelukkig ook niet in het patroon. Heb haar nog een mode-dingetje meegegeven: de mouwtjes van haar jurk heb ik a-symmetrisch gehaakt. Sommige onderdelen waren nog best lastig om te haken, maar ik heb het werkje niet in een hoek gesmeten …..

  • #620
   Admin_Regenboog
   Sleutelbeheerder

   Wat prachtig, Pientje en Coverlady!
   maar Pientje, kun je ons verklappen hoe je de foto hebt geplaatst?
   Want ik ben nog niet verder gekomen dan het onder de knie krijgen van het plaatsen van een foto op het forum via een link naar een website.

  • #640
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Bij breien en haken hoort ook af en toe uithalen, omdat je het patroon verkeerd gelezen hebt of omdat je niet tevreden bent met het resultaat.
   Dat laatste geldt voor mijn wandkleed van granny squares in de kleuren donker rood,
   terra, oker geel en licht en donker groen.
   De granny’s in 3 formaten, grootte 1 het grootst, dan grootte 2 en grootte 3.
   Grootte 3, de kleinste granny’s, moeten passen aan grootte 1, evenveel steken hebben.
   Dat had ik wel goed, maar omdat hand van haken verschilde (had er meerdere weken over gedaan om alle granny’s te haken). Heb geprobeerd het op te lossen door randen in donker groen als verbindingsstuk te haken, maar dat kwam niet mooi uit. Het werk bleef diep weggeborgen in één van mijn garen-/unfinished objects boxen ……Haalde het net weer tevoorschijn, en wie kwam daar met haar nieuwsgierige neusje en pootjes? Esmee …… Heb toch een behoorlijk stuk van de verdiing kunnen uithalen, maar toen Esmee bovenop het werk ging zitten bn ik maar gestopt ……….
   Wat ik nu van plan ben: alles was in stokjes gehaakt, zo’n soort werk staat erom bekend dat de grootte niet gelijk blijft. Ik wil nu proberen om het in vasten te haken, dan zal het wel kleiner worden. Ben er nog wel ffies mee bezig!!

  • #644
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Uithalen gaat veel vlotter dan haken ……. heb de granny’s los gekregen binnen 3 uur. Nu ga ik bedenken of ik de granny’s zelf ook ga uithalen, of dat ik er iets anders van ga maken. En het kan ook nog dat ik opnieuw begin, met vasten ipv stokjes ………..gelukkig heb ik het patroon nog wel ……….

  • #674
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ik heb een leuk patroon van een beertje gevonden ….. niks speciaals ….
   Wat ik ermee wil? Iets nieuws uitproberen …..Heb al een aantal knuffels gehaakt met 2 benen, eerst 2 benen haken en die dan verbinden, waarna ja doorgaat met het lijfje.
   Het hoofd wordt dan apart gehaakt en op de romp genaaid …..Vaak wordt dat bij mij niet zo mooi, waardoor ik ga camoufleren met een sjaaltje …..
   Nu wil ik de hele romp uit één stuk haken, zodat ik alleen nog de armen er aan moet zetten. Moet dan niet vergeten de snuit op koppie te haken voordat dat niet meer kan.
   Ben benieuwd of ik het voor elkaar krijg.
   Totale hoogte van beertje zal zo’n 15 cm zijn, ongeveer net zo groot als mijn andere knuffels. Nog even een leuke “beren-kleur” kiezen (geen donker- of middelbruin of beige), het mag een fantasie-beertje worden …………

  • #686
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Heb de 2 poten van het beertje dat ik wilde haken, weer uitgehaald. Kwam er niet uit met hoe ik ze aan elkaar moest krijgen. Stond niet duidelijk om de omschrijving. Dan maar geen beertje, er komt er wel weer één die ik wel voor elkaar kan krijgen!!

  • #693
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Had nog een ufo liggen, Grumpy Cat, max. 15 cm hoog. Was een beetje fröbelen met de staart, moet hem er nog onder vastzetten en op de rug met een steekje vastzetten.
   De ogen zijn wat lastig, moet 3 deeltjes haken en die door plooien en draaien tot oogleden maken ….. daar zijn wel duidelijke instucties voor, de ontwerpster heeft
   zelfs een andere kleur, dan die in het patroon staat vermeld, gebruikt, voor de zichtbaarheid van de steken …..de ogen zijn donkerbruin met iets blauw en iets meer creme, als voorbeeldkleur heeft ze grijs genomen ……gaat wel goed komen met die
   ogen …………..

  • #696
   Anoniem
   Inactief

   Bedoel je deze, Coverlady?

  • #716
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Yep, dat is ‘m. Leuk om te haken, ik heb de oren onzichtbaar op het koppie genaaid. Voor het eerst dat ik daar tevreden over ben. Ik ben nu bezig met de ogen. De staart is ook al klaar. Wat ik leuk vind aan deze Grumpy Cat? Dat ie niet zo groot is en niet veel onderdelen heeft …..

   PS: de echte Grumpy Cat is een poes …….

