Dagboek van Coverlady

Welkom Forums Dagboek van Coverlady

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 48 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #409
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Oké, een nieuw dagboek. Hoop dat het oude dagboek nog ergens teredden valt.

   Hoe het gegaan is in de tijd dat het forum niet beschikbaar was??
   Op en af, veelal niet lekker. Medicijn-moe, die bij huisarts gemeld. Ze vindt
   dat ik dingen onnodig te groot maak. Gaf daarvoor ook een mooie metafoor.

   Ik heb moeite met het ouder worden en daardoor minder kunnen. Kwaaltjes die zich opstapelen, niet tegen de hitte kunnen maar wel braaf de el.kousen blijven dragen, ik heb in 9 maanden totaal 1 dag gesmokkeld.
   Verder mensen die wegvallen, dit jaar 4 mensen,geen familie maar mensen die ik wel regelmatig tegenkwam.
   Opeens praten over dingen die 40 jaar geleden waren, merken dat je kind de 30 in zicht heeft.

   Wat ik nog wel heel leuk vind is het katten knuffelen. Dat doe ik intussen ook alweer 2,5 jaar. Met fijne mensen, op de woensdag een grote hechte groep en op de zondag een kleine groep. Het is minder leuk wanneer er katten moeten inslapen, maar dat wordt altijd goed overlegd, observaties van knuffelaars tellen ook mee om zo’n beslissing te nemen.

   Dagelijkse bezigheden zijn onveranderd: haken, genealogie en puzzelen, en mijn eigen bontjasjes knuffelen en koesteren. Voordat het forum uitviel was ik bezig net de film Last of the Mohicans uit 1992, met in de hoofdrol Daniël Day-Lewis.
   Ik kan de film geloof ik wel dromen. Steeds de muziek geluisterd, aandacht telekens naar een andere acteur, dingen opzoeken op het www ………. maar ik heb het wel losgelaten, ben benieuwd wat mijn volgende “prohect” wordt …….

   En oveer genealogie: ik heb de Franse beroeps genealoge nog een keer ingeschakeld. De oudst bekende voorvader/naamdrager aan moeders kant overleed in 1726. Dat is bijna 300 jaar geleden. Wat ik wilde weten is wanneer hij geboren werd en wie zijn ouders waren. Omdat naamgeving in Frankrijk ongeveer gelijk is aan naamgeving in Nederland, kom je steeds dezelfde voornamen tegen. Jan, Piet, Klaas, Cornelis, Jacob ………..Jean, Pierre, Charles, Corneille, Jacquea, dan moet je goed uitkijken of je speurwerk wel klopt. En, ander land,
   andere handschrften. Die voor mij lastig te lezen zijn maar waar die beroeps-genealoge wel weg mee weet ……………

   Oh, Franse muziek, nog steeds leuk …… vertalingen opzoeken, proberen zelf te corrigeren wanneer google translate er een rommeltje van maakt, dat verveelt ook nog niet ………

   Dat is het wel zo’n beetje ……….

  • #417
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Morgen wordt het een druk dagje: ik ga naar de pedicure en mijn haren
   worden geknipt. Tussendoor heb ik nog een afspraak om mijn trouwjurk in te leveren. Die gaat naar een goed doel. 24 juni was het 30 jaar geleden dat
   ik ging trouwen, ik heb de jurk lang genoeg gekoesterd. Weliswaar was
   ik met 21,6 jaar huwelijk gescheiden, maar toen kon ik nog geen afscheid
   nemen van trouwjurk. Vorige week heb ik nog samen met een kennis het
   trouwalbum doorgebladerd. De jurk neemt een hoop ruimte in op de plek
   waar ik hem heb opgeslagen. Ik had bedacht: het is een zomerse jurk,
   die nog bruikbaar kan zijn in juli, augustus en begin september (als het
   dan nog mooi weer is. In mei had ik al besloten om de jurk weg te doen,
   maar dan wel na 24 juni. Dan is de lading er af en zwaai ik hem uit
   zonder traantje te laten. Hopelijk is de bruid die hem gaat dragen er
   blij mee.

  • #431
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Heeej Cover..jij ook WB 🙂 leuk je weer te lezen..groet Joyce

  • #455
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Zwaait even naar Joyce ………

   Zo, even mijn planning gewijzigd. Het lukte me niet om de box met trouwjurk van zijn plaats te krijgen. Staat op bovenste plank in het cv hok. Ik had alle obstakels uit het hok gehaald, opstap krukje er bij gehaald maar ik redde het toch niet ……
   Vrijdag komt hulp weer, dan proberen we het samen. Intussen heb ik al wel het goede doel op de hoogte gesteld dat ik hem na vrijdag kom brengen. Dat vond ik wel zo netjes.

   Na het middaghapje ga ik nog een kleine siësta houden en dan is het alweer tijd voor het volgende punt: haren laten knippen ….. gelukkig voordat het morgen weer zo’n hete dag wordt ……..als ik dan toch bij de kattenopvang ben ga ik gelijk morgen afzeggen. Ik moet het maar per woensdag/zondag bekijken, boven de 20 graden wordt het al kijken naar wat mijn mogelijkheden zijn ………

  • #503
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ben de warmte van gisteren goed doorgekomen, met een lange siësta en alleen het nodige doen en focus op de lange kous, ging het goed.

