Autisme, AS (ASS)

Welkom Forums Autisme, AS (ASS)

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 6 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #271
   Anoniem
   Inactief

   Heb hier ook de afkorting AS gebruikt, i.p.v. ASS. Is het niet de medici, die bepalen dat het een “stoornis” is? Als de “buitenwereld” er mee zou kunnen omgaan, dan is het een verrijking voor de maatschappij.

   Laatst nog naar een theehuis geweest en genoten hoe het er aan toeging.

  • #272
   Reiziger
   Bijdrager

   @Dat is heel mooi gezegd, Habets!
   De maatschappij zou heel rijk worden als ze wat toleranter zou zijn en minder in hokjes zou denken.

  • #292
   pientje
   Bijdrager

   Ik ervaar mijn autisme zelf als een stoornis. (Tenminste, zodra ik me in ‘de maatschappij’ begeef, in m’n eentje thuis heb ik nergens last van 😉 ) Ik heb heel duidelijk ’t gevoel dat ik op sociaal en emotioneel gebied niet kan meekomen, dat ik dermate anders in elkaar zit dat ik op die vlakken geen gelijkwaardige partij ben voor ‘gewone’ mensen. Dat is ook altijd zo geweest, lang vóór ik wist dat ’t AS was waar ik aan lijd.

   En ja, ik ‘lijd’ echt onder mijn anderszijn, al word ik er wel steeds beter in om de pijn tot ’n minimum te beperken.

  • #294
   star
   Bijdrager

   Vreselijk altijd, dat gedenk in hokjes.

   Herken het maar al te goed pientje.

   Het zou zeer zeker een verrijking zijn, waneer iedereen in zijn of haar eigen waarde wordt gelaten.

   Maar tegenwoordig lijkt dat niet meer mogelijk. De mens wordt steeds egoistischer. Zo jammer en dat doet de maatschappij beslist geen goed.

  • #358
   koos
   Bijdrager

   Dat wij als cliënten in hokjes geplaats worden is niet leuk.Maar in de GGZ moet dit van de Zorgverzekering.Dit zei de psycholoog van mij.Ja niet alleen de hulpverlening doet dat,maar ook de maatschappij.Dat klopt.Hoewel ik doe er niet veel meer op uit.Grotendeels heb ik mij daar al lang bij neergelegt.

  • #498
   Madelon
   Bijdrager

   ik heb ook ass en loop op het moment vooral tegen mijn (sociale) angst aan, dan wordt mensen ontmoeten wel erg lastig. en iemand ontmoeten is wel handig als je een relatie wilt 😉

  • #969
   Coerd
   Bijdrager

   Ik heb ook een hele lichte vorm van autisme. Maar ik kijk toch liever naar mijn mogelijkheden dan naar mijn tekortkomingen, want dat gedenk in hokjes word ik ook stront ziek van. Mensen met een beperking worden heel gauw in een hokjes geplaatst, alsof mensen zonder beperking zo perfect en volmaakt zijn.

   De maatschappij waar wij in leven moet eens goed beseffen, dat ook mensen met een beperking, net als ieder ander talenten en mogelijkheden hebben. Eigenlijk zou iedereen in individuen moeten denken in plaats van hokjes, want elk mens is uniek, met ieder zijn/haar eigen beperkingen en kwaliteiten. Dat zou het leven een stuk makkelijker maken.

Weergave van 6 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.