  • #728
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   GrumpyCat is klaar, ziet er ongeveer net zo uit als de foto die Sneeuwwite plaatste.
   Ik ben niet helemaal tevreden, als ik GrumpyCat nog een keer haak moet ik wat meer aandacht besteden aan de ogen. Verder heb ik nog een positief puntje: ik kreeg de oren er bijna onzichtbaar aan ………. :BenErBlijMee:

  • #808
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ik haak vanaf november 2012 ….heb in de jaren heel veel knuffels, gebakjes, mandala’s en een aantal sjaals gehaakt …..bij de knuffels o.a. een Nijntje, nog een konijn, een zeehondje, knuffeldoekjes voor baby’s, een girafje, 4 Pokémon w.o. Pikachu (is mooi gelukt), 2 hondjes, GrumpyCat, een koe…. maar nog nooit een olifant(je) . . . . terwijl ik wel iets heb met olifanten ….daarom ging ik gisteren op zoek naar een handzaam formaat olifant, niet zo’n groot ding als de koe van afgelopen maand …..
   Heb kleine olifant gevonden, hoofd is af, ben nu aan een oor bezig. Lastig, want ovaal, patroon lastig geschreven ….. dan moet ik het tekenen en tig keer doorlezen voordat het goed gaat …..Deze kleine olifant stond als knalroze op de website, ik maak haar in lila …..de slurf wordt weer priegelwerk met max. 6 vasten in het rond in de begin-toeren …..dat loopt later wel uit …..ik heb ervoor gekozen om het lastige werk het eerst te doen, tegen de tijd dat ik geen olifant meer kan zien, hoef ik geen telwerk meer te doen …..

  • #850
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Poten olifanje waren lastig, heb ze maar uitgehaald. Doe nog een poging, want de rest van het beestje ziet er acceptabel uit. Het is me zelfs gelukt om één oor mooi aan te naaien …..geeft goede hoop voor oor nr. twee …..
   Missch moet ik de poten dan maar één vaste meer in omtrek geven, dat haakt iets makkelijker en zet wsch ook netter aan het lijfje …..Dus nog maar even wachten met
   dumpen in het mandje met “kattenprooi” ……

  • #906
   Lonewolfgirl
   Bijdrager

   Oh prachtige dingen haak je! ^_^ Ik krijg er ook zin in om te gaan leren haken =D Ik kan een beetje breien en naaien, maar met haken kun je veel vettere dingen maken!

  • #925
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Net giraffe 2.0 op het dienblad met knuffels gezet, deze is mooier dan versie 1.0.
   Toch is hij nog niet helemaal naar mijn zin, maar ik neem er genoegen mee. Missch
   krijg ik over een jaar of 3 wel weer een “het-kan-mooier-aanval” en komt het dan helemaal goed ……
   Ik heb de snuit er af gehaald en opnieuw er op genaaid, ik heb alle poten er af gehaald en opnieuw er aan genaaild, waarbij de voorpoten lastig waren. Heb die verbonden met een genaaide losse, zodat het minder rommelig toont. Bovendien heb ik daar een nieuwe vlek meegegeven …..op de flank heb ik nog een vlek meegegeven omdat ik vond dat die
   daar nog wel paste …..

   Ga nu verder met haken van een giraffe-popje, Lalylala stijl, gratis patroon …..
   heb hiervan hoofdje en muts af, één oor is ook bijna klaar (ik twijfel of ik de laatste twee toeren (van 9 vasten) nog zal meenemen …..Ik haak het niet met de geijkte giraffe-kleuren geel en bruin, maar met zalm, lichtbruin en ecru …..mag dus ook wel afwijken van het patroon ……

  • #964
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Poging gedaan om

   Amigurumi doll in giraffe costume

   te haken. Dit is te lastig voor me: rondhaken met 6 vasten, dat heb ik veranderd in 8 vasten ….. Dit was voor de hoorntjes en de armpjes, de oren waren zelfs 5 vasten in het rond …..het arme ding gaat nu zonder hoorns, oren en armen door het haakleven, de poten zijn ongelijk geworden, het hoofd staat niet netjes op de romp …..zelfs de hoodie zit scheef …..

   Dit haaksel krijgt een plaats op mijn “misbaksel-lijst”. Misschien ga ik het nog wel eens haken maar dan een keer zo groot, dan moet ik wel eerst het patroon herschrijven.

   Ik geef mezelf 5 strafpunten omdat ik dit niet voor elkaar kreeg …..

  • #986
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Nieuwste project: een hondje …..Alhoewel, -tje? Lijkt me toch wel groter te worden.
   Ander systeem van meerderen, dus patroon goed lezen, tellen en natellen, dan moet het goed gaan …..
   Bij vorige knuffels met een snuit/neus moest die altijd apart gehaakt worden, bij dit
   hondje begin je met de neus/snuit en van daaruit meerder/minder je het hele hoofd.
   Stuff as you go, ofwel gaandeweg opvullen, dat kan (vind ik) pas vanaf 3/4 van het koppie …. dan hoef je niet iedere keer bij te vullen …..
   Dit hondje heeft geen onderdelen die kleiner zijn dan 8-10 vasten in het rond, moet dus te doen zijn. Het gaat geen prooi-versie worden 🙂

  • #987
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   En toch weer uitgehaald ….ik had al 15 toeren toen ik zag wat ik verkeerd deed….
   Op de heen-toeren markeer ik wel, terug-toeren markeer ik niet….in dit geval heb ik alles maar uitgehaald, omdat ik niet meer zag waar het fout gegaan was ….
   En dan ben ik wel zo’n pietlut dat ik alles goed wil hebben, hou me aan mijn belofte van “geen katten-prooi” …..Aangezien dit het hoofd van het beestje is en je als eerste naar de snuit kijkt, moeten daar geen fouten voorkomen …. Voorbeeld bij patroon is ook foutloos, je kunt de meerderingen helemaal volgen …..dat was bij mij niet zichtbaar ….ik weet inmiddels wat ik verkeerd heb gedaan, versie 2.0 zal iig in het hoofd geen fouten meer krijgen ….
   Ik kom alleen vanavond niet meer tot toer 15, het punt waarvanaf ik ging uithalen ….
   wat ik wel red, is naar het punt waar het nieuwe meerderings-systeem begint …..
   Dan ben ik morgenochtend helder en kan ik zo verder ……
   Komt wel goed met dit hondje!!