   Er is in mijn omgeving kort geleden iemand weduwe geworde. Nu ligt ze zelf op sterven,
   er is een hoop gedoe omheen. Als het goed is mag ze morgen uit het ziekenhuis, om daar haar laatste tijd door te brengen. Hoe lang het gaat duren is lastig in te schatten, misschien krijgt ze nog een kleine opleving …..

   Hoe ik over deze situatie denk? Je moet iemand van tegen de 90 niet krampachtig hier willen vasthouden. Het houdt een keer op, toch? Betreffende mevrouw heeft nierproblemen, en zou, wanneer ze sterk genoeg werd, aan de nierdialyse moeten. Dat vind ik de verkeerde kant op denken, maar ja, ik ben een leek, heb geen medische
   kennis …..

   Ik hoop dat ze thuis mag heengaan, temidden van haar kinderen en schoonkinderen, dat er nog afscheid kan worden genomen . . . . en dan is er in die familie weer een grote lege plek . . . .

  • #536
   Anoniem
   Inactief

   Hallo Coverlady,

   Weet niet of je al iemand hebt, voor de trouwjurk.
   Dit is anders ook een mogelijkheid; http://www.gratisoptehalen.nl/aangeboden/kleding

   Ga zelf graag naar de 1 euro winkel in 3-bergen.

  • #607
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Dank je, Habets, dat zal ik in gedachten houden. De kans bestaat wel dat de jurk wordt afgekeurd, hij is tenslotte wel 30 jaar oud (maar slechts 1x gedragen).

   Zo lief, ik vond net op mijn deurmat een kaartje. Verrassing want het is geen feestdag en ik ben ook niet jarig.
   Maar mijn lieve buuf van 94 dacht van wel, ze had een mooie kaart voor me gemaakt. Ik ga vanavond of morgenmiddag wel even bij haar langs, moet nog wel even gebak halen.
   Want bij zo’n lieve kaart hoort dat wel …. Mocht ze vanavond niet open doen, dan weet ik dat ze haar gehoorapparaat niet meer in heeft. Sprak haar afgelopen week nog, ging ook over leeftijden. Ze was trots, haar huisarts vindt haar voor haar leeftijd goed. Buuf vroeg hoe oud ik was, we kregen het over kwalen en kwaaltjes. Zij heeft het gehoorapparaat en een oog-operatie voor staar gehad, en ze loopt moeilijk, maar ja, met 94 mag dat. Ze vond het erg voor mij dat ik al mijn kwalen/kwaaltjes een ronde te vroeg kreeg …..

  • #618
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Vannacht heb ik onrustig geslapen, was er ook een tijd uit, tussen 2.30u/4.30u, ik ging maar zitten puzzelen aan tafel, was gespannen.
   Nu weet ik waar het door kwam: weer een sterfgevak. Ik voel dat de laatste tijd erg goed aan, dat vind ik best griezelig. Het is het tweede grote sterfgeval in die familie. “Gelukkig” was dit overlijden niet op een beladen datum, zoals een verjaardag, trouwdag of andere sterfdag.
   Ik ga niet naar de begrafenis, ben niet direct betrokken. Wat ik wel kan doen
   is een mooie kaart uitzoeken en daar een passende eigen tekst bij schrijven. Vanmiddag kan ik wel wat “troost” halen bij mijn knuffel-bontjasjes, een fijne gedachte.

  • #653
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Heb vanav even iets lekkers gebracht bij buuf van wie ik dat verjaardagskaartje kreeg.
   Vond ze lief van me. Ik heb haar bedankt, gezegd dat zij de eerste was van wie ik een kaartje kreeg. En dat ik pas in december jarig ben …..ze moest erg lachen, snapte niet hoe ze er bij kwam dat ik eergisteren jarig was ……….
   Ze is Amsterdamse, zt vol verhalen …..heb zo’n beetje haar hele levensgeschiedenis gehoord ……Dat zijn dingen die in vertrouwen worden verteld dus dat hoort ook niemand van me. Het was een aardig bordje vol ………….Ik hoop dat ze op mijn echte verjaardag er nog is, dan neem ik haar mee om ergens koffie met gebak te doen.
   Voor zo’n lieve oude dame doe ik dat graag ……….

  • #671
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Zoooooowwwww, wat kilometers gemaakt met de Canta …… ben langs 3 woningen gekomen waar ik gewoond heb, had de route niet zo bedacht …..het deed me niet veel meer omdat alles in die omgevingen veraderd is …..

   Ik moest naar het stadscentrum, besloot met een omweggetje te gaan omdat dat rustiger zou zijn ……helemaal verkeerd gedacht: voor de spoortunnel stond het verkeer al vast…..direct na de spoortunnel is een rotonde, die moet je nemen om in het centrum te komen …..ik heb gelaveerd tussen fietspad/weg rijden, waar het kon op het fietspad …..er lag ook nog wat open, wist ik ook niet ……

   Maar: mijn trouwjurk is weggebracht, ik hoop dat degene die hem krijgt hem met veel plezier zal dragen. Het haarwerkje en het tasje heb ik wel zelf gehouden, dat moet je smaak zijn en ik wil toch ook nog iets koesteren als herinnering aan mijn trouwdag……

   Heenroute verliep lastig, ik dacht: neem de terugroute de Friesebrug ……ook weer muurvast, maar omdat ik pcies weet hoe die loopt kon ik ook weer laveren tussen fietspad en weg …..Voor vandaag heb ik wel weer genoeg gereden, de rest van de dag doe ik het kalm aan ……

   Nu aan een glas vers geperste sinaasappelsap …..mjammie ……

  • #860
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Zwaait naar Cover 🙂

   En heb je al een ander huisje Cover ?

