de eerste stap

Welkom Forums de eerste stap

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 4 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1023
   Madelon
   Bijdrager

   ik vind het erg moeilijk de eerste stap in contact te zetten, zelfs hier.
   wil wel een berichtje sturen maar wat moet er dan in ? wat zeg je ? wat vraag je?
   klinkt het allemaal niet heel erg stom ?
   en dan durf ik niet echt meer en zo blijf ik een beetje aan de kant zitten terwijl ik wel meer wil. hoe kom ik de enorme onzekerheid te boven om toch digitaal op iemand af te stappen ?

  • #1041
   pientje
   Bijdrager

   Dat soort onzekerheid kun je alleen te boven komen door precies datgene te doen waar je bang voor bent. Je kunt wachten met de eerste stap zetten tot je angst minder wordt, maar dat is ’t paard achter de wagen spannen. Sociale angst en onzekerheid worden alleen maar groter als je eraan toegeeft.

   Tip voor als je besluit om die stap te zetten : neem je zelf niet te serieus. Je bent niet hàlf zo belangrijk als je denkt, en niemand hecht zoveel waarde aan wat je precies doet of zegt of schrijft als jij

  • #1043
   Madelon
   Bijdrager

   dankje pientje, zal het proberen

  • #1067
   skippiebal
   Bijdrager

   Zeggen wat je zoekt. Ik ben daar erg direct in. Zo heb ik vrienden gevonden. Even mailen, niet te lang en dan afspreken. Als je niks onderneemt gebeurd er helaas niks.

  • #1365
   Anoniem
   Inactief

   Ik heb zelf ook wel moeite om de eerste stap te zetten in het aangaan van contacten. Bij mij is dat meer omdat ik bang ben geen reactie te krijgen of een negatieve reactie en dat ik dan weer met een afgewezen gevoel achter blijf. Met het opstellen van een eerste berichtje heb ik echter geen enkele moeite. Ik probeer zelf altijd aan te haken op de profieltekst van iemand, zijn er gemeenschappelijke interesses etc. Zo’n eerste berichtje hoeft ook niet lang te zijn, geef gewoon aan dat je iemand zijn profiel leuk vind, vraag iets over de evt. hobbies/interesses en geef aan dat je het leuk zou vinden om met diegene in contact te komen.

Weergave van 4 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.