  • #1039
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Dank je wel, Lonewolfgirl. Haken kan erg verslavend zijn! Je kunt zelf kiezen wat je leuk vind om te doen: sjaals, stola’s, vesten, truien, sprei voor op bed, woondeken,
   baby uitzet, knuffels, mandala’s en de mini-versie onderzettertjes, kussenovertrekken, maxi-cosy-zakken …..te veel om op te noemen …..

   Ben bezig aan een hondje …..heb het hoofd en de romp af, van de staart moet ik nog
   30 vasten en dan is die ook klaar …..dan alleen nog 2 voorpoten en 2 achterpoten en het in elkaar zetten …..heb het gehaakt in Ierse setter-kleur, een mooie diep roodbruine tint ……

   Staart was weer lastig, beginnen met m.r. 3 vasten, daarna 6 vasten, volgende 9 vasten. 3 vasten laten uitlopen in 6 vasten is voor mij een maatje te klein, ik ben begonnen met 6 vasten en daarna 9 vasten. Op het eind kan ik kijken of ik uit het midden nog iets doe met stukje dunne staart, als dat niet lukt, dan heeft hondje dus gewoon een ronde ipv een puntige staart …..

  • #1060
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   :dansendebanaansmiley:

   1 oor van hondje is af ….. dit hoeft niet opgevuld te worden, het garen zou zachtjes naar beneden moeten vallen ….. maar bij CL met haar idioot strakke haken, blijft het oor gewoon zoals het in vorm is gebracht …..
   Moest minderen van 30 vasten naar 12 vasten, heb het maar even via een proef-toer gedaan: basis 30 stokjes, gedaan wat er in het patroon stond, en zowaar, het aantal
   steken op het einde klopte ….maar om het nog mooier te maken doe ik oor nr. 2 met
   één vaste meer in de laatste toer, zo kan ik de laatste vaste wat mooier laten zijn …..

   Naar mijn mening is het oor te groot voor de rest van het hondje, het zal wel kloppen want het hoofd is ook groter dan het lijf …..misschien is dat wel amigurumi-eigen,
   ik doe wel braaf wat er in het patroon staat (op een kleine aanpassing na dan) …..

   Nog te haken:
   – 1 oor
   – voorpoten
   – achterpoten

   Eén oor is klaar, voor de afwisseling pak ik nu even een voor- of achterpoot …..
   Ik wil het hele beestje vrijdag af hebben maar weet niet of dat gaat lukken …..er werd al aangegeven dat het patroon in een aantal dagen te haken is ………ik kan straks geen gehaakt hondje meer zien :-))

  • #1134
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Een paar weken geleden heb ik een éénhoorn in onderdelen aan hulp mee gegeven.
   Vandaag kwam ie helemaal compleet zelf de kamer in lopen!!! Ben zo blij dat ze
   me helpt wanneer ik er niet uitkom …..zij heeft een paar dingen veranderd,
   mijn hand van haken loopt niet lekker naast bepaalde patronen …..wat je dan
   krijgt is dat de onderdelen niet passen zoals op de foto’s ……Deze éénhoorn
   krijgt ook weer een plekje op mijn “A-lijst” dienblad …….Als bedankjewel heb
   ik nog een stuk of 10 gebakjes meegegeven die niet op mijn “A-lijst” konden, niet
   netjes genoeg om te serveren. Haar 2 kleindochters zijn echt blij met mijn gebakjes,
   of ze nu netjes of minder netjes zijn maakt ze niet uit. Ze hebben samen een keukentje en een winkeltje waarin de gebakjes goed gebruikt worden ….

  • #1149
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Valkuilen, wie heeft ze niet ???

   Eén valkuil van mij is dat ik soms geen maat kan houden …..(o.a. dit topic/veelposter), haken is er ook zo één ….alle onderdelen van hondje zijn nu af,
   ik ging kijken hoe ik ze het beste aan elkaar kon zetten, maar toen ik het niet zag
   (is niet vreemd na hele dag garen onder de ogen) heb ik het maar weggelegd. Morgen weer een dag …..alles wat ik nu wel zou vastzetten had ik dan morgen weer moeten uithalen
   omdat ik niet tevreden zou zijn ……

   Ander projectje is een pandabeertje, heb koppie nu bijna af, was gisteravond begonnen aan de ogen, met donker paars …..dat werkt dus niet ’s avonds, dus ook maar opzij gelegd …..ik kon niet verder met de rest omdat koppie en romp uit één stuk worden gehaakt …..

   En dan word ik toch weer onrustig, wat zal ik nu weer gaan haken???? Wat op FB helemaal “hip” is, zijn de dromenvangers …..zo jaren 70 …..net als de wit kanten gordijntjes ……daar heb ik geen zin in, ik wil niet zo’n enorm kudde-dier zijn qua haken …..Een paar maanden geleden was het planned pooling haken, patroon haken met verloopgaren, heel veel telwerk …..daar heb ik niet aan meegedaan, want voordat ik zoiets snap is die rage alweer over …..nu zie je niemand meer die dat doet …..
   tassen omhaken was er ook zo ééntje, nu zie je het niet meer ……net als freeform haken, haken zonder patroon …..dat komt ook nog maar af en toe voorbij …..
   Wat ik eigenlijk doe is een pijltje gooien met een blinddoek voor, ik weet eigenlijk bijna nooit wat mijn volgende haakding zal worden ………..

  • #1184
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Het hondje vordert al aardig …..de poten zitten aan de romp, de staart zit ook goed …..dat is niet helemaal de volgorde van het patroon, maar ik kwam er niet uit met de achterpoten …..bedacht, dat als ik de staart er aan had gezet, ik makkelijker kon zien waar de poten moesten komen …..dat deel ging goed …..