   (by the way,wat is het rustig heh )

  • #869
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Zwaait terug naar Joyce :zwaai:

   Nee, dat laat ik maar even rusten. Ik ben zelf te onrustig, weet aan de ene kant wel dat ik hier mooi woon, en aan de andere kant weet ik ook dat het niet voegt tussen de
   oudjes. We hebben 2 dames van tegen de 95 in huis, de ene komt bijna niet uit haar appartement, de andere vliegt uit bij iedere gelegenheid, zij kan niet dagenlang tussen haar 4 muren zitten…..Het gros van de bewoners is een generatie ouder dan CL, er zijn jongere mensen bij gekomen maar die werken en die zie je dus niet …..Ga ik wel verhuizen dan zie ik ook weer weinig mensen, ik moet niet nog alleniger worden …..

   Dus grijp ik steeds maar de haaknaald, met blik op oneindig en verstand op “patroon lezen” …..

  • #943
   Joyceoutdoor
   Bijdrager

   Ik begrijp je Cover,niet zoekend,maar oogjes oortjes open, voor als er een fijn huisje vrij komt en jou aandacht trekt,het dient zich aan als het er de tijd voor is.

   groetjes Joyce

  • #1056
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Gisteren was mijn favo tante 86 geworden …..ze zou het niet vieren maar ik heb het idee dat er wel wat mensen zouden langskomen …..vanavond maar even bellen, dan merk ik wel of ze moe is ……ik wil haar graag nog een keer zien, ze kan drukte eigenlijk niet meer hebben maar één op één kan nog wel …..ze is fragiel, mankeert alles wat je op die leeftijd kunt mankeren, maar haar koppie is nog goed ….al vervalt ze wel in herhalingen, dat viel me laatst al op, maar ja, wanneer je zelf niets meer meemaakt en je alleen aan tafel zit te roken ……. maargoed, het leven dat ze gehad heeft is vol, vol met mensen en ervaringen, zelf twee kinderen gehad en uit tweede huwelijk ook nog 2 stiefzoons, die allemaal ook weer kinderen en kleinkinderen hebben …..dat deel had mijn moeder niet, de zoons van zus en mijn dochter waren daar 5 jaar geleden nog te jong voor …..
   Ik weet wel dat ik tante heel erg zal missen als ze er niet meer is, we begrijpen elkaar goed, haar eigen dochter en zoon begrijpen haar minder goed ……..
   Geef ik haar hier mijn “kus van de dag” ……..een dikke smakkerd voor mijn favo tante ……….

  • #1068
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ik kon afgelopen week steeds hetzelfde liedje horen in mijn hoofd ………… Rhinestone cowboy van Glenn Campbell …..nu snap ik waarom: ik zag gisteren bericht dat hij is overleden ……dat is de zoveelste al bij wie ik het overlijden voelde aankomen ……
   Dat zijn best enge ervaringen, zeker wanneer ze blijken te kloppen ……missch heeft het te maken met dat ik mijn eigen haarkleur laat doorkomen? Bijna wit-grijs, zoals je dat vaker ziet bij mensen die een generatie ouder zijn dan ikkes …….Daarvan wordt gezegd dat dat de kleur van de wijsheid is ………
   Een paar jaar geleden zei een Zeddnetter al: het zou me niets verbazen als jij
   mediamiek bgaafd zou zijn …….Toen voelde ik nog niet van die boodschappen doorkomen, ik gaf het een plekje in een afgesloten laadje in mijn hoofd ……..
   Het zal nog wel “even” duren voordat ik in zo’n tv-show als “Het zesde zintuig” mag
   komen …….:ikligineendeuksmiley” ……….Uiteraard zit ik daar niet op te wachten……

  • #1138
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Gisteren bedacht dat ik vandaag een zwarte was zou doen. Strak plan dacht ik. Maar:
   toen wasmasjien ermee stopte, haalde ik maar één shirt uit de trommel …..ik stond beteuterd te kijken, dacht even: dat kan toch niet allemaal achter de trommel geschoten zijn ???? Maar toen ik me omdraaide zag ik de bak met “nog te wassen zwart” staan …..Ik dacht dat ik gisteravond alles al in de trommel had gedaan ……Enniewee,
   nu draait trommel nr. 2 en heb ik morgen wel alle shirts schoon en droog …………..
   Dat komt er van hè, als je alleen maar met haken en met katten bezig bent :-))))

  • #1160
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Vanmiddag heb ik aan de andere kant geknuffeld …..een paar katten had ik woensdag
   al gezien, de nieuwelingen liepen intussen ook al los (op 1 na, die bleef achter mandje in kooi zitten, daar steek ik dan geen energie in) ……..
   Mijn favo katten zijn grote langharigen, Noorse boskatten, Siberische boskatten en
   Maine coon katers …..vanmiddag had ik geluk want er was een boskat binnengekomen
   . . . . ik wilde graag kennismaken maar boskat was een beetje erg eenkennig …..
   Dan houdt het bij mij ook op, ik wil niet gemept worden door zo’n grote bontjas …..
   Er was nog wel een lief klein poesje (qua formaat, qua leeftijd al bijna 10) …..dit beestje beet me in mijn neus ….. dat is een uitzonderlijk teken van affectie …..
   Jammer genoeg is dit liefje er woensdag niet meer, ik mocht helemaal een afscheidskus
   geven …..op koppie, tusse de oortjes …….
   Ik heb iig wel weer genoten, van de bontjasjes en van het gesprek aan tafel in de
   pauze …..één van mijn collega’s blijkt mijn favo buuf te kennen …..de wereld was
   dus weer even klein …..

  • #1173
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ziezo, heb even reddende engel gespeeld, samen met een buurman …..Buuf direct naast mij belde aan met de vraag of die buurman bij mij over het balkon naar haar appartement mocht klimmen. Zij had de deur dichtgetrokken en de sleutel aan de binnenkant laten zitten …..
   Ik dacht dat buurman aan de buitenkant langs wou klimmen (dat vind ik heel gevaarlijk want het is wel 2 hoog) …..Hij had andere plannen: het glazen schot tussen onze balkonnen er uit schroeven en daar overheen klimmen en dan via balkon bij buuf naar binnen …..
   Dat is gelukt, ik had wel even Lulu en Esmee in de slaapkamer gezet, het was wat druk op de hal …..buuf met probleempje, een medebewoonster met hond (buuf laat hondje altijd uit voor haar) en nog een buuf met wie de kant gedeeld wordt …..Klusbuurman
   had zijn zoontje van 5 die maar liep te rennen en schreeuwen op de gang …..en in die drukte dook de nieuwe kat van buuf ook nog weg …..
   Ik had aan jongetje gevraagd of hij even stil wilde zijn, ik ging nieuwe kat vangen ….dat lukte, hij spartelde wel tegen maar ik had hem goed tegen me aan, hij was best zwaar …..beestje heeft alleen een oude kattenkras van me weer open getrokken dus daar moest even een spuit Dettol overheen …..dat gaat wel over …..Ik ga vanaaf wel even bij buuf kijken …… dan is nieuwe kat hopelijk wat rustiger ….
   Die twee medebewoonsters vonden het knap dat ik nieuwe kat al zo snel te pakken had, heb even uitgelegd wat ik doe met katten …… nieuwe kat was bang, had hele grote pupillen, maar hij schoot niet weg toen ik hem oppakte …..

  • #1232
   Anoniem
   Inactief

   Weet ook dat er andere manieren zijn. Om binnen te komen,
   als de deur niet in het nachtslot zit. Ga andere personen niet op ideen brengen.

  • #1233
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Het hangt er denk ik ook wel vanaf wie ik door mijn huis toegang naar mijn balkon moest geven. Buuf is een aardige mevrouw, klusbuurman is een aardige meneer, ik verdenk hem niet van activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen ….
   Bovendien was het op het binnenpleintje een kippenhok, zoontje van klusbuurman liep luidruchtig rond, kat van buuf was ontsnapt, benedenbuuf met hondje was er ook en nog een buuf van naast de lift ook …..
   Ze vonden het allemaal lief van me dat ik wilde helpen ….nou ja, zoveel deed ik niet, alleen even deur open doen …..En buuf was blij dat ze haar huis weer in kon …..

  • #1260
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Net iets leuks: mijn buuf van 93 aan de deur, met een achterkleindochter …..of ze naar Pico en Esmee mochten kijken …..meiske heet ook Esmee …..ze vond alles leuk, Pico, Esmee en Lulu ….. en toen zag ze mijn dienblad met haakwerkjes …..ze vond ze
   allemaal leuk ….of ik een poesje voor haar wilde haken? Ze had mijn grijze poesje gezien …..ik zou er 2 haken, een zwart-witte en een rood-witte …..
   Ik vroeg aan haar hoe oud ze was, oma was haar even voor …..meiske Esmee was gisteren 9 geworden …..ik heb haar toen grijze poesje kado gedaan, en haar nog wat gegeven uit mijn doos met misbaksels ….die vind ik niet goed genoeg, maar zij vond ze mooi …..
   daar had ze 2 haaksels van uitgekozen ….Ik ga poesje dat ik heb weggegeven wel opnieuw haken, dat was leuk om te doen ….heb meiske Esmee beloofd dat ze altijd mag langskomen wanneer ze hier is …..ze woont niet in Alkmaar ……
   Meiske Esmee was gelijk verliefd op poes Esmee …..