   Ik moet nu nog de kop uithalen, want verkeerde kant gekozen voor gezicht …..als dat verbeterd is moeten de oren nog aan kop, of zal ik dat maar doen als kop op romp is gezet? Het is zoeken naar waar alle onderdelen aan elkaar moeten, ik wil niet weer een
   haakwerkje aan mijn hulp meegeven om in elkaar te zetten …..zij moet ook een haakwerk voor zichzelf kunnen doen …..zij haakt graag groter, poncho’s en stola’s en vesten, dat idee …..

   De oren zien er mooi uit op foto bij patroon, ze zijn met een draai op koppie geplaatst . . . . ik hoop dat ik dat ook voor elkaar kan krijgen, ben bang dat mijn strakke haak-stijl deze oren niet goed krijgt ….. anders doe ik het maar gewoon zoalsde voorpoten, dicht haken met vasten, dan heb je nog maar één laag over om oren aan koppie te zetten …..

   De pootjes staan ook nog te wijd uit, dat ga ik oplossen met een steekje tussen voor en achterpoten en een steekje tussen romp en voorpoten …..dan kan je het beestje niet meer “openvouwen” maar het is toch al bedoeld als een hondje dat op zijn bips zit ……

   Ik leg mezelf ook geen deadline meer op, wanneer ik er zin in heb kan ik het werkje
   oppakken ….maar nu het voltooien nadert, heb ik wat meer zin in het werkje dan aan het begin …..

  • #1234
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Heb vandaag niet aan hondje gewerkt, was bezig met baby vosje ….kop en romp zijn aan elkaar genaaid, er moet nog een strikje om de hals want anders is naad zichtbaar, staat ook zo op foto patroon …..
   Snuit is klaar, die startte met 5 vasten in de magische ring, toer 2 was al 10 vasten,
   de rest was ook makkelijk te haken …..
   Morgen de poten en de staart haken en die plus snuit op de romp naaien …..het werd niet zo groot als dat ik verwachtte, dit werkje kan ik wel kwijt op mijn “A-dienblad”

   En dan alvast weer op zoek naar een ander haakding, hondje en panda blijven nog even “ufo” …..

  • #1238
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Net ruim anderhalf uur gebeld met goede vriend AB uit Zld. Had hem al een tijd niet meer gehoord, hij zat in een bubbel van kwaal op kwaal, eigenlijk net zoals ik van kwaal naar kwaal hobbel, alleen was het bij hem allemaal veel heftiger ….Hij heeft er ook last van dat iedereen om hem heen wegvalt, waardoor hij misschien ook wel weer
   bij mij uitkwam …..een jonge blom van 55 (hij is begin 70) ….
   Het was wel fijn om herkenning te vinden, hij wilde zijn ei kwijt …..ik weet niet of we elkaar nog eens zullen zien, hij woont nog verder weg dan mijn dochter …..ik zou er wel heen kunnen met de trein maar het laatste stuk moet ook te doen zijn, ik weet niet eens of er bij hem in het dorp een bus rijdt …..Hij kan ook niet meer hierheen komen, de reis duurt te lang (hij mag tijdelijk niet meer autorijden) …..en met het o.v. is het weer een kostenplaatje …..
   Gelukkig hebben we allebei poesvolk om ons gezelschap te houden en de telefoon om
   op de hoogte te blijven van wel en wee …… hij is binnenkort jarig, ik zal kijken of ik een leuke kaart kan vinden …..heb hem eens voor de gek gehouden met een kaart, die niet door de brievenbus ging …..die moest hij als pakketje ophalen ….
   ik hoop dat ik weer zoiets kan vinden ….
   Nu tijd om lappie uit te zetten en om richting dekbed te gaan, Lulu en Esmee lopen al om me heen om me te wijzen waar hun bed staat …..

  • #1246
   pientje
   Bijdrager

   Gisteren alvast patroon gemaakt voor de nieuwe bekleding van bureaustoeltje. Dat is zo’n rond kuipstoeltje, dus ’t was ’n heel gedoe met papier, schaar, stiften, plakband en spelden. De oude bekleding, een afritsbare hoes, moest er eerst af omdat die niet helemaal strak aansluit – daarvoor moet er bij dit model stoel geniet of gespijkerd worden. Om die reden maak ik er nu ook vaste bekleding op; een moccabruine 100% wollen tweed gaat ’t worden. Die is om te beginnen al niet heel erg besmettelijk, en kan ook nog eens goed worden schoongemaakt met niets meer dan water en azijn. Had daarna geen zin meer om de oude hoes er weer omheen te worstelen, dus ik heb er maar zolang ’n grote lap overheen gegooid.

   ’t Hoesje van ’t losse kussen dat erin ligt was trouwens ook vies, maar laat ik er nou in de kast met incourant linnengoed eentje gevonden hebben met een bruine kip en twee gele kuikentjes erop!!! Die houden we erin…

  • #1385
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ja, Pientje, wie wat bewaart …….

   Ik ben bezig aan Lady Snail
   Te vinden op:

   Lady snail amigurumi pattern

   Lijfje is klaar (dat glibberde gelukkig niet)
   Moet nog het slakkenhuis en de 2 tasters haken en het gezichtje borduren.

   Ik heb al eens eerder een slakje gehaakt, dat werd niet zoals op de foto daarvan. Vanwege de kleuren is het toch nog een leuk slakje geworden, ik hoop dat nieuwe slakje iets meer op de foto bij het patrooon lijkt …..

   Mijn versie: lijfje ecru, slakkenhuis babygeel, vanillegeel, licht zalm, iets donkerder zalm en mandarijn oranje. Elke kleur 2 toeren, middelste is dan de oranje.

   Ik hoop dat de tasters haken wil lukken, zoals ik het bekijk zijn dat 4 vasten in het rond, wat ik heel lastig haken vind ……

  • #1408
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Lady Snail is klaar, was erg leuk om te haken …..de kleurencombinatie heb ik nog niet eerder gebruikt: ecru,baby-geel, vanille-geel, neon-geel, licht zalm, donker zalm, oranje en rood …..de 2 tasters neon groen en hard-groen …..
   De kleurwisseling weggewerkt in de bocht van het lijfje, slakkenhuis goed vastgezet …..Deze krijgt een plekje op mijn dienblad met A-haaksels ……

  • #1427
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Bezig aan baby vosje van http://www.amigurumitoday.nl

   Kop en romp zijn af, 2 oren zijn af …. nu bezig met arm nr. 1, dat is 9 vasten in het rond, een heel gepriegel …..alles onder de 10 steken in het rond, daar hou ik niet zo van, het schiet niet op, en omdat de steken naar achteren trekken is het zaak om de boel er wel netjes te laten uitzien ……soms uithalen, maar als het resultaat dan wel netjes is, ben ik blij dat ik dat gedaan heb …..

   Originele Japanse amigurumi bestaat veel uit fruit/groente met een lachend gezchtje.
   Ik haak dat wel maar laat het gezichtje dan zitten, hebben jullie wel eens een komkommer met een lachend gezichtje in de super zien liggen ?????

   Dieren in het algemeen haak ik ook niet met kleertjes aan, behalve kleine hondjes, katten en ander aaibaar volk, wanneer het noodzakelijk is om ze warm te houden, zue je in het echt ook niet met kleren aan …..Ik haak zoveel mogelijk levensecht, eigenlijk moet ik nu een nieuwe hippo haken want het exemplaar dat op mijn dienblad straat is groen …..dan moest ik tijdelijk kleurenblind zijn geweest toen ik die
   haakte 🙂 …..Een paarse Nijntje kan dan weer wel want is een fantasie-konijn …..

  • #1442
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Been nr. 1 is klaar …..wel even anders gehaakt (maar met hetzelfde aantal steken) omdat ik niet uit het patroon kwam …..Ben aan het tekenen gegaan en heb daarmee
   zowaar een been met een voet gefröbeld …..Gezorgd dat de slot-toer overdwars is gehaakt, zodat ik pootje mooi aan romp kan zetten …..

   Ik haak nooit vanaf mijn scherm, ik schrijf alles over en streep weg wat ik gehaaakt heb ….de eerste keer een rondje om het toernr., de tweede keer een kruisje door het toernr. en bij “klaar” helemaal doorgestreept …..Omdat ik de meeste haaksels maar één keer haak, kan dat wel …..

   Volgende deel wordt de staart, daarna komt been twee aan bod ……Ik raak al aardig door mijn bolletje goudgeel heen, als het goed is heb ik die nog op nieuw liggen in mijn voorraad garen ………

  • #1451
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Oren zitten goed op hoofd van baby vosje …..alleen zag ik dat hoofd en romp scheef zaten ….hoofd/romp dus maar uitgehaald, nu eerst koffie en daarna weer hoofd recht op romp naaien ….. Als dat allemaal recht zit, moet de snuit nog op hoofd genaaid worden ….. daarna is het makkelijker bepalen waar armen, benen en staart moeten komen …..
   Ben blij dat ik dit vosje mooi kan maken, liever een paar keer uithalen en een mooier
   resultaat dan snel, snel, sneller en een rommelig resultaat …..

  • #1466
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Vosje gaat goed, de armen zitten er aan, met een steekje om tegen lijf aan te houden …..nu latte caramel en daarna de benen er aan zetten …..Verder moet ik nog een dun strikje haken, om scheiding kop/romp weg te werken …..op originele foto staat een geel lintje met witte stippen, ik moet nog even denken welke kleur ik het sjaaltje zal geven . . . . geel op goudgeel vind ik niet zo staan, ik heb contrast kleuren genoeg …….

  • #1469
   pientje
   Bijdrager


   Bureaustoeltje is klaar, bekleding zit er hartstikke netjes op – ben blij dat ik toch eerst die dummy gemaakt, want nu is ook de bolronde achterkant helemaal strak.

  • #1470
   Ian
   Bijdrager

   MADAME. Dat ziet er zeer voortreffelijk uit. Chapeau!

  • #1471
   Anoniem
   Inactief

   Mooi!!!!

  • #1480
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Wat leuk, Pientje!!

  • #1481
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Vosje is klaar, op de foto gezet en gepost waar ik hem wilde hebben …..
   Nu bezig aan een pandabeertje, http://www.amigurumitogo.nl, het wordt geen zwart-witte maar een paars-witte ….. het haakt leuk …..
   Er stond een tip bij het patroon, om de kleine onderdelen alvast op het hoofd te borduren/naaien, omdat het anders lastig kan zijn ….heb dat maar gedaan, vooral de paarse kleur kijkt lastig …..maar ja, je hebt een paars-tic of niet 🙂

  • #1504
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ik had beloofd om 2 poesjes na te haken van een foto …..ik zie niet zo snel een model/patroon wat makkelijk te haken is, waar ik geen dagen aan moet werken …..
   Er zweeft nog wel altijd een kat in mijn haak-brein die ik zou kunnen maken van restantjes garen ….Ik moet moeder van meisje maar even vragen of dat een leuk idee
   is …..

   Heb voor mezelf in gedachten: konijn, maar geen Nijntje …..Heb iets gevonden maar dan haak je gelijk een hele familie, dat is ook weer niet de bedoeling …..

   Dat is het lastige van haken zonder vooropgesteld plan …..Verder wil ik ook nog iig één sjaal haken, heb al leuk garen daarvoor gevonden…..