  • #1261
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Vanmiddag bij kattenknuf dacht ik even dat ik dubbel zag, zondag had ik één heel grote langharige kater, vandaag waren het er 2. Die eerste liet zich zondag niet aanhalen, vanmiddag kon ik wel met kittenborsteltje op zijn kop borstelen ….
   De nieuwe grote langharige was iets anders van kleur, maar als je snel keek leken ze genoeg op elkaar …..Hij lag op de keuken, en ik vroeg hem om naar beneden op het aanrecht te komen …..dat deed hij keurig langs het ronde raam en met een sprong stond hij bij me op het aanrecht …..
   Toen zag ik, dat hij behoorlijk in de knoop zat, hij was al zeker 2 weken niet geborsteld vermoedde ik …..hij had 3 vervilte klitten, daar kon ik weinig mee, maar gaandeweg het borstelen kreeg ik er één los …..Deze prachtige reus liet zich wel borstelen, hij ging er mooi voor zitten ….. ik kreeg er naar verhouding niet zo veel haar vanaf, maar hij zag er een stuk toonbaarder uit …..alleen vond hij het niet goed dat ik zijn buik wilde borstelen ….
   De bovenkant en zijn borst en poten waren netjes genoeg …..dat was dus weer een mooie klus ….ik geniet er altijd van om zo’n beestje mooier te maken ……..
   En bij de kortharigen, de h-t-k’s, was poesje dat zondag in mijn nek kroop veel terughoudender, terwijl één die zondag schuw was, elke stap zette die ik ook zette ….ging ik even achterin het buitenverblijf, ging zij op mijn stoel liggen tot ik terugkwam …..
   In de kamer naast me waren er 2 rood-witte, katers ook. Die zijn normaal gesproken
   altijd kalm maar waren nu aan het grommen en blazen…..Bij mij was er ook een rood-witte, die nogal fel uit de hoek kwam …..daar probeer ik dan niets mee …..
   Over de hele middag ben ik tevreden, de temperatuur viel mee, al was de lucht wel raar, ik heb nog een paar spatten gevoeld maar we bleven wel buiten koffiepauze doen ……Ik heb het iets langer volgehouden dan de afgelopen 2 weken, toen moest ik na een uurtje alweer naar huis ….ook weer iets om tevreden over te zijn …..

  • #1262
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   En dan heb ik ook nog nieuwe werkkleding aangeschaft …..voor een prikkie ….. ik hoop dat ik daar ook weer een paar jaar mee kan doen, net zoals met mijn eerste setjes werkkleding …..
   Daarna moest ik nog naar de apotheek en naar de super, dus best veel dingen voor één middagje …..ik ben niet gaan slapen omdat ik daarvoor te laat thuis kwam, ik zie wel hoe laat ik vanavond omval ……….

  • #1270
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Werd vanmorgen vroeg al gebeld door dochter …. er zijn maar een paar mensen die dat kunnen en mogen doen:mijn zus, mijn dochter, haar vriend, mijn vriend ……
   Ze had een “dit moet mama weten” ervaring, heb haar haar verhaal laten doen ……
   Ik zit nu te knikkebollen, denk dat ik toch nog maar een uurtje terug onder mijn dekbed ga ………..

  • #1284
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Heb vandaag dag omgekeerd, heel vroeg wakker, uurtje slaap vanmorgen, vanmiddag siësta en toen was het opeens 17.15u …..dat wordt dus pas richting dekbed om 23.30u maar morgen staat de wekker weer vroeg want dan komt hulp …..
   Dit moet maar niet zo doorgaan, dag moet dag zijn met een siësta van 2,5 uur, waarna namiddag en avond en dan tegen 23u slaapsgewijs naar dromenland vertrekken ………

  • #1340
   Anoniem
   Inactief

   Als ik een siësta hou, duurt die niet langer dan 30 minuten.
   Een enkele keer slaap ik door de wekker heen, maar dat gebeurd niet vaak.
   Het is ook de vraag hoe goed/slecht je slaap ’s nacht, als je een siësta houd.

   Het schijnt ook goed te zijn, om niet vlak voor het slapen gaan
   nog naar een scherm (TV, computer of telefoon) te kijken.

  • #1419
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   @ Habets, mijn siësta duurt zo lang omdat ik anders niet veel meer kan . . . . wil ik de rest van de dag nog iets kunnen dan kan ik eigenlijk niet zonder siësta . . . .
   De enige uitzonderingen zijn de woensdag- en de zondagmiddag, omdat ik dan bij mijn
   knuffelbontjasjes ben . . . .

   Net bij buuf geweest, om te vertellen dat Pico er niet meer is …..zij vond ook, dat het zo moest zijn . . . .

   Toen ik thuis kwam zag ik een enorme spin in de keuken, tegen het plafond aan …..ik ben niet snel bang voor spinnen maar deze vond ik een maatje te groot ….. heb het trapje erbij gepakt en het ondier (sorry insectenliefhebbers) aan gort geknepen .. . . nu kan ik weer gerust slapen ……

   Ik heb paar jaar geleden voor buuf haar kant van de stamboom uitgezocht, nu ga ik de kant van haar man uitzoeken …..zijn vader en zijn moeder kwamen uit een zeer talrijk nest, dat moet ik dus makkelijk tevoorschijn krijgen …..dan praat je over een huwelijk uit 1918, bijna 100 jaar geleden …. Leuk om weer nieuwe namen, jaartallen en plaatsen te zien …..ik ga er morgen aan beginnen …..

  • #1459
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Heb weer heerlijke middag gehad bij kattenknuff …..daarna nog even naar wolwinkeltje, AH, J.Umbo en apotheek …..
   Mijn voorraadje garen aangevuld met blauw- en bruintinten …..kan straks weer op zoek naar nieuw haakwerkje, moet baby vosje alleen nog in elkaar zetten …..dat zal wel gaan want het lastigste is al klaar …..
   Ik was van plan om vanavond naar mijn buuf te gaan, om wat beter kennis te maken met haar nieuwe kater …..Paultje, een kater die helemaal zwart is …..moet maar even kijken of ik daar energie genoeg voor heb, anders komt het later wel ……….

  • #1462
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Vandaag is het feest voor zus en haar man, hun oudste zoon is vandaag jarig …..
   30 jaar op de teller, een mooie leeftijd …..De wereld ligt aan zijn voeten ….Hij is succesvol in zijn werk, heeft een leuke vriendin ……
   30 klinkt misschien wel wat oud voor hem, maar het is ook een mijlpaal, echte volwassenheid ….. ik ben nieuwsgierig hoe de komende 10 jaar voor hem zullen verlopen ……

  • #1463
   Anoniem
   Inactief

   Van harte gefeliciteerd met je neef, Coverlady.