  • #1518
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Wat ik bij het hondje verkeerd heb gedaan, kan ik nu bij dit konijn goed doen:
   de kop nog niet opvullen, wel de neus, ogen en wenkbrauwen haken, ogen haken (of zwarte kraaltjes, ik heb (nog) geen veiigheidsoogjes en -tang)
   Nadat gezicht naar mijn zin is kan ik opvullen en modelleren…….

   Kleuren die ik gebruik:
   – hoofdkleur ecru
   – een bruin-tint zo ongeveer tussen noga en chocolade
   – een blauwtint
   – een turquoise tint

   Het wordt een gezinnetje, ik begin met moeder omdat ik zelf ook een moeder ben 🙂
   Daarna komt vader aan bod, met dezelfde kleuren waarvan alleen ecru op de zelfde delen blijft
   Er is ook nog een dochtertje konijn, ook zij wordt met dezelfde kleuren gehaakt
   maar weer in een andere kleurvolgorde dan haar paps en mams . . . .

   Ik heb vulling genoeg voor dit project, moet alleen nog even ecru garen bij halen, de bol waaraan ik bezig ben komt iig helemaal op …..zal maar 2 of 3 extra bollen ecru halen, dan grijp ik iig niet mis …..de blauw-, turquoise- en bruintinten zijn voor kleinere onderdelen, daar kom ik wsch wel uit met de 3 bollen die ik daarvoor heb …

  • #1551
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Bezig aan konijn ….

   Ik dacht: neem mijn eigen volgorde van haken/in elkaar zetten ….. maar bij dit patroon lukt dat niet, het moet in volgorde gehaakt worden …..
   Dat heeft te maken met het stekenaantal van het volgende onderdeel …..Ik las maar begreep niet …..ik las nog een keer en nog een keer …..daarna ging het lichtje aan
   :waarisdiesmileymethetlampjeopzijnhoofdalsjehetnodighebt?)

   Konijn is wel heel leuk, om te zien en om te haken …..

  • #1553
   Anoniem
   Inactief

   :waarisdiesmileymethetlampjeopzijnhoofdalsjehetnodighebt?)

   Hier:
   Als je smileys zoekt, kun je kijken in het topic “Overig”.

  • #1621
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Thnx, Sneeuwwitje

   Oké, een konijnenfamilie met kleren aan? En moeder en dochter met beenwarmers terwijl vader alleen maar een lange broek draagt?

   Bezig met moeder konijn: qua kleine onderdelen nu bezig aan één van de beenwarmers, daarna moet er nog één ….. alle 3 dieren dragen een sjaal, ben daarmee op 1/3 van de eerste sjaal …. Dat is makkelijk, 4 vasten en een keer-vaste, zo’n 90-100 toeren, hangt af van de soepelheid van het haakwerkje …..

   De beenwarmer: was eerst begonnen met een losse beenwarmer …..kwam niet uit met aantal steken beenwarmer en been …..uitgehaald, met dikkere haaknaald geprobeerd ….dat werd ‘m ook niet, weer uitgehaald …..toen met meer steken, dunnere naald, weer niet goed …..
   En nu: om het been aan het haken, de eerste 4 toeren zijn klaar …..om plooien in de beenwarmer te krijgen, haak je afwisselend 3 toeren 18 vasten en 3 toeren 27 vasten.
   Ik heb de onderkant maar vastgezet, zodat ik tijdens het haken het werk niet kan lostrekken ….. Het moet totaal 18 toeren worden, ik haak ze nu alvast om de benen want body opzetten gaat vanuit de benen …..wil al het kleine werk gedaan hebben voordat ik met het in elkaar zetten begin …..

   Ondanks al het uithalen vind ik het nog steeds een leuk project …..bij dochter wordt het nog een beetje puzzelen, die moet “deel steken moeder door 2” worden …..
   Dat wordt tig keer kijken naar de foto’s en goed naast elkaar leggen om te vergelijken ……

  • #1677
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ik ga straks eens kijken of ik de benen en het lijf van moeder konijn uit mijn haaknaald kan krijgen …..En even mijn nieuwe voorraadje garen bij daglicht bekijken.
   De verkoopster verkocht me nog een geintje, omdat ik een bol vanuit de 2e rij van boven wilde en ook nog twee bollen boven de onderste rij, vond zij dat ik de andere bollen ook wel kon nemen ……tot haar verrassing zei ik: ja, doe maar ……eh, dat was een geintje hoor …..maar het was alles bij elkaar, mooi weer, bijbel afgegeven (zie mijn dagboek) waardoor ik een positieve boost kreeg, de kleurtjes zijn op een aantrekkelijke manier gepresenteerd ……dus ja, wat extra bolletjes garen …… maar nu moet ik toch echt op zoek naar een ander kastje om ze in te bewaren tot ik ze ga gebruiken …..

  • #1679
   pientje
   Bijdrager

   Ja, kleuren, dat wil wat hè Cover? Ga je jouw bolletjes ook ergens in ’t zicht opbergen, zodat je er de hele tijd van kan genieten?

   Ik heb gisteren zowat de hele dag achter de laptop gezeten, op zoek naar gobelinstof voor ’n nieuwe tas, en wol voor ’n sjaal die er qua kleur bij past. En ’t geheel moet dan uiteraard weer passen bij mijn jas, èn bij mij. Dat laatste bleek een echt struikelblok : de wolkleuren die ik ’t allermooiste vond waren allemaal van ’t ‘vale’ en ‘grauwe’ type (waarom is er geen positief woord voor dat soort kleuren?), en die staan mij echt niet – ik ben van mezelf al grauw en vaal genoeg

   Uiteindelijk is ’t deze geworden

   Kleurig genoeg om me te flatteren, en ‘vaal’ genoeg om tegemoet te komen aan mijn gevoel. En dan deze stof voor de tas erbij.

   Nu nog wachten tot ’t geld binnenkomt….

  • #1681
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   @ Pientje: hard genoeg zoeken op het www levert dan toch wel wat op …..Ik vind het mooie kleuren, ik noem dat altijd herfst-kleuren. Met die kleuren heb je gelijk de kleuren van mijn huis te pakken, met paars als accent …..
   Ik ga mijn bolletjes wolletjes niet in zicht opbergen, ze moeten juist achter deurtjes of in laden …..

   De benen van mevr. Konijn zij bij lijf verbonden, was wel even heel goed tellen, uithalen, draden in de gaten houden …..voordat ik met de verkeerde draad zou gaan haken …. voor de haak-gekken: 15v vanaf laatste v van been 1. Dan 6 lossen, waarna
   weer verder met 15v op been 2, vervolgens nog 6 lossen. Dan heb je 42 vasten en zijn de benen aan elkaar gewerkt …..Het heeft me ca. een uurtje gekost om op het totaal van 42 steken te komen, binnen 5 toeren na verbinden van benen …..er komt nog een jurkje overheen …..vlgs mij is er niemand die steken komt tellen onder het jurkje van mevr. Konijn …..het is naar tevredenheid van mijn kunnen/niet kunnen, ik wil niet bij ieder haakding bij hulp aankomen met “help, ik kan niet verder” ….bovendien heeft ze nu vakantie, laat haar maar lekker haar eigen dingen doen, dat heeft ze hard nodig …..dan kan ze over 4 weken wel even mevr. Konijn inspecteren!!

  • #1694
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Dankzij bladeren op google, “amigurumi” kan ik ook weer verder met het hondje dat al een tijdje in losse delen in een bakje ligt …..Hondje dat ik zag was liggend ….. hondje wat nog uit naald moet kruipen zou zittend moeten worden, maar daarmee kom ik niet goed uit …..Bij foto liggend hondje dacht ik meteen: en nu verder, dit beestje moet ook een keer af …..alles heeft te maken met de positie van de kop …..heb gezichtje er eerst maar op geborduurd, nu ben ik bezig met oren aanzetten. Oor 1 is klaar, oor 2 doe ik wel na mijn siësta ….daarna kop aan romp vast, et voilá, le petit chien brûne …..

  • #1704
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ben weer bezig aan een knalroze olifantje …..had het al eerder geprobeerd, ik wist het weer beter 🙂 …..Patroon romp & hoofd zegt: haken in 2 delen …..mijn vorige probeersel was toch in 1 deel …..maar: in één deel kom je niet goed uit met de onderkant, daar zie je dan minderingen en het werk vertoont daardoor gaten ….niet mooi dus …..
   Ik ben nu nog niet toe aan de minderingen van het hoofd, moet nog een toer of 5, daarna dan minderen, zo strak mogelijk, en aan de haaknaald met het lijf …. daar begin ik met de onderkant, de meerderingen vallen veel minder op dan de minderingen ……
   Bij het aan elkaar zetten gaan de kanten met de minderingen aan elkaar en als dat er erg goed uitziet hoeft Fant niet eens een ketting om (ter camouflage)
   Vorige probersel was zacht geel, dat gaat nu als prooi naar mijn vriendin met haar kudde katten …..

  • #1731
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Na kl. hh.klusjes eerst koffie, daarna pakketje retourneren en boodschapje doen.
   Daarna thuis weer koffie en dan de haaknaald maar weer opnemen …..
   Het roze amigurumi-olifantje vordert al aardig, ik moet nog één ook haken, beide oren aan hoofd zetten …..poten moeten alle vier nog gehaakt en aan het lijf gezet worden…..dat komt vandaag wel af …..dan heb ik mijn eigen roze stampertje weer bij me …..laat hem wel op mijn dienblad (lees: mijn kantoor) staan …..
   Als olifantje klaar is ga ik weer verder met moeder konijn ….. het is wel goed om steeds iets tussendoor te doen, dan gaat het ook niet vervelen …..

  • #1733
   Anoniem
   Inactief

   Pientje, dat zijn mooie, warme kleuren!

  • #1756
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Heb gisteren een mini-pompoentje gehaakt ….. zou mooi bij Pientje’s herfstkleuren passen …..
   Vandaag bezig aan een grotere pompoen, max. aantal steken 80 …..kleuren lichtgroen en creme voor de pompoen, donkerder groen voor de steel …..Het is werk waarbij je moet tellen, maar wat niet ingewikkeld is . . . . wel even lekker om te doen tussen alle andere haakwerkjes door …..
   Nu eerst weer even opladen met een mok latte caramel …..

  • #1764
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Pompoen gehaakt ….groter dan die mini van gisteren, dus ook meer steken en meer uuren aan gewerkt …..wilde hem af hebben, alleen foto maken wordt morgen, is nu geen licht genoeg meer voor …..Tevreden? Ja hoor, deze pompoen kwam niet door de strenge keuring van EU-regels want ietwat onregelmatig gevormd (het blijft wel handwerk) en dus mag hij bij mij in de fruitschaal komen wonen ……
   Ik wil nog wat herfstdingetjes gaan haken, ik heb al pompoenen, een kastanje, een paddestoel …..wil zeker nog een eekhoorntje haken maar kom nog geen geschikt patroon tegen …..Heb al een schaal in gedachten waarop ik dat herfst-tafereel kan tentoonstellen ……..