  • #1477
   Anoniem
   Inactief

   Gefeliciteerd met de oudste zoon van je zus.

  • #1485
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Dank je wel, Habets. Zus ontving foto’s en een filmpje van de verjaardag. Hij vierde het niet in Nederland …..

   Vandaag is dan weer zo’n gedenk-dag …..de verjaardag van vader …..als hij was blijven leven, was 83 helemaal niet zo uitzonderlijk ……. maar hij mocht maar 51 jaar worden …..
   Dat vond ik moeilijk toen ik zelf 51 werd, ik was heel blij toen dat jaar om was …..
   Zus kreeg twee zoons, ik een dochter ….ze schelen steeds twee jaar, met dochter tussen de zoons van zus in …..
   Vader heeft nooit meegemaakt wat “opa zijn” was …..Mijn dochter heeft nooit opa’s gehad, de vader van mijn ex-man overleed ook op 51=jarige leeftijd, 9 jaar voordat ik mijn ex-man leerde kennen …..
   Na meer dan 30 jaar vervagen gebeurtenissen wel, er is geen opa, we weten niet beter . . . . maar 25 augustus blijft wel de geboortedag van vader ….. en oudste zoon van zus heeft geen geboortedatum met bagage …..ook al scheelt het maar 24 uur, dat is hem gelukkig bespaard gebleven ……zus werd geboren op de datum van overlijden van opa aan moeders-kant …..daar lag 20 jaar tussen maar onze moeder moest dat altijd bijzonder benadrukken …..misschien ook omdat zij nog maar 6 jaar was toen haar vader overleed …..ook hij mocht niet oud worden …..33 jaar …..oorlogsslachtoffer (6 weken na de oorlog overleed hij, bij opruimen munitie van de Duitsers) …….

   Wanneer je, zoals ik, een datum-tic hebt, blijven die datums ook altijd door je hoofd spoken …..hoe zou het geweest zijn als die vaders/opa’s wel waren blijven leven?
   Daar zullen we nooit antwoord op krijgen . . . .

  • #1489
   Anoniem
   Inactief

   Sterkte Coverlady, op deze voor jou nog steeds beladen dag.

   De reden dat je dochter nooit opa’s heeft gehad is natuurlijk een hele verdrietige…
   En ik weet niet of ze er heel erg onder te lijden heeft gehad, dat hoeft niet persé…
   Ik heb in mijn leven niet één opa en niet één oma gehad, omdat die allemaal al overleden waren voordat ik geboren werd…
   Omdat ik helemaal niet weet hoe het is om wèl opa’s en/of oma’s te hebben, weet ik ook niet wat ik gemist heb en óf ik iets gemist heb….
   Ik heb het dan ook nooit als een gemis ervaren.
   Maar dat kan voor iedereen natuurlijk weer anders voelen.

  • #1524
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   @ Sneeuwwitje: er bleven wel 2 oma’s over voor dochter, een goeie en een kwaaie …..
   De goeie overleed in 2012, de kwaaie leeft nog, daar heeft ze niets aan …..
   Ik heb de opa die in 1945 overleed ook niet gekend, heb wel iets gehoord van mijn oma
   (moeder’s moeder) maar dat was maar heel weinig, en later nog gekleurd ook ….. Ik heb dat ook nooit als een gemis ervaren, ik werd 16 jaar na zijn vader geboren …..Mijn moeder was nog maar 6 toen haar vader overleed ………

   Ik draai nog steeds niet lekker, ben weer erg langzaam terwijl ik daar geen erg in heb wanneer ik met mijn dingen bezig ben ….. Ik ging even na 16u de deur uit voor een boodschap in het grote winkelcentrum, en daarna nog voor de dagelijkse boodschappen naar het buurtwinkelcentrum …..en dan kom je thuis en dan is het tegen 17.30u …..Dat moet ik toch maar weer eens aanstippen bij volgende bezoek huisarts ….missch kan er weer iets opgehoogd worden qua medicatie ….
   Omdat ik zo laat thuis was zit ik nu dan maar weer aan een kadetje kaas met een cup-a-soupje …..

  • #1585
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Zo, vandaag zit er weer op …..met Lulu naar dierenarts geweest en wat gerustgesteld teruggekomen. Ze voelt zich al beter, ik hoor geen ge-nies meer en geen neus ophalen meer ….hopelijk slaapt dat vannacht voor ons alle 3 beter (1 mens, 2 poezendames)

   Morgenochtend staat de wekker vroeg, ik heb een afspraak om 8.30u …..dan moet ik wel gegeten hebben ……twijfel of ik daarna zal doorrijden naar stadscentrum, er zijn 2 winkels waar ik terecht kan voor broeken voor de winter ……
   Doet CL weer eens moeielijk 🙂 ????? Misschien wel, een spijkerbroek is niet mijn ding en van joggingbroeken heb ik ook wel even genoeg …….en misschien kan ik daarna nog even door naar zus, die heeft mogelijk nog wat kleding met ervaring voor me …..waarvan enkele stukken nog met prijskaartje er aan ……
   Daarna zal ik wel weer moe zijn maar dan heb ik voorlopig weer even wat rust in het hoofd …..er moet steeds zo veel …….