  • #1826
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Vandaag was ik bezig aan eekhoorntje …..Koppie, oortjes en creme buikstuk zijn klaar ….De oortjes waren priegelwerk …..beginnen met een m.r. plus 4 vasten …..volgende toer: 1 v, 2 in 1 v., dan heb je 6 steken, “gelukkig”is de basis van het oor maar liefst 12 vasten …..maar ook deze zijn gelukt …. Het is een Amerikaans patroon, dat houdt in dat de notatie anders is dan wat ik gewend ben …..het betekent 4 keer lezen voordat je eindelijk kunt gaan haken ….
   Met de staart kwam ik er niet uit, ondanks de tekening …..dat is een zwak puntje van mij bij het haken: een Nederlands geschreven patroon, amigurumi stijl, dat kan ik dromen …..maar een diagram met Amerikaanse termen? …..Heb het na paar keer proberen opgegeven en zelf een soort van eekhoorn-staart gefröbeld …..
   De echte uitdaging komt in de volgende ronde …..het lijf moet uit één stuk gehaakt worden, de armen en benen komen in de ronding…..Daar is de tekening weer wel duidelijk, arm 1, arm 2, been 1 en been 2 hebben alle een kleur op het patroon …..ik bedacht: ik neem gewoon die kleuren mee in het haken, ik heb zoveel kleurtjes liggen dat dat geen probleem is …..dan hoef ik alleen maar het aantal steken per kleur te haken, tussenruimtes in zwart meehaken …..zo moet het lukken, als lijfje klaar is kan ik de meegehaakte draden weer uithalen …..

  • #1830
   pientje
   Bijdrager

   Ik ben eruit qua breipatroon voor de nieuwe sjaal. ’t Wordt een eenvoudige pauwensteek die er, gebreid in dun garen op relatief dikke naalden toch mooi kantachtig uitziet. Gelukkig maar, want ik heb ook ’n paar iets ingewikkelder patronen geprobeerd en daarbij liep ik tegen beperking aan waar ik me normaliter nauwelijks van bewust ben : ik kan niet tellen Natuurlijk kan ik wel tèllen (en verder dan 10 ook nog ), maar mijn concentratievermogen is zo slecht dat ik voortdurend de tel kwijt raak. Ik moet dus een patroon hebben waarbij ik in ’t breiwerk kan zien waar ik ben, en waar ik fouten zo nodig kan uithalen. Bij echt kantbreiwerk, met in elke naald op verschillende plekken omslagen en samengebreide steken is dat niet mogelijk, dan moet je gewoon foutloos kunnen breien en je een hele naald lang concentreren…

   Vond ’t nog eventjes best lastig te aanvaarden, deze nederlaag op handwerkgebied. Toen ik na twee keer twintig centimeter proeflap nog geen enkele (slechts 60 steken lange!) naald foutloos had gebreid stond ’t huilen me nader dan ’t lachen. Ik ben ’t niet gewoon om op dit gebied de handdoek in te ring te moeten gooien, maar ’t moet uiteindelijk wèl leuk blijven.

   En dat werd ’t weer toen ik die pauwensteek eenmaal onder de knie had. Da’s óók tellen, maar dan in ’n vast ritme van telkens 6 steken, en tussendoor steeds 3 naalden in tricotsteek die je gedachteloos kunt breien. Heerlijk om te doen, schiet nog best lekker op ook, en ’t resultaat is zelfs met ’t saaie lichtgrijze garen dat ik voor de proeflapjes gebruikt heb nog mooi om te zien. Kan haast niet wachten op de mooi gekleurde fijne wol voor ’t echte werk!

  • #1832
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Mijn haakwerkjes zijn meestal in amigurumi-stijl, dwz nooit meer dan 8 steken in opbouw van een body, als je dat onder de knie hebt (is niet moeilijk) kan je dat ook gedachteloos haken …..Meestal heb ik een Joetjoep filmpje of docy op staan, tellen, Engels luisteren en haken gaan in één moeite door ….
   Wanneer ik onzeker ben over het aantal steken, tel ik nog een keer op het scherm, en in het haakwerk plaats ik dan markeerders …..ik schrijf het patroontje altijd over, in mijn eigen vorm, en streep een toer af als ik die gehaakt heb ….

   Mijn eerste breiwerk was een trui, voor toen nog echtgenoot, in 3 kleuren: kobalt, geel en zwart …..stond hem leuk …..Mijn tweede breiwerk was voor mezelf, ook een trui …. deze keer met 6 bollen: zwart wit grijs en 3 tinten roze …..stond ook leuk!
   Daarna heb ik nooit meer iets gebreid ….

   Ik heb een poosje geleden 3 pakken Fenna gekocht, als ik een leuke sjaal of stola voorbij zie komen, neem ik het over in een bestand, zodat ik het kan terugvinden wanneer ik dat wil gaan haken …..15 bollen, daar moet toch wel wat moois uit kunnen komen? Het is alleen zo jammer dat Fenna lastig uithaalt …..

  • #1843
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Had begin vorige week een klein herfsttafereel gemaakt, de haakwerkjes stonden op de bar van mijn wandmeubel. Ik dacht, hoog genoeg zodat Lulu en Esmee er niet bij kunnen.
   Lulu keek er niet naar, maar Esmee dacht zeker dat er prooi bij zat ….
   3 pompoentjes, een eikeltje, een kastanje, een vosje een paddestoel, een slakje, een appel …..ze kwam met een vaart de kamer in, racete 2 rondjes en vloog de krabpaal in, zo richting haakwerk en voordat ik het zag was ze alweer beneden met één van de pompoentjes ….gelukkig is er niets beschadigd …..Esmee een bezadigde oude dame? Gisteravond even niet …..:-)

  • #1845
   pientje
   Bijdrager

   Vandaag ’n ouderwets verstelwerkje gedaan : de kraag van een overhemd gekeerd. Zo kan ’n kledingstuk dat anders in de lappenmand belandt toch nog even mee…

Weergave van 61 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.