   Goed, voor wie dit leest
   een goede nachtrust!!
   Tot morgen!

  • #1588
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Gisteren vond ik in een webshop een mooi jack …..heb helaas weer een nieuw jack nodig, alles wat ik heb zit te krap ….. schrok van de prijs en heb hem maar laten gaan …..
   Kijk ik vandaag in die webshop, is jas 50 eurootjes goedkoper …..dat laat ik niet lopen, heb besteld, wordt hopelijk nog deze week bezorgd ….
   De kleur????

   P A A R S

  • #1589
   Anoniem
   Inactief

   Kijk, dat is altijd leuk, zulke mazzeltjes!

  • #1653
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Ja, dat scheelde mij teveel geld …..ik ga hem straks passen, werd net afgegeven!!

   Vanmorgen had ik niet alleen kleding meegekregen maar ook foto’s, lijstjes, en een stapel bijbels . . . . veel met briefjes in oma’s handschrift, maar één heel bijzondere bijbel, er stond een naam in …..Een naam die hier in Alkmaar niet veel voorkomt …..
   Toevallig kende ik van vroeger, van de lagere school, iemand die zo heet …..Die heb ik op FB opgezocht, uitgelegd waarom ik zomaar kwam binnenvallen ……en raad eens?
   Bingo, bijbel hoort idd in haar familie …..de eigenares is inmiddels overleden maar
   mijn lagere school contact gaat mailen met nabestaanden van eigenares van de bijbel.
   Als zij antwoord heeft wat er mee moet gebeuren, ga ik de bijbel afgeven op haar werk, wat dan weer niet ver bij mij vandaan is ……Ze zei: geef het maar af, maar dan kan het ook bij een collega terecht komen …..ik vind dat te kostbaar, wil het graag aan haar zelf overhandigen …..
   Dit geeft me weer een positieve boost ….. zat net nog te kijken naar cold case murders via joetjoep …..ik voelde me net een mini amateur detectiveje …..

  • #1654
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Er was al een rea van de nabestaanden van de eigenares van de bijbel met de naam er in.
   Zij vonden het heel bijzonder dat ik er werk van had gemaakt, hun dank is groot …..
   Ach, voor mij telt dat beetje tijd niet, ik vind het leuk daat ik iemand met zoiets kleins gelukkig kan maken ……Morgenmiddag ga ik de bijbel afgeven bij oud schoolgenote …..

  • #1655
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Straks komt hulp weer om te :dweilen: . . . . ik wilde alvast het beddengoed afhalen, maar vond Lulu kleingemaakt in haar mandje, diep in slaap ……Esmee lag bij mijn kussen, koppie naar achteren, pootje lief naar kussen en buikje omhoog ….. dwz dat ze zich veilig voelt, dat cat-mom CL wel oppast dat er geen rare dingen gebeuren …..
   Heb ze dus maar lekker laten liggen, wakker maken komt straks wel …..

  • #1668
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Zooowww, was bezig dagje vandaag ….. vanmorgen hulp die het huis op zijn kop zette …..ze wilde alles goed doen omdat ze de komende 3 weken vakantie heeft …..

   Vanmiddag heb ik de bijbel afgegeven aan oud schoolgenote, die zorgt dat hij weer terechtkomt in het gezin waar hij hoort te zijn. Ik werd nogmaals overladen met complimenten ….. De mevrouw die voor me stond, herkende ik helemaal niet, hoe ik me haar herinnderde was met kort krullend blond haar, nu was het kort, stijl en grijs haar en zonder bril ……maakt niet uit, ze zat een jaar lager dan ik en van andere klassen onthou je nooit alles …….

   Nadat bijbel weer uit mijn tas was verdwenen naar de Lidl geweest om non-food te hamsteren, ik heb alles in 1x lopen met mijn claxwagen naar boven gekregen. Wat in de koelkast moet staat in de koelkast, het non food ruim ik vanavond wel op …..

   Vanavond moet ik ook nog een was naar binnen halen en vouwen/opbergen, en ik moet nog eten …..twijfel tussen bord havermout met fruit of een jongeman op een scootertje laten voorrijden …..

   Heb dit toch maar weer voor elkaar gekregen, morgen moet ik het rustiger aan doen ……

  • #1723
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Heb weer een leuke middag gehad bij de kattenopvang …….. we waren met 2 man en 4 vrouw, de ene man had geen aansluiting qua leeftijd (nog geen 20) en de andere man
   (begin 60) had een afspraak met 2 mensen die van ver kwamen ….

   Vier vrouw sterk dus, we hebben weer smakelijk gelachen …..maar het ging ook over verdrietige dingen: wanneer weet je dat je je kat moet laten inslapen? Beslsis je dat zelf of beslist de dierenarts ……Er werd nog naar Lulu gevraagd, gelukkig kon ik zeggen dat het een stuk beter met haar gaat …..

   Ik mocht knuffelen in een kamer waar ik het voorjaar- en zomerseizoen pas/al 2x geweest ben ……heb hele mooie foto’s gemaakt (dat mag zo lang je ze niet op internet zet) .
   Het is op de zondag heel wisselend qua aantal knuffelaars …..de kamer waar ik nu was, heeft wel een vaste knuffelaar, maar die komt vaker niet dan wel ……dat ze nu niet kwam vond ik natuurlijk helemaal prima …..

   Eenmaal weer thuis Lulu en Esmee laten ruiken waar ik was geweest ….Esmee was niet zo enthousiast, Lulu weer wel, mijn hand kreeg een ferme kopstoot ……..

   Pauze was heerlijk buiiten, in de zon, uit de wind …..omdat tuinset aan de warme kant van het gebouw staat, kan dat lang aan …..het is niet te hopen dat dit de laatste mooie buiten-dag is ……

  • #1730
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Heb wat kleine hh klusjes gedaan, voel dat al best …..nu eerst koffie, daarna een pakketje klaar maken voor retourneren …. Moet op deze mooie ochtend een trui aan om te kijken of winterjas daar overheen pas …..moet daar wel genoeg ruimte overhouden om te kunnen sturen enz. …..

   Als ik weer terug ben van pakketje retourneren en boodschapje doen, weer aan de koffie en de haaknaald ter hand nemen …..(zie handwerktopic)

  • #1748
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Roze chocolade …..ja, echt …..zal wel even duren voordat dat in Nederland in de schappen ligt …..maar ik als chocolade-enthousiasteling wil dat zeker proberen …..

   https://www.ad.nl/lifestyle/na-puur-melk-en-wit-nu-ook-roze-chocolade~af048414/

  • #1760
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Hè, bah, vanmddag moest er weer een poes inslapen …..één van de liefste poezen die we hadden …..ik weet niet hoe oud ze mocht worden …..ze was helaas niet meer te redden, ze had tumoren in haar buik …..Er zijn een paar collega’s flink stuk van ….
   En nog een bah, maar dan één met goede afloop, een oude poezendame van een collega was al een paar dagen ziekjes, is vanmiddag naar de dierenarts geweest …..gelukkig had zij, net als Lulu, een zware verkoudheid …..ze kunnen elkaar niet hebben aangestoken, want waren eigen katten en wij komen niet bij elkaar over de vloer …..omdat dit poezenmeisje ook al oud is, ze is 18, was haar baar baasje erg bezorgd …..binnenkort verwacht ik van hem wel weer een berichtje dat zijn kat is opgeknapt …..

   Mensennieuws: buuf stond weer aan de deur: “ik heb buurman Klaas al gehaald hoor” …..dat is buren-code-taal voor: mag hij weer via jouw balkon over het schot om mijn deur van binnen open te doen ?? Ik heb buuf aangeraden om knippen op de deur te laten zetten. Vorige bewoonster van dat appartement had ze er af gehaald en veiligheidssloten op de deur laten zetten …..die had ze meegenomen met verhuizing. Had dat beter ter overname kunnen aanbieden …..Ik heb buurman Klaas maar weer even door mijn huis laten lopen, die stond zo op het balkon en kijkt nergens naar …….

   Mensennieuws: zakken voor een examen is nooit leuk, maar dit was een pittig examen en de helft van de groep deelnemers was gezakt …..dat maakt het een schrale troost, als je zakt, dan maar goed en met meer personen …..Een volgende keer beter …..

  • #1828
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Vandaag is mijn vriend jarig ….hij woont ver weg, te ver om op één dag heen en weer te gaan ….dat wordt dus een telefoontje ….We hebben allebei medische issues waardoor inspanning vermoeiend werkt ….We hebben afgesproken om elkaar later in het jaar wel te zien, dan doen we de verjaardagen en de kerst dunnetjes over en hopen we dat 2018 een beter jaar wordt dan 2017 …..Dus bij deze een verjaardagskus …….

  • #1829
   Anoniem
   Inactief

   Van harte, Coverlady!

  • #1833
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Straks ga ik weer naar mijn bontjasjes, heb er zin in …..het weer hangt er een beetje om, soms zon, soms donker, wind zal in de loop van de middag wel toenemen ….als het goed is is maximum kracht 8 pas in de avond …..dan ben ik al lang weer thuis ….
   Ik heb een tijdje geleden nieuwe werkkleding gekocht, een sjokking broek en een vest met capuchon …..ga ik vanmiddag maar voor het eerst uitproberen ….ik kan kiezen tussen grijs en bordeau rood, of een combi doen …..
   Mijn oude sjokkingbroek kan nu wel weg, die heeft zijn prijs (8 euro) dubbel en dwars terug verdiend …..

  • #1839
   Coverl@dy2
   Bijdrager

   Thnx, Sneeuwwitje! Vanavond zal ik proberen om door de telefoontjes heen te komen. We hebben geen vaste tijd om te bellen, dat maakt niet uit. In de praktijk bel ik nooit later dan 21u, nu neem ik daar 22u voor …..het hoeft geen lang gesprek te zijn, dat komt de volgende keer wel weer …..

   Bij kattenknuffelen was het erg rustig, we waren met 3 knuffelaars, 1 fotomeneer die vandaag tuinman was, en 2 dames receptie …..waar het normaal richting kippenhok gaat met een mens of 12-15 aan tafel, kwam nu bijna meneer pastoor langs, ik zat alleen met een jongeman buiten aan de thee …..wij zijn allebei niet van die praters, maar met zijn 2tjes aan tafel was het best gezellig ….hij is vlgs mij 20, het kan misschien een jaartje meer of minder zijn, het is een hele geeratie verschil ….hij zei ook netjes “u” tegen mij …..waarop ik zei: zeg maar gewoon jij en jou hoor …..we komen er allemaal omdat we kattengek zijn, dan vind ik het prima als ik door jongeren getutoyeerd wordt ……

Weergave van 48